Σάββατο, 13 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ράπανος (ΕΕΤ): Διαρκώς μεταβαλλόμενες οι προκλήσεις στο τραπεζικό σύστημα
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
27/11/2021 · 17:08

Ράπανος (ΕΕΤ): Διαρκώς μεταβαλλόμενες οι προκλήσεις στο τραπεζικό σύστημα

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μοιράζεται τις ίδιες προκλήσεις με το ευρωπαϊκό και συμμετέχει στο σχετικό διάλογο, τόνισε στ συνεδρίαση ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει πολλές και διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις. Τις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς, εισφέροντας σημαντική τεχνογνωσία, διατηρώντας τη δέσμευσή του για στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μοιράζεται τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις και συμμετέχει στο σχετικό διάλογο, αναφέρει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλειος Ράπανος, με αφορμή την 133η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ) που πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή (τηλεδιάσκεψη και φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες). Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειο Ράπανο, και τη γενική γραμματέα, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η ΕΤΟ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Τις τελευταίες δεκαετίες, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μετασχηματίστηκε πλήρως. Στην τρέχουσα συγκυρία επωμίστηκε την πανδημική κρίση, συνεχίζοντας τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλη τη δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να δούμε την μελλοντική πορεία της Ευρώπης. Το τραπεζικό σύστημα καλείται να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού και της μετάβασης στη βιώσιμη ανάπτυξη. Για να επιτευχθούν οι δυο αυτοί στόχοι για ένα καινοτόμο και χωρίς αποκλεισμούς χρηματοπιστωτικό σύστημα απαιτείται ο επανασχεδιασμός του κανονιστικού πλαισίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΟ στην παραπάνω συνεδρίασή του συζήτησε τις βασικές προτεραιότητες, ευκαιρίες και προκλήσεις για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Καθώς η λήψη στοχευμένων μέτρων ως προς την προληπτική εποπτεία οδεύει προς τη συνήθη νομοθετική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστή και ως τρίλογος), η συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τη λεγόμενη «δίδυμη μετάβαση» (twin transition) της Ευρώπης, θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Εξαιρετικά σημαντική θα είναι, επίσης, η διασφάλιση ότι, η ρυθμιστική παρέμβαση και εποπτεία προωθούν τον θεμιτό ανταγωνισμό και την καινοτομία στο ταχέως κινούμενο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό τοπίο, εντός του οποίου δραστηριοποιούνται νέοι φορείς παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και εντοπίζονται διαφορετικών επιπέδων αξίες και διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες από πλευράς πελατών. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή, κάθε πρωτοβουλία για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Net Zero) είναι εξίσου σημαντική. Ο ηγετικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρώπη στο διεθνές στερέωμα δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Εμπορίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΤΟ τόνισε: «Η Ευρώπη χρειάζεται βιώσιμες και δυναμικές τράπεζες που θα συμμετέχουν πλήρως στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης. Χρειαζόμαστε επιχειρησιακή συνέχεια και προβλεψιμότητα, καθώς πορευόμαστε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη της βιώσιμης και ψηφιακής μετάβασης, στην οποία το τραπεζικό σύστημα έχει να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο».

Πρόσφοροι κανόνες για τη διασφάλιση βαθύτερης ολοκλήρωσης και όρων ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο

Στην πρόσφατη δημοσιευμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αποτυπώνονται τα πλέον επίκαιρα θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Ειδικότερα: απαιτείται η υιοθέτηση λύσεων μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα επιτρέψουν να διατηρηθούν οι σημερινοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, δίχως να μειώνεται η ικανότητά τους να χρηματοδοτούν αφενός την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας (συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους), και αφετέρου τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο της Ευρώπης όσο και τη δική τους.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει τη μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στη μετάβαση προς μια πραγματικά ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά.

Παράλληλα με μια πλήρως λειτουργική Τραπεζική Ένωση, η περαιτέρω ολοκλήρωση και εμβάθυνση των κεφαλαιαγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι βασικό στοιχείο της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ως χρήστες άλλα και φορείς παροχής υπηρεσιών στις κεφαλαιαγορές, θα συνδράμουν για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιτρέψουν την ανάπτυξη «πράσινων» και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, καθιστώντας κατ' αυτόν τον τρόπο ανταγωνιστική την ευρωπαϊκή οικονομία προς όφελος όλων των πολιτών και επιχειρήσεων.

Αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε διεθνές επίπεδο, είναι απαραίτητο να διοχετευτούν επειγόντως οικονομικοί πόροι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Διεθνής Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (COP26) διατήρησε τον στόχο αυτό, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν ακόμα όπως επισήμανε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΟ, Ana Botín.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν πρόκειται να επηρεαστούν μόνο από την κλιματική αλλαγή, αλλά αποτελούν βασικό κομμάτι της λύσης του προβλήματος. Εντούτοις, για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Net Zero) απαιτείται η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν εμπορικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην πληρούν αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, όπως η περίπτωση του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου σε θέματα «ταξινόμησης» (taxonomy), αλλά μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ.

Ενώ η Ευρώπη ηγείται της μετάβασης στη βιώσιμη ανάπτυξη, η εξάλειψη του άνθρακα στην ευρωπαϊκή ήπειρο από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Οι αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρώπης θα πρέπει να μοιραστούν την πολύτιμη τεχνογνωσία τους με τους ηγέτες των υπόλοιπων κρατών ανά την υφήλιο στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Net Zero).

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, σχεδόν το ¼ των χρηματοδοτικών ανοιγμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών αφορά σε επιχειρήσεις εκτός της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο και η εναρμόνιση των σχετικών δράσεων συνιστούν σημαντικούς παράγοντες για την πρόληψη του κατακερματισμού της αγοράς και της διευκόλυνσης της ροής κεφαλαίων σε όσους κλάδους πρέπει να στηριχθούν.

Στηρίζουμε τους πελάτες προσφέροντας χρηματοδότηση με ψηφιακά μέσα (digital finance)

Σε ένα περιβάλλον όπου οι εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν μεν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά δεν ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τις τράπεζες, απαιτείται ρυθμιστική παρέμβαση για την ασφάλεια στον «κυβερνοχώρο» και την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο σύνολό του.

Ειδικότερα, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις τράπεζες, παράλληλα όμως αξιοποιούν και πτυχές του χρηματοπιστωτικού επιχειρηματικού μοντέλου, χωρίς ωστόσο να υπόκεινται στο ίδιο κανονιστικό πλαίσιο με εκείνο των τραπεζών. Όπως τόνισε ο Olivier Guersent, γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων της ΕΤΟ: «Το κανονιστικό πλαίσιο στο πεδίο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα πρέπει να συμβαδίζει με την αρχή των ίδιων δραστηριοτήτων, ίδιων κινδύνων και ίδιων κανόνων».

Με δεδομένη τη σημαντική αξία των δεδομένων (data) στην επίτευξη ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τη χρηματοδότηση με ψηφιακά μέσα, οποιαδήποτε συζήτηση για την «ανοιχτή χρηματοδότηση» (open finance) μπορεί να αποτελέσει μέρος μόνο της ευρύτερης πρωτοβουλίας για μια ευρωπαϊκή οικονομία δεδομένων. Το τραπεζικό σύστημα μοιράζεται ήδη βασικά δεδομένα πελατών του ως απόρροια του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, αλλά, καθώς αυτό δεν συμβαίνει με άλλους κλάδους της οικονομίας, κάθε πρόταση για περαιτέρω «ανοικτή χρηματοδότηση» θα πρέπει να διασφαλίζεται από ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των επιμέρους κλάδων της οικονομίας.

Μετά την έναρξη της συζήτηση για την έκδοση ψηφιακού ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα («ΕΚΤ»), είναι αναγκαία η κατανόηση των στρατηγικών στόχων μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς επίσης και η διερεύνηση ενός σχεδιασμού που θα ωφελεί επιχειρήσεις και πολίτες. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου εγχείρημα που ενδέχεται να επηρεάσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την άσκηση της νομισματικής πολιτικής και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο σύνολό του. Οι πιθανές επιπτώσεις του εν λόγω εγχειρήματος θα πρέπει να αξιολογηθούν με προσοχή από την ΕΚΤ σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΟ και εκτελεστική πρόεδρος της Banco Santander, Ana Botín, δήλωσε: «Ένα ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα το οποίο θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία χρειάζεται να είναι ανταγωνιστικό στην ψηφιακή εποχή. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό, ασφαλές και συνεκτικό κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει παράλληλα στα πιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν να επενδύουν και να ανταποκρίνονται στις νέες και ολοένα απαιτητικές ανάγκες των πελατών τους. Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές για την επίτευξη ισότιμων όρων ανταγωνισμού, καθώς και για την εξεύρεση λύσεων υποστήριξης των πελατών τους στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Net Zero).

  • ΕΕΤ
  • ·
  • ΡΑΠΑΝΟΣ
  • ·
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Διαιτητές του 5ου τελικού Τσαρούχα, Τηγάνης και Καρπάνος (pics)

All Content

Παναθηναϊκός: Κοσμοσυρροή έξω από το ξενοδοχείο -Έφυγε νωρίτερα ο Χέις - Ντέιβις (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,80% και επιστροφή στο… 2009 - Kέρδη 14,19% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Ζωγράφος: Επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - Κύκλος εργασιών 5,09 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Fraport Greece: Αυξημένη 6% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Η επίπτωση από τον πόλεμο στον Περσικό

All Content

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

All Content

Παπαστράτος: Ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης» στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά

FleetNews

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

FleetNews

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

FleetNews

Αποκάλυψη για το πανίσχυρο Audi Nuvolari: Ένα PHEV με 1.001 PS

All Content

Οι Χολ, Νιλικίνα εκτός 12άδας Ολυμπιακού, ξανά μέσα Γουόρντ-Τζόουνς

All Content

Παναθηναϊκός: Με Όσμαν αντί Ερνανγκόμεθ η εξάδα ξένων

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Σχέδιο αναδιάρθρωσης 10,7 εκατ. ευρώ με κλείσιμο καταστημάτων και εθελουσία έξοδο 300 εργαζομένων

All Content - BusinessNews.gr

Ντεμπούτο της SpaceX στη Wall Street - Ο Μασκ γίνεται ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος και υπόσχεται τον... Άρη

All Content - BusinessNews.gr

Granarolo Hellas: Άνοδος πωλήσεων και διατήρηση της κερδοφορίας το 2025

FleetNews

Η Stellantis ξεκινάει δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

FleetNews

BMW Highway Assistant: Πάνω από 200 εκατ. χλμ. hands-free οδήγησης

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

CSRΝews.gr

Κάθε σταγόνα μετράει: Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ τιμά τους εθελοντές αιμοδότες και ενισχύει το μήνυμα της προσφοράς ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Alpha Bank: Διάκριση για προώθηση της πράσινης ενέργειας με προϊόντα και δράσεις
Alpha Bank: Διάκριση για προώθηση της πράσινης ενέργειας με προϊόντα και δράσεις 27/11/2021 - 10:40
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Κατάργηση και αντικατάσταση των επιτοκιακών δεικτών CHF LIBOR και ΕΟΝΙΑ 30/11/2021 - 12:24
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Κατάργηση και αντικατάσταση των επιτοκιακών δεικτών CHF LIBOR και ΕΟΝΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Ανθεκτικός ο τουρισμός - Στόχος η ενίσχυση της κρουαζιέρας
    13/06/2026 - 15:56 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βενεζουέλα: Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Tren de Aragua σκοτώθηκε σε αμερικανικό πλήγμα
    13/06/2026 - 14:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ανθεκτική η τουριστική ζήτηση στα Δωδεκάνησα – Θετικά μηνύματα από Κάρπαθο, Λειψούς και Αστυπάλαια
    13/06/2026 - 13:42 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Data centers: Οι επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα και οι προκλήσεις για τον αστικό σχεδιασμό
    13/06/2026 - 12:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο έρευνας από γενικούς εισαγγελείς η OpenAI και η χρήση του ChatGPT
    13/06/2026 - 12:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις
    13/06/2026 - 11:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040
    13/06/2026 - 10:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
    13/06/2026 - 10:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    13/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ευρωαγορές: Με ισχυρά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    12/06/2026 - 20:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Fourlis: Σχέδιο αναδιάρθρωσης 10,7 εκατ. ευρώ με κλείσιμο καταστημάτων και εθελουσία έξοδο 300 εργαζομένων
    12/06/2026 - 17:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ζωγράφος: Επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - Κύκλος εργασιών 5,09 εκατ. ευρώ το 2025
    12/06/2026 - 19:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ντεμπούτο της SpaceX στη Wall Street - Ο Μασκ γίνεται ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος και υπόσχεται τον... Άρη
    12/06/2026 - 18:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fast Ferries: Ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη δομή της ακτοπλοϊκής αγοράς στις Κυκλάδες
    12/06/2026 - 19:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,06%, σε νέα υψηλά 17 ετών η αγορά
    12/06/2026 - 17:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι Χολ, Νιλικίνα εκτός 12άδας Ολυμπιακού, ξανά μέσα Γουόρντ-Τζόουνς

13/06/2026 - 12:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Με Όσμαν αντί Ερνανγκόμεθ η εξάδα ξένων

13/06/2026 - 12:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram

12/06/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

12/06/2026 - 14:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

12/06/2026 - 13:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

easy 97.2: Το easy Movie Experience powered by ΔΕΗ στο θερινό σινεμά

12/06/2026 - 12:11
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

12/06/2026 - 06:50
FleetNews
fleetnews.gr

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

12/06/2026 - 06:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo