Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Thomas Cook: Καμπάνια για την κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης από τα ξενοδοχεία της
Newsroom Newsroom
STARTUPS
04/07/2019 · 03:00

Thomas Cook: Καμπάνια για την κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης από τα ξενοδοχεία της

Η Thomas Cook έχει σχεδιάσει μια σειρά ενεργειών και δραστηριοτήτων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται, με σκοπό την προώθηση βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου όπου δραστηριοποιείται.

H Thomas Cook, αποτελεί μια εταιρεία πλήρως ευαισθητοποιημένη σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και προσηλωμένη στην αειφορία, έχοντας θέσει ως στόχο να αποκλείσει τη χρήση πλαστικών στα ξενοδοχεία της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και άλλες δράσεις που αφορούν στην ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας ή νερού.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε την νέα καμπάνια της, #noplaceforplastic («κανένας χώρος για πλαστικά») σχετικά με την εξάλειψη του πλαστικού μιας χρήσης σε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια της εφοδιαστικής της αλυσίδας, των ξενοδοχειακών μονάδων της, αλλά και της αεροπορικής της εταιρείας, ξεκινώντας από τα καλαμάκια και τους αναδευτήρες μια χρήσης, αντικαθιστώντας τα με βιώσιμες, εναλλακτικές λύσεις. Η εταιρεία, συμπληρωματικά, πρόκειται να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, με άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, με τους πελάτες και τους υπαλλήλους της, ώστε να ενισχύσει τις υποδομές για ανακύκλωση και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.

Σύμφων με την έκθεση της WWF “The Holiday Plastic Choking Our Oceans” («Τα πλαστικά των διακοπών «πνίγουν» τους ωκεανούς μας») που δημοσιεύθηκε το 2018, το ποσοστό των πλαστικών απορριμμάτων στη Μεσόγειο αυξάνεται κατά 40% τους καλοκαιρινούς μήνες, αποδεικνύοντας πόσο άρρηκτα συνδέεται η βιομηχανία του τουρισμού με τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Με γνώμονα τα ποσοστά αυτά και την ελάφρυνση των επιπτώσεων, η Thomas Cook έχει σχεδιάσει μια σειρά ενεργειών και δραστηριοτήτων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται, με σκοπό την προώθηση βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου όπου δραστηριοποιείται.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Thomas Cook περισσότεροι από το ένα πέμπτο των πελατών της δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να πετάξουν το πλαστικό παρά να ανακυκλώσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που ξεκινά από τη Ρόδο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τουριστών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά και την προώθηση ενός νέου τρόπου ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών αντικειμένων, σε μια προσπάθεια αναζήτησης νέων, ενναλακτικών και ενδιαφέροντων τρόπων αξιοποίησης των χρησιμοποιημένων πλαστικών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στο Sunwing Kalithea της Ρόδου, όπου θα διαμορφωθούν τρία σημεία συλλογής πλαστικών ειδών προς ανακύκλωση για όλο το καλοκαίρι. Τα 12 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Thomas Cook στο νησί διαθέτουν μια ειδική ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για τη διατήρηση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των ξενοδοχείων. Η εταιρεία επέλεξε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη Ρόδο, καθώς το νησί διαθέτει περιορισμένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και, ως εκ τούτου, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθούν λύσεις που θα μεταφέρουν τα πλαστικά σε εξειδικευμένες μονάδες ανακύκλωσης, αντί να ακολουθούν την πορεία των υπόλοιπων απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Thomas Cook ξεκίνησε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τους σχεδιαστές Wyatt και Jack, οι οποίοι πρόκειται να δημιουργήσουν τσάντες θαλάσσης και αξεσουάρ διακοπών, επαναχρησιμοποιώντας τα κατεστραμμένα φουσκωτά στρώματα θαλάσσης και τα σκασμένα παιδικά σωσίβια (μπρατσάκια) των παραθεριστών που θα έχουν συγκεντρωθεί από τα σημεία συλλογής στο Sunwing Kalithea, καθώς κάθε εβδομάδα ξεχνιούνται περίπου 15 φουσκωτά στα ξενοδοχεία. Οι σχεδιαστές πρόκειται να μετατρέψουν το κατεστραμμένο πλαστικό σε ένα μοντέρνο αξεσουάρ, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σαν καινούριο. Εκτός από το πρόγραμμα αυτό, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες μείωσης των πλαστικών σε όλα τα ξενοδοχεία της Thomas Cook, στη Ρόδο κατά τη θερινή περίοδο του 2019. Αυτές οι ενέργειες θα περιλαμβάνουν την προώθηση σταθμών ανανέωσης νερού, ανακύκλωσης χαρτιού και χρήσης άλλων εναλλακτικών ειδών μίας χρήσης, δοκιμών κομποστοποίησης τροφίμων, αλλά και την αναζήτηση διαφορετικών τρόπων εκπαίδευσης των πελατών σχετικά με τον τρόπο μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων.

Ένας από τους πρώτους στόχους της Thomas Cook είναι η αφαίρεση 70 εκατομμύριων πλαστικών μια χρήσης - που ισοδυναμούν με 3.500 βαλίτσες – στη χρονική περίοδο των επόμενων 12 μηνών. Τα πλαστικά αυτά θα προέλθουν από τις δραστηριότητές στα ξενοδοχεία και τα αεροπλάνα της εταιρείας, αλλά και από τους πελάτες της, που απολαμβάνουν τη διαμονή τους στις ξενοδοχειακές μονάδες της Thomas Cook.

Ήδη, οι περισσότερες ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες της εταιρείας ακολουθούν πιστά τη δέσμευση για τη βιωσιμότητα, με ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του ομίλου, το Sunwing Καλλιθέα, να αναδεικνύεται ήδη από το 2003 στο πρώτο «οικολογικό» ξενοδοχείο στον κόσμο, αποκτώντας άξια το σήμα European Eco – Label. Οι ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του ομίλου, έχουν υιοθετήσει το σύστημα Travelife Sustainability System, που στόχο έχει την προώθηση των βιώσιμων πρακτικών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Το Travelife αποτελεί ένα εργαλείο πιστοποίησης αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Παγκόσμιου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), το οποίο απευθύνεται σε ξενοδόχους, για να βελτιώνουν τον κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ παρέχει και online εκπαίδευση και εργαλεία για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υποβολή εκθέσεων για την βελτίωση της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών πρακτικών των επιχειρήσεων του τουρισμού. Τα εγγεγραμμένα ξενοδοχεία ελέγχονται βάσει 163 διαφορετικών κριτηρίων που περιλαμβάνουν την περιβαλλοντική διαχείριση, την εμπλοκή των εργαζομένων και των πελατών, τις τοπικές προμήθειες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Thomas Cook έχει εντάξει στην πολιτική των ξενοδοχείων της το σύστημα αυτό, συμβάλλοντας σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην περιβαλλοντική και πολιτιστική προστασία των προορισμών, όπου δραστηριοποιείται.

Επιπλέον, η Thomas Cook έχει διαμορφώσει μια διαφορετική αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία αποτελείται από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές εμπειρίες διακοπών, δουλεύοντας στενά για την ανάπτυξη των υπηρεσιών και των προτύπων που προσδοκούν. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει συντάξει έναν Κώδικα Συμπεριφοράς Προμηθευτών, ο οποίος καθορίζει τις προσδοκίες και τα ζητούμενα από τους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε να δουλεύουν ηθικά και να μειώνουν το περιβαλλοντικό τους επιπτώσεις.

Άλλωστε, το θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης από το πλαστικό, επηρεάζει πάνω από το 90% των πελατών, σύμφωνα με σχετική έρευνα στους πελάτες της Thomas Cook, με τα δύο τρίτα να δηλώνουν πως είναι πιο πιθανό να απευθυνθούν σε μια ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία ακολουθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα για τη μείωση της χρήσης πλαστικών αντικειμένων και το ένα τρίτο να αναφέρει ότι τα απορρίμματα σε μια παραλία επηρεάζουν την απόφασή τους για το αν θα επισκεφθούν ξανά τον προορισμό.

Η κ. Μίνα Σπλαγκούνια Ζαχαρίου, Διευθύντρια Βιωσιμότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας της Thomas Cook Hotels & Resorts δήλωσε: «Για μας, έχοντας ξεκινήσει να υιοθετούμε πρακτικές βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος από τη δεκαετία του '90, οι ορθές πρακτικές πλέον έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινή μας λειτουργία και η καθημερινή λειτουργία χρειάζεται παρακολούθηση από όλες τις πλευρές της, καθώς "δεν μπορούμε να μειώσουμε, αυτό που δεν μπορούμε να μετρήσουμε".»

  • THOMAS COOK
  • ·
  • NOPLACEFORPLASTIC
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Daikin: Μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συστημάτων κλιματισμού
Daikin: Μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συστημάτων κλιματισμού 04/07/2019 - 03:00
Υπεγράφη η συμφωνία για την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία 05/07/2019 - 03:00
Υπεγράφη η συμφωνία για την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα μικροχρηματοδοτήσεων έως €25.000 για αγρότες
    09/02/2023 - 11:27 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Recharge: Το νέο εργαλείο για την ενημέρωση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
    09/02/2023 - 11:26 ΕΛΛΑΔΑ
  • Mobile Technology: Εργαλείο για ψηφιακή απογραφή και οργάνωση χρόνου απασχόλησης και ενημέρωσης του ΕΡΓΑΝΗ
    09/02/2023 - 11:12 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις στην έναρξη - Οριακή άνοδος 0,07% στις 1.065,18 μονάδες
    09/02/2023 - 11:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,41%, στα 1,0762 δολάρια
    09/02/2023 - 11:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για την 3η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους €300 εκατ.
    09/02/2023 - 10:38 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Με σημαντική άνοδο η έναρξη των συναλλαγών στις Ευρωαγορές
    09/02/2023 - 10:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πειραιώς: Δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της MIG - Με τιμή €0,1668 ανά μετοχή
    09/02/2023 - 10:04 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Η κινεζική οικονομία παραμένει κορυφαίος προορισμός για τις εισροές ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ασία
    09/02/2023 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Praktiker Hellas: Πού θα εστιάσει στη Ho.Re.Ca.
    09/02/2023 - 09:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Eurobank: Νέες προθεσμιακές καταθέσεις με αυξημένα επιτοκια
    08/02/2023 - 15:25 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Σοκ από τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας
    08/02/2023 - 12:48 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Εξαγορά κρουαζιερόπλοιου από τον Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets
    08/02/2023 - 18:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: 'Αλμα 2,20% και εκτίναξη στις 1.064 μονάδες - Στο επίκεντρο τράπεζες, ΟΤΕ και MIG
    08/02/2023 - 17:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: Επιτόκια έως 2% για προσθεσμιακή 24 μηνών
    08/02/2023 - 18:09 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

«reCharge»: Νέο app αναζήτησης σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

09/02/2023 - 11:21
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

«Πάω Μπροστά»: Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

09/02/2023 - 11:15
AllStar Basket
AllStar Basket

Mε Αντεμπάγιο οι Χιτ, με Φοξ οι Κινγκς, καταιγιστική Μινεσότα στη Γιούτα

09/02/2023 - 10:30
AllStar Basket
AllStar Basket

Σέλτικς: Νίκησαν τους Σίξερς, έχασαν τον Τζέιλεν Μπράουν (video)

09/02/2023 - 10:04
FleetNews
FleetNews

Αναβαθμισμένες νέες εκδόσεις των BMW X5 και X6

09/02/2023 - 07:49
FleetNews
FleetNews

Το Freedom of Mobility Forum στις 29 Μαρτίου

09/02/2023 - 07:47
Advertising.gr
Advertising.gr

Το My Radio 104,6 για μια εβδομάδα στους σταθμούς της ΣΤΑ.ΣΥ

08/02/2023 - 18:00
Advertising.gr
Advertising.gr

ΑΝΤ1+: Αποκλειστικά το νέο Original «Στα 4»

08/02/2023 - 17:40
NEWS
Estetica Magazine

POP ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KOLESTON PERFECT

08/02/2023 - 10:52
NEWS
Estetica Magazine

H NEA INOA EINAI EΔΩ!

07/02/2023 - 11:06
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo