Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΣΡ: Τα συμπεράσματα από την εξέταση των φακέλων για τια άδειες
Newsroom Newsroom
MEDIA
14/05/2018 · 03:00

ΕΣΡ: Τα συμπεράσματα από την εξέταση των φακέλων για τια άδειες

Το ΕΣΡ δημοσιοποίησε την έκθεση με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε από την εξέταση των φακέλων των υποψήφιων υπερθεματιστών.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το ΕΣΡ δημοσιοποίησε την έκθεση με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε από την εξέταση των φακέλων των υποψήφιων υπερθεματιστών.

* Ολόκληρη η έκθεση βρίσκεται ΕΔΩ

Από τη μελέτη των εισηγήσεων και το σύνολο των προσκομισθέντων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα για κάθε αίτηση:

Α. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 31.10.2017 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 28.902.550,60 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 21.179.915,92 Ευρώ. Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η όλη μετοχική σύνθεση της αιτούσης περιγράφεται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι το φυσικό πρόσωπο που ελέγχει οικονομικά την εταιρεία, με την ιδιότητα του (σχεδόν) αποκλειστικού μετόχου της, δεν είναι το ίδιο πραγματικός δικαιούχος των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτεται από αυτό άλλο πρόσωπο. 10 Δεν προκύπτουν επίσης ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015.

Προκύπτει εξάλλου ότι η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Στην έκθεση της Ειδικής Επιστήμονος Νομικού καταγράφονται ορισμένες μικρές παρεκκλίσεις όσον αφορά το περιεχόμενο του μεταδοθέντος κατά τον προηγούμενο μήνα της υποβολής της αίτησης της υποψηφίας προγράμματος, σε σχέση με τα απαιτούμενα κατά νόμον. Οι ελλείψεις αυτές καλύπτονται ωστόσο από την υποβληθείσα υπεύθυνη δήλωση της αιτούσης, ερμηνευόμενη ως περιέχουσα ανάληψη υποχρέωσης για μετάδοση εντός εξαμήνου από την χορήγηση της άδειας του προβλεπόμενου από το άρθρο 8 του Ν. 4339/2015 προγράμματος.

Β. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 31.12.2017 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 26.550.955 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 13.952.558,25 Ευρώ. Ο ορκωτός ελεγκτής δεν διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και της καθαρής θέσης της αιτούσης. Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η όλη μετοχική σύνθεση της αιτούσης και των εταιρειών μετόχων αυτής περιγράφεται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι τα φυσικά πρόσωπα που τελικά ελέγχουν οικονομικά την εταιρεία με την ιδιότητα των μετόχων των εταιρειών 11 μετόχων της δεν είναι τα ίδια πραγματικοί δικαιούχοι των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτονται από αυτούς άλλα πρόσωπα. Δεν προκύπτουν επίσης ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015.

Προκύπτει εξάλλου ότι η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Όσον αφορά ειδικές επισημάνσεις που καταγράφονται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων, αναφέρονται τα εξής:

1. Στο καταστατικό της μετόχου της αιτούσης εταιρείας με την επωνυμία VISBIA MEDIA PRODUCTIONS LIMITED, αναφέρεται ότι ένας από τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύεται η εταιρεία είναι «η παραγωγή κάθε είδους και η μετάδοση διαφημίσεων, έργων και προγραμμάτων δια των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της εταιρείας ή δι’ άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας». Ωστόσο, η απαγόρευση συμμετοχής σε διαφημιστικές επιχειρήσεις που επιβάλλεται με το άρθρο 6 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 στους μετόχους των υποψηφίων παρόχων περιεχομένου έχει την προφανή έννοια ότι αναφέρεται σε ενεργώς ασκούμενη επιχειρηματική συμμετοχή και όχι στην απλή αναγραφή στο καταστατικό τους σχετικής πρόβλεψης. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 2332/25.04.2018 έγγραφο, η υποψηφία προσκόμισε ανάλυση σε κατώτατο επίπεδο λογαριασμού των εισοδημάτων της συγκεκριμ δέσμευση της μετόχου εταιρείας να προβεί άμεσα σε αλλαγή του καταστατικού σκοπού της προς άρση κάθε αμφιβολίας σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

2. Κατά το Σημείο 4.1.6. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, στις περιπτώσεις που ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δεν εκδίδονται κατά το δίκαιο της έδρας του υποψηφίου, αντικαθίστανται από ένορκη βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου. Όσον αφορά τα πιστοποιητικά που ζητώνται με το Σημείο Ζ.3.1. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, υπεβλήθησαν υπεύθυνες δηλώσεις των διευθυντικών οργάνων των εταιρειών μετόχων της υποψηφίας περί μη έκδοσης αντιστοίχων πιστοποιητικών για τα κυπριακά νομικά πρόσωπα. Δεν συνιστά ωστόσο το γεγονός αυτό λόγο αποκλεισμού της υποψηφίας, καθώς οι υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις υπερκαλύπτουν ως αποδεικτικά μέσα τις απαιτήσεις του Σημείου 4.1.6. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ.

3. Για την εταιρεία μέτοχο της υποψηφίας PAXANA HOLDINGS LIMITED προσκομίζεται πιστοποιητικό μη δανειοδότησης από μία μόνο συγκεκριμένη τράπεζα, χωρίς τη συνοδεία σχετικής αρνητικής υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου της περί γενικότερου μη τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Δεν συνιστά ωστόσο το γεγονός αυτό λόγο αποκλεισμού της υποψηφίας, καθώς από τα υποβληθέντα στοιχεία προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μέτοχός της εταιρεία έχει χρηματοδοτικές συναλλαγές με μία μόνο τράπεζα.

4. Δεν υποβάλλει η αιτούσα αναλυτικό ισοζύγιο γενικής λογιστικής κατά το Σημείο Β.2.11. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ. Από τη γραμματική ερμηνεία του παραπάνω όρου προκύπτει ωστόσο ότι η υποβολή του ισοζυγίου αυτού ήταν αναγκαία μόνο για τις εταιρείες που θα υπέβαλλαν προσωρινές οικονομικές καταστάσεις έως το τέλος του προηγούμενου από την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας μήνα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η αιτούσα κατέθεσε οικονομικές καταστάσεις με ημερομηνία λήξης το τέλος του έτους. Δεν ήταν επομένως υποχρεωτική η υποβολή από αυτήν αναλυτικού ισοζυγίου γενικής λογιστικής.

Γ. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ 13

Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 31.10.2017 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 12.693.475,52 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 13.585.865,80 Ευρώ. Κατά λέξιν, διαλαμβάνονται στην έκθεση αυτή τα ακόλουθα: «…επιβεβαιώσαμε ότι…το ύψος του Μετοχικού Κεφαλαίου και των Ιδίων Κεφαλαίων σύμφωνα με τις ελεγμένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 31 Οκτωβρίου 2017 ανέρχεται σε ποσό ΕΥΡΩ 12.693.475,52 και ΕΥΡΩ 13.585.865,80 αντίστοιχα. Δεδομένου ότι η διενέργεια των προαναφερόμενων διαδικασιών δεν αποτελεί έλεγχο ή επισκόπηση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου ή τα Διεθνή Πρότυπα Ανάθεσης Εργασιών Επισκόπησης, δεν εκφράζουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση πέραν των όσων αναφέρουμε ανωτέρω. Αν είχαμε διενεργήσει επιπρόσθετες διαδικασίες ή αν είχαμε διενεργήσει έλεγχο ή επισκόπηση σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα ελέγχου ή τα Διεθνή Πρότυπα Ανάθεσης Εργασιών Επισκόπησης, ενδεχομένως να είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας άλλα θέματα, τα οποία θα σας γνωστοποιούσαμε». Κατά την κρίση της Ολομέλειας, είναι προφανές ότι με την επιφύλαξη αυτήν ο ορκωτός ελεγκτής δεν θέτει σε αμφιβολία την προαναφερθείσα καθαρή θέση και το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης. Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η όλη μετοχική σύνθεση της αιτούσης και της εταιρείας μετόχου αυτής περιγράφεται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι το φυσικό πρόσωπο που τελικά ελέγχει οικονομικά την εταιρεία με την ιδιότητα του μοναδικού μετόχου της εταιρείας μετόχου της δεν είναι το ίδιο πραγματικός δικαιούχος των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτεται από αυτό άλλο πρόσωπο. Δεν προκύπτουν επίσης ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015. 14 Προκύπτει εξάλλου ότι η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων.

Δ. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 30.11.2017 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 37.020.150 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ήταν αρνητικό και ανερχόταν στο ποσό των (21.652.442) Ευρώ. Επακολούθησε ωστόσο στις 13.12.2017 αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αιτούσης με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων των υφιστάμενων μετόχων της κατά της εταιρείας ποσού 39.999.960 Ευρώ. Ως συνέπεια της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης ανήλθε στο ποσό των 77.020.110 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 18.347.518 Ευρώ. Με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή επιβεβαιώνεται η παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αιτούσης. Κατά λέξιν, διαλαμβάνονται στην έκθεση αυτή τα ακόλουθα:«…Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας για την περίοδο που έληξε την 13 Δεκεμβρίου 2017, μη συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος της περιόδου από 1 Δεκεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2017, απεικονίζεται στον παρακάτω πίν Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η όλη μετοχική σύνθεση της αιτούσης και των εταιρειών μετόχων αυτής περιγράφεται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι τα φυσικά πρόσωπα που τελικά ελέγχουν οικονομικά την εταιρεία με την ιδιότητα των μετόχων των εταιρειών μετόχων της δεν είναι τα ίδια πραγματικοί δικαιούχοι των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτονται από αυτούς άλλα πρόσωπα. Δεν προκύπτουν επίσης ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015. Προκύπτει εξάλλου ότι η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων.

Ε. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε

Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 31.10.2017 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 6.157.448,40 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 3.630.429,72 Ευρώ. Κατά λέξιν, διαλαμβάνονται στην έκθεση αυτή τα ακόλουθα: «…Επιβεβαιώσαμε ότι τα ποσά του Μετοχικού Κεφαλαίου, ήτοι €6.157.448,40 και €6.157.448,40 που παρουσιάζονται στον συνημμένο πίνακα του Παραρτήματος για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2016 καθώς και την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2017 έως και 31η Οκτωβρίου 2017 αντίστοιχα είναι αυτά που συμπεριλαμβάνονται στις ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για την εν λόγω χρήση και περίοδο. Δεδομένου ότι η διενέργεια των προαναφερόμενων διαδικασιών δεν αποτελεί έλεγχο ή επισκόπηση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου ή τα Διεθνή Πρότυπα Ανάθεσης Εργασιών Επισκόπησης, δεν εκφράζουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση πέραν των όσων αναφέρουμε 16 ανωτέρω».

Κατά την κρίση της Ολομέλειας, είναι προφανές ότι με την επιφύλαξη αυτήν ο ορκωτός ελεγκτής δεν θέτει σε αμφιβολία την προαναφερθείσα καθαρή θέση και το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης. Δεδομένου εξάλλου ότι η αιτούσα κατέθεσε επίσης και εγγυητική επιστολή του άρθρου 4 παρ. 3 του Ν. 4339/2015 ύψους 4.370.000 Ευρώ, προκύπτει σαφώς ότι το μετοχικό της κεφάλαιο και η καθαρή της θέση πληρούν τους όρους που θέτει το άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Ν. 4339/2015. Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η όλη μετοχική σύνθεση της αιτούσης και των εταιρειών μετόχων αυτής περιγράφεται στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων. Από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι τα φυσικά πρόσωπα που τελικά ελέγχουν οικονομικά την εταιρεία με την ιδιότητα των μετόχων των εταιρειών μετόχων της δεν είναι τα ίδια πραγματικοί δικαιούχοι των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτονται από αυτούς άλλα πρόσωπα. Δεν προκύπτουν επίσης ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015. Προκύπτει εξάλλου ότι η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων.

Στην έκθεση του Ειδικού Επιστήμονα Νομικού, εκφράζεται επιφύλαξη για το αν πληρούται το Σημείο Ζ.3.1. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση ότι το πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης της εταιρείας και περί μη υπαγωγής της σε πτωχευτικό συμβιβασμό καλύπτεται από το πιστοποιητικό περί μη θέσεως σε εκκαθάριση της εταιρείας που προσκόμισε κατά το Σημείο Ζ.3.2. της Προκήρυξης 17 1/2017 του ΕΣΡ. Κατά το Σημείο 4.1.6. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, στις περιπτώσεις που ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δεν εκδίδονται κατά το δίκαιο της έδρας του υποψηφίου αντικαθίστανται από ένορκη βεβαίωση του νομίμου εκπροσώπου του υποψηφίου. Δεν συνιστά ωστόσο το γεγονός που αναφέρει ο Ειδικός Επιστήμονας Νομικός λόγο αποκλεισμού της υποψηφίας, καθώς η υποβληθείσα υπεύθυνη δήλωση υπερκαλύπτει ως αποδεικτικό μέσο τις απαιτήσεις του Σημείου 4.1.6. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ.

ΣΤ. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πρόκειται για εταιρεία συσταθείσα την 02.01.2018, μη έχουσα ως εκ τούτου προηγούμενη επιχειρηματική δράση. Κατά την προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 10.01.2018 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 8.030.200 Ευρώ. Κατά λέξιν, διαλαμβάνονται στην έκθεση αυτή τα ακόλουθα: «…Από τις ανωτέρω διαδικασίες που διενεργήθηκαν προκύπτει ότι το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά την 10/1/2018 ανέρχεται στο ποσό των 8.030.200 ευρώ…

Με δεδομένο ότι η διενεργηθείσα εργασία δεν αποτελεί έλεγχο ή επισκόπηση, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου ή τα Διεθνή Πρότυπα Ανάθεσης Εργασιών Επισκόπησης, δεν εκφράζουμε οποιαδήποτε άλλη διαβεβαίωση πέραν των όσων αναφέρουμε ανωτέρω. Αν είχαμε διενεργήσει επιπρόσθετες διαδικασίες ή αν είχαμε εκτελέσει έλεγχο ή επισκόπηση ενδεχομένως να είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας άλλα θέματα, πέραν των αναφερόμενων στην προηγούμενη παράγραφο». Κατά την κρίση της Ολομέλειας, είναι προφανές ότι με την επιφύλαξη αυτήν ο ορκωτός ελεγκτής δεν θέτει σε αμφιβολία την καθαρή θέση της αιτούσης, η οποία συμπίπτει στην προκειμένη περίπτωση με το προαναφερθέν μετοχικό της κεφάλαιο, καθώς πρόκειται για νεοσυσταθείσα εταιρεία. Οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου. Αναλυτικά, η μετοχική σύνθεση της αιτούσης έχει ως εξής:

1. Μοναδική μέτοχος της αιτούσης είναι η κυπριακή εταιρεία SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD. 2. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD είναι η επίσης κυπριακή εταιρεία M.P.J. HOLDINGS LTD. 3. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας M.P.J. HOLDINGS LTD είναι η MartineNadine Bolle, φυσικό πρόσωπο με βελγική υπηκοότητα. Υπό τα δεδομένα αυτά, καθίσταται σαφές ότι η Martine-Nadine Bolle φέρεται να ασκεί τον αποκλειστικό οικονομικό έλεγχο της αιτούσης, ως η τελική μέτοχος των μετόχων εταιρειών της. Παρά ταύτα –αν και είναι νομικώς απαραίτητο κατά τα εκτεθέντα στο νομικό μέρος της παρούσης– όχι μόνο δεν αποδεικνύεται από την αιτούσα εταιρεία η προέλευση των οικονομικών μέσων που διέθεσε η MartineNadine Bolle για την απόκτηση του ελέγχου της αιτούσης κατά τα προεκτεθέντα, αλλά ούτε καν προβάλλεται με σαφήνεια σχετικός ισχυρισμός.

Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 2160/17.04.2018 έγγραφο, ζητήθηκε από την αιτούσα η αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων, το οποίο (έγγραφο) κατά λέξιν είχε ως εξής: «Από τα στοιχεία του φακέλου που σχηματίστηκε με βάση την αίτηση σας για συμμετοχή στη διαδικασία για τη χορήγηση αδείας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης (προκήρυξη 1/2017/ΕΣΡ), προκύπτει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σας σχηματίστηκε από κεφάλαια που εισέφερε η μέτοχος της εταιρείας SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD. Τα κεφάλαια αυτά προέρχονται από: α) εισφορά κεφαλαίων ύψους 6.630.000,00€ από τη μέτοχο αυτής εταιρεία M.P.J. HOLDINGS LTD, η οποία ανήκει αποκλειστικά στη ΜARTINE NADINE BOLLE και β) ποσό ύψους 1.400.200,00€ ως δάνειο που έλαβε η μέτοχος της αιτούσας από την εταιρεία Ω.P.O.P.Π.Ε. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.1 Κρίνεται, ως εκ τούτου, νομικώς αναγκαίο και παρακαλούμε να διευκρινιστεί εγγράφως μέχρι και την 26η Απριλίου 2018 και ώρα 14.00: Α) Ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των μετοχών της εταιρείας M.P.J. HOLDINGS LTD από την MARTINE NADINE BOLLE, και η πηγή προέλευσης των κεφαλαίων που διατέθηκαν από αυτή, με προσκόμιση κάθε σχετικού αποδεικτικού στοιχείου. Β) Η πηγή προέλευσης των χρημάτων που δάνεισε η εταιρεία Ω.P.O.P.Π.Ε. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε στη μέτοχο της αιτούσας SE.KA. INTERNATIONAL 1 Παραλείπονται τα πλήρη στοιχεία της δανείστριας εταιρείας, ως αφορώντα τρίτο σε σχέση με την υπόθεση πρόσωπο. 19 SERVICES LTD καθώς και να γνωστοποιήσετε το φυσικό πρόσωπο που ελέγχει την εταιρεία αυτή άμεσα ή έμμεσα. Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου (Πρακτικά Ολομέλειας της 5ης Απριλίου 2018 και της 11ης Απριλίου 2018)».

Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 2380/26.04.2018 απαντητικό της έγγραφο, η αιτούσα παρέσχε τις ακόλουθες πληροφορίες: 1. Ότι η τελική της μέτοχος Martine-Nadine Bolle απέκτησε στις 05.01.2018 το σύνολο των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία M.P.J. HOLDINGS LTD από την προηγούμενη μέτοχο της τελευταίας, εταιρεία με την επωνυμία Α- ORIZON MEDIA LTD έναντι συνολικού τιμήματος 6.900.000 Ευρώ δυνάμει σύμβασης πώλησης μετοχών ιδιωτικής εταιρείας που έγινε σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο και που καταχωρήθηκε νομίμως στο οικείο μητρώο εταιρειών. 2. Ότι το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών αυτών πιστώθηκε από την πωλήτρια εταιρεία, με την συμφωνία να αποπληρωθεί σε έξι ισόποσες ετήσιες δόσεις, με αρχή την 31.12.2019. 3. Ότι εις εγγύηση και πιστή τήρηση της παραπάνω συμφωνίας, η αγοράστρια παρέδωσε στην πωλήτρια εταιρεία τα πιστοποιητικά μετοχών και έγγραφο μεταβίβασης μετοχών της κυπριακής εταιρείας AKORTEEN INVESTMENTS LTD, της οποίας είναι η μοναδική μέτοχος και η οποία έχει στην ιδιοκτησία της «μεγάλο ακίνητο στην Ελλάδα (στην περιοχή Κάντζα Παλλήνης επί της Αττικής Οδού) συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ.», με την ρητή εντολή, σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε όρου της σύμβασης αυτής, οι μετοχές αυτές να μεταβιβαστούν είτε στο όνομα της πωλήτριας εταιρείας είτε σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο επιθυμεί αυτή. 4. Ότι τα χρήματα που δάνεισε η εταιρεία με την επωνυμία Ω.P.O.P.Π.Ε. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε στη μέτοχο της αιτούσης, εταιρεία με την επωνυμία SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD προήλθαν από μέρος των εσόδων που η δανείστρια εταιρεία είχε ήδη λάβει ως αμοιβή για την παραγωγή συγκεκριμένου ψυχαγωγικού τηλεοπτικού προγράμματος. 20 Εκ τούτων και σε συνδυασμό προς το όλο περιεχόμενοι του φακέλου προκύπτουν τα εξής: Α. Σχετικά με το δανεισθέν ποσό των 1.400.200 Ευρώ: Το ποσό αυτό εισφέρθηκε στο μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας από τη μοναδική μέτοχο αυτής εταιρεία με την επωνυμία SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD, κατόπιν σχετικού δανείου που η τελευταία έλαβε από έτερη εμπορική εταιρεία. Δεν εγείρονται ζητήματα ως προς το συγκεκριμένο ποσό, ενόψει των συμπληρωματικών πληροφοριών που εισέφερε η αιτούσα ως προς την προέλευση των χρημάτων αυτών από τη δανείστρια εταιρεία. Ειδικότερα, αποδεικνύεται ότι η δανείστρια εταιρεία δεν είχε καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα πέραν της παραγωγής του προαναφερθέντος τηλεοπτικού προγράμματος, για το οποίο συμφωνήθηκε ως αμοιβή συνολικό ποσό πολλαπλάσιο του δανεισθέντος. Επομένως, δεν καταλείπεται αμφιβολία ότι το δανεισθέν (και αποτελέσαν μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της αιτούσης) ποσό προέρχεται από την συγκεκριμένη δραστηριότητα και καλύπτεται οικονομικώς από αυτήν. Β. Σχετικά με το υπόλοιπο ποσό του μετοχικού κεφαλαίου (ύψους 6.630.000 Ευρώ): Το ποσό αυτό εισεφέρθη στη μοναδική μέτοχο της αιτούσης εταιρείας SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD από την μοναδική μέτοχο της τελευταίας, εταιρεία με την επωνυμία M.P.J. HOLDINGS LTD, της οποίας μοναδική μέτοχος είναι η Martine-Nadine Bolle.

Υπό τα δεδομένα αυτά: 1. Η Martine-Nadine Bolle φέρεται να ασκεί τον αποκλειστικό οικονομικό έλεγχο της αιτούσης, ως η τελική μέτοχος των μετόχων εταιρειών της, κατά τα ήδη ανωτέρω αναλυθέντα. 2. Ωστόσο, από το σύνολο των στοιχείων του φακέλου περιλαμβανομένων και των συμπληρωματικών στοιχείων, που προσκόμισε η αιτούσα σχετικά με τον τρόπο απόκτησης των μετοχών της εταιρείας M.P.J. HOLDINGS LTD και την πηγή προέλευσης των οικονομικών μέσων που διέθεσε προς τον σκοπό αυτόν, σαφώς προκύπτει ότι η Martine-Nadine Bolle δεν εισέφερε οποιοδήποτε δικό της χρηματικό ποσό για τον σχηματισμό του μετοχικού κεφαλαίου της αιτούσης αλλά: 21 o Ανέλαβε απλώς την ενοχική υποχρέωση να εξοφλήσει σταδιακά στο απώτερο μέλλον το σύνολο του τιμήματος ύψους 6.900.000 Ευρώ που φέρεται να έχει συμφωνηθεί για τη μεταβίβαση σε αυτήν των μετοχών της εταιρείας M.P.J. HOLDINGS LTD από την προηγούμενη μέτοχο αυτής εταιρεία με την επωνυμία Α-ORIZON MEDIA LTD. o Έδωσε ως εγγύηση, για την εξόφληση του πιστωθέντος τιμήματος, μετοχές της εταιρείας με την επωνυμία AKORTEEN INVESTMENTS LTD, της οποίας η Martine-Nadine Bolle φέρεται ως μοναδική μέτοχος και η οποία εταιρεία φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία της το ανωτέρω ακίνητο.

Δεν προσκομίζονται επομένως επαρκή στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει η σύνδεση της τελικής μετόχου της αιτούσης εταιρείας με τους οικονομικούς πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για τον σχηματισμό του μετοχικού κεφαλαίου της υποψηφίας, ώστε να διασφαλίζεται αφενός η διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συγκεκριμένου μέσου μαζικής ενημέρωσης και αφετέρου η πραγματική κυριότητα του φερομένου ως μετόχου φυσικού προσώπου επί των οικονομικών μέσων που διετέθησαν για συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης κατά τα σχετικώς προβλεπόμενα από τις οικείες συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές. Αλλά και αν υποτεθεί ότι ως πραγματικά οικονομικά μέσα που διέθεσε η MartineNadine Bolle για τη συμμετοχή της στο κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας νοείται η αξία των μετοχών της εταιρείας AKORTEEN INVESTMENTS LTD ή η αξία αυτού τούτου του ως άνω ακινήτου, πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέν αναφέρεται σχετικά με την αξία του ακινήτου αυτού, το ύψος και την προέλευση των κεφαλαίων που διέθεσε η Martine-Nadine Bolle για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας AKORTEEN INVESTMENTS LTD, η οποία σημειωτέον φέρεται να έχει γίνει την ίδια ακριβώς ημέρα κατά την οποία το ίδιο αυτό πρόσωπο απέκτησε τις μετοχές της εταιρείας με την επωνυμία M.P.J. HOLDINGS LTD. Υπό διαφορετική ερμηνεία, θα έπρεπε να γίνει δεκτό ότι στη συγκεκριμένη αιτούσα δεν έπρεπε να ασκηθεί κανένας οικονομικός έλεγχος για το μετοχικό κεφάλαιο των 6.630.000 Ευρώ, πράγμα που θα ήταν σαφώς άτοπο και προδήλως αντίθετο με τις προαναφερθείσες συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές. 22 Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη αίτηση πρέπει να απορριφθεί.

  • ΕΣΡ
  • ·
  • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Sport Klub: «Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Ομπράντοβιτς»

All Content

Marca: «Τελευταία παράσταση του Μοντέρο με τη Βαλένθια πριν τον Ολυμπιακό»

All Content - BusinessNews.gr

ΟΔΔΗΧ: Στο 146% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στα τέλη του 2025

All Content - BusinessNews.gr

Ιδιωτικό Χρέος: Πρεμιέρα για τα δύο νέα ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης και πιστοληπτικής αξιολόγησης

All Content - BusinessNews.gr

Κατασκευαστικοί φορείς: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των αναθεωρήσεων τιμών και εξάμηνη παράταση στα δημόσια έργα

All Content

Μουντιάλ 2026: Σκοράροντας µετά το τελευταίο σφύριγµα

All Content

ΔΥΠΑ: Στην Choose το spec των 2,1 εκατ.

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

All Content

Live: Η παρέλαση των πρωταθλητών Νικς (vids)

All Content

Ζαλγκίρις: Παρελθόν οι Μοόυζες Ράιτ, Μπραζντέικις και Μπιρούτις - Παίρνει Στέρλινγκ Μπράουν

All Content - BusinessNews.gr

Πλαστικά Θράκης: Καθαρά κέρδη στα 5,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - Πωλήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Space Hellas: Στο επίκεντρο οι νέες ταυτότητες, η άμυνα και τα έργα Τεχνητής Νοημοσύνης

All Content - BusinessNews.gr

Οι λύσεις τηλεϊατρικής TytoCare στην έκθεση BEYOND 2026

FleetNews

Αποκάλυψη για το BMW M Concept Neue Klasse

FleetNews

Ξεκινάνε τα Ford Pro Blue Days σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Το Charles Antetokounmpo Family Foundation και ο «Δεσμός» στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες

CSRΝews.gr

Μαζί για το Παιδί & ELPEN: Αναβαθμίζουν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα

CSRΝews.gr

Shell V-Power: Στηρίζει τους “Flandy”και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παραιτήθηκε ο Ν. Μιχαλίτσης από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ
Παραιτήθηκε ο Ν. Μιχαλίτσης από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ 11/05/2018 - 03:00
Epsilon TV: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Τζώνης Καλημέρης 14/05/2018 - 03:00
Epsilon TV: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Τζώνης Καλημέρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ElvalHalcor: Αύξηση κεφαλαίου 250 εκατ. ευρώ για επενδύσεις 455 εκατ. έως το 2030
    18/06/2026 - 20:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Στόχος της Πολιτείας είναι η μείωση των τιμών του πετρελαίου να αποτυπωθεί άμεσα και στην αντλία
    18/06/2026 - 19:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ξαναζωντανεύει η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - H ναυτιλιακή αγορά παραμένει επιφυλακτική
    18/06/2026 - 18:52 ΚΟΣΜΟΣ
  • Alter Ego Media: Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους – Στις 27 Ιουλίου η καταβολή των 0,09 ευρώ ανά μετοχή
    18/06/2026 - 18:39 MEDIA
  • Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή σε δίκη του π. Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ενός υπαλλήλου για βαριά οικονομικά αδικήματα
    18/06/2026 - 18:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κατασκευαστικοί φορείς: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των αναθεωρήσεων τιμών και εξάμηνη παράταση στα δημόσια έργα
    18/06/2026 - 18:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Apple: Αυξήσεις τιμών στα προϊόντα της λόγω του υψηλού κόστους για chip μνήμης
    18/06/2026 - 17:56 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,52%, στα 362,91 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    18/06/2026 - 17:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Κάτω από τα 4 δολάρια το γαλόνι η τιμή της βενζίνης μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης με το Ιράν
    18/06/2026 - 17:31 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Υπ. Μετανάστευσης: Στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη η προσωρινή κλειστή δομή μεταναστών στο Ηράκλειο
    18/06/2026 - 17:16 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Intracom: Στις 22 Ioυνίου η αποκοπή μερίσματος - Από 26/6 η καταβολή του
    17/06/2026 - 21:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ολλανδία δεσμεύτηκε να χορηγήσει στην Ουκρανία 500 εκατ. ευρώ για drones και και εξοπλισμό αεράμυνας
    17/06/2026 - 20:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σύγχρονου κοσμήματος στη Γαλλία μέσω της UNI.VERSUS Art Room
    17/06/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Space Hellas: Στο επίκεντρο οι νέες ταυτότητες, η άμυνα και τα έργα Τεχνητής Νοημοσύνης
    18/06/2026 - 09:10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Theon: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά της HGH, deal 300 εκατ. ευρώ
    18/06/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Καρακώστας: «Τρυπήσαμε το ταβάνι μας, αλλά σε εμένα έμεινε πικρία στο τέλος»

18/06/2026 - 16:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζαλγκίρις: Παρελθόν οι Μοόυζες Ράιτ, Μπραζντέικις και Μπιρούτις - Παίρνει Στέρλινγκ Μπράουν

18/06/2026 - 16:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Νέα στρατηγική συνεργασία Lidl και Tomorrowland

18/06/2026 - 13:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Δέκα συμπαραγωγές της απέσπασαν 17 από τα 24 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

18/06/2026 - 11:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Charles Antetokounmpo Family Foundation και ο «Δεσμός» στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες

18/06/2026 - 11:17
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί & ELPEN: Αναβαθμίζουν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα

18/06/2026 - 10:48
FleetNews
fleetnews.gr

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

18/06/2026 - 05:06
FleetNews
fleetnews.gr

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

18/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo