Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τουρισμός «δύο ταχυτήτων», αλλά η χρονιά φαίνεται να κλείνει με θετικό πρόσημο
Newsroom Newsroom
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
30/09/2024 · 08:26

Τουρισμός «δύο ταχυτήτων», αλλά η χρονιά φαίνεται να κλείνει με θετικό πρόσημο

Με το τέλος του Σεπτεμβρίου οι περισσότεροι προορισμοί, αν όχι όλοι, μπορούν να έχουν μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα όχι μόνο για την έκβαση της θερινής σεζόν αλλά και για το έτος συνολικά.

Φαίνεται πως στο τέλος της χρονιάς τα νούμερα θα προσθέσουν ένα νέο «συν» στα περσινά, καθώς παρουσιάζουν αυξητική τάση σε σχέση με το 2023. Ωστόσο, η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι ίδια για όλους τους προορισμούς, ούτε και για όλες τις επιχειρήσεις, κάνοντας τους φορείς να μιλούν για τουρισμό «δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Παράσχη, το 2024 είναι μία ακόμα χρονιά με θετικό πρόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Πλην όμως, όπως ο ίδιος ανέφερε πρόσφατα, πρόκειται για ένα momentum που δεν είναι ούτε άτρωτο, ούτε δεδομένο για τα επόμενα χρόνια, γι’αυτό οφείλουμε να τον προστατέψουμε.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ προβλημάτισαν τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς έδειξαν μείωση στις εισπράξεις του Ιουλίου. Την ίδια ώρα όμως, εξετάζοντας την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου συνολικά, τα έσοδα ανήλθαν σε 10,5 δισ. και ήταν κατά 4,9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 11,2% στα 18,0 εκατ. Αν στα έσοδα συνυπολογιστούν και αυτά της κρουαζιέρας, τότε ανήλθαν στα 11 δισ. και ήταν κατά 5,6% υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2023.

Εκείνο που προκαλεί έντονο προβληματισμό, όπως επισημαίνει η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ, είναι πως δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία παρόμοιες επιδόσεις και ενώ ορισμένα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, κάποια άλλα φυτοζωούν.

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο τα υψηλά νούμερα αφίξεων, το αναφέρω επειδή πολλοί επικεντρώνονται στο νέο ρεκόρ που αναμένεται φέτος με τα 32-33 εκατ. αφίξεις. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι αποδίδονται αναλογικά και στις επιχειρήσεις του τουρισμού και όπου αλλού επιδρά ο τουρισμός έμμεσα. Τα έσοδα στο σύνολο θα είναι αυξημένα, ωστόσο ο Ιούλιος, ο οποίος είχε μειωμένα έσοδα σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούλιο του 2023, μας χτυπά ένα καμπανάκι. Μπορεί στο επτάμηνο τα νούμερα να παρουσιάζουν αύξηση, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η αύξηση είναι και αναλογική. Κι αυτό συνήθως φαίνεται από τη μέση -κατά κεφαλήν- δαπάνη, η οποία εμφανίζεται μειωμένη φέτος. Το πακέτο μετακίνησης-διαμονής είναι αυξημένο σε σχέση με άλλες χρονιές, οπότε μειώνεται και το ποσό που διαθέτει ο επισκέπτης στον προορισμό», σημειώνει η κ.Σβύνου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΤΕΠ, τα ξενοδοχεία 1-3 αστέρων αντιπροσωπεύουν το 74% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας και είναι αυτά που έχουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό με τη βραχυχρόνια μίσθωση. «Κοντά στο 40% των ξενοδοχείων λειτουργούν όλο τον χρόνο, είναι δηλαδή τα λεγόμενα “συνεχούς λειτουργίας”. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές τόσο τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία, όσο και εκείνα χαμηλότερων κατηγοριών δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν. Το μέλλον είναι επισφαλές και ειδικά σε ένα ευαίσθητο προϊόν όπως ο τουρισμός. Ειδικότερα όμως, για τις επιχειρήσεις χαμηλότερων κατηγοριών, κρίνεται η δυνατότητά τους να σταθούν στην αγορά, και αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυτές αποτελούν την πλειονότητα του συνόλου. Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι ο φόρος ανθεκτικότητας λειτουργεί αποτρεπτικά για τον επισκέπτη να επιλέξει τον προορισμό και ενδέχεται να δούμε τις ισορροπίες με τον ανταγωνισμό να αλλάζουν πολύ γρήγορα σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό», προσθέτει η κ.Σβύνου.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου αναφέρεται: «Στηρίζουμε τα δημόσια έσοδα, συνεισφέροντας 10,5 δισ. άμεσα στο ΑΕΠ, την απασχόληση, προσφέροντας εργασία σε 225.000 εργαζόμενους, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες σε όλη τη χώρα, αφού το 90% του ξενοδοχειακού ΑΕΠ παράγεται περιφερειακά.

Ωστόσο, η ικανότητα του ξενοδοχειακού κλάδου να προσφέρει με τον μέγιστο δυνατό πολλαπλασιαστή δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, αναφορικά με τις αυξήσεις τόσο στο τέλος διαμονής παρεπιδημούντων όσο και στο Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, προκαλούν έντονη ανησυχία. Με κάθε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στο κόστος των υπηρεσιών μας ακριβαίνει το προϊόν για τους έλληνες και ξένους πελάτες μας, μειώνεται η διείσδυση που έχει η δραστηριότητα στην τοπική οικονομία και πλήτεται άμεσα η ανταγωνιστικότητά μας. Αυτά επιβεβαιώνονται από τις αντιδράσεις της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV), αλλά και χιλιάδων ξένων πελατών που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με αρνητικά μηνύματα.

Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, παρά τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις και τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά φιλοξενίας της χώρας μας. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μειώνει τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη και βυθίζει τα δημόσια έσοδα ανά επισκέπτη καθώς τα δηλωμένα έσοδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, έχοντας μάλιστα περισσότερες κλίνες, είναι περίπου 93% λιγότερα από αυτά των ξενοδοχείων».

Το χάσμα της «μη ισόρροπης» τουριστικής ανάπτυξης παραμένει σταθερό

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μαρινάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Πελοποννήσου, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ξεκάθαρα ότι οκτώ περιφέρειες κατέχουν το 10% της «πίτας» και ότι το χάσμα της μη ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης παραμένει σταθερό.

«Ο τουρισμός βασίζεται στον ποιοτικό τουρίστα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη. Η συνολική εικόνα που έχουμε είναι ότι οι premium προορισμοί και φέτος πήγαν πολύ καλά, εκτός από μια μικρή πτώση που σημειώθηκε σε Μύκονο και Σαντορίνη. Η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και γενικότερα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είχαν αυξημένα νούμερα. Ωστόσο, και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κινήθηκαν με καλούς ρυθμούς, όπως και η Ήπειρος αλλά και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πολύ καλά πήγε, και συνεχίζει ακόμα, η Αθήνα. Η ηπειρωτική Ελλάδα, όμως, και ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το 3%, ποσοστό το οποίο θα ήταν ακόμα πιο χαμηλό χωρίς το Costa Navarino. Λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, με το τέλος ανθεκτικότητας, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν και τα έσοδα εξανεμίζονται. Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως φέτος ήταν η χρονιά των σούπερ-μάρκετ, και αυτό επέδρασε αρνητικά στον κλάδο της εστίασης», επισημαίνει ο κ.Μαρινάκος.

Η αγοραστική δύναμη των ξένων, σύμφωνα με την Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, έχει μειωθεί. Παρ’ όλα αυτά το νησί φέτος παρουσίασε αύξηση 5% στην τουριστική κίνηση. «Για εμάς ο Σεπτέμβριος μήνας είναι εξαιρετικός, και σε αυτό συμβάλλουν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Στόχος μας, όμως, είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό χρειάζεται και την στήριξη και των επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας. Ειδικά του κλάδου της εστίασης. Να γίνει μια προσπάθεια δηλαδή να κρατήσουμε περισσότερα μαγαζιά ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση του αριθμού των τουριστών απαιτεί και τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών. Όπως επίσης, πρέπει να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών και γιατρών, αλλά και του προσωπικού», σημειώνει η κ.Τριανταφυλλοπούλου.

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Τουρισμού και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Bournemouth στην Αγγλία, παρατηρώντας τις εξελίξεις με μια διεθνή «ματιά» επισημαίνει σχετικά: «Ο τουρισμός πάντα αλλάζει, μεταβάλλεται και βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργούν εμπειρίες στους προορισμούς με τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες. Οι πληθωριστικές τάσεις που προέρχονται από το κόστος της ενέργειας των πρώτων υλών και της εργασίας αυξάνουν τις τιμές στον τουρισμό και ως αποτέλεσμα ωθούν τους τουρίστες να κλείσουν πιο κοντινά ταξίδια, να μειώσουν τον χρόνο διαμονής τους, καθώς και την ημερήσια δαπάνη τους στους προορισμούς. Βέβαια, αυτό συγκρίνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια του 2022 και 2023, όπου δαπάνησαν τις αποταμιεύσεις που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της περιόδου του COVID. Επίσης, οι τουρίστες αναζητούν καλύτερη αναλογία υπηρεσιών σε σχέση με την τιμή που πληρώνουν αλλά και καλύτερη διάθεση του χρόνου που δαπανούν στον προορισμό. Προορισμοί που θα κερδίσουν είναι αυτοί που προσφέρουν εξατομίκευση και αναπροσαρμόζουν το προϊόν τους δυναμικά στις παρούσες συνθήκες και στο πελατολόγιο».

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Υπερθέαμα με Ολυμπιακός-Μονακό, Βαλένθια-Παναθηναϊκός AKTOR στο παρκέ του Novasports!

All Content

Λεσόρ: «Τώρα πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Intracom Holdings: Με 33,4 εκατ. ευρώ έσοδα έκλεισε το 2025 - Το μήνυμα Σωκράτη Κόκκαλη

All Content - BusinessNews.gr

EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air, μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 90%

All Content - BusinessNews.gr

Ευ. Μυτιληναίος: Το επόμενο κύμα ανάπτυξης των ΑΠΕ θα καθοδηγηθεί από την ενεργειακή ασφάλεια

All Content

TikTok στην Ελλάδα: Η οικονοµία της προσοχής και η ελληνική ιδιαιτερότητα

All Content

Κρατική διαφήμιση: Εγκρίθηκαν νέα κονδύλια άνω των 4,7 εκατ.

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

FleetNews

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

FleetNews

Επενδυτικό «reset» για την Stellantis – Έμφαση σε 4 μάρκες

All Content

Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Σλούκας χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια

All Content

Μπαρτζώκας: «Χρειάζεται να ματώσουμε στο γήπεδο» (vid & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

ΙΛΥΔΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 26% το 2025 - Ανοδος 16% στα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate

All Content - BusinessNews.gr

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Αύξηση EBITDA κατά 43,7% στα €8,6 εκατ. το 2025

FleetNews

Η Citroën σε δυναμική τροχιά το Α’ τρίμηνο 2026

FleetNews

Η Hyundai λανσάρει τη μάρκα IONIQ στην Κίνα – Πρεμιέρα με δύο πρωτότυπα

CSRΝews.gr

Από τον μισθό στην ασφάλεια: Τι σημαίνει σήμερα ευημερία στην εργασία

CSRΝews.gr

Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ – Εξαγορά του 51% της Sun Force Two

CSRΝews.gr

Onassis Health: Organmeetings on the spot – Όλοι μαζί δυναμώνουμε την αλυσίδα ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Philoxenia Hotelia: Από τις 14-16 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Philoxenia Hotelia: Από τις 14-16 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 27/09/2024 - 14:02
Ozios: Η Ελλάδα εδραιώνει την ηγετική της θέση στον παγκόσμιο τουρισμό 30/09/2024 - 10:38
Ozios: Η Ελλάδα εδραιώνει την ηγετική της θέση στον παγκόσμιο τουρισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η κίνηση της Τέιλορ Σουίφτ για να προστατευθεί από την ΑΙ: Κατοχυρώνει τη φωνή της και την εικόνα της ως εμπορικό σήμα
    27/04/2026 - 22:09 LIFESTYLE
  • ΗΠΑ: Οι απώλειες από τις οικονομικές απάτες μέσω των social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020
    27/04/2026 - 21:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με μικρές απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών
    27/04/2026 - 20:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • EFA GROUP: Επενδύει στη Superior Air, μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 90%
    27/04/2026 - 20:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Trastor: Ανακοίνωσε την πρόθεση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
    27/04/2026 - 20:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κούβα: Ο τουρισμός "καταρρέει" με πτώση σχεδόν 50% το πρώτο τρίμηνο του έτους
    27/04/2026 - 19:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πιερρακάκης: Ακολουθούμε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής αποδεκτό από την κοινωνία
    27/04/2026 - 19:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΙΛΥΔΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 26% το 2025 - Ανοδος 16% στα καθαρά κέρδη
    27/04/2026 - 18:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Loulis Food: Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα €5,61 εκατ. το 2025
    27/04/2026 - 18:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Intracom Holdings: Με 33,4 εκατ. ευρώ έσοδα έκλεισε το 2025 - Το μήνυμα Σωκράτη Κόκκαλη
    27/04/2026 - 18:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate
    27/04/2026 - 07:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Υποχρεωτικό QR code σε κάθε φορτίο – Σε πλήρη εφαρμογή η β’ φάση
    27/04/2026 - 08:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ): Τα σούπερ μάρκετ έχουν επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια
    27/04/2026 - 10:12 CEO INSIGHTS
  • ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη
    27/04/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κοινωνικός τουρισμός - ΔΥΠΑ: Παρατείνονται μέχρι και Τετάρτη 29 Απριλίου οι αιτήσεις
    27/04/2026 - 10:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπράντον Τζέφερσον: Από την Καρδίτσα στην Γκραν Κανάρια

27/04/2026 - 19:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα με την ΑΕΚ

27/04/2026 - 18:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Από τον μισθό στην ασφάλεια: Τι σημαίνει σήμερα ευημερία στην εργασία

27/04/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ – Εξαγορά του 51% της Sun Force Two

27/04/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Phaistos στις κυπριακές εκλογές 2026: Πολιτική διαφήμιση στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο

27/04/2026 - 13:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ρυθμός 94.9: Η LILA στο «Κάτι Παίζει» powered by ΔΕΗ στη στάση του μετρό Σύνταγμα

27/04/2026 - 13:03
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

27/04/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

27/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo