Παρασκευή, 8 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Υπεγράφη η τροποποίηση της σύμβασης για το Θριάσιο I
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
LOGISTICS
30/03/2022 · 15:24

Υπεγράφη η τροποποίηση της σύμβασης για το Θριάσιο I

«Με το Θριάσιο η Ελλάδα θα γίνει διεθνής κόμβος logistics», υποστήριξε ο Κώστας Καραμανλής. Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου.

Υπεγράφη σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο, δηλαδή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Στην υπογραφή ήταν παρόντες ο διευθύνων δύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Υποδομών κα. Μαρία-Έλλη Γεράρδη και Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή:

«Από την πρώτη μέρα που ο πρωθυπουργός μάς τίμησε αναθέτοντάς μας αυτό το Υπουργείο, οι συνεργάτες μου και εγώ, μεταξύ άλλων δεσμευτήκαμε για δύο πράγματα: Πρώτον, να δουλέψουμε συστηματικά για να ξεμπλοκάρουμε έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά για πολλά χρόνια παρέμεναν κολλημένα σε σύνθετα προβλήματα. Και δεύτερον, όλα τα έργα που κάνουμε - παλιά που ξεμπλοκάραμε και νέα που ξεκινάμε - να αποτελούν κομμάτια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με συνολική φιλοσοφία και ξεκάθαρους στόχους για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για το Θριάσιο. Βάζουμε εμπρός την πραγματοποίηση ενός έργου στο οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - έτσι όπως το δημοπράτησε και το συμβασιοποίησε - είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις. Κινδυνεύσαμε ακόμα και με ματαίωσή του, όπως βέβαια και με βαρύτατα πρόστιμα. Και το σημαντικότερο; Το έργο αυτό υπηρετεί τον κεντρικό στρατηγικό μας στόχο, τον ρεαλιστικό σχεδιασμό για το μέλλον της πατρίδας μας και το νέο παραγωγικό της μοντέλο», σημείωσε.

Επισήμανε ότι: «Το Θριάσιο αποτελεί τον πιο κρίσιμο σταθμό για να κάνουμε την Ελλάδα κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής μας. Γιατί ωραία τα λόγια, αλλά πώς θα αναβαθμίσουμε τον στρατηγικό ρόλο της χώρας, αν δεν συνδέεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι μας; Και αν δεν έχουμε ένα πραγματικά σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο;» και πρόσθεσε:

«Με το Θριάσιο, λοιπόν, επιτέλους κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα διεθνές hub στον τομέα των logistics».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι: «Παραλάβαμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλο ένα έργο κολλημένο, προβληματικό και υπό αμφισβήτηση. Και καταφέρνουμε να το βάλουμε μπρος, με πολύ πιο συμφέροντες όρους για το Ελληνικό Δημόσιο. Ώστε να γίνει πραγματικότητα, για να αποτελέσει το αναγκαίο βήμα για την αναβάθμιση της χώρας μας σε κόμβο υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών της ΝΑ Ευρώπης. Κι έτσι να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να τονωθεί ιδίως η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής».

Τόνισε τέλος ότι: «Εξυπακούεται, βέβαια, ότι δεν σταματάμε εδώ, αλλά προχωράμε εντατικά και το νέο διαγωνισμό Σύμβασης Παραχώρησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (το λεγόμενο ΘΡΙΑΣΙΟ ΙΙ)».

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα:

«H ολοκλήρωση των διαδικασιών για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο (Θριάσιο Ι) σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός έργου κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, σε μία περίοδο αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στη μελέτη και στην κατασκευή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Ενώ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 3.000 έως 5.000 νέων θέσεων εργασίας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και όλους όσοι συμμετείχαν στις εντατικές διαπραγματεύσεις τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) όσο και με τον Παραχωρησιούχο, προκειμένου να διευθετηθεί μία σειρά δύσκολων εκκρεμοτήτων, ώστε στη συνέχεια να δοθεί η θετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να φθάσουμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, με την τροποποίηση της σύμβασης, διπλασιάζεται το προβλεπόμενο αντάλλαγμα, ενώ αυξάνεται η ετήσια πληρωμή προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Με την εξέλιξη αυτή ένα έργο που είχε «παγώσει» για πάνω από τρία έτη μπαίνει ξανά στις «ράγες» της υλοποίησης. Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και παρά τις αντίξοες συνθήκες, την προσπάθεια βέλτιστης αξιοποίησης των υποδομών της χώρας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της επενδυτικής ελκυστικότητας της Ελλάδας, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την επίτευξη βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΣΥΠ, κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη

«Εκφράζω κι εγώ την ικανοποίησή μου για την επίλυση της εκκρεμότητας με το Θριάσιο Ι , που κατέστη δυνατή στο συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω της καλής συνεργασίας ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη. Στα Υπουργεία, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την παραχωρησιούχο ΘΕΚ ΑΕ και τις εταιρείες Goldair και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Το Θριάσιο Ι αναβαθμίζει το επίπεδο των εμπορευματικών υπηρεσιών της χώρας και ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά τον στόχο της ανάδειξής της σε σημαντικό κόμβο logistics στη ΝΑ Ευρώπη. Με αυτό το εμπορευματικό κέντρο και τα ομοειδή που έπονται, οι μεταφορές διευκολύνονται και η χώρα πράγματι γίνεται μια πύλη εισόδου προϊόντων προς την Ευρώπη. Μιλάμε πλέον για μια νέα πραγματικότητα στις εμπορευματικές υπηρεσίες, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η υστέρηση, έως πρότινος, της χώρας σε υποδομές και σε κέντρα logistics είχε υψηλό κόστος στην ανταγωνιστικότητα και φυσικά στις τιμές. Όμως, αυτό πλέον αλλάζει. Η χώρα εδώ αλλάζει σελίδα με αψευδή μάρτυρα τα στοιχεία της επένδυσης για το Θριάσιο Ι. Και πέρα από την αυτονόητη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη, έχει και σημαντικό όφελος για το δημόσιο. Και εξ αφορμής αυτού, να τονίσω ότι για το Υπερταμείο είναι δόγμα πως η δημόσια περιουσία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, το πιστοποιεί εν προκειμένω και η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο με το ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Ποια είναι η σημαντική καινοτομία του Θριασίου Ι

«Η χώρα μας αποκτά το πρώτο της ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών. Έτσι, αξιοποιούμε πραγματικά και τις δυνατότητες ιδίως του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο μέχρι σήμερα ουσιαστικά λειτουργεί μόνο ως σταθμός μεταφόρτωσης, αφού δεν μπορεί να γίνει συναρμολόγηση εδώ και έτσι έχουμε σοβαρές απώλειες προς άλλα λιμάνια», ανέφερε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Εξήγησε πως: «Μιλάμε για ένα εμπορευματικό κέντρο 240.000 τ.μ., σε συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων. Με αποθήκες ξηρού και ψυχόμενου φορτίου, χώρους γραφείων, χώρους τελωνείου και στάθμευσης αυτοκινήτων και φορτηγών. Και βέβαια, με σύγχρονες σιδηροδρομικές υποδομές, τις οποίες θα κατασκευάσει επίσης ο παραχωρησιούχος, ώστε να συνδεθεί το Κέντρο με την εθνική σιδηροδρομική υποδομή».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η σημαντικότερη καινοτομία του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου είναι η διασύνδεσή του με όλα τα δίκτυα μεταφοράς: το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της Ελευσίνας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Αντιλαμβάνεστε την αναπτυξιακή ώθηση και τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί ένα τέτοιο έργο. Αλλά και το πόσο συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής -μαζί ασφαλώς με μια σειρά από νέα έργα, με κυριότερο την κατασκευή του νέου κλάδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα ξεκινά από τα 'Ανω Λιόσια, θα εξυπηρετεί μια σειρά από αστικές περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα και θα καταλήγει στα Μέγαρα. Ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Αττική με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και βέβαια με τις επεκτάσεις του Μετρό προς τα Δυτικά, για τις οποίες προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες ωρίμανσης», επισήμανε.

Διπλάσιο αντίτιμο για το Ελληνικό Δημόσιο

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε και τι έχει πετύχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις τροποποιήσεις, που κατάφερε να κάνει στη Σύμβαση Παραχώρησης: «Πρώτα απ' όλα, είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την Ε.Ε. και πετύχαμε να ξεπεράσουμε όλες τις αντιδράσεις της, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Και επιπλέον, καταφέραμε να διπλασιάσουμε το αντίτιμο για το Ελληνικό Δημόσιο. Το εφάπαξ αντίτιμο αυξήθηκε από τα 10 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ. Η ετήσια πληρωμή από 2,51% σε 5%. Και το εγγυημένο ετήσιο αντάλλαγμα από 350.000 σε 700.000 ευρώ.

Και πέρα από αυτά, εισαγάγαμε μηχανισμό κατανομής των κερδών μετά φόρων 50-50 με τον παραχωρησιούχο, όταν η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του υπερβαίνει ένα ποσοστό. Ενώ μειώσαμε και τον χρόνο της Παραχώρησης, από τα 60 στα 37 έτη».

Πληροφορίες για το έργο

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο, δηλαδή στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση, του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα.

Θα περιλαμβάνει αποθήκες και υποστηρικτικά κτίρια συνολικής επιφάνειας 235.000 τετραγωνικών μέτρων, εντός οικοπέδου επιφάνειας 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο παραχωρησιούχος θα κατασκευάσει, ειδικότερα, τα κτίρια και εγκαταστάσεις του Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου. Θα αναλάβει επίσης τα εσωτερικά έργα υποδομής, όπως σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα, δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και ακαθάρτων, δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και επικοινωνιών και να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του πάρκου, κατά μήκος της νότιας πλευράς, θα κατασκευαστεί σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Κέντρο με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και εσωτερικό οδικό δίκτυο που θα συνδέεται με το εθνικό οδικό δίκτυο. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η δυνατότητα ανεφοδιασμού των αποθηκών με συνδυασμό μεταφορικών μέσων, κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει επίσης να δημιουργήσει σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων και αυτοκινητιστών, πρατήριο υγρών καυσίμων, χώρους ανάπτυξης συστημάτων τηλεματικής και πληροφορικής, χώρους στάθμευσης, εγκαταστάσεις τελωνείου και υγειονομικές υπηρεσίες.

Τι κερδίζει το Δημόσιο με τη νέα σύμβαση παραχώρησης

Η σύμβαση παραχώρησης του λεγόμενου Θριασίου Ι κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την 1η Νοεμβρίου 2018. Είχε μπει όμως από τις αρχές του 2019 στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο έλεγχος της Επιτροπής αφορούσε στην ύπαρξη ή μη παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Προκειμένου λοιπόν να «ξεκολλήσει» το έργο, έπρεπε να αναθεωρηθούν 12 σημεία της σύμβασης παραχώρησης. Η ιδιαίτερα δύσκολη διαπραγμάτευση κράτησε πάνω από τρία χρόνια. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατάφερε όμως να πείσει τον ανάδοχο (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair) για την αλλαγή των 12 σημείων, όπως ζητούσε η Κομισιόν.

Με τις τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης διπλασιάζεται το εφάπαξ αντάλλαγμα, που θα καταβάλει ο παραχωρησιούχος, και συγκεκριμένα αυξάνεται από τα 10 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ.

Αυξάνεται επίσης η ετήσια πληρωμή από 2,51% σε 5% και το εγγυημένο ετήσιο αντάλλαγμα από 350.000 σε 700.000 ευρώ. Εισάγεται επιπλέον μηχανισμός κατανομής των κερδών μετά φόρων 50-50 μεταξύ Δημοσίου - Παραχωρησιούχου, όταν η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του υπερβαίνει ένα ποσοστό. Ενώ μειώνεται και ο χρόνος της παραχώρησης, από τα 60 στα 37 έτη (με, υπό προϋποθέσεις, αυτόματη παράταση στα 40 έτη). Δίνεται βεβαίως η δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να διαπραγματευτεί την επέκταση της παραχώρησης για επιπλέον 23 έτη, σε τιμές αγοράς.

Σημειωτέον ότι εάν δεν επιτύγχανε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών νέα συμφωνία, η χώρα μας θα έπρεπε να επιστρέψει στην Ε.Ε. πάνω από 100 εκατ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια, που έχουν δοθεί για την ανάπτυξη υποδομών στο ακίνητο του Θριασίου.

  • ΘΡΙΑΣΙΟ Ι
  • ·
  • ΣΥΜΒΑΣΗ
  • ·
  • LOGISTICS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σάκοτα: «Θα είναι δυνατός ο τελικός με τη Ρίτας Βίλνιους» - Τι είπαν Γκρέι και Μπράουν

All Content

Οι τελικοί των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

All Content - BusinessNews.gr

Eurobank: Καθαρά κέρδη 331 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Αύξηση των χορηγήσεων

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Πλεόνασμα 20,28 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: 'Eσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

All Content

ΕΕ: Πράσινο φως για νέο πακέτο στήριξης 16,8 εκατ. ευρώ στα ελληνικά ΜΜΕ έως το 2030

All Content

Mindhaus: Στρατηγική συνεργασία με το TOR Hotel Group

FleetNews

Με 0% επιτόκιο για 48 μήνες η απόκτηση ενός Volvo είναι πιο εύκολη από ποτέ

FleetNews

Chery Greece: Πολλαπλή βράβευση στο Chery International Business Summit 2026

FleetNews

Ayvens: «Mobility for All» για βιώσιμη και συμπεριληπτική κινητικότητα

All Content

Θέλεις εισιτήρια Final Four; Τελευταία ευκαιρία με τις κάρτες Visa της Πειραιώς

All Content

ΑΕΚ-Μάλαγα 78-65: Έτσι προκρίθηκε στον τελικό του BCL η «Βασίλισσα» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Tάσος Καζίνος, Trastor: Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη ΑΕΕΑΠ

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς με οργανική αύξηση εσόδων κατά 11,6%

All Content - BusinessNews.gr

Fais Group: Με «όπλο» το luxury και την Kiko χτίζει την επόμενη μέρα

FleetNews

Το BMW Group θρηνεί την απώλεια του «Alex» Zanardi

FleetNews

Toyota: Τεχνητή νοημοσύνη για μια ιδανική πόλη

CSRΝews.gr

Έρευνα ESG Pulse 2026: Η αξία του ESG στις ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζεται, αλλά το χάσμα εφαρμογής παραμένει

CSRΝews.gr

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Τιμώντας το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον

CSRΝews.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά έργα υδρογόνου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Θριάσιο Ι: Τι σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης για το πρώτο Logistics Park στην Ελλάδα
Θριάσιο Ι: Τι σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης για το πρώτο Logistics Park στην Ελλάδα 29/03/2022 - 10:00
Επίδειξη του έργου FENIX στον Εμπορευματικό Σταθμό του Λιμένα Πειραιά 26/05/2022 - 09:04
Επίδειξη του έργου FENIX στον Εμπορευματικό Σταθμό του Λιμένα Πειραιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Coworking: Η Αθήνα στο επίκεντρο των συνεργατικών χώρων εργασίας
    08/05/2026 - 08:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η ΔΕΗ ανεβάζει τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες - Διεκδικεί ρόλο και στην κινητή τηλεφωνία
    08/05/2026 - 08:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα εξασφαλίζουν οι φορολογούμενοι τη μέγιστη έκπτωση του 4% φόρου
    08/05/2026 - 08:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ανταλλαγές πυρών ΗΠΑ-Ιράν, η κατάπαυση του πυρός καταρρέει
    08/05/2026 - 07:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αpivita: Παραμένει σε μεταβατική φάση – Πως χτίζει τις βάσεις για την συνέχεια
    08/05/2026 - 06:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ρούσσας: Βλέπει αύξηση τζίρου 20% για φέτος - Ξεπέρασε τα 69 εκατ. το 2025
    08/05/2026 - 06:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έρευνα IWG: Gen Z και ΤΝ αλλάζουν την αγορά εργασίας – Στελέχη κάτω των 30 σε ηγετικές θέσεις
    07/05/2026 - 22:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δένδιας από Πορτογαλία: Εξετάζεται η απόκτηση στρατιωτικών αεροσκαφών C-390
    07/05/2026 - 21:25 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δημοσκόπηση Pulse: Στο 29,5% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου - Τι λένε οι πολίτες για Τσίπρα και Καρυστιανού
    07/05/2026 - 20:58 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΕΘ: Πλήγμα για τον τουρισμό ενδεχόμενη αποχώρηση της Ryanair από το "Μακεδονία"
    07/05/2026 - 20:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Metlen: 'Eσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο
    07/05/2026 - 09:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CLIA: Διοργάνωση συνάντηση εργασίας στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας
    07/05/2026 - 11:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Coca-Cola HBC: Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς με οργανική αύξηση εσόδων κατά 11,6%
    07/05/2026 - 09:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Πλεόνασμα 20,28 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2025
    07/05/2026 - 14:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Titan: Στα 64 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Οι προοπτικές για το 2026
    07/05/2026 - 09:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σάκοτα: «Θα είναι δυνατός ο τελικός με τη Ρίτας Βίλνιους» - Τι είπαν Γκρέι και Μπράουν

07/05/2026 - 21:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι τελικοί των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

07/05/2026 - 21:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Έρευνα ESG Pulse 2026: Η αξία του ESG στις ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζεται, αλλά το χάσμα εφαρμογής παραμένει

07/05/2026 - 14:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Έρευνα ESG Pulse 2026: Η αξία του ESG στις ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζεται, αλλά το χάσμα εφαρμογής παραμένει

07/05/2026 - 14:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Μητέρα και Οικογένεια»: Το νέο αφιέρωμα του ERTFLIX για την Ημέρα της Μητέρας

07/05/2026 - 14:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Τιμώντας το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον

07/05/2026 - 14:18
FleetNews
fleetnews.gr

Με 0% επιτόκιο για 48 μήνες η απόκτηση ενός Volvo είναι πιο εύκολη από ποτέ

07/05/2026 - 05:15
FleetNews
fleetnews.gr

Chery Greece: Πολλαπλή βράβευση στο Chery International Business Summit 2026

07/05/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

05/05/2026 - 18:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Αmoa Skin x Beauty in Greece”

04/05/2026 - 13:10
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo