Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣΦΕΕ: Η φαρμακοβιομηχανία λύση για την έξοδο από την κρίση
Newsroom Newsroom
ΥΓΕΙΑ
12/05/2014 · 03:00

ΣΦΕΕ: Η φαρμακοβιομηχανία λύση για την έξοδο από την κρίση

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του Συνδέσμου στο πλαίσιο του e-Health Forum
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

H απελευθέρωση της ισχυρής δυναμικής του φαρμακευτικού κλάδου και η ανάδειξή του σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσε το συμπέρασμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και του e-Health Forum. Την εκδήλωση, κύριος σκοπός της οποίας ήταν η παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ: «Στρατηγική Ανάπτυξη για τον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας», τίμησαν με την παρουσία τους στη συζήτηση που έλαβε χώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας κ Άδωνης Γεωργιάδης, ο Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Νικόλαος Βέττας και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος, της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures, Συντονιστής Θεμάτων Καινοτομίας, Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Από την πλευρά της βιομηχανίας πήραν μέρος στο διάλογο που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Pharmathen και Erik Nordkamp, Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF) και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer.

Σε μία εποχή που αναζητείται η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την 6ετή ύφεσή της, η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μία πραγματική λύση, με κύριο συστατικό της, την ανάδειξη της καινοτομίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ και Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΟΒΕ, ο οποίος και ανέλυσε τα βασικά σημεία της μελέτης. Όπως ανέφερε: «Ο κλάδος του φαρμάκου στην Ελλάδα φαίνεται να ξεχωρίζει σε ένα φτωχό Εθνικό Σύστημα Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις σε πατέντες, ενώ η Ε&Α στον φαρμακευτικό χώρο έχει αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες δεκαετίες ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες θεραπείες. Στην Ελλάδα το 22% των συνολικών δαπανών για Ε&Α πραγματοποιείται από τον τομέα φαρμάκων, και μπορεί εφόσον προσέξουμε να προσφέρει ακόμα περισσότερα».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ο κλάδος φαρμάκου έχει σημαντική συμβολή και σε μακροοικονομικούς όρους για την οικονομία της χώρας, καθώς η συνολική επίδραση του κλάδου στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν εκτιμάται σε €7,5 δισ. (δηλ. περίπου 3,5% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας το 2010). Το οικονομικό αποτύπωμα της παραγωγής και διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων εμφανίζεται ισχυρό και στην απασχόληση, καθώς η συνολική επίδραση υπερβαίνει τις 132 χιλ. θέσεις εργασίας. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η παραγωγή φαρμάκου καταγράφει τη δεύτερη υψηλότερη μέση ετήσια άνοδο σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σε σχέση με τους λοιπούς μεταποιητικούς κλάδους την περίοδο 2000-2010. Στην Ελλάδα οι επενδύσεις του τομέα φαρμάκου ανά εργαζόμενο είναι εννέα φορές υψηλότερες από το αντίστοιχο μέγεθος της μεταποίησης, με τον δείκτη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, ο κλάδος του φαρμάκου είναι 4ος σε εξαγωγές μετά από τους κλάδους παραγωγής και διύλισης πετρελαίου, παραγωγής πολύτιμων και άλλων μετάλλων και κατασκευής ενδυμάτων και άλλων συναφών εξαρτημάτων.

Με το σχεδιασμό και την υλοποίηση για τον φαρμακευτικό κλάδο ενός μεσοπρόθεσμου (2014-2021) Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο σύμφωνα με τη μελέτη στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: α) την Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία, και β) την Παραγωγή και τις Εξαγωγές, ο κλάδος φαρμάκου στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει μία κρίσιμη κινητήρια δύναμη για την ποιοτική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Προλογίζοντας τα ευρήματα της μελέτης του ΙΟΒΕ, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής τόνισε στην ομιλία του το αυταπόδειχτο της αναπτυξιακής δυναμικότητας του κλάδου. «Η φαρμακοβιομηχανία έχει όραμα και συνεισφέρει περαιτέρω στην ελληνική οικονομία. Ακόμη και στην ύφεση η αξία της σε σημαντικές πλευρές της οικονομίας, όπως στον υπολογισμό του εμπορικού ισοζυγίου, την εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα, τη μείωση του δημοσίου χρέους κ.α. είναι απόλυτα βεβαιωμένη όπως και η προσπάθεια της να αναπτυχθεί δυστυχώς σε ένα περιβάλλον γεμάτο εμπόδια για την υιοθέτηση της καινοτομίας».

Ο κύριος Φρουζής αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της νέας Στρατηγικής που προτείνεται για το φάρμακο και που συγκεκριμένα αφορούν σε:

  • Αύξηση των επενδύσεων για Ε&Α πάνω από το 10% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου,
  • Ανάδειξη της Ελλάδας σε κέντρο διεξαγωγής κλινικών μελετών,
  • Αύξηση αριθμού υποβολής και κατοχύρωσης πατεντών φαρμακευτικών ουσιών,
  • Εξασφάλιση άμεσης πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, Διπλασιασμό επενδύσεων στις παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα,
  • Βελτίωση ανταγωνιστικότητας ελληνικού φαρμάκου - αύξηση εξαγωγών κατά 50%,
  • Δικτύωση ακαδημαϊκών/ερευνητικών κέντρων με την βιομηχανία,
  • Διπλασιασμός απασχολούμενων στην φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει περαιτέρω αναπτυξιακά κίνητρα και να ενθαρρύνει την προώθηση Καινοτομικών Επενδύσεων που θα φέρουν αύξηση της απασχόλησης, βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας, αύξηση εξαγωγών, και εισροή νέων ιδιωτικών κεφαλαίων που θα ενισχύσουν και την εγχώρια βιομηχανία. Μεταξύ των κινήτρων που ωθούν στην ανάπτυξη, ο κ. Φρουζής, σημείωσε ακόμη την ανάγκη τροποποίησης και σταθεροποίησης των φορολογικών κανονισμών ώστε να περιλαμβάνουν επενδύσεις σε άυλα στοιχεία και αποφορολόγηση εσόδων από την καινοτομία, την επανεξέταση του πλαισίου φορο-ελαφρύνσεων για δαπάνες Ε&Α και τεχνολογικής καινοτομίας, την εφαρμογή μειωμένου φορολογικού συντελεστή στα κέρδη από την εκμετάλλευση πατεντών και άλλων καινοτομιών & απαλλαγή των royalties από παρακράτηση φόρου καθώς και τη δυνατότητα παροχής απαλλαγής από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ειδικότερα για νέους επιστήμονες.

Ο κ. Φρουζής, τέλος, επικεντρώθηκε σε 3 βασικές προτεραιότητες: στην Ανάδειξη της Ελλάδας σε κέντρο διεξαγωγής Κλινικών Μελετών, στην αναβάθμιση του ρόλου του ΕΟΦ και την παροχή κινήτρων για επενδύσεις στην παραγωγή και τις εξαγωγές. Τα οφέλη από την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων θα είναι άμεσα πολύ σημαντικά για την οικονομία της χώρας και για το σύστημα Υγείας, ενώ θα αξιοποιηθεί και το υψηλής κατάρτισης & εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό που έχει η χώρα μας, ειδικά στον τομέα υγείας που κατέχει και την 5η θέση στην Ευρώπη σε κατόχους PhD, αναχαιτίζοντας την εκροή λαμπρών μυαλών προς το εξωτερικό. Τέλος, κάλεσε την Πολιτεία και τους Υπουργούς σε άμεση και συστηματική συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στη συνολική πολιτική, η οποία αφορά στις δράσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας τόνισε τη σημαντική θέση που κατέχει η φαρμακοβιομηχανία ανάμεσα σε αυτές, ως μία από τους 9 βασικούς τομείς πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη. Όπως είπε χρειαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής και όχι μαγικές συνταγές. Η κατάσταση σε σχέση με δυο χρόνια πριν είναι εντελώς διαφορετική και μέχρι σήμερα το υπουργείο ανάπτυξης προσπάθησε και έβαλε τις βάσεις μέσα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, για να δημιουργηθεί η δυναμική για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος θέσπισε την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή που διευκολύνει τις επενδύσεις, ενώ έκανε λόγο για τις 25 δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Για την απλοποίηση των εξαγωγών τόνισε τις δράσεις ηλεκτρονικοποίησης των τελωνείων και τη λειτουργία των μεγαλύτερων εξ αυτών σε 24ωρη βάση. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόκληση να παράγουμε και ότι χρειάζεται η βιομηχανία να περάσει στην επόμενη φάση, στη φάση ανάπτυξης και τόνισε το ρόλο της ίδρυσης του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας. Σημαντικό είναι επίσης το βήμα της μείωσης κατά 60% των απαιτούμενων βημάτων για την αδειοδότηση μιας εταιρείας. Όλα τα παραπάνω σημείωσε βοηθούν τη φαρμακοβιομηχανία, όπως και οι δράσεις για την καινοτομία και δη η απόφαση του πρωθυπουργού για αύξηση του ποσοστού του ΕΣΠΑ για καινοτομία από το 4% στο 8% του ΕΣΠΑ, αλλά και οι ενέργειες για τα cluster, τις πατέντες και τα incubators (θερμοκοιτίδα). Τέλος, σημείωσε και τις κινήσεις για τη διασύνδεση στην πράξη της έρευνας με την παραγωγή με τη συνδρομή του YOZMA fund of funds. Κλείνοντας σημείωσε ότι στο ΕΣΠΑ προβλέπονται δράσεις για τη φαρμακοβιομηχανία, είτε για την κλασική δραστηριότητα, είτε για τα γενόσημα, είτε για τα καινοτόμα είτε για πατέντες και ότι θα υπάρχουν 9 τομεακά συμβούλια για όσο θα διαρκέσει το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις δραστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΟΦ με τις οποίες είναι σύμφωνος. Ειδικά με τη δημιουργία ομάδας που θα παρακολουθεί την εξέλιξη και πρόοδο των διεργασιών του οργανισμού σε όλες τις δράσεις του. Ανακοίνωσε μάλιστα την συνδρομή του ΕΟΦ με τη μέθοδο της outsourcing διαδικασίας, δηλαδή την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη των δραστηριοτήτων. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα πρέπει «να σεβαστούμε τους καθαρούς κανόνες της αγοράς, να είναι γνωστοί εκ των πρότερων, να υπάρχει σεβασμός της ευρεσιτεχνίας για να βελτιώνεται το περιβάλλον για επενδύσεις από το εξωτερικό. Αναφέρθηκε ακόμη στους άριστους επιστήμονες και την εξατομικευμένη γνώση που διαθέτουν σημαντικές ελληνικές εταιρείες που απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν διεθνώς».

  • ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
  • ·
  • ΙΟΒΕ
  • ·
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ
  • ·
  • ΣΦΕΕ
  • ·
  • ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
  • ·
  • ERIK NORDKAMP
  • ·
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
  • ·
  • E-HEALTH FORUM
  • ·
  • Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΤΤΑΣ
  • ·
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • ·
  • ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ·
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΣΟΣ
  • ·
  • ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΠΑΟΚ: Πρώτο ΕuroLeague-τεστ με Αρμάνι Μιλάνο στην Μπιέλα

All Content

Παναθηναϊκός: Τσεκάρει την αγορά για ψηλό

All Content - BusinessNews.gr

BriQ Properties: Επενδυτικό πλάνο 83 εκατ. ευρώ για νέες αγορές και υπεραξίες στα ακίνητα

All Content - BusinessNews.gr

Πόλος έλξης η Ελλάδα για διεθνή funds - Σε χρηματοοικονομικό κέντρο αναδεικνύεται η χώρα

All Content - BusinessNews.gr

Star Bulk: Υπερκάλυψη στη δημόσια προσφορά για εισαγωγή στο ΧΑ - Προσφορές 656 εκατ. ευρώ

All Content

Τηλεοπτικά αθλητικά δικαιώματα: Ντέρμπι σε νέο «γήπεδο»

All Content

IPRA Golden World Awards: Ενισχυμένη ευρωπαϊκή και ελληνική παρουσία στις φετινές διακρίσεις

FleetNews

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

FleetNews

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

FleetNews

Citroën: Διπλή πρωτιά στην ελληνική αγορά των BEV

All Content

ΠΑΟΚ: Ο Μπαζίνας... έτρεξε τον Tρινκιέρι! (video)

All Content

Πού θα δείτε Παναθηναϊκό-Σπαρτάκ και τους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Γυναικών

All Content - BusinessNews.gr

Το έτοιμο φαγητό κερδίζει τους Ελληνες καταναλωτές - Τα σούπερ μάρκετ διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο

All Content - BusinessNews.gr

myKataggelies από τον Οκτώβριο - Νέα ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένοι έλεγχοι στην αγορά

All Content - BusinessNews.gr

Wood: Ανάπτυξη 2% για την Ελλάδα μέσω επενδύσεων και φοροελαφρύνσεων

FleetNews

SEAT: Ανοιχτό το μέλλον της μάρκας μετά το 2030

FleetNews

Νέα Ford Ranger έτοιμα για… πόλεμο

CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

CSRΝews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

Γυναίκες στην Ηγεσία: Όσα θα συζητηθούν στο 12ο Women in Business Forum της ICAP CRIF

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕLPEN: Ανανεωμένο site για ειδικούς και ευρύ κοινό
ΕLPEN: Ανανεωμένο site για ειδικούς και ευρύ κοινό 12/05/2014 - 03:00
Επίσχεση υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών από 14/5 13/05/2014 - 03:00
Επίσχεση υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών από 14/5

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Κουμπαράς για τη νέα γενιά»: Ο Κ. Πιερρακάκης εξηγεί τη λειτουργία του ειδικού λογαριασμού
    12/09/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης σε Ρω και Στρογγύλη: Επίσκεψη στα ακριτικά φυλάκια και μήνυμα στήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις
    12/09/2026 - 13:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • BriQ Properties: Επενδυτικό πλάνο 83 εκατ. ευρώ για νέες αγορές και υπεραξίες στα ακίνητα
    12/09/2026 - 13:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurocontrol: Ρεκόρ αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι, κυρίως στα Βαλκάνια
    12/09/2026 - 12:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απογειώνουν τους ναύλους στα ξηρά φορτία οι μεγάλες αποστάσεις - Στο επίκεντρο γεωπολιτικές αναταράξεις και καιρικές διαταραχές
    12/09/2026 - 12:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΘ 2026: Όλα τα νέα μέτρα μέχρι το 2027 - Τα οφέλη για κάθε κοινωνική ομάδα και τις επιχειρήσεις
    12/09/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • myKataggelies από τον Οκτώβριο - Νέα ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένοι έλεγχοι στην αγορά
    12/09/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το έτοιμο φαγητό κερδίζει τους Ελληνες καταναλωτές - Τα σούπερ μάρκετ διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο
    12/09/2026 - 11:10 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Fourlis: Στο 12,76% η συνολική συμμετοχή της Quest
    12/09/2026 - 10:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Star Bulk: Υπερκάλυψη στη δημόσια προσφορά για εισαγωγή στο ΧΑ - Προσφορές 656 εκατ. ευρώ
    12/09/2026 - 10:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Το ολοκαινούργιο Kia EV2 στη Βελμάρ
    11/09/2026 - 17:15 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΣΕΤΠΕ: Παρουσίαση θεσμικών προτάσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής λογισμικού στην 90η ΔΕΘ
    11/09/2026 - 20:08 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Αύξηση 6,1% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο
    11/09/2026 - 17:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,07, στις 2.726,49 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών
    11/09/2026 - 17:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
    11/09/2026 - 16:09 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

33ο Τουρνουά "Συμεών Μαυροσκούφης": Με επτά ομάδες φέτος στη Θεσσαλονίκη

12/09/2026 - 11:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ηρακλής: Νέο τεστ με την Μπόρατς Τσάτσακ απόψε στη Ρουμανία

12/09/2026 - 10:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με την ταινία μικρού μήκους «Στον θρόνο του Ξέρξη», το τελευταίο αντίο της ΕΡΤ στον Γιώργο Μαζωνάκη

11/09/2026 - 15:02
FleetNews
fleetnews.gr

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

11/09/2026 - 14:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Το μεγάλο στοίχημα Αλαφούζου στα media και τις τηλεπικοινωνίες

11/09/2026 - 14:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

11/09/2026 - 13:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

11/09/2026 - 13:50
FleetNews
fleetnews.gr

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

11/09/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo