Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Rocketry: Η ομάδα πυραυλικής του ΑΠΘ στην κορυφή της Ευρώπης
newsroom newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
12/11/2023 · 11:24

Rocketry: Η ομάδα πυραυλικής του ΑΠΘ στην κορυφή της Ευρώπης

Η Rocketry ήταν η μοναδική ομάδα ελληνικού πανεπιστημίου που εκπροσώπησε τη χώρα στον θεσμό (10-16/10/23), με τον τελευταίο πύραυλο που δημιούργησε, τον «Eclipse».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με δύο σημαντικές διακρίσεις – την τρίτη θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και πρώτο βραβείο για την ομαδική της απόδοση- επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η ομάδα πυραυλικής Rocketry, της Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT) του ΑΠΘ, διαπρέποντας σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς, τον διαγωνισμό EuRoC, που διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Πορτογαλική Διαστημική Υπηρεσία.

Η Rocketry ήταν η μοναδική ομάδα ελληνικού πανεπιστημίου που εκπροσώπησε τη χώρα στον θεσμό (10-16/10/23), με τον τελευταίο πύραυλο που δημιούργησε, τον «Eclipse». Αρχικά περί τις 45 ομάδες από όλη την Ευρώπη υπέβαλαν φάκελλο συμμετοχής στη διοργάνωση, και μόνον 25 από αυτές έγιναν δεκτές, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του διαγωνισμού. Αλλά και από τις 25 ομάδες που προκρίθηκαν, μονάχα 20 ήταν εκείνες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, για να εκτοξεύσουν τον πύραυλο τους, που παρουσίασαν στην Κοστάνστια της περιφέρειας Σανταρέμ στην Πορτογαλία.

«Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε την εντυπωσιακή 3η θέση ανάμεσα σε 25 ευρωπαϊκές ομάδες, σηματοδοτώντας ένα σπουδαίο ορόσημο για την ομάδα μας! Αυτό το επίτευγμα αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης, της ακατάπαυστης δουλειάς και των εξαιρετικών δεξιοτήτων των μελών της. Φέτος, λάβαμε επίσης το βραβείο "Team Award" του EuRoC. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει την ενότητά μας. Η ομάδα μας βραβεύτηκε επειδή είναι "εξαιρετικά οργανωμένη, αξιόπιστη και προετοιμασμένη σε όλες τις πτυχές του διαγωνισμού, είτε πρόκειται για παραδοτέα, επικοινωνία και λειτουργία". Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλεία στον τομέα της μηχανικής», ανέφεραν τα μέλη της ομάδας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Ήταν η τρίτη συμμετοχή που πέτυχε η ελληνική ομάδα στη διοργάνωση, από την πρώτη της συμμετοχή το 2021 όπου είχε καταλάβει την 16η θέση, σκαρφαλώνοντας πέρυσι στην 7η θέση, κατακτώντας φέτος την 3η και στοχεύοντας πλέον στην... στρατόσφαιρα.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά από το 2021 που η ομάδα μας έγινε δεκτή στον διαγωνισμό. Υπάρχει μια διαδικασία, που διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, όπου κάθε ομάδα καταθέτει ένα φάκελλο τεχνικών εκθέσεων και άλλων δεδομένων, περνάει από επιτροπή επιλεγμένων υπηρεσιών του ESA και της Πορτογαλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, υπάρχουν πολλά στάδια μέχρι να φτάσει μία ομάδα στον τελικό, και έτσι φέτος από τις 25 ομάδες έφτασαν να εκτοξεύσουν πύραυλο οι 20», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομάδας και υπεύθυνος του πρότζεκτ μέχρι τον διαγωνισμό, Χρήστος Κουτσουράς.

«Με στόχο τη στρατόσφαιρα»

«Το όραμα της ομάδας είναι μέχρι το 2027 να πετάμε ενεργά, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, που σημαίνει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα», επισήμανε ο κ. Κουτσουράς, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο της συνεργατικότητας και της ομαδικότητας στον δρόμο για την επίτευξη κάθε μεγάλου στόχου σε ένα διαγωνιστικό πλαίσιο.

«Το πρότζεκτ "Eclipse" για τη φετινή χρονιά είχε στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων τεχνολογιών, των οποίων η βελτίωση στο μέλλον θα βοηθήσει στην επίτευξη υψηλότερων στόχων, με την ανάπτυξη και δοκιμή καινούργιων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα "Eclipse" ολοκληρώθηκε με τις πτήσεις του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, μέσω του οποίου καταφέραμε να επιτύχουμε την τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, και ταυτόχρονα να βραβευτούμε με το βραβείο team award που επιβραβεύει τις ομάδες που έχουν δείξει την καλύτερη επίδοση σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ως προς τη λειτουργία της ομάδας, την επικοινωνία με τους υπευθύνους του διαγωνισμού, του υπευθύνους ασφαλείας, τη λειτουργικότητα στο πεδίο πτήσεων. Σε ό,τι αφορά τη συνολική κατάταξη οι βαθμολογίες στις τρεις πρώτες θέσεις ήταν πολύ κοντά», επισήμανε.

«Ξεκινάμε καινούργια πρότζεκτ, σημαντικός τομέας αυτή τη στιγμή είναι η είσοδος στον κινητήρα υγρών καυσίμων, που είναι δύσκολος και περίπλοκος τομέας. Είναι στις βλέψεις μας να ανέβουν projects μας ένα επίπεδο πάνω», πρόσθεσε.

«Ο πύραυλος Eclipse και η διεπιστημονικότητα στην ομάδα»

Στον διαγωνισμό, όπως διευκρίνισε, κάθε ομάδα κάνει από μία εκτόξευση, αλλά «εμείς από πέρυσι πηγαίνουμε με στόχο να εκτοξεύσουμε δύο φορές, για το δικό μας όφελος, για την εμπειρία και δυνατότητα δοκιμαστικών, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνουμε αυτό στην Ελλάδα σήμερα», όμως, «φέτος για λόγους καιρικών συνθηκών τελικά εκτοξεύσαμε μία φορά».

«Ο πύραυλος Eclipse είναι ο τελευταίος πύραυλος υψηλής ισχύος της ομάδας μας και παρουσιάσαμε ένα πολύ βελτιστοποιημένο και καινοτόμο αεροδυναμικό πακέτο, με δύο συστήματα αυτομάτου ελέγχου, ένα για έλεγχο απόγειου και ένα για την προσγείωση φορτίου, μέσω κατευθυνόμενων αλεξίπτωτων. Ο κινητήρας μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από εμάς. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ διαθέτει ένα αρκετά περίπλοκο οικοσύστημα ηλεκτρονικών συστημάτων, το οποίο εξυπηρετεί στον έλεγχο του αεροχήματος κατά τη διάρκεια της πτήσης, ανόδου και καθόδου. Το τελευταίο συνοδεύεται από συστήματα τηλεμετρίας», πρόσθεσε ο φοιτητής, για να εξηγήσει ότι η πολυπλοκότητα του πρότζεκτ απαιτεί τη στελέχωση της ομάδας με φοιτητές από πολλά πανεπιστημιακά τμήματα και τομείς του ΑΠΘ, είτε πρόκειται για το τεχνικό κομμάτι, είτε για τους τομείς μάρκετινγκ και διοίκησης.

«Έχουμε 32 ενεργά μέλη στο τμήμα πυραυλικής της ομάδας ASAT, και συγκεκριμένα χημικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς χωροταξίας, αλλά και φυσικούς , διοίκησης επιχειρήσεων, δημοσιογραφίας, φοιτητές από πολλά τμήματα του ΑΠΘ αλλά και μεμονωμένα μέλη από το τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του ΠΑΜΑΚ, όπως και από το ΕΜΠ και φοιτητή από πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε άτομα, ακόμη και αν σπουδάζουν απομακρυσμένα», εξήγησε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή και η εμπειρία που αποκομίζουν οι φοιτητές από τις συμμετοχή τους σε τέτοιες ομάδες και διεθνείς διοργανώσεις συνιστά μετέπειτα «ισχυρό χαρτί στο βιογραφικό μας», και ανοίγει τον δρόμο τόσο για την ανάπτυξη της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα, αλλά και την επαγγελματική και ακαδημαϊκή ανέλιξη των αποφοίτων στον τομέα της αεροδιαστημικής στο εξωτερικό, σε χώρες όπου είναι ήδη αναπτυγμένος.

«H ASAT»

Επιστημονικά υπεύθυνος της ομάδας ASAT είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Μεταδιδακτορικος Ερευνητής, Περικλής Παναγιώτου.

H Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT) ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015, ως η πρώτη φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής στη Θεσσαλονίκη. Το εγχείρημα αυτό ανέλαβε μία ομάδα από 12 φιλόδοξους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με στόχο να συμβάλλουν στη διάδοση του τομέα της αεροναυπηγικής στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Σήμερα, η ASAT αποτελείται από 2 τεχνικά departments, το Aeronautics και το Rocketry, που εκπονούν ερευνητικό έργο στους τομείς της αεροναυπηγικής και της πυραυλικής αντίστοιχα. Η ομάδα συμμετέχει ετησίως σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα υλοποιεί καινοτόμα R&D projects.

  • ROCKETRY
  • ·
  • ECLIPSE
  • ·
  • ΑΠΘ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έχασαν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση στους «4» οι Νεάνιδες, ήττα 66-74 από τη Λιθουανία στην παράταση

All Content

Ο Ένες Καντέρ θέλει να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του WNBA!

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Β.Σ. Καρούλιας: Τζίρος 98,7 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών 57% - Τα νέα στοιχήματα σε low & non alcohol

All Content - BusinessNews.gr

Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

FleetNews

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

FleetNews

Νέο Audi A2 e-tron με στόχο την κορυφή της αποδοτικότητας

All Content

Ευρωπαϊκό Κορασίδων: Άνετη νίκη της Ελλάδας στην πρεμιέρα, 78-36 την Ιρλανδία

All Content

Γιαννακόπουλος: «Όταν σου ρίχνουν μια πέτρα, τους καταστρέφεις» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ σε 843 μέσα ενημέρωσης- Ξεκίνησε το πενταετές πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Ρεκόρ EBITDA στο α' εξάμηνο, στα 550 εκατ. ευρώ – Καθαρά κέρδη 313 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

FleetNews

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Το Instagram βάζει τέλος στο «διαβάστηκε»
Το Instagram βάζει τέλος στο «διαβάστηκε» 11/11/2023 - 11:02
Epsilon Net: Εξαγοράζει τον κλάδο Retail & Fuel της εταιρίας SingularLogic, έναντι 3 εκατ. ευρώ 13/11/2023 - 09:10
Epsilon Net: Εξαγοράζει τον κλάδο Retail & Fuel της εταιρίας SingularLogic, έναντι 3 εκατ. ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας
    07/08/2026 - 17:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας
    07/08/2026 - 16:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στρατηγική επένδυση του EFA GROUP στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
    07/08/2026 - 16:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,08%, στα 1,1534 δολάρια
    07/08/2026 - 15:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.623,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,57%
    07/08/2026 - 15:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Θερμοκρασίες άνω των 40°C σε Ιταλία, Ισπανία και Βαλκάνια
    07/08/2026 - 14:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ
    07/08/2026 - 14:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις 1.106.000 ευρώ για την ενίσχυση των Πολυθεματικών Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα
    07/08/2026 - 14:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Άρειος Πάγος- Ε. Μπακέλας: Δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών
    07/08/2026 - 14:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν υπογράφουν κοινή αμυντική συμφωνία
    07/08/2026 - 13:47 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028
    07/08/2026 - 11:50 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Έρευνα ΕΟΤ: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών
    07/08/2026 - 10:56 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου
    07/08/2026 - 08:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.618,95 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,40%
    07/08/2026 - 13:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.606,72 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με οριακή πτώση 0,07%
    07/08/2026 - 11:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μασλαρινός: «Χάσαμε το μυαλό μας»

07/08/2026 - 20:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Έχασαν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση στους «4» οι Νεάνιδες, ήττα 66-74 από τη Λιθουανία στην παράταση

07/08/2026 - 20:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

07/08/2026 - 05:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:39
FleetNews
fleetnews.gr

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

06/08/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo