Σάββατο, 2 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε καταθέσεις
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
01/10/2019 · 13:21

Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε καταθέσεις

Εξετάζεται είτε η επιβολή αρνητικών επιτοκίων ή άλλες χρεώσεις που να αντισταθμίζουν τη χρέωση που καταβάλλει η τράπεζα στην ΕΚΤ, υπογράμμισε ο CEO της τράπεζας, Π. Νικολάου.


Σύντομα η Τράπεζα Κύπρου θα παρουσιάσει στο προσωπικό «γενναιόδωρο» σχέδιο εξόδου και εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων ή πρόσθετων χρεώσεων σε εταιρικές καταθέσεις, δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της τράπεζας Πανίκος Νικολάου.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου είπε πως η τράπεζα εξετάζει μια νέα πώληση πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, κάτι που θα τη βοηθήσει να μειώσει περαιτέρω τα κόκκινα δάνεια και θα σηματοδοτήσει τον τερματισμό της πορείας σμίκρυνσης του ισολογισμού της.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η υιοθέτηση της τεχνολογίας είναι μονόδρομος για τις τράπεζες, ενώ διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η τράπεζα «δεν δίνει δάνεια με την προοπτική ότι θα τα χαρίσουμε και δεν μπορούμε να επιβραβεύουμε τους κακοπληρωτές».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Νικολάου είπε πως η μετάβασή του στο τιμόνι της τράπεζας ήταν «απότομη αλλά ταυτόχρονα και ομαλή», αφού ο ίδιος δεν το ανέμενε, όπως είπε, αλλά και ομαλή διότι υπήρξε μια τρίμηνη περίοδος «σύμπλευσης» με τον προκάτοχό του, τον Ιρλανδό Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Διαβεβαίωσε όμως ότι η αλλαγή στην ηγεσία δεν σηματοδοτεί καμία αλλαγή στην πορεία μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό της τράπεζας, καθώς ο στόχος της μείωσης των ΜΕΔ παραμένει αμετάβλητος. «Αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μείωσης των ΜΕΔ και να την ολοκληρώσουμε», τόνισε.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε, ωστόσο, πως θα αλλάξουν θέματα που αφορούν το οικονομικό μοντέλο της τράπεζας. «Θα επικεντρωθούμε στον Κύπριο ιδιώτη μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις ασφαλιστικές μας εργασίες στην Κύπρο, θα ενδυναμώσουμε τη ψηφιακή μεταμόρφωση και πορεία της τράπεζας και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να γινόμαστε ένα με την κοινωνία σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης», είπε.

Σε ερώτηση αν η τράπεζα θα κάνει κινήσεις δανειοδότησης σε αυτούς τους τομείς, ο κ. Νικολάου είπε πώς πέραν της εμπλοκής της τράπεζας στους τομείς αυτούς στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, η τράπεζα θα στραφεί και προς δανειοδοτήσεις «γιατί οι τομείς υγείας και εκπαίδευσης είχαν και θα έχουν με βάση τις προβλέψεις μας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια αλλά είχαν και τη μικρότερη συνεισφορά στα ΜΕΔ».
Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για τα ΜΕΔ, Helix 2 το 2020

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε μεν ότι η τράπεζα έχει πετύχει μείωση των κόκκινων δανείων κατά €10,7 δισ., από την κορύφωσή τους στα τέλη του 2014, που αντιστοιχεί στο μισό ΑΕΠ της Κύπρου, προσθέτοντας δε ότι «εντούτοις ένα στα τρία δάνεια της τράπεζας είναι μη εξυπηρετούμενο».

«Άρα, είναι κύρια προτεραιότητα η μείωση αυτών των δανείων και πολύ απλά θα συνεχίσουμε την οργανική μείωση με τις αναδιαρθρώσεις, όπως πολλοί γνωρίζουν, αλλά ταυτόχρονα επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, θα προχωρήσουμε και σε νέες πωλήσεις πακέτων ΜΕΔ», είπε, για να προσθέσει πως «η βελτίωση της αξιολόγησης της τράπεζας και της χώρας περνά μέσα από τη μείωση των ΜΕΔ».

Σε ερώτηση για την επόμενη πώληση πακέτου ΜΕΔ, ο κ. Νικολάου είπε η συναλλαγή αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. «Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολάου συμφώνησε με παρατήρηση ότι οι πωλήσεις πακέτων ΜΕΔ είναι μονόδρομος, προκειμένου η Κύπρος να πετύχει τον στόχο της σύγκλισης του δείκτη των ΜΕΔ με τον μέσο όρο της ΕΕ.

«Έχουμε περίπου (δείκτη ΜΕΔ) 30% σαν Κύπρος, αν εξαιρέσουμε την Ελλάδα, ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι μεταξύ 3 και 4%. Άρα έχουμε πάρα πολύ δρόμο, απέχουμε σημαντικά από το μέσο όρο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να περιμένουμε να υποχωρήσει αυτό το ποσοστό με αναδιαρθρώσεις», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν διαβλέπει στον ορίζοντα τη μείωση του δείκτη των ΜΕΔ σε μονοψήφιο ποσοστό και πόσα χρόνια θα χρειαστούν, ο κ. Νικολάου επεσήμανε πως βλέπει την επίτευξη του στόχου αυτού τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, δεδομένου ότι υπάρχουν «μεγάλες συναλλαγές» σε πακέτα ΜΕΔ. «Χωρίς μεγάλες συναλλαγές δεν μπορούμε να πάμε στο μονοψήφιο νούμερο στα επόμενα ένα με δύο χρόνια», τόνισε.
Δεν δίνουμε δάνεια με προοπτική να τα χαρίσουμε

Κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα που προβάλλεται ότι οι τράπεζες αντί να πωλούν πακέτα δανείων σε επενδυτικά ταμεία με σημαντικές απώλειες θα μπορούσαν να παραχωρήσουν αντίστοιχες διαγραφές στους δανειολήπτες, με την ελπίδα ότι θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους, ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου τόνισε πως αυτό είναι «πέραν κάθε τραπεζικής πίστης και ηθικής».

«Δεν μπορούμε να δίνουμε δάνεια με την προοπτική ότι δεν θα τα εισπράξουμε ή ότι θα τα χαρίσουμε. Υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος και δεν μπορούμε να επιβραβεύουμε τους κακοπληρωτές», υπογράμμισε, για να επισημάνει πως «δεν πρέπει όλοι να ξεχνούν ότι οι τράπεζες διαχειρίζονται τις καταθέσεις του απλού πολίτη και πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με επίγνωση της ευθύνης την οποία έχουμε».
Σύντομα γενναιόδωρο σχέδιο εθελουσίας

Αναφορικά με το κυοφορούμενο νέο Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου (ΣΕΕ), που ετοιμάζει η τράπεζα, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση της τράπεζας, αλλά το όλο θέμα είναι υπό εξέταση.

«Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε πολύ σοβαρά και πολύ σύντομα θα έχουμε απόφαση», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου εξήγησε πως η τράπεζα περνά μέσα από μια τεχνολογική και ψηφιακή μεταμόρφωση και «στα πλαίσια αυτά αλλάζει το επιχειρηματικό μας μοντέλο».

Όπως είπε, αλλάζοντας το μοντέλο είναι φυσιολογικό πολλές θέσεις εργασίας και πολλοί τρόποι λειτουργίας της τράπεζας να μην συνάδουν με τις θέσεις εργασίας που έχουμε σήμερα.

«Άρα θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συναδέλφους, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβαδίσουν ή να συνεχίσουν μαζί μας να κάνουν άλλες επιλογές», συμπλήρωσε.

«Ταυτόχρονα θα εξορθολογίσουμε και το κόστος της τράπεζας», συνέχισε, για να τονίσει πως «έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του κόστους περνά μέσα από μείωση του προσωπικού».

Ερωτηθείς αν το σχέδιο θα είναι γενναιόδωρο έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους, ο κ. Νικολάου είπε πως το σχέδιο θα είναι «ικανοποιητικό, άρα εγώ θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω γενναιόδωρο».

Σε παρατήρηση ότι το προηγούμενο ΣΕΕ αρχικά απέτυχε και «έπιασε» τους στόχους του αφού υποβλήθηκε αναθεωρημένο, ο κ. Νικολάου είπε πως «έχοντας υπόψη αυτό το παράδειγμα, νομίζω ότι το σχέδιο θα είναι το πρώτο και το μοναδικό το οποίο θα βγει και θα είναι γενναιόδωρο».
Εξετάζεται η επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε εταιρικές καταθέσεις

Απαντώντας σε ερώτηση αν η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις, ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου, όπως και άλλες κυπριακές τράπεζες, χρεώνονται τόκο 0,5% για την κατάθεσή της υπερβάλλουσας ρευστότητάς τους στην ΕΚΤ, που αποτελεί «τεράστιο κόστος».

Αυτό που εξετάζεται, εξήγησε, είναι είτε η επιβολή αρνητικών επιτοκίων ή άλλες χρεώσεις που να αντισταθμίζουν τη χρέωση που καταβάλλει η τράπεζα στην ΕΚΤ.

«Για μας είναι τεράστιο κόστος, οπότε, ναι, εξετάζουμε τη δυνατότητα μεταφοράς μέρους αυτού του κόστους, είτε υπό την μορφή αρνητικών επιτοκίων, είτε υπό την μορφή διαφόρων χρεώσεων, που ισοδυναμούν με τα αρνητικά επιτόκια, σε κάποια κατηγορία πελατών με ψηλές καταθέσεις, πάντοτε όμως με σεβασμό στην πλατιά βάση των πελατών της τράπεζας, που είναι οι ιδιώτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς αν η χρέωση θα στοχεύει στις εταιρικές καταθέσεις ή λιανικές καταθέσεις, ο κ. Νικολάου ξεκαθάρισε πως «δεν σκεφτόμαστε λιανικές καταθέσεις» αλλά τις λεγόμενες wholesale (εταιρικές ή και θεσμικές) καταθέσεις.

«Σε αυτή τη φάση δεν σκεφτόμαστε να χρεώσουμε τους ιδιώτες πελάτες μας», τόνισε.
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΕΠΙΤΟΚΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Συμπαράσταση Αταμάν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

All Content

ΠΑΟΚ-Περιστέρι: Facts & Numbers πριν από το τζάμπολ στα playoffs

All Content - BusinessNews.gr

Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

AVE: Ισχυρή αύξηση εσόδων το 2025, Ανάκαμψη λειτουργικών επιδόσεων, πιέσεις στα καθαρά μεγέθη

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

FleetNews

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

All Content

Με Μπανταλόνα-Μάλαγα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content

National League 1: Δεύτεροι ημιτελικοί σήμερα με ερωτηματικό το Εθνικός Λ.-Κρόνος (live streams)

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά

All Content - BusinessNews.gr

Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

CSRΝews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τράπεζα Πειραιώς: Διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια e-learning στους νέους αγρότες
Τράπεζα Πειραιώς: Διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια e-learning στους νέους αγρότες 01/10/2019 - 12:47
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος του Project Future για νέους πτυχιούχους 01/10/2019 - 14:25
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος του Project Future για νέους πτυχιούχους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αιχμές Π. Μαρινάκη προς Ανδρουλάκη, Τσίπρα: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
    02/05/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων – Πάνω από 340.000 οι συμμετοχές
    02/05/2026 - 13:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το καλοκαίρι των υπερπολυτελών γιοτ στη Μεσόγειο μετατοπίζεται φέτος δυτικά
    02/05/2026 - 13:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που περιόρισαν την πρόσβαση ανηλίκων σε καπνικά και αλκοόλ
    02/05/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρεοκοπεί και κλείνει η Spirit Airlines: Το πρώτο «θύμα» του πολέμου στο Ιράν στις αεροπορικές εταιρείες
    02/05/2026 - 11:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Τραμπ
    02/05/2026 - 10:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
    02/05/2026 - 10:25 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αστικές συγκοινωνίες - Στόχος έως το 2035 ο στόλος να φτάσει τα 2.000 νέα λεωφορεία - Οι νέοι διαγωνισμοί
    01/05/2026 - 20:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Συγκράτηση τιμών στο ρεύμα, επιδοτήσεις και πλαφόν στα υγρά καύσιμα
    01/05/2026 - 19:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - Παπασταύρου: Πάμε για 1 GW το 2027
    01/05/2026 - 18:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ξεκινά η αντιπυρική περίοδο - Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
    01/05/2026 - 16:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 4 έως 8 Μαίου
    01/05/2026 - 17:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Καλαϊτζίδης: Ανεκτίμητη η αξία της εμπειρίας για τα παιδιά της Καλύμνου

02/05/2026 - 11:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ-Περιστέρι: Facts & Numbers πριν από το τζάμπολ στα playoffs

02/05/2026 - 10:48
FleetNews
fleetnews.gr

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

01/05/2026 - 05:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Freenow by Lyft και Sleed για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

30/04/2026 - 14:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

30/04/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

30/04/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deepfakes ονομάζουμε τη νέα κρίση εμπιστοσύνης για τα media

30/04/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

30/04/2026 - 07:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo