Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΚΟΡΡΕΣ: Απώλειες λόγω πανδημίας αλλά νέα σχέδια στο εξωτερικό
Δημήτρης Τσουκαλάς Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
11/11/2021 · 07:14

ΚΟΡΡΕΣ: Απώλειες λόγω πανδημίας αλλά νέα σχέδια στο εξωτερικό

Η κάμψη στην εγχώρια αγορά, η προσαρμογή στα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, οι εκτιμήσεις για το 2021 και τα σχέδια για τις διεθνείς αγορές.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το 2020, η ΚΟΡΡΕΣ αντιμετώπισε τις επιπτώσεις της πανδημίας (COVID-19) με τα παρατεταμένα lock-down των εμπορικών καταστημάτων, με την σημαντική πτώση του τουρισμού και την συνολικά επηρεασμένη καταναλωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα την μείωση των πωλήσεων της. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της, κατά την χρήση του 2020, διαμορφώθηκαν στα 50,98 εκατ ευρώ μειωμένες κατά 10,54% σε σχέση με τα 60 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση κυρίως λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του COVID-19 στις πωλήσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17% κυρίως λόγω των επιπτώσεων των Lock-down και της πτώσης του τουρισμού στην χώρα. Ενδεικτικά σημειώθηκαν συνολικά πολύ χαμηλές πωλήσεις και στα καταστήματα στο αεροδρόμιο. Στο εξωτερικό οι περισσότερες αγορές επίσης επηρεάστηκαν από την πανδημία. Στις αγορές προτεραιότητας, όμως, όπου είχαν γίνει επενδύσεις στις εταιρίες του Ομίλου όπως είναι η ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία όπως επίσης και στην Νορβηγία οι πωλήσεις ενισχύθηκαν.

Το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 23.974 χιλ. ευρώ το 2209 από 31.412 χιλ. ευρώ το 2019, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 24%. Το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στα 47.00% από 52,35% την αντίστοιχη χρήση του 2019. Η μείωση οφείλεται κυρίως στην μείωσητων πωλήσεων στην Ελλάδα αλλά και στην αλλαγή του μείγματος Πωλήσεων προϊόντων προς τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 4.810 χιλ. ευρώ το 2020 από 9.752 ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 50% αποτυπώνοντας τις επιδράσεις από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID 19.

Τα Αποτελέσματα προ Φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές -3.074 χιλ. ευρώ το 2020 από κέρδη 2.292 χιλ. ευρώ το 2019 και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές -2.416 χιλ ευρώ το 2020 από κέρδη 1.649 χιλ. ευρώ το 2019.

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Η ΚΟΡΡΕΣ είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια στρατηγική επένδυσης και επέκτασης στην Ελλάδα και στοχευμένες διεθνείς αγορές την οποία προσάρμοσε εν μέρει στα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία αλλά όχι στον βαθμό πού θα επηρέαζε την προοπτική ανάπτυξης των επόμενων ετών μετά την ομαλοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στην Ελλάδα, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε το 2020, η KORRES προσαρμόστηκε με χαρακτηριστική ευελιξία προκειμένου αφενός να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της εποχής, αλλά και να διαμορφώσει ένα βιώσιμο πλάνο λανσαρισμάτων που θα επέτρεπε τη διατήρηση της θέσης της στο εγχώριο κανάλι του φαρμακείου, αλλά και στις διεθνείς αγορές προτεραιότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η ανάγκη εξασφάλισης επάρκειας αντισηπτικών και μέσω της ταχείας διαδικασίας αδειοδότησης από τον ΕΟΦ, τροποποιήθηκε άμεσα η παραγωγική μονάδα, θέτοντας ως προτεραιότητα τα αντισηπτικά προϊόντα, με δυνατότητα παραγωγής έως 80.000 τεμάχια ημερησίως. Η KORRES συνέχισε, παράλληλα, να επενδύει σε νέα προϊόντα.

Οι εκτιμήσεις για το 2021

Στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως η εξέλιξη των δραστηριοτήτων το 2021 αναπόφευκτα καθορίζεται από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας COVID- 19 και τους απαραίτητους περιορισμούς μετακινήσεων και επαφών, έχουν ήδη επηρεάσει και αναμένεται να επηρεάσουν και στο άμεσο μέλλον,αρνητικά τα αποτελέσματα, την ρευστότητα και τη λειτουργία της KΟΡΡΕΣ κυρίως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης 2021. Ειδικότερα, αναφέρεται πως η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων και μετακινήσεων προσωπικού και αγοραστικού κοινού, πρωτίστως του τουριστικού, καθώς και η αναπόφευκτη μείωση καταναλωτικού ενδιαφέροντος, είναι οι κύριες πηγές των επιπτώσεων στα έσοδα της εταιρείας. Από την άλλη τονίζεται αφενός πως η πλήρης λειτουργία του κύριου δικτύου διανομής προϊόντων της που αποτελούν τα φαρμακεία καθώς και το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτέλεσαν αμυντικά στοιχεία για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης αφετέρου πως η επίδραση της πανδημίας στις πωλήσεις και στην ρευστότητα αλλά και γενικότερα στη λειτουργία της είναι απόλυτα διαχειρίσιμη στο βαθμό που να μην δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα της να συνεχίσει ομαλά τη δραστηριότητά της.

Το πλάνο για το εξωτερικό

Ακόμη στην οικονομική έκθεση αναφέρεται πως το 2021 η KORRES θα συνεχίσει να παρουσιάζει προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί μέσα από το Full Circle Process που αποτελεί την πυξίδα της μάρκας ενώ υπογραμμίζεται πως στο εξωτερικό, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων στρατηγικών αγορών όπως είναι η Αμερική και στην Ευρώπη, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Αγγλία κι η Γαλλία, ενώ παράλληλα μέσω έναν εκ των μετόχων της, την Profex, θα επεκταθεί στην Κίνα & το Χονγκ Κονγκ αλλά και σε άλλες περιοχές της Ασίας.

Συγκεκριμένα,

  • Στην Βόρεια Αμερική, η Εταιρεία μέσω της θυγατρικής του εταιρείας KORRES USΑ Ltd θα ενισχύει ην μάρκα με νέα στρατηγικά προϊόντα και με προωθητικές ενέργειες στο site της εταιρίας Korresusa.com, στο τηλεοπτικό κανάλι HSN και σε νέους retailers.
  • Στη Γερμανία, η Εταιρεία μέσω της θυγατρικής της εταιρείας D-A-CH Gmbh δραστηριοποιείται σε 3 αγορές -Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με παρουσία σε άνω των 700 σημείων πώλησης-, με το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων και της παρουσίας της να αποτελούν η εν λόγω αγορά. Για το 2021, η Εταιρεία επικεντρώνετια στην περαιτέρω αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας, στην ενίσχυση των υφιστάμενων σημείων πώλησης (ειδικά στα επώνυμα καταστήματα τύπου Muller, Budni, Coop κ.α.) με προωθητικές ενέργειες, αλλά και στην ενδυνάμωση των ηλεκτρονικών πωλήσεων που παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική μέσα κι από το νέο Korres webshop.
  • Στη Νορβηγία, ο Ομιλος στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στην επώνυμη αλυσίδα καλλυντικών VITA, ενδυναμώνοντας τις κατηγορίες Προσώπου και Μακιγιαζ που θα υποστηριχθουν κι από έντονες προωθητικές ενέργειες, καθώς και καμπάνιες τηλεοπτικής & έντυπης προβολής, Social Media και PR.
  • Στη Γαλλία, όπου η ΚΟΡΡΕΣ έχει διευρυμένη παρουσία σε πολλά κανάλια διανομής, όπως η αλυσίδα Carrefour στόχος για το 2021 είναι η περαιτέρω αύξηση αναγνωρισιμότητας της μάρκας, η αναπτυξη κατηγοριων που παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική όπως το Προσωπο και το Μακιγιαζ, καθώς και η περαιτέρω διείσδυση στην αλυσίδα Marionnaud.
  • Στην Κίνα & το Χονγκ Κονγκ κι εν συνεχεία σε άλλες περιοχές της Ασίας, η Profex, βάσει της σύμβασης αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων που έχει συνάψει με την ΚΟΡΡΕΣ, έχει το δικαίωμα να διανείμει τα προϊόντα της εταιρίας.
  • ΚΟΡΡΕΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Επόμενος στόχος ο Άνταμ Μοκόκα!

All Content

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκους Φόστερ

All Content - BusinessNews.gr

Marina Hadrovic: Πως θα αυξήσει τον όγκο πωλήσεων η Mondelēz – Το νέο στοίχημα για την Lacta

All Content - BusinessNews.gr

Στέλιος Κανάκης: Αύξηση τζίρου 6.9% στα 32,48 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

AVAX: Κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - Ανεκτέλεστο 2,6 δισ. ευρώ

All Content

Δημήτρης Χατζηδάκης, CEO της Phaistos: Θεσμική και πολιτική επικοινωνία σε φάση μετάβασης

All Content

Common People: Νέα corporate ταινία για τα 100 χρόνια Shell

FleetNews

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

FleetNews

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

FleetNews

Νέες λύσεις της LG με την Google για IVI και SDV τεχνολογίες

All Content

Νέα ανάρτηση Ολυμπιακού: «Εξακολουθεί να μη χρειάζεται σχόλιο...» (vid)

All Content

«Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει στη EuroLeague»

All Content - BusinessNews.gr

Allwyn: Άλμα 21% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο - Επαναγορά μετοχών έως 150 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνική οικονομία: Φοροαπαλλαγές, ΕΦΚ στο ντίζελ και δημοσιονομικός χώρος στο μικροσκόπιο της Κομισιόν

All Content - BusinessNews.gr

Βραβεία ΕΒΕΑ 2026: Επιχειρήσεις και προσωπικότητες που διακρίθηκαν

FleetNews

Geely: Εδραίωση στην Ευρώπη με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες

FleetNews

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Opel Astra – Δείτε τις τιμές του

CSRΝews.gr

Novotel: Δύο χρόνια έμπρακτης στήριξης για τη βιωσιμότητα των ωκεανών

CSRΝews.gr

Όμιλος ΔΕΗ: Συμφωνία με τη More για την απόκτηση 6 αιολικών πάρκων σε λειτουργία

CSRΝews.gr

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σκλαβενίτης: Καλύπτει και την Πάτρα πλέον το eMarket
Σκλαβενίτης: Καλύπτει και την Πάτρα πλέον το eMarket 05/11/2021 - 14:35
Άμβυξ: Νέες συνεργασίες, αύξηση μεριδίων και κερδοφορία εν μέσω πανδημίας 12/11/2021 - 09:12
Άμβυξ: Νέες συνεργασίες, αύξηση μεριδίων και κερδοφορία εν μέσω πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χρηματιστήριο: Στις 2.350,66 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με οριακή πτώση 0,09%
    04/06/2026 - 13:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ισραήλ: Υπουργός χαρακτηρίζει «σοβαρό λάθος» την κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο
    04/06/2026 - 13:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • DGTAL: Ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ σε έσοδα και νέο διοικητικό σχήμα για ταχύτερη επέκταση
    04/06/2026 - 13:17 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Το Ισραήλ θα συνεχίσει προς το παρόν τις επιχειρήσεις στον Λίβανο παρά την κατάπαυση του πυρός
    04/06/2026 - 13:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Συμφωνία με τη More για την απόκτηση 6 αιολικών πάρκων σε λειτουργία
    04/06/2026 - 13:08 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Άρειος Πάγος: Δημοσίευση της απόφασης για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη
    04/06/2026 - 13:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ουκρανία: "Η ΕE βοήθησε πολύ να αυξήσουμε την παραγωγή drones από τον Ιανουάριο"
    04/06/2026 - 12:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ιράν: Καμιά πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες
    04/06/2026 - 12:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΟΤ: Διάκριση της Ελλάδας στα Grand Travel Award Finland 2026
    04/06/2026 - 12:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Microsoft: Λανσάρει το Scout, έναν AI ψηφιακό βοηθό εμπνευσμένο από το OpenClaw
    04/06/2026 - 12:45 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ποσειδώνια 2026: Το ανθρώπινο δυναμικό και το περιβάλλον στο επίκεντρο της ναυτιλιακής έκθεσης
    03/06/2026 - 17:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.362,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,50%
    03/06/2026 - 15:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    03/06/2026 - 21:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διαμαντής Μασούτης: Γιόρτασε πενήντα χρόνια δυναμικής παρουσίας και συνεχούς εξέλιξης
    03/06/2026 - 19:42 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Επιτακτική ανάγκη η διασύνδεση των Ποσειδωνίων με την τοπική αγορά
    03/06/2026 - 13:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Novotel: Δύο χρόνια έμπρακτης στήριξης για τη βιωσιμότητα των ωκεανών

04/06/2026 - 10:17
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΔΕΗ: Συμφωνία με τη More για την απόκτηση 6 αιολικών πάρκων σε λειτουργία

04/06/2026 - 10:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στην Communication EFFECT η Intuit Mailchimp

04/06/2026 - 09:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γέφυρα: Ανανέωσε ο Θωμάς Κωστόπουλος

04/06/2026 - 09:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το νέο τεύχος του AllStar Basket

04/06/2026 - 09:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Beat Snack & Coffee: Νέα καμπάνια «Εδώ όλοι οι καλοί… χωράμε!»

04/06/2026 - 09:26
FleetNews
fleetnews.gr

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

04/06/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

04/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Charity Gala Dinner «Είμαστε Ένα»

28/05/2026 - 15:48
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo