Σάββατο, 9 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Alpha Bank: Έκθεση για τα 50 χρόνια της Νομισματικής Συλλογής της
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
03/05/2023 · 19:19

Alpha Bank: Έκθεση για τα 50 χρόνια της Νομισματικής Συλλογής της

Ψάλτης: «Μία από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως με περισσότερα από 11.000 αρχαία νομίσματα».

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης, της οικονομίας και της πολιτικής, πελάτες και στελέχη της τράπεζας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης για τα 50 χρόνια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, με τίτλο «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ».

Τους καλεσμένους, υποδέχτηκαν στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα ο CEO του ομίλου Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, κυρία Fleurette Καραδόντη και η επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η δρ Ute Wartenberg Kagan, πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Συμβουλίου και Επιστημονική Επιμελήτρια της Αμερικανικής Νομισματικής Εταιρείας.

Β. Ψάλτης: «Μία από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως με περισσότερα από 11.000 αρχαία νομίσματα»

Στις αξίες που εμφύσησε ο Γιάννης Κωστόπουλος στα στελέχη της Alpha Bank για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορίας των νομισμάτων, αλλά και στη δέσμευση της σημερινής διοίκησης της τράπεζας να συνεχίσει το όραμα του «αείμνηστου ηγέτη της τράπεζας και ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της χώρας μας», αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο κ. Βασίλης Ψάλτης: «Όταν ο Γιάννης Κωστόπουλος ξεκίνησε τη συλλογή αυτή είχε ήδη οραματιστεί την πορεία της, με γνώμονα κυρίως τη διάσωση και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Χάρη στη δική του έμπνευση και φροντίδα, η μικρή αρχικά ιδιωτική συλλογή εξελίχθηκε, μέσα από την απόκτηση και τον επαναπατρισμό αρχαίων νομισμάτων, σε αυτό που είναι σήμερα: μία από τις σημαντικότερες νομισματικές συλλογές στον κόσμο, με 11.000 αρχαία νομίσματα». Στην ομιλία του ο κ. Ψάλτης, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Γιάννης Κωστόπουλος είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει την έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες, ήδη από το 2015.

«Οραματιζόταν τη συμπλήρωση μισού αιώνα της συλλογής, κρατούσε σημειώσεις στις σημαντικές χρονολογίες και σε κάθε ευκαιρία είχε να αφηγηθεί μία ενδιαφέρουσα σχετική ιστορία. Η έκθεση αυτή υλοποιείται από εμάς με βαθύ αίσθημα ευθύνης στις αξίες που ο μάς εμφύσησε Γιάννης Κωστόπουλος». «Σε αυτό τον δρόμο της πολιτιστικής προσφοράς συνεχίζουμε την προσπάθεια εμπλουτισμού της συλλογής μας» ανέφερε ο CEO του ομίλου της Alpha Bank, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η τράπεζα, στηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα πολιτιστικά δρώμενα, διασφάλισε η έκθεση να είναι προσβάσιμη και σε άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικές δυσκολίες. Ο κ. Ψάλτης ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο, την πρόεδρο και τα στελέχη του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για την αγαστή συνεργασία, καθώς επίσης και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αρωγή τους.

Fleurette Καραδόντη: «Η Alpha Bank διακρίνεται για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την τέχνη»

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος κυρία Fleurette Καραδόντη, από την πλευρά της, σημείωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή η συνεργασία με την Alpha Bank, μια τράπεζα που πέρα από το έργο της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, διακρίνεται για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την τέχνη. Η έκθεση ‘Η Αλλη Οψη του Νομίσματος' γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων της Νομισματικής Συλλογής και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πολλαπλό ρόλο των αρχαίων νομισμάτων και να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της συλλογής». Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Καραδόντη ευχαρίστησε τη διοίκηση της τράπεζας για τις δράσεις που αναλαμβάνει με στόχο την προσβασιμότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η έκθεση είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικές αναπηρίες, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς στόχος του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι η τέχνη να είναι προσβάσιμη σε όλους. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην προώθηση της συμπερίληψης και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την τράπεζα για την στήριξη που μας παρέχει σε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για ισότιμη πρόσβαση στην τέχνη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η ίδια στον Γιάννη Κωστόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της Ελλάδας, πρωτοπόρο και γνωστό για το όραμά του», για να συμπληρώσει πως «δεν ήταν όμως μόνο μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα. Ήταν και ένας μεγάλος λάτρης των τεχνών, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με τέχνη και την στήριζε διαχρονικά».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Συμβουλίου και Επιστημονικής Επιμελήτριας της Αμερικανικής Νομισματικής Εταιρείας, δρ Ute Wartenberg Kagan, αναφέρθηκε στη σημαντική επιρροή που έχει αποκτήσει η Νομισματική Συλλογή της τράπεζας, σημειώνοντας πως «οι καινοτόμες εκθέσεις της συλλογής, οι υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών εκδόσεις και η ενημέρωση που παρέχει στο κοινό αναδεικνύουν το ελληνικό νόμισμα στην καλύτερη εκδοχή του».

Ειδική αναφορά έκανε στους επιμελητές της συλλογής, τον αείμνηστο Τάσο Τζαμαλή και τη σημερινή επιμελήτρια της συλλογής, δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, οι οποίοι όπως είπε «υποδέχθηκαν τους νομισματολόγους από όλο τον κόσμο με επιστημονική εξειδίκευση και - πάντα - με θερμή υποδοχή», συμπληρώνοντας πως «για μια τράπεζα ή μια ιδιωτική συλλογή, ένας τέτοιος επαγγελματισμός είναι σπάνιος».

Κατά την ομιλία της, η Dr. Wartenberg Kagan περιέγραψε την εμπειρία της όταν συνάντησε τον Γιάννη Κωστόπουλο, όταν ήταν νεαρή επιμελήτρια στο Βρετανικό Μουσείο, αναφέροντας πως εντυπωσιάστηκε «από τη νομισματική του πείρα και το πάθος του για την επιστήμη. Η υποστήριξή του στη νομισματική επιστήμη ήταν πάντα πολύ ισχυρή, όπως δείχνει η ιδιότητά του ως μέλους της Αμερικανικής Νομισματικής Εταιρείας στην οποία εντάχθηκε το 1973». «'Ατομα όπως ο Γιάννης Κωστόπουλος εμπλουτίζουν τον τομέα μας και τη ζωή μας πέρα από κάθε μέτρο», κατέληξε.

Στη δυναμική παρουσία της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank στο παγκόσμιο νομισματικό γίγνεσθαι και στο όραμα του Γιάννη Κωστόπουλου να διατεθεί η συλλογή «όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό, στους μη ειδικούς και στα νέα παιδιά» αναφέρθηκε από την πλευρά της δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής. «Η Νομισματική Συλλογή αποτελεί ένα κομμάτι της Ελλάδας, όπως το οραματίστηκε, ήδη από το 1972, ο Γιάννης Κωστόπουλος. Η αγάπη του για το νόμισμα και η αγωνία του για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εξελίχθηκαν σε πάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό το πάθος συνεχίζει σήμερα η διοίκηση της τράπεζας, όπως σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η σημερινή διοίκηση της τράπεζας, όχι μόνο συνεχίζει τον εμπλουτισμό της Συλλογής, αλλά βάζει και νέους στόχους. Και ένας από αυτούς είναι η διάθεσή της στο σύνολο της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς». Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Γιάννη Σ. Κωστόπουλου και θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΕΚΘΕΣΗ
  • ·
  • ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
  • ·
  • ALPHA BANK
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΑΕΚ-Ρίτας Βίλνιους: Οι συνθέσεις των δύο φιναλίστ

All Content

Βαλένθια: Με παίκτες από την ομάδα U22 κόντρα στην Μπασκόνια, αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Σαραγόσα

All Content - BusinessNews.gr

Metallica Inc: Οικονομικές επιδόσεις πολλών… ντεσιμπέλ

All Content - BusinessNews.gr

Από τη “μικρή ΔΕΗ” στη “διπλή ΔΕΗ” - Την Πέμπτη η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Που οφείλεται το στεγαστικό ζήτημα, οι κρίσιμοι παράγοντες στην προσφορά και ζήτηση κατοικίας

All Content

Ποιος ελέγχει τα ελληνικά ΜΜΕ;

All Content

Stoiximan & Another Circus: Νέα 360 καμπάνια με τίτλο «Πού ήσουν;»

FleetNews

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-5

FleetNews

Με 0% επιτόκιο για 48 μήνες η απόκτηση ενός Volvo είναι πιο εύκολη από ποτέ

FleetNews

Chery Greece: Πολλαπλή βράβευση στο Chery International Business Summit 2026

All Content

Παναθηναϊκός: «Ο 5ος αγώνας είναι προ των πυλών. Δεν κάνουμε ποτέ πίσω» (pics & vids)

All Content

Φενέρμπαχτσε: Τα δύο ντέρμπι που έχει μπροστά της πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

All Content - BusinessNews.gr

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025 – Σε ποιους κλάδους κατευθύνονται

All Content - BusinessNews.gr

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ+ - Τι αναφέρει η αξιολόγηση

FleetNews

Ayvens: «Mobility for All» για βιώσιμη και συμπεριληπτική κινητικότητα

FleetNews

Το BMW Group θρηνεί την απώλεια του «Alex» Zanardi

CSRΝews.gr

SISTERS: Η τρίτη ηλικία στην πρώτη γραμμή για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

CSRΝews.gr

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE ΕΛΛΑΔΟΣ στο πλευρό κάθε γυναίκας

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Οικονομική στήριξη σε έξι οργανισμούς μέσω του Match for Good

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Alpha Bank: Επενδύσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - Χρηματοδοτήσεις σε μεγάλα έργα υποδομών
Alpha Bank: Επενδύσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - Χρηματοδοτήσεις σε μεγάλα έργα υποδομών 03/05/2023 - 10:14
Παγκρήτια: Αποκλειστικός χρηματοδότης της νέας μαρίνας Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ 04/05/2023 - 11:32
Παγκρήτια: Αποκλειστικός χρηματοδότης της νέας μαρίνας Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    09/05/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Τρεις αναφορές για θεάσεις UFO στην Ελλάδα στους φακέλους του Πενταγώνου
    09/05/2026 - 16:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Ελλάδα γίνεται κόμβος των ασφαλών δορυφορικών επικοινωνιών της Ευρώπης
    09/05/2026 - 15:41 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γιώργος Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων
    09/05/2026 - 15:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται και γιατί δεν ανησυχούν οι ειδικοί
    09/05/2026 - 14:24 ΥΓΕΙΑ
  • Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών
    09/05/2026 - 13:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Από τη “μικρή ΔΕΗ” στη “διπλή ΔΕΗ” - Την Πέμπτη η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ
    09/05/2026 - 13:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025 – Σε ποιους κλάδους κατευθύνονται
    09/05/2026 - 12:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα
    09/05/2026 - 11:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Metallica Inc: Οικονομικές επιδόσεις πολλών… ντεσιμπέλ
    09/05/2026 - 11:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • «Καληνύχτα σας και εις το επανιδείν»: Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε συγκινημένη τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ
    08/05/2026 - 21:30 MEDIA
  • Metallica Inc: Οικονομικές επιδόσεις πολλών… ντεσιμπέλ
    09/05/2026 - 11:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η τέχνη του αρώματος από τη Monreale για τη Γιορτή της Μητέρας
    08/05/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ+ - Τι αναφέρει η αξιολόγηση
    09/05/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Circana: Άνοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το α’ τρίμηνο 2026
    09/05/2026 - 10:30 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βαλένθια: Με παίκτες από την ομάδα U22 κόντρα στην Μπασκόνια, αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Σαραγόσα

09/05/2026 - 17:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ-Ρίτας Βίλνιους: Οι συνθέσεις των δύο φιναλίστ

09/05/2026 - 17:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το B2B influencer marketing ανεβαίνει στην ατζέντα των marketers

09/05/2026 - 08:05
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Παρουσίαση του νέου 24ώρου προγράμματος του ERT COSMOS

08/05/2026 - 14:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

SISTERS: Η τρίτη ηλικία στην πρώτη γραμμή για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

08/05/2026 - 12:57
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE ΕΛΛΑΔΟΣ στο πλευρό κάθε γυναίκας

08/05/2026 - 10:37
FleetNews
fleetnews.gr

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-5

08/05/2026 - 06:43
FleetNews
fleetnews.gr

Με 0% επιτόκιο για 48 μήνες η απόκτηση ενός Volvo είναι πιο εύκολη από ποτέ

07/05/2026 - 05:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo