Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Αγορά των Ασφαλειών
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/06/2016 · 03:00

Η Αγορά των Ασφαλειών

Η ελληνική αγορά των Ασφαλειών όπως αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία του κλάδου που συγκέντρωσε η Direction Business Reports

Ελληνική Αγορά Ασφαλειών

Τα οικονομικά στοιχεία του κλάδου

Σύμφωνα με την Direction Business Reports, η Ελληνική Αγορά Ασφαλειών το 2014 παρουσίασε μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων) και πτώση στα κέρδη προ φόρων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον ομαδοποιημένο ισολογισμό δείγματος 40 εταιρειών που είχαν δημοσιεύσει τα οικονομικά τους στοιχεία για το 2014 έως και 31/12/2015.

Μειωμένη η παραγωγή

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις του δείγματος παρουσίασαν το 2014 μείωση κατά 5,91% στην παραγωγή ασφαλίστρων τους (το 2014 ανήλθε στα 3,68 δισ. ευρώ έναντι 3,91 δισ. ευρώ το 2013). Οι επιχειρήσεις είχαν συνολικό κερδοφόρο αποτέλεσμα προ φόρων για το 2014 ύψους 411,22 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας όμως πτώση κατά 14,29% σε σχέση με το 2013. Να σημειωθεί ότι το 87,50% (35 εταιρείες από τις 40) κατέγραψαν κερδοφορία (κέρδη προ φόρων) το 2014. Το γενικό σύνολο ενεργητικού των υπό εξέταση ασφαλιστικών επιχειρήσεων το 2014 ανήλθε στα 15,77 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές προβλέψεις παράμειναν σταθερές το 2014 σε σχέση με το 2013 και ανήλθαν στα 11,11 δισ. ευρώ.

Οι εξελίξεις

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά επηρεάστηκε δυσμενώς από το μακροοικονομικό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία από τους ισολογισμούς του 2015, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στους επιβληθέντες περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων (capital controls) και στην περαιτέρω επίπτωσή τους στη ζήτηση ασφαλιστικών αλλά και επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων.

Το ποσοστό συμμετοχής της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ για το 2015 και παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2014. Το 2015 χαρακτηρίστηκε, επίσης, από την εντατικοποίηση των διεργασιών στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στο νέο απαιτητικό ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς, Solvency II, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2016. Αναμφίβολα, το Solvency II συνιστά ένα άκρως σύνθετο περιβάλλον για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, συγχρόνως όμως θα θωρακίσει τη φερεγγυότητα του κλάδου και θα λειτουργήσει ως εχέγγυο αξιοπιστίας.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

EUROLIFE ERΒ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
MARKETING & BUSINESS DEVELOPMENT
EUROLIFE ERΒ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η ασφαλιστική αγορά περιορίστηκε περαιτέρω, ταυτόχρονα όμως διευρύνθηκαν οι ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης των ισχυρών και υγιών εταιρειών του κλάδου. Παράλληλα, οι οικονομικές δυνατότητες καταναλωτών και ασφαλισμένων συνέχισαν και συνεχίζουν να κινούνται αρνητικά. Στα παραπάνω δεδομένα έχει προστεθεί και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του Solvency II οδηγούν την αγορά προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, που οδηγεί αυτομάτως σε μια αυξημένη δραστηριότητα στο κομμάτι των ενοποιήσεων/ συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών ομίλων του κλάδου.

Eurolife ERB: Σταθερή δύναμη με ισχυρή προοπτική και περαιτέρω ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια

Η Eurolife ERB έχει ήδη θέσει τις βάσεις, ώστε να συνεχίσει τη σταθερή και αναπτυξιακή της πορεία και τα επόμενα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Fairfax Financial Holdings ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 80% των μετοχών του Ομίλου από τη Eurobank Ergasias Α.Ε., η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20% και θα συνεχίσει την αποκλειστική συνεργασία στο bancassurance για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία τελεί υπό τη έγκριση των εποπτικών αρχών και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο. Ταυτόχρονα, η Eurolife ERB έχει επιτύχει την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις τόσο κατά SOLVENCY I, όσο και SOLVENCY II, ενώ συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πελάτες της, δίνοντας 232 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις το 2015.

Εστιάζοντας στην καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης

Παράλληλα, ο Όμιλος Eurolife ERB θέτει στο επίκεντρο της περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου συνολικά τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσφατη δημιουργία της διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας «Ας μιλήσουμε» προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αποτελεί τόπο συνάντησης για όσους θέλουν να σκέφτονται θετικά, να αναλαμβάνουν δράση και να συμμετέχουν σε ό,τι τους αφορά.

Αποτελώντας λοιπόν πλέον μέλος ενός ισχυρού διεθνούς ομίλου με ουσιαστικό αποτύπωμα στην ασφαλιστική αγορά και διατηρώντας την ευελιξία της, αλλά και την προσήλωσή της στον Έλληνα ασφαλιζόμενο, η Eurolife ERB παραμένει εστιασμένη στη δέσμευσή της για άριστη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, αλλά και για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

REPORT ANALYSIS

Ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της εθνικής οικονομίας αλλά και στην κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών καλύψεων. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις σημειώνουν ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων περίπου 4 δισ. ευρώ και παρέχουν αποζημιώσεις της τάξης 2,5-3 δισ. ευρώ ετησίως. Απασχολούν περίπου 7.500 μισθωτούς εργαζόμενους και άλλους 20.000 συνεργάτες και διατηρούν επενδύσεις της τάξης των 12 δισ. ευρώ.

Ο κλάδος αντέχει και θωρακίζεται

Στο δυσχερές περιβάλλον η ελληνική ασφαλιστική αγορά άντεξε, αλλά όπως είναι λογικό, επηρεάστηκε δυσμενώς. Στο α΄ εξάμηνο του 2015, μέχρι δηλαδή την εφαρμογή των capital controls, οι Ασφαλίσεις Ζωής σημείωναν σωρευτική αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Στο β΄ εξάμηνο η αρνητική επίδραση των κεφαλαιακών περιορισμών ήταν εμφανής, με τις Ασφαλίσεις Ζωής να μειώνονται πάνω από 24% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2014. Οι Ασφαλίσεις Ζημιών, που είναι στενά συνδεδεμένες με την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, κινήθηκαν αρνητικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, περιορίζοντας όμως σημαντικά το ρυθμό των απωλειών τους. Ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2015 παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο -5,8%. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες ο ασφαλιστικός κλάδος συνέχισε να καταβάλλει αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους, που κυμαίνονται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ ετησίως και να διατηρεί επενδύσεις που αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του 2015 ήταν η εντατικοποίηση της προσαρμογής των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο νέο αυστηρότατο ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς Solvency II, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1.1.2016. Σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, την εποπτική αρχή του κλάδου οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν στις ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές που επιβάλλει η Οδηγία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις λειτουργίας. Η μετάβαση στο νέο καθεστώς είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί κόπο, χρόνο, τεχνογνωσία και κεφάλαια για τις εταιρείες. Όμως, το Solvency II θα θωρακίσει τη φερεγγυότητα του κλάδου και θα λειτουργήσει ως εχέγγυο αξιοπιστίας.

Πτωτική παραγωγή ασφαλίστρων 2015

Τα ασφάλιστρα από πρωτασφαλιστικές εργασίες (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων) εκτιμάται να φθάσουν το 2015 τα 3,7 δισ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2014. Παράλληλα με τη μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων, το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται, επίσης, ελαφρά μειωμένο την αντίστοιχη περίοδο, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονομία να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2014 (περί το 2,2%). Από τα ασφάλιστρα αυτά, τα 1,9 δισ. ευρώ αφορούν τις ασφαλίσεις κατά ζημιών (51% του συνόλου), ενώ το 1,8 δισ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής (49%). Το ποσοστό μείωσης των ασφαλίσεων κατά ζημιών εκτιμάται στο -8%, ενώ το ποσοστό μείωσης των ασφαλίσεων ζωής εκτιμάται στο -3,9% αντίστοιχα.

Από τους κλάδους ασφάλισης ζωής, μεγάλη μείωση σε σχέση με το 2014 καταγράφουν οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (άνω του 10%), ενώ η παραγωγή των παραδοσιακών ασφαλίσεων ζωής παρουσιάζει μικρότερη κάμψη.

Από τις ασφαλίσεις κατά ζημιών, η ασφάλιση αυτοκινήτων καταγράφει μείωση της τάξης του 13%, ενώ οι λοιποί κλάδοι -πλην αυτοκινήτων- μειώνονται κατά 2%.

Πηγή: Ετήσια Εκθεση 2015 - Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας

*** Δείτε εδώ τις παλαιότερες εκδόσεις του Businessnews Report

  • BUSINESSNEWS REPORT
  • ·
  • EUROLIFE
  • ·
  • ΑΓΟΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Αθηναϊκός: Η photo gallery από τους πανηγυρισμούς μετά την πρόκριση στους τελικούς του EuroCup

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Στα 91 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 - Εισπράξεις άνω του 1,5 δισ. από Ελληνικό

All Content - BusinessNews.gr

Cenergy Holdings: Στα 2,06 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025, αυξημένες κατά 15% - Οι προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Πώς σχολίασε η Novibet την απόσυρση της Allwyn: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο»

All Content

Στην The Newtons Laboratory η Paliria

All Content

Solid Havas: Νέα τηλεοπτική καμπάνια για τον «Φρεσκούλη»

FleetNews

Ζημιά 22,3 δισ. ευρώ για την Stellantis το 2025

FleetNews

Στο -3,9% οι νέες ταξινομήσεις τον Ιανουάριο στην ΕΕ

FleetNews

Σημαντικές διακρίσεις για τα μοντέλα της BMW

All Content

Στους τελικούς παρά την ήττα 78-70 από τη Βιλνέβ ο Αθηναϊκός! (vid & gallery)

All Content

Τρινκιέρι: «Να κερδίσουμε τίτλους και να ανταγωνιστούμε τους κορυφαίους» (vid & pics)

All Content - BusinessNews.gr

Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare - Tι σηματοδοτεί η συμφωνία

All Content - BusinessNews.gr

My market: Επενδύσεις 16,75 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα σε Κέρκυρα, Λουτράκι και τις ανακαινίσεις σε Σπάτα και Μάνδρα

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 1,38% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο - Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

FleetNews

Νέο, πανίσχυρο Audi RS 5 PHEV με 639 PS και τετρακίνηση νέας γενιάς

FleetNews

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford στην θρυλική πίστα του Le Mans

CSRΝews.gr

Hyundai και Healthy Seas γιορτάζουν πέντε χρόνια συνεργασίας για την προστασία των ωκεανών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση

CSRΝews.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κιλκίς: Μαθητές της πόλης έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην ημερίδα «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ, ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙ»

CSRΝews.gr

MedINA – Λήμνος: Η προσέγγιση της αναγνωρίζεται ως καλή κρακτική διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συμφωνία ΔΕΠΑ - Noble για τον αγωγό φυσικού αερίου East - Med
Συμφωνία ΔΕΠΑ - Noble για τον αγωγό φυσικού αερίου East - Med 09/06/2016 - 03:00
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στους πιο αγαπημένους εργοδότες των νέων 10/06/2016 - 03:00
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στους πιο αγαπημένους εργοδότες των νέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • 25 χρόνια Athens Jazz: Ένα φεστιβάλ, άπειρες ιστορίες
    04/03/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βουλή: Με 201 «ναι» εγκρίθηκε η επιστολική ψήφος των Αποδήμων
    04/03/2026 - 21:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    04/03/2026 - 21:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πώς σχολίασε η Novibet την απόσυρση της Allwyn: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο»
    04/03/2026 - 20:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • H Maersk αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» όλες τις μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τον Περσικό Κόλπο
    04/03/2026 - 20:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Cenergy Holdings: Στα 2,06 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025, αυξημένες κατά 15% - Οι προοπτικές
    04/03/2026 - 20:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare - Tι σηματοδοτεί η συμφωνία
    04/03/2026 - 19:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Κρυφό» έλλειμμα δισεκατομμυρίων στη Ρωσία λόγω πολέμου - Φθάνει στα 30,45 δισ.δολάρια
    04/03/2026 - 19:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πειραιώς:Στηρίζει τους παραγωγούς και ενισχύει τις επενδύσεις σε αγροφωτοβολταϊκούς σταθμούς
    04/03/2026 - 19:11 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Κομισιόν: Στροφή σε “Made in EU” και χαμηλό άνθρακα για ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής
    04/03/2026 - 18:49 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Superhome Center: Ανεβάζει ταχύτητες στην Ελλάδα η αλυσίδα DIY του Φιλάρετου Καλτσίδη
    04/03/2026 - 07:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • H LEGO στα βόρεια, οι Κουλουράδες οργανώνονται, o Pharos «ανάβει» και το heavy metal «τεστάρει» το ΟΑΚΑ
    04/03/2026 - 07:32 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Ενδιάμεση «βόμβα» από ολλανδικό δικαστήριο στη διαμάχη Αθηναϊκής Ζυθοποιίας – ΖΜΘ - Πώς τοποθετούνται οι δύο πλευρές
    04/03/2026 - 07:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Χτύπημα» 9,7% στην ΕΥΔΑΠ - Πακέτα 103,4 εκατ. ευρώ άλλαξαν χέρια
    04/03/2026 - 07:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ερ. Μοάτσος (ERGO Ασφαλιστική): Αύξηση στην ασφάλιση κατοικιών λόγω κινήτρων ΕΝΦΙΑ
    04/03/2026 - 11:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αθηναϊκός: Η photo gallery από τους πανηγυρισμούς μετά την πρόκριση στους τελικούς του EuroCup

04/03/2026 - 21:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αθηναϊκός: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στο EuroCup Γυναικών 2025/26

04/03/2026 - 21:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Hyundai και Healthy Seas γιορτάζουν πέντε χρόνια συνεργασίας για την προστασία των ωκεανών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση

04/03/2026 - 16:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ACTION 24: Ρεκόρ τηλεθέασης για το Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο του Copa del Rey

04/03/2026 - 15:46
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“NUVIA Medical Aesthetics”

04/03/2026 - 15:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Backstage Videoclip – Johanna”

04/03/2026 - 15:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κιλκίς: Μαθητές της πόλης έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην ημερίδα «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ, ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙ»

04/03/2026 - 15:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το MAD FORUM 2026 επιστρέφει την Τετάρτη 11 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

04/03/2026 - 14:18
FleetNews
fleetnews.gr

Ζημιά 22,3 δισ. ευρώ για την Stellantis το 2025

03/03/2026 - 11:30
FleetNews
fleetnews.gr

Στο -3,9% οι νέες ταξινομήσεις τον Ιανουάριο στην ΕΕ

03/03/2026 - 06:30
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo