Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Silver Tourism: Οι εμβολιασμοί ανοίγουν τον δρόμο για τους «ασημένιους» ταξιδιώτες
Χρήστος Λογαράς Γράφει ο Χρήστος Λογαράς
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
19/04/2021 · 12:08

Silver Tourism: Οι εμβολιασμοί ανοίγουν τον δρόμο για τους «ασημένιους» ταξιδιώτες

Πως ο τουρισμός 2ης και 3ης ηλικίας μπορεί να σώσει την φετινή τουριστική σεζόν.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από την επιβολή των πρώτων περιορισμών για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και η κόπωση πλέον είναι εμφανής σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τα κράτη γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον ιό, που όμως συνεχίζει να «κινείται» απρόβλεπτα και να αλλάζει τα δεδομένα από την μια στιγμή στην άλλη. Φυσικά, υπάρχουν και περισσότερα όπλα στη φαρέτρα των κρατών σε σύγκριση με πέρυσι, τα οποία θα βοηθήσουν σταδιακά στην επιστροφή προς την κανονικότητα.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, όχι όμως αρκετά γρήγορα για να επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης», τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν, που έχει οριστεί για την Ελλάδα την 14η Μαΐου, ενώ οι νέες μεταλλάξεις του ιού θολώνουν το τοπίο.

Δυσοίωνη, λοιπόν, προβλέπεται και αυτή η χρονιά για τον τουρισμό, με την πανδημία να συνεχίζει να απειλεί την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων πολιτών και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να λειτουργεί αποτρεπτικά για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού σε μια ξένη χώρα.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση κινείται γρήγορα με σκοπό να επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ oι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επισήμως στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών Covid ως ένα βήμα για να ανοίξει ξανά ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -που πρέπει επίσης να συμφωνήσει- να αναμένεται να συζητήσει για την έγκριση τον Ιούνιο στην Ολομέλεια. Μάλιστα, ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από την ΕΕ, με την προϋπόθεση να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Ο φόβος όμως παραμένει για τον γενικό πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς από τις περισσότερες χώρες έχει δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των μεγαλύτερων, ηλικιακά, ομάδων. Αυτή όμως η επιλογή ίσως αποτελεί και μια ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις να εστιάσουν σε μια νέα αγορά που πλέον έχει θωρακιστεί από τον κορονοϊο και μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Η πρόοδος των εμβολίων, επίσης, μπορεί να δείξει αν οι παραδοσιακοί «φίλοι» της Ελλάδας θα την στηρίξουν για ακόμη μια χρονιά.

Άλλωστε, αποτελεί και μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ενίσχυση και η ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού. Όπως έχει αναφέρει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η κυβέρνηση δουλεύει στοχευμένα στην ανάδειξη θεματικών και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η ελληνική γαστρονομία, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο ορεινός και ο αναρριχητικός τουρισμός κ.ά. διακρίνονται για τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής τους στην Ελλάδα.

Ο πληθυσμός γερνάει

Ο πληθυσμούς του δυτικού κόσμου μεγαλώνει ηλικιακά. Έτσι, αναδύεται ως τάση η κατηγορία των τουριστών 2ης και 3ης ηλικίας που εντάσσεται στον ευρύτερο όρο του Silver Tourism, δηλαδή των τουριστών με τα «ασημένια» μαλλιά. Τουρίστες άνω των 60 ετών, με αρκετό ελεύθερο χρόνο, περισσότερα χρήματα και λιγότερες υποχρεώσεις επιλέγουν προορισμούς αποζητώντας το επίπεδο των υπηρεσιών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ουσιαστικά, η εν λόγω τουριστική ομάδα έχει όλα τα φόντα να γίνει κυρίαρχη στη βιομηχανία του τουρισμού, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αναμένεται αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων στην Ευρώπη, με τους άνω των 65 χρόνων να αντικατοπτρίζουν το 27,8% του πληθυσμού της Γηραιάς Ηπείρου μέχρι το 2050. Μάλιστα, ανάμεσα στις 10 χώρες παγκοσμίως που αναμένουν την μεγαλύτερη αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού τους, βρίσκονται η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία, και η Ελβετία, από τις οποίες η Ελλάδα δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών παραδοσιακά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που αφορούν τον Αύγουστο του 2020, οι Γερμανοί επιλέγουν σταθερά Ελλάδα για τις διακοπές του, κατέχοντας των μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Πολωνοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί. Την δεκάδα συμπληρώνουν Ιταλοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Τσέχοι και Κύπριοι.

Τι προτιμούν οι «ασημένιοι» ταξιδιώτες

Τα μέλη αυτής της ιδιαίτερης τουριστικής ομάδας έχουν ένα σεβαστό εισόδημα που μπορούν να ξοδέψουν όπως επιθυμούν, μια «δίψα» να εξερευνήσουν τον κόσμο και συγκεκριμένα στανταρτς. Φυσικά, δεν μπορούν να ομογενοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά των «ασημένιων» τουριστών καθώς υπάρχουν μεγάλες ηλικιακές αποστάσεις μεταξύ τους. Τα «θέλω» ενός εξηντάρη δεν συνάδουν απόλυτα με εκείνα ενός ογδοντάρη. Βέβαια, εντοπίζονται κοινά χαρακτηριστικά σε ολόκληρη την ομάδα. Εν προκειμένω, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο GeoJournal of Tourism and Geosites, η πλειοψηφία των «ασημένιων» τουριστών είναι γυναίκες και προτεραιότητά τους σε ένα ταξίδι είναι η ασφάλεια. Στο σύνολό τους, είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν τον χρόνο διαμονή τους, λατρεύουν την επικοινωνία, είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ιατρικές υπηρεσίες και όταν επιλέγουν ένα μέσο μεταφοράς, η προσβασιμότητα γι’ αυτούς είναι πιο σημαντική από το τύπο του μέσου. Όπως προκύπτει από τα εν λόγω χαρακτηριστικά, οι Silver Tourist απαιτούν προσωπική φροντίδα και προσοχή. Δηλαδή, θα προτιμήσουν τις πιο προσωπικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες από ένα πρακτορείο ταξιδιών παρά την απλή αναζήτηση και την υπερπληθώρα πληροφοριών του διαδικτύου.

Όπως γίνεται γνωστό από την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι τουρίστες της 2ης και 3ης ηλικίας προτιμούν τα πολυτελή ταξίδια, τις κρουαζιέρες, ταξίδια που συνδυάζουν υπηρεσίες περιποίησης, ενώ πρώτοι σε προτιμήσεις είναι οι προορισμοί που σχετίζονται με την βελτίωση της υγείας, όπως οι περιοχές που διαθέτουν ιαματικές πηγές. Επίσης, από τα αποτελέσματα γίνεται φανερό ότι θα προτιμήσουν All inclusive ξενοδοχειακές μονάδες με πληθώρα προσφερόμενων υπηρεσιών χωρίς ιδιαίτερη μετακίνηση.

Πως προχωρούν οι εμβολιασμοί στις χώρες-φίλους της Ελλάδας

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, όχι όμως αρκετά γρήγορα για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό τόσο των ατόμων υψηλού κινδύνου όσο και των υπόλοιπων ηλικιακών γκρουπ. Ιδίως τα επεισόδια θρομβώσεων που διαπιστώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, έχει «φρενάρει» σε ορισμένες χώρες της ΕΕ την πορεία προς την ανοσία, ιδίως για τις ηλικίες κάτω των 65 χρόνων, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί είχαν ξεκινήσει ήδη για του μεγαλύτερους με τα σκευάσματα των εταιρειών Moderna και Pfizer/ BioNTech.

Η Βρετανία που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά τους κορονοϊού στις 8 Δεκεμβρίου, έδωσε προτεραιότητα στους πολίτες άνω τον 80 χρόνων μαζί με το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Έως τον Απρίλιο η χώρα έχει εμβολιάσει το 47,42% του πληθυσμού της ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί για τα άτομα ηλικίας από 50 χρόνων και πάνω. Η Γερμανία, έχει εμβολιάσει το 16,9% του πληθυσμού της, με την χώρα να έχει ξεκινήσει την διάθεση εμβολίων στις 27 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η Γερμανία θα έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς 22 εκατ. πολιτών 70 ετών και άνω, ενώ τον Μάιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του ηλικιακού γκρουπ 60-69, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Μια μέρα μετά από τη Γερμανία, στις 28 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η Πολωνία τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό της. Πρώτα εμβολίασε τους υγεινομικούς της και τα άτομα που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 70+. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει το 14,98% του πληθυσμού. Η Γαλλία έχει εμβολιάσει το 15,87% του πληθυσμού της, ενώ η Ολλανδία το 12,01%.

Μπορεί να σωθεί η φετινή σεζόν;

Σίγουρα η φετινή τουριστική σεζόν δεν θα φτάσει τα επίπεδα προ κορονοϊού. Αν λειτουργήσει το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αρνητικό PCR ή έχουν νοσήσει από τον ιό θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Όμως εκείνοι που έχουν λάβει τον εμβόλιο είναι αυτοί που είναι πραγματικά θωρακισμένοι από τον κορονοϊό, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες. Έτσι, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη βιομηχανία του τουρισμού να εξερευνήσει νέες πτυχές των προσφερόμενων υπηρεσιών της και να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα αλλά πολλά παραπάνω.

Η χώρα έχει πολλές προοπτικές όσον αφορά την «ασημένια οικονομία». Έχει εξαιρετικό κλίμα και την εμπειρία στις υπηρεσίες που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού, με τα έσοδα από τον εν λόγω κλάδο να αντικατοπτρίζουν μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας. Ουσιαστικά, η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει και εκείνα τα μέρη που διαθέτουν ποικιλόμορφα τοπία, πλούσια ιστορία, έθιμα και που πληρούν τα κριτήρια των «ασημένιων» τουριστών, αφού το μοντέλο ήλιος-θάλασσα-άμμος είναι ήδη γνωστό και προβεβλημένο. Πρέπει, λοιπόν, να αποτελέσει πόλος έλξης και για τους γηραιότερους.

  • SILVER TOURISM
  • ·
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
  • ·
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πένθος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης - Τα συλλυπητήρια ΠΑΕ και ΚΑΕ

All Content

Η Euroleague Basketball παρουσίασε το 10ετές επιχειρηματικό σχέδιο

All Content - BusinessNews.gr

Γκοργκόλης: «Γκαζώνει» στην αγορά δικύκλου με μερίδιο 31% και ηγετική θέση για 16η συνεχή χρονιά - Ξεπέρασε τα 83 εκατ. ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

Mitsopoulos The Meat Family: Τζίρος 53,6 εκατ. ευρώ, εκτίναξη κερδών και επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Sani/Ikos: Επενδύσεις 355,8 εκατ. ευρώ το 2025 – Τα πλάνα επέκτασης στη Μεσόγειο

All Content

Παράταση στο spec για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

All Content

Η Beau Domaine στην ελληνική αγορά

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Η συνάντηση Ομπράντοβιτς-Ιτούδη στο T-Center και η πλάκα με τον Διαμαντίδη (vid)

All Content

Με Χάποελ για το 6/6 ο Παναθηναϊκός, στη Βαρκελώνη για την 5η νίκη ο Ολυμπιακός

All Content - BusinessNews.gr

Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Βαρδινογιάννης σε ηλικία 90 ετών

All Content - BusinessNews.gr

Capital Maritime Finance: Προσφορές 1,1 δισ. και άντληση 300 εκατ.- Στα 7,50 ευρώ η τιμή διάθεσης

All Content - BusinessNews.gr

Ο Γρηγόρης επεκτείνεται στην Πάφο και φτάνει τα 15 καταστήματα στην Κύπρο

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ισπανία: Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

CSRΝews.gr

Δύο Χρυσά Βραβεία για την PCT στα Environmental Awards 2026

CSRΝews.gr

Νίκαια: Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού
Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού 18/04/2021 - 11:11
Spiegel: Επτά προτάσεις για διακοπές σε επτά ελληνικά νησιά 19/04/2021 - 12:34
Spiegel: Επτά προτάσεις για διακοπές σε επτά ελληνικά νησιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Γ. Μπρατάκος: Σωστή η αντίθεση της κυβέρνησης στις περικοπές του προϋπολογισμού της ΕΕ
    16/10/2026 - 15:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στρατηγική συνεργασία του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης με τον ΟΦΥΠΕΚΑ
    16/10/2026 - 15:29 ESG
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.596,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,54%
    16/10/2026 - 15:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γαλλία: Η κυβέρνηση αναμένει «αρκετά μεγάλες» διαδηλώσεις το Σάββατο
    16/10/2026 - 15:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • "Ράμα παραιτήσου", αντηχεί παντού στα Τίρανα- Οργισμένοι διαδηλωτές εισβάλλουν στο πρωθυπουργικό γραφείο
    16/10/2026 - 15:14 ΚΟΣΜΟΣ
  • Intracom Defense: Νέος CEO ο Λυκούργος Αντωνόπουλος - Η σύνθεση του Δ.Σ.
    16/10/2026 - 15:12 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Γκοργκόλης: «Γκαζώνει» στην αγορά δικύκλου με μερίδιο 31% και ηγετική θέση για 16η συνεχή χρονιά - Ξεπέρασε τα 83 εκατ. ο τζίρος
    16/10/2026 - 15:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
    16/10/2026 - 14:55 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ιράκ: Οδυνηρές οι συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή - 60 δισ. δολάρια "χαμένα"
    16/10/2026 - 14:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση γυναίκας από συρμό του τραμ στον Πειραιά
    16/10/2026 - 14:43 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Alpha Bank: Στις 19 Οκτωβρίου η διαπραγμάτευση 140.300 νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
    15/10/2026 - 18:19 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Motor Oil: Νέο ατύχημα με τραυματίες - Η ανακοίνωση της εταιρείας
    15/10/2026 - 19:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Ιωάννης Ρούσσης αναλαμβάνει Head of Audi & Bentley στην Kosmocar
    15/10/2026 - 17:59 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Mitsopoulos The Meat Family: Τζίρος 53,6 εκατ. ευρώ, εκτίναξη κερδών και επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ
    16/10/2026 - 00:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Capital Maritime Finance: Έκλεισε το βιβλίο της IPO με προσφορές 1,1 δισ. ευρώ
    15/10/2026 - 17:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΕΟΚ: Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις (16-19/10)

16/10/2026 - 12:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ισπανία: Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

16/10/2026 - 11:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δύο Χρυσά Βραβεία για την PCT στα Environmental Awards 2026

16/10/2026 - 11:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Beau Domaine στην ελληνική αγορά

16/10/2026 - 11:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στη Θεσσαλονίκη ο εθνικός τελικός «Sing for Greece» για τη Eurovision 2027

16/10/2026 - 11:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πένθος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης - Τα συλλυπητήρια ΠΑΕ και ΚΑΕ

16/10/2026 - 10:41
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo