Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Alpha Bank: Η ανεργία μειώνεται, αλλά απαιτούνται κινήσεις για ενθάρρυνση της ένταξης στην αγορά εργασίας
NEWSROOM NEWSROOM
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
14/07/2023 · 11:30

Alpha Bank: Η ανεργία μειώνεται, αλλά απαιτούνται κινήσεις για ενθάρρυνση της ένταξης στην αγορά εργασίας

Tο ποσοστό της ανεργίας έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη του 2009
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, με το ποσοστό της ανεργίας να έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη του 2009, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, σημειώνει η Alpha Bank στην εβδομαδιαία ανάλυσή της, γεγονός που αποδίδει στην κάλυψη του παραγωγικού κενού της χώρας τα τελευταία έτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Alpha Bank, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε τον Μάιο, σε 10,8%, από 11,3%, τον Απρίλιο και 12,7% τον Μάιο του 2022.

Παράλληλα, η απασχόληση συνεχίζει να αυξάνεται σε ετήσια βάση (1,1%, τον Μάιο), αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (5,1%).

Προσθέτει παράλληλα, ότι σημαντική αποκλιμάκωση παρουσιάζει η ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών), με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται σε 24%, τον Μάιο, έναντι 32,7%, τον Μάιο του 2022, παραμένοντας, ωστόσο, σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ-27: 13,9%). Επιπρόσθετα, η μακροχρόνια ανεργία παραμένει σε πτωτική τροχιά, μειούμενη σε 6,3%, το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Q1 2022: 8,2%), υπερβαίνοντας, ωστόσο, το αντίστοιχο ποσοστό της EE-27 (2,2%).

Η τράπεζα σημειώνει ότι η αποκλιμάκωση του ποσοστού της ανεργίας αναμένεται να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Spring 2023 Economic Forecast), αν και με σχετικά ηπιότερο ρυθμό, καθώς αυτό προσεγγίζει σταδιακά το φυσικό ποσοστό ανεργίας (το ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί στην "κατάσταση πλήρους απασχόλησης”, υπό την έννοια ότι η ύπαρξη ανεργίας οφείλεται στη διαρθρωτική ανεργία και στην ανεργία τριβής και όχι σε διαταραχές του οικονομικού κύκλου).

Η σταδιακή συρρίκνωση του ποσοστού της κυκλικής ανεργίας, δηλαδή της διαφοράς του ποσοστού ανεργίας από το φυσικό ποσοστό της, συνδέεται με την κάλυψη του παραγωγικού κενού της χώρας τα τελευταία έτη, το οποίο ορίζεται ως η διαφορά του πραγματικού ΑΕΠ από το δυνητικό ΑΕΠ. Το δυνητικό ΑΕΠ είναι το προϊόν που μπορεί να παράξει η οικονομία, κάνοντας χρήση στον μέγιστο βαθμό και με τον πιο αποδοτικό τρόπο των παραγωγικών συντελεστών κεφαλαίου και εργασίας. Με άλλα λόγια, αντανακλά τις παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό, από το 2009 και μετά, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και του υφεσιακού κύκλου, διευρύνοντας τη διαφορά του από το δυνητικό προϊόν. Το τελευταίο εισήλθε σε τροχιά μείωσης, η οποία οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην αποεπένδυση που έλαβε χώρα, καθώς και στην εκροή εργατικού δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης στο εξωτερικό. Εντούτοις, η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης επανέφερε το πραγματικό ΑΕΠ σε ανοδική πορεία -η οποία διακόπηκε προσωρινά το 2020, λόγω της πανδημίας και των αρνητικών επιπτώσεών της στην οικονομική δραστηριότητα- προσεγγίζοντας, το 2022, το δυνητικό του επίπεδο, ενώ αναμένεται να το ξεπεράσει ελαφρώς, το 2023 και το 2024.

Παράλληλα, το δυνητικό ΑΕΠ επέστρεψε σε μια ήπια ανοδική τροχιά, από το 2021 και μετά, αντανακλώντας τη σταδιακή συσσώρευση φυσικού κεφαλαίου, ως αποτέλεσμα της αύξησης των επενδύσεων και της σταδιακής αναστροφής της εκροής ανθρωπίνου δυναμικού από τη χώρα (Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της 20.04.2023).

Συμμετοχή νέων και γυναικών στο εργατικό δυναμικό

Η μεγέθυνση του δυνητικού προϊόντος προϋποθέτει αφενός, τη χρήση περισσότερων παραγωγικών συντελεστών (κεφάλαιο, εργασία) και αφετέρου, την αποδοτικότερη χρησιμοποίηση αυτών μέσω της βελτίωσης της τεχνολογίας. Όσον αφορά στην εργασία, αυτό δύναται να επιτευχθεί μέσω της αύξησης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό.

Διαχρονικά, στη χώρα μας, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό -το οποίο ορίζεται ως ο λόγος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού (απασχολούμενοι και άνεργοι) προς τον συνολικό πληθυσμό- υστερούσε έναντι του μέσου όρου της ΕΕ-27. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό διαμορφώθηκε σε 59,4% στην Ελλάδα, έχοντας παραμείνει σχετικά σταθερό, από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας (Q1 2010: 60%), με εξαίρεση την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Αντίθετα, στην ΕΕ-27, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 62,3%, το πρώτο τρίμηνο του 2010, σε 65%, το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το χάσμα στα ποσοστά συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα και την ΕΕ-27 διευρύνεται στις γυναίκες και στους νέους έως 24 ετών. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, στις γυναίκες, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό διαμορφώθηκε σε 51,5%, στην Ελλάδα, έναντι 59,9%, στην ΕΕ-27, ενώ, στους νέους, το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε σε 24%, στην Ελλάδα, έναντι 40,3%, στην ΕΕ-27.

Μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και μείωση της ανεργίας

Η σημαντική υστέρηση της χώρας μας έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου στο ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό υποδηλώνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησής του, ιδιαίτερα στις γυναίκες και στους νέους. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, καίριας σημασίας είναι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην αγορά εργασίας στη χώρα μας προσδιορίζονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, το οποίο καταρτίζεται σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά στο πρώτο, ένας από τους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου είναι ο πυλώνας "Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή", για τον οποίο έχουν προϋπολογιστεί περίπου Ευρώ 5,2 δισ., ποσό που υπερβαίνει το 28% του συνολικού προϋπολογισμού του σκέλους των επιδοτήσεων. Με βάση το πρόσφατο δελτίο του ΚΕΠΕ (Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, Ιούλιος 2023), οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν άμεσα στην αγορά εργασίας διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: ➢ Μεταρρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στήριξης της απασχόλησης και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς. Ενδεικτικά αναφέρονται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, η αναβάθμιση πληροφορικών συστημάτων, η ψηφιακή κάρτα εργασίας και ο μετασχηματισμός του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή (οι δύο τελευταίες περιλαμβάνονται και στην τέταρτη κατηγορία).

➢ Μεταρρύθμιση ενεργητικών και παθητικών πολιτικών απασχόλησης προκειμένου αυτή να στηριχθεί και να καταπολεμηθεί η ανεργία. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται η αναθεώρηση της πολιτικής των επιδομάτων ανεργίας -ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων-, η αναβάθμιση και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, η αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και η καλύτερη διασύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

➢ Μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενθάρρυνση της ένταξης στην αγορά εργασίας. Ορισμένες δράσεις που δύναται να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υλοποίηση προγραμμάτων για τη φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας εντός μεγάλων επιχειρήσεων και το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών.

➢ Μεταρρυθμίσεις για την προστασία της απασχόλησης. Επιπλέον, υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που επηρεάζουν έμμεσα την αγορά εργασίας, όπως αυτές που σχετίζονται με την εκπαίδευση (βελτίωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εξάπλωση χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών, ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ κ.ά.) και την έρευνα και τεχνολογία. Τέλος, η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την ποινή του 30% στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται και να παρακρατά ποσοστό επί του συμπληρωματικού τους εισοδήματος, αφενός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στο εργατικό δυναμικό και αφετέρου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

  • ALPHA BANK
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

«Αποχωρεί από τον Άρη για λογαριασμό της Μάλαγα ο Νουά»

All Content

Γουόριορς: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ντρέιμοντ Γκριν

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola Hellas: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Gjorgji Hristov για Ελλάδα και Κύπρο

All Content - BusinessNews.gr

Αλ. Εξάρχου: Γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ομίλου AKTOR

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Ισχυρή κερδοφορία και επενδύσεις για τις ελληνικές τράπεζες το 2025

All Content

The Newtons Laboratory: Σχεδιάζοντας την εμπειρία, επενδύοντας στη γνώση

All Content

Επικαιροποίηση και Αυστηροποίηση του Κανονιστικού πλαισίου της υπαίθριας διαφήμισης

FleetNews

Ford και Geely σε κοινή παραγωγή στην Ισπανία

FleetNews

Στο +5,7% η αγορά της Ε.Ε. το Α’ εξάμηνο – EV ένα στα πέντε αυτοκίνητα

FleetNews

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

All Content

«Δεν αποδεσμεύει τον Χεζόνια η Ρεάλ - Πιέζουν οι Καβαλίερς»

All Content

Η Ζαλγκίρις δημοσίευσε φωτογραφία με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ να κρατάει τη φανέλα της! (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Ακίνητα και Γαλάζια Οικονομία: Τα έργα που ανεβάζουν τις αξίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

All Content - BusinessNews.gr

SKY express: Αύξηση 29,7% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού το β’ τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

H αυτοκρατορία του χρέους και η αντοχή της - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

FleetNews

Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο το νέο XPENG L03 σε δύο εκδόσεις

CSRΝews.gr

Το ECOCITY ολοκληρώνει το έργο LIFE ChemBee: Σημαντικά βήματα για τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές ουσίες

CSRΝews.gr

Συνεργασία υπουργείου Υγείας – Airbnb για δωρεάν διαμονή υγιειονομικών σε 5 νησιά του Αιγαίου

CSRΝews.gr

TotalEnergies και Eni: Εγκρίνουν το κυπριακό φυσικό αέριο για LNG το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Alpha Bank: Ενίσχυσε Δομές Υγείας και Φροντίδας της Θεσσαλίας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία
Alpha Bank: Ενίσχυσε Δομές Υγείας και Φροντίδας της Θεσσαλίας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία 13/07/2023 - 14:20
Alpha Bank: Στο πλευρό του επιχειρηματία προσφέροντάς του ταχύτητα, συμβουλευτική καθοδήγηση και εξατομικευμένες λύσεις 14/07/2023 - 13:43
Alpha Bank: Στο πλευρό του επιχειρηματία προσφέροντάς του ταχύτητα, συμβουλευτική καθοδήγηση και εξατομικευμένες λύσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δήμας: Πολύ σύντομα η προκήρυξη για το φράγμα Νεστορίου στην Καστοριά
    28/07/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ υποδέχτηκε τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
    28/07/2026 - 20:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στενά του Ορμούζ: Πρόταση για εθελοντικά τέλη υπέρ του Ιράν
    28/07/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: «Ισχυρή δέσμευση για λύση του Κυπριακού»
    28/07/2026 - 19:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επέκταση της εφαρμογής της Ψηφιακής Αξιολόγησης του ΕΣΥ στα ογκολογικά και παιδιατρικά νοσοκομεία
    28/07/2026 - 18:40 ΥΓΕΙΑ
  • Νότια Κορέα: «Διαρροή» λευκού φωσφόρου εντός αμερικανικής αεροπορικής βάσης
    28/07/2026 - 18:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • Mere: Λουκέτο σε 11 σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
    28/07/2026 - 18:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τις ανακλήσεις δωρεών προς τρίτους
    28/07/2026 - 17:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,13%, στα 371,19 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    28/07/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • SpaceX: Υποχωρεί 20% κάτω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς
    28/07/2026 - 17:25 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συνεχίζεται η ισχυρή πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ
    28/07/2026 - 08:24 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Coca-Cola Hellas: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Gjorgji Hristov για Ελλάδα και Κύπρο
    28/07/2026 - 10:36 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ακίνητα και Γαλάζια Οικονομία: Τα έργα που ανεβάζουν τις αξίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
    28/07/2026 - 08:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνομιλία του Κ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν
    28/07/2026 - 08:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υποχώρουν οι τιμές του πετρελαίου – Πότε αναμένονται μειώσεις στις τιμές στην αντλία
    28/07/2026 - 09:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Αποχωρεί από τον Άρη για λογαριασμό της Μάλαγα ο Νουά»

28/07/2026 - 18:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Ζαλγκίρις δημοσίευσε φωτογραφία με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ να κρατάει τη φανέλα της! (pic)

28/07/2026 - 18:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Orange: Καθαρά κέρδη 3,55 δισ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2026

28/07/2026 - 13:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
FleetNews
fleetnews.gr

Ford και Geely σε κοινή παραγωγή στην Ισπανία

28/07/2026 - 11:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Radisson και Accenture ενσωματώνουν το ChatGPT για έξυπνη αναζήτηση ξενοδοχείων

28/07/2026 - 11:08
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το ECOCITY ολοκληρώνει το έργο LIFE ChemBee: Σημαντικά βήματα για τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές ουσίες

28/07/2026 - 11:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Συνεργασία υπουργείου Υγείας – Airbnb για δωρεάν διαμονή υγιειονομικών σε 5 νησιά του Αιγαίου

28/07/2026 - 10:33
FleetNews
fleetnews.gr

Στο +5,7% η αγορά της Ε.Ε. το Α’ εξάμηνο – EV ένα στα πέντε αυτοκίνητα

28/07/2026 - 09:49
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo