Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μαρινάκης: Έχω επενδύσει 70 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό
Newsroom Newsroom
ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
15/02/2017 · 02:00

Μαρινάκης: Έχω επενδύσει 70 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην ιστοσελίδα «insideworldfootball» για τους «ερυθρόλευκους» και τόνισε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει βγάλει το παραμικρό κέρδος.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην ιστοσελίδα «insideworldfootball» για τους «ερυθρόλευκους» και τόνισε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει βγάλει το παραμικρό κέρδος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

Για τις κατηγορίες: «Τα πράγματα που έχω κατηγορηθεί δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από τη νοοτροπία μου και τον τρόπο που λειτουργώ ως άνθρωπος. Δεν είναι αναληθές μόνο, είναι αδιανόητο. Δεν απαντώ δημοσίως, από επιλογή. Ίσως είναι λάθος, γιατί οι άλλοι μιλούν όλη την ώρα, αλλά δεν είναι στη φιλοσοφία μου να τροφοδοτήσω το μικρό μυαλό του φαύλου κύκλου των αβάσιμων “κίτρινων” φημών. Προτιμώ τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει την πορεία της, δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει στην Ελλάδα».

Για την προσπάθειά του στον Ολυμπιακό: «Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στον Ολυμπιακό και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειές μου για την ανάπτυξη αυτού του ιστορικού συλλόγου, που μεταφέρει στην καρδιά του το πάθος, την πίστη και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων οπαδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Καθώς η χώρα μας προσπαθεί να βρει τον δρόμο της έξω από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει πολύ ανταγωνιστικός.

Σε αυτό το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα έχουμε καταφέρει και ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή συνεχώς. Κάθε μέρα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Champions League και είμαστε στη 17η θέση στη βαθμολογία της UEFA αναφορικά με τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο UCL. Έχουμε επίσης πολλές υποχρεώσεις και την υποχρέωση να παρακολουθήσουμε τους κανονισμούς. Αλλά εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να επικεντρωνόμαστε.

Δημιουργούμε τα πράγματα και το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. οι επικριτές) δεν έχουν άλλη άμυνα από το να λοιδορούν την ομάδα μας και φυσικά εμένα. Ο χρόνος τους θα αναλωθεί καλύτερα εάν επικεντρωθούν στη λειτουργία των δικών τους συλλόγων αποτελεσματικά. Στην Ελλάδα (σ.σ. με τον Ολυμπιακό) έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε. Έχουμε σπάσει τα ρεκόρ.

Έχουμε θέσει υψηλά τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώσαμε τα πνεύματα και τις καρδιές της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού από τους οπαδούς τόσο στο γήπεδο, καθώς και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε, όπως να βοηθήσουμε κοινωνικά ομάδες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Να διατηρήσουμε την υπεροχή σε όλα όσα κάνουμε. Παράλληλα, η αγορά ποδοσφαίρου είναι μια συναρπαστική δουλειά. Έχω ωριμάσει στην κατανόηση της επιχείρησης και μου αρέσει η δυναμική της αγοράς. Αυτό που έχω κάνει τα τελευταία επτά χρόνια με τον Ολυμπιακό με κάνει πολύ περήφανο. Έχω επενδύσει στον σύλλογο, σε επαγγελματίες μάνατζερ, στο γήπεδο, σε παίκτες, στο προπονητικό κέντρο. Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να ρίξετε μια ματιά εσείς οι ίδιοι. Να καθαρίσει το μυαλό σας από ό,τι λέει ο καθένας. Ελάτε να δείτε τι έχουμε επιτύχει. Πιστεύω ότι θα μείνετε έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι».

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες: «Ως επιχειρηματίας και ως επικεφαλής μιας οικογενειακής επιχείρησης, απολαμβάνω μια άψογη φήμη. Έχουμε κάνει δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών. Είμαστε εισηγμένοι στις ΗΠΑ στο NASDAQ και κατά την τελευταία δεκαετία, "αυξηθήκαμε" πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια. Ξέρω τι γίνεται:

Είμαστε αντιμέτωποι με πολλά ζητήματα κάθε μέρα στις θαλάσσιες δραστηριότητές μας. Μας πήρε 10 χρόνια στις ΗΠΑ για να πάρουμε τη θέση αυτή, της αξιοπρέπειας και είμαστε μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην ελληνική ιστορία που είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν μπορώ να δεχτώ κριτική από ανθρώπους που έχουν μια ιστορία αθέτησης των χρεών τους, ποινικές καταδίκες και πολλαπλές ποινές φυλάκισης, ανθρώπους που ξέρουν μόνο πώς να επικρίνουν και να καταστρέφουν».

Για την ανάμειξή του στην υπόθεση «Koriopolis»: «Το 2011 μια υπόθεση άνοιξε εναντίον μου, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ούτε καν δίκη. Μετά από τέσσερα χρόνια απαλλάχθηκα από όλες τις κατηγορίες».
Για την ανάμειξή του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»: «Αυτά είναι ανοησίες. Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή οι υπάλληλοι του αντιπάλου μου και οι σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσής του άρχισαν να γράφουν γι 'αυτό σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Η υπόθεση κινήθηκε εξ ολοκλήρου με βάση ό,τι γράφτηκε σε μια εφημερίδα και κάποιες ανώνυμες επιστολές. Το θέμα πήγε στην UEFA και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Είπαν, πως, οι φερόμενες αποδείξεις των στημένων παιχνιδιών προήλθαν μόνο από τα λάθη των διαιτητών. Δεν υπήρχε στοιχηματισμός. Ο Παναθηναϊκός πήγε το θέμα στο CAS και φυσικά έχασε κι εκεί επίσης. Φαίνεται, πως, αν βρείτε μόνο τέσσερα παιχνίδια -από πάνω από 150- στα οποία ο διαιτητής έκανε λάθη υπέρ του Ολυμπιακού, τότε είμαι το πρόσωπο πίσω από αυτό. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πραγματικά γελοίοι. Έχω επενδύσει πάνω από €70.000.000 για τον Ολυμπιακό. Και ποτέ δεν έβγαλα ούτε μια δεκάρα».

Για τον Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ: «Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό δεν είναι μια σύγκρουση συμφερόντων. Πώς η εθνική εταιρεία στοιχημάτων μπορεί να έχει την ίδια ιδιοκτησία με σύλλογο πρώτης κατηγορίας; Και να προσθέσω σε αυτό το γεγονός, ότι είναι ο χορηγός δέκα ομάδων στη Superleague. Πώς το λειτουργεί αυτό από την άποψη της διαμάχης;».

Για το πώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά: «Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις στις ομάδες για να γίνει καλύτερη η Λίγκα. Θα καλωσορίζαμε "νέα" χρήματα».

Για την ανάμειξη της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είναι καλό για τη χώρα να έχει μια επιτροπή εξομάλυνσης».

Για τη βοήθεια της ομάδας στους πρόσφυγες: «Το πιο σημαντικό ήταν ότι οι παίκτες είχαν πάει εκεί για να βοηθήσουν και να σερβίρουν φαγητό. Όλοι μαζί βοηθήσαμε να σταματήσει κάτι που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια πολύ άσχημη κατάσταση για την πόλη. Άλλαξε τη στάση των κατοίκων της περιοχής για τους πρόσφυγες».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλείνει τη συνέντευξη με το εξής μήνυμα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος. Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος, που εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, για τη μετάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος. Διασφαλίζουμε ένα αρχαίο μυστικό για τις μελλοντικές γενιές, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, αγωνιζόμαστε, θα επιβιώσουμε, θα κερδίσουμε. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μπορούμε».

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • ·
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
  • ·
  • KORIOPOLIS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με βόμβα Γούλφολκ στην εκπνοή οι Γυναίκες του Ολυμπιακού 86-85 την Εστουδιάντες στην Ισπανία! (vid)

All Content

Δείτε πώς ο Ολυμπιακός σάρωσε 104-66 την Παρτιζάν (video)

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης ΑΒΕΕ: Ρεκόρ τζίρου με 55% το 2025 με εξαγωγές και ενίσχυση επώνυμων προϊόντων

All Content - BusinessNews.gr

Sport Vision: «Αμφίρροπο ματς» με αύξηση τζίρου αλλά και ζημιών

All Content - BusinessNews.gr

Ρεκόρ ζήτησης για το νέο 10ετές ομόλογο - Υπερκαλύφθηκε κατά 12,5 φορές, αντλήθηκαν 4 δισ.

All Content

Κρατική διαφήµιση: Ο κύκλος των χαµένων κονδυλίων

All Content

Meteorites: Nεα καμπάνια για τον Spitogatos

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης ο Ρογκαβόπουλος, έμεινε στο ξενοδοχείο

All Content

Μίλιτσιτς: «Δεν είναι εικόνα αυτή»

All Content - BusinessNews.gr

ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΜΚ – Κοντά στο 1 δισ. ευρώ η αύξηση

All Content - BusinessNews.gr

TITAN: 10ετής στρατηγική συμφωνία με τον Οργανισμό Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σερβίας

All Content - BusinessNews.gr

Η ανάδυση της ψηφιακής εξουσίας - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ο έρωτας περνά απ' το στομάχι και για τις... γυναίκες!
Ο έρωτας περνά απ' το στομάχι και για τις... γυναίκες! 14/02/2017 - 02:00
«Κλεμμένο» από ελληνίδα καλλιτέχνιδα τραγούδι του La La Land; (βίντεο) 16/02/2017 - 02:00
«Κλεμμένο» από ελληνίδα καλλιτέχνιδα τραγούδι του La La Land; (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δημοσκόπηση Real Polls: Στο 28,6% η Νέα Δημοκρατία, 2η η Πλεύση Ελευθερίας - Η απήχηση Τσίπρα - Καρυστιανού
    14/01/2026 - 21:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τύμπανα πολέμου στο Ιράν: Ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ - Απομάκρυνση δυνάμεων από βάσεις στη Μέση Ανατολή
    14/01/2026 - 21:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη Mercosur
    14/01/2026 - 21:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    14/01/2026 - 20:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κραυγή αγωνίας από τη βιομηχανία για τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Έκκληση για συνεννόηση από τον ΣΒΕ
    14/01/2026 - 20:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
    14/01/2026 - 20:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η Γ΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ
    14/01/2026 - 20:00 ΥΓΕΙΑ
  • Η Anthropic εισέρχεται στον κλάδο της υγείας
    14/01/2026 - 19:30 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παγώνει κάθε έκδοση βίζας για υπηκόους από 75 χώρες
    14/01/2026 - 19:27 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 3 Φεβρουαρίου για αυξήσεις μισθών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
    14/01/2026 - 19:00 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Sport Vision: «Αμφίρροπο ματς» με αύξηση τζίρου αλλά και ζημιών
    14/01/2026 - 07:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπουτσάνης ΑΒΕΕ: Ρεκόρ τζίρου με 55% το 2025 με εξαγωγές και ενίσχυση επώνυμων προϊόντων
    14/01/2026 - 10:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • EOS Capital: Πού στοχεύει ο Ταμβακάκης με τη νέα holding
    14/01/2026 - 08:11 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΜΚ – Κοντά στο 1 δισ. ευρώ η αύξηση
    14/01/2026 - 08:46 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΔΕΟΣ: Η νέα διεύθυνση της ΑΑΔΕ μπαίνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
    14/01/2026 - 07:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μίλιτσιτς: «Δεν είναι εικόνα αυτή»

14/01/2026 - 21:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Basketball Champions League 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

14/01/2026 - 21:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Best Hair International” στα Hair & Beauty Global Awards στην Ιταλία”

14/01/2026 - 15:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Netflix και ελληνική αγορά

14/01/2026 - 14:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το YouTube ενισχύει τα εργαλεία γονικού ελέγχου και τις πολιτικές ποιότητας για εφήβους

14/01/2026 - 14:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ολοκαίνουργια ηλεκτρική Mercedes-Benz CLA διακρίθηκε ως «Best Performer» στο Euro NCAP

14/01/2026 - 14:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Career Path Youth στις 22 Ιανουαρίου στο 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

14/01/2026 - 13:38
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Hollywood Clinic SKG”

14/01/2026 - 09:57
FleetNews
fleetnews.gr

MG: Δυναμική αύξηση πωλήσεων κατά 30% τον Δεκέμβριο

13/01/2026 - 14:52
FleetNews
fleetnews.gr

Μ. Δρακωτός (BMW Leasing): «Θέλουμε ο πελάτης να μην είναι ένας απλός χρήστης»

13/01/2026 - 14:43
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo