Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τουρισμός «δύο ταχυτήτων», αλλά η χρονιά φαίνεται να κλείνει με θετικό πρόσημο
Newsroom Newsroom
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
30/09/2024 · 08:26

Τουρισμός «δύο ταχυτήτων», αλλά η χρονιά φαίνεται να κλείνει με θετικό πρόσημο

Με το τέλος του Σεπτεμβρίου οι περισσότεροι προορισμοί, αν όχι όλοι, μπορούν να έχουν μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα όχι μόνο για την έκβαση της θερινής σεζόν αλλά και για το έτος συνολικά.

Φαίνεται πως στο τέλος της χρονιάς τα νούμερα θα προσθέσουν ένα νέο «συν» στα περσινά, καθώς παρουσιάζουν αυξητική τάση σε σχέση με το 2023. Ωστόσο, η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι ίδια για όλους τους προορισμούς, ούτε και για όλες τις επιχειρήσεις, κάνοντας τους φορείς να μιλούν για τουρισμό «δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Παράσχη, το 2024 είναι μία ακόμα χρονιά με θετικό πρόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Πλην όμως, όπως ο ίδιος ανέφερε πρόσφατα, πρόκειται για ένα momentum που δεν είναι ούτε άτρωτο, ούτε δεδομένο για τα επόμενα χρόνια, γι’αυτό οφείλουμε να τον προστατέψουμε.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ προβλημάτισαν τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς έδειξαν μείωση στις εισπράξεις του Ιουλίου. Την ίδια ώρα όμως, εξετάζοντας την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου συνολικά, τα έσοδα ανήλθαν σε 10,5 δισ. και ήταν κατά 4,9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 11,2% στα 18,0 εκατ. Αν στα έσοδα συνυπολογιστούν και αυτά της κρουαζιέρας, τότε ανήλθαν στα 11 δισ. και ήταν κατά 5,6% υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2023.

Εκείνο που προκαλεί έντονο προβληματισμό, όπως επισημαίνει η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ, είναι πως δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία παρόμοιες επιδόσεις και ενώ ορισμένα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, κάποια άλλα φυτοζωούν.

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο τα υψηλά νούμερα αφίξεων, το αναφέρω επειδή πολλοί επικεντρώνονται στο νέο ρεκόρ που αναμένεται φέτος με τα 32-33 εκατ. αφίξεις. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι αποδίδονται αναλογικά και στις επιχειρήσεις του τουρισμού και όπου αλλού επιδρά ο τουρισμός έμμεσα. Τα έσοδα στο σύνολο θα είναι αυξημένα, ωστόσο ο Ιούλιος, ο οποίος είχε μειωμένα έσοδα σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούλιο του 2023, μας χτυπά ένα καμπανάκι. Μπορεί στο επτάμηνο τα νούμερα να παρουσιάζουν αύξηση, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η αύξηση είναι και αναλογική. Κι αυτό συνήθως φαίνεται από τη μέση -κατά κεφαλήν- δαπάνη, η οποία εμφανίζεται μειωμένη φέτος. Το πακέτο μετακίνησης-διαμονής είναι αυξημένο σε σχέση με άλλες χρονιές, οπότε μειώνεται και το ποσό που διαθέτει ο επισκέπτης στον προορισμό», σημειώνει η κ.Σβύνου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΤΕΠ, τα ξενοδοχεία 1-3 αστέρων αντιπροσωπεύουν το 74% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας και είναι αυτά που έχουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό με τη βραχυχρόνια μίσθωση. «Κοντά στο 40% των ξενοδοχείων λειτουργούν όλο τον χρόνο, είναι δηλαδή τα λεγόμενα “συνεχούς λειτουργίας”. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές τόσο τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία, όσο και εκείνα χαμηλότερων κατηγοριών δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν. Το μέλλον είναι επισφαλές και ειδικά σε ένα ευαίσθητο προϊόν όπως ο τουρισμός. Ειδικότερα όμως, για τις επιχειρήσεις χαμηλότερων κατηγοριών, κρίνεται η δυνατότητά τους να σταθούν στην αγορά, και αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυτές αποτελούν την πλειονότητα του συνόλου. Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι ο φόρος ανθεκτικότητας λειτουργεί αποτρεπτικά για τον επισκέπτη να επιλέξει τον προορισμό και ενδέχεται να δούμε τις ισορροπίες με τον ανταγωνισμό να αλλάζουν πολύ γρήγορα σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό», προσθέτει η κ.Σβύνου.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου αναφέρεται: «Στηρίζουμε τα δημόσια έσοδα, συνεισφέροντας 10,5 δισ. άμεσα στο ΑΕΠ, την απασχόληση, προσφέροντας εργασία σε 225.000 εργαζόμενους, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες σε όλη τη χώρα, αφού το 90% του ξενοδοχειακού ΑΕΠ παράγεται περιφερειακά.

Ωστόσο, η ικανότητα του ξενοδοχειακού κλάδου να προσφέρει με τον μέγιστο δυνατό πολλαπλασιαστή δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, αναφορικά με τις αυξήσεις τόσο στο τέλος διαμονής παρεπιδημούντων όσο και στο Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, προκαλούν έντονη ανησυχία. Με κάθε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στο κόστος των υπηρεσιών μας ακριβαίνει το προϊόν για τους έλληνες και ξένους πελάτες μας, μειώνεται η διείσδυση που έχει η δραστηριότητα στην τοπική οικονομία και πλήτεται άμεσα η ανταγωνιστικότητά μας. Αυτά επιβεβαιώνονται από τις αντιδράσεις της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV), αλλά και χιλιάδων ξένων πελατών που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με αρνητικά μηνύματα.

Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, παρά τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις και τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά φιλοξενίας της χώρας μας. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μειώνει τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη και βυθίζει τα δημόσια έσοδα ανά επισκέπτη καθώς τα δηλωμένα έσοδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, έχοντας μάλιστα περισσότερες κλίνες, είναι περίπου 93% λιγότερα από αυτά των ξενοδοχείων».

Το χάσμα της «μη ισόρροπης» τουριστικής ανάπτυξης παραμένει σταθερό

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μαρινάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Πελοποννήσου, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ξεκάθαρα ότι οκτώ περιφέρειες κατέχουν το 10% της «πίτας» και ότι το χάσμα της μη ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης παραμένει σταθερό.

«Ο τουρισμός βασίζεται στον ποιοτικό τουρίστα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη. Η συνολική εικόνα που έχουμε είναι ότι οι premium προορισμοί και φέτος πήγαν πολύ καλά, εκτός από μια μικρή πτώση που σημειώθηκε σε Μύκονο και Σαντορίνη. Η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και γενικότερα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είχαν αυξημένα νούμερα. Ωστόσο, και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κινήθηκαν με καλούς ρυθμούς, όπως και η Ήπειρος αλλά και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πολύ καλά πήγε, και συνεχίζει ακόμα, η Αθήνα. Η ηπειρωτική Ελλάδα, όμως, και ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το 3%, ποσοστό το οποίο θα ήταν ακόμα πιο χαμηλό χωρίς το Costa Navarino. Λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, με το τέλος ανθεκτικότητας, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν και τα έσοδα εξανεμίζονται. Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως φέτος ήταν η χρονιά των σούπερ-μάρκετ, και αυτό επέδρασε αρνητικά στον κλάδο της εστίασης», επισημαίνει ο κ.Μαρινάκος.

Η αγοραστική δύναμη των ξένων, σύμφωνα με την Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, έχει μειωθεί. Παρ’ όλα αυτά το νησί φέτος παρουσίασε αύξηση 5% στην τουριστική κίνηση. «Για εμάς ο Σεπτέμβριος μήνας είναι εξαιρετικός, και σε αυτό συμβάλλουν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Στόχος μας, όμως, είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό χρειάζεται και την στήριξη και των επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας. Ειδικά του κλάδου της εστίασης. Να γίνει μια προσπάθεια δηλαδή να κρατήσουμε περισσότερα μαγαζιά ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση του αριθμού των τουριστών απαιτεί και τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών. Όπως επίσης, πρέπει να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών και γιατρών, αλλά και του προσωπικού», σημειώνει η κ.Τριανταφυλλοπούλου.

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Τουρισμού και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Bournemouth στην Αγγλία, παρατηρώντας τις εξελίξεις με μια διεθνή «ματιά» επισημαίνει σχετικά: «Ο τουρισμός πάντα αλλάζει, μεταβάλλεται και βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργούν εμπειρίες στους προορισμούς με τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες. Οι πληθωριστικές τάσεις που προέρχονται από το κόστος της ενέργειας των πρώτων υλών και της εργασίας αυξάνουν τις τιμές στον τουρισμό και ως αποτέλεσμα ωθούν τους τουρίστες να κλείσουν πιο κοντινά ταξίδια, να μειώσουν τον χρόνο διαμονής τους, καθώς και την ημερήσια δαπάνη τους στους προορισμούς. Βέβαια, αυτό συγκρίνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια του 2022 και 2023, όπου δαπάνησαν τις αποταμιεύσεις που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της περιόδου του COVID. Επίσης, οι τουρίστες αναζητούν καλύτερη αναλογία υπηρεσιών σε σχέση με την τιμή που πληρώνουν αλλά και καλύτερη διάθεση του χρόνου που δαπανούν στον προορισμό. Προορισμοί που θα κερδίσουν είναι αυτοί που προσφέρουν εξατομίκευση και αναπροσαρμόζουν το προϊόν τους δυναμικά στις παρούσες συνθήκες και στο πελατολόγιο».

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις: Αποθέωση Λεσόρ, μήνυμα από τον γιο του και κάρφωμα! (vids & gallery)

All Content

Μπαρτζώκας: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με λάθος νοοτροπία»

All Content - BusinessNews.gr

Βασιλάκης - Aegean: Ποια είναι η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή - Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027

All Content - BusinessNews.gr

MIG: Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €14,8 εκατ. το 2025 - Βελτίωση αποτελεσμάτων για την RKB

All Content - BusinessNews.gr

Στουρνάρας: Κίνδυνος στασιμοπληθωριστικών πιέσεων αν κρατήσει η κρίση στον Κόλπο

All Content

Όμιλος Antenna: Συμφωνία Κυριακού – Piers Morgan για επένδυση στην πλατφόρμα Uncensored

All Content

Nova και NBCUniversal υπογράφουν νέα συμφωνία

FleetNews

Συνεργασία Mercedes-Benz με Great Wall Motor, στη Νότιο Αφρική

FleetNews

BYD Blade Battery 2.0 και FLASH Charging: Η απόλυτη λύση φόρτισης

FleetNews

Ο Όμιλος Volkswagen ξεπερνά τα 4 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως

All Content

Ήττα από την αποδεκατισμένη Μονακό ο Ολυμπιακός, 81-80 στο Πριγκιπάτο

All Content

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας: Η photo gallery

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης: «Κανένας πολίτης, κανένα νοικοκυριό και καμία επιχείρηση δεν θα είναι μόνη της στην κρίση

All Content - BusinessNews.gr

SC Johnson Ελλάς: Ενίσχυση τζίρου και διατήρηση κερδοφορίας με πωλήσεις 19,5 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Βασίλης Καζάς (Grant Thornton): Η καινοτομία ως πυλώνας βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης

FleetNews

SKODA Cycling Team: Έτοιμη για το L’Etape Greece by Tour de France presented by Skoda

FleetNews

Αύξηση +48% στις πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων

CSRΝews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

CSRΝews.gr

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2025

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Philoxenia Hotelia: Από τις 14-16 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Philoxenia Hotelia: Από τις 14-16 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 27/09/2024 - 14:02
Ozios: Η Ελλάδα εδραιώνει την ηγετική της θέση στον παγκόσμιο τουρισμό 30/09/2024 - 10:38
Ozios: Η Ελλάδα εδραιώνει την ηγετική της θέση στον παγκόσμιο τουρισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ - στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2022
    12/03/2026 - 22:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Όταν η αθλητική υπεροχή συναντά την απόλυτη φιλοξενία: Η Martina Hingis στο One&Only Aesthesis
    12/03/2026 - 22:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης διέγραψε από την ΚΟ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
    12/03/2026 - 21:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΣΕ-: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Hellenic Train: Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια
    12/03/2026 - 21:06 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    12/03/2026 - 20:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΓΣΕΒΕΕ: Προτείνει πέντε πυλώνες μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου
    12/03/2026 - 20:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η TotalEnergies αναστέλλει περίπου το 15% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου
    12/03/2026 - 20:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Μητσοτάκης: Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη συνολική απόδοση της αγοράς εργασίας
    12/03/2026 - 19:53 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΙΕΑ: Η αγορά πετρελαίου μπροστά στη μεγαλύτερη διαταραχή προσφοράς που έχει καταγραφεί ποτέ
    12/03/2026 - 19:41 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ισπανία: Λαμβάνει μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα, λόγω Μέσης Ανατολής
    12/03/2026 - 19:21 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Think Plus υπογράφει το έργο Shopify Plus που ανέδειξε το iStorm.gr καλύτερο eShop της χρονιάς
    12/03/2026 - 10:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SC Johnson Ελλάς: Ενίσχυση τζίρου και διατήρηση κερδοφορίας με πωλήσεις 19,5 εκατ. ευρώ
    12/03/2026 - 07:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δ. Νομικός: Άλμα πωλήσεων 19,4% και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ
    12/03/2026 - 07:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εισοδήματα για ακίνητα: Οι νέοι κωδικοί στο Ε2 που φέρνουν φοροαπαλλαγές - Τα σημεία προσοχής
    12/03/2026 - 07:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Aegean: Καθαρά κέρδη 147,8 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,90/ανά μετοχή το μέρισμα
    12/03/2026 - 09:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτζώκας: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με λάθος νοοτροπία»

12/03/2026 - 20:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σέρχιο Γιουλ: Έφτασε στα 700 τρίποντα καριέρας στη EuroLeague (vid)

12/03/2026 - 20:44
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

12/03/2026 - 15:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

12/03/2026 - 15:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Μonk»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 19:00 στο ΜΑΚ TV

12/03/2026 - 15:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

12/03/2026 - 15:24
FleetNews
fleetnews.gr

Συνεργασία Mercedes-Benz με Great Wall Motor, στη Νότιο Αφρική

12/03/2026 - 05:18
FleetNews
fleetnews.gr

BYD Blade Battery 2.0 και FLASH Charging: Η απόλυτη λύση φόρτισης

12/03/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το εμβληματικό brand MERIT έρχεται στην Ευρώπη, αποκλειστικά στα SEPHORA, από τις 17 Μαρτίου 2026

11/03/2026 - 10:03
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

NAIL & BEAUTY AWARDS Μία εντυπωσιακη εκδήλωση και πλήθος κόσμου στο CAPSIS Hotel στην Θεσσαλονίκη

10/03/2026 - 17:12
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo