Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Αγορά των Ασφαλειών
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/06/2016 · 03:00

Η Αγορά των Ασφαλειών

Η ελληνική αγορά των Ασφαλειών όπως αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία του κλάδου που συγκέντρωσε η Direction Business Reports
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ελληνική Αγορά Ασφαλειών

Τα οικονομικά στοιχεία του κλάδου

Σύμφωνα με την Direction Business Reports, η Ελληνική Αγορά Ασφαλειών το 2014 παρουσίασε μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων) και πτώση στα κέρδη προ φόρων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον ομαδοποιημένο ισολογισμό δείγματος 40 εταιρειών που είχαν δημοσιεύσει τα οικονομικά τους στοιχεία για το 2014 έως και 31/12/2015.

Μειωμένη η παραγωγή

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις του δείγματος παρουσίασαν το 2014 μείωση κατά 5,91% στην παραγωγή ασφαλίστρων τους (το 2014 ανήλθε στα 3,68 δισ. ευρώ έναντι 3,91 δισ. ευρώ το 2013). Οι επιχειρήσεις είχαν συνολικό κερδοφόρο αποτέλεσμα προ φόρων για το 2014 ύψους 411,22 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας όμως πτώση κατά 14,29% σε σχέση με το 2013. Να σημειωθεί ότι το 87,50% (35 εταιρείες από τις 40) κατέγραψαν κερδοφορία (κέρδη προ φόρων) το 2014. Το γενικό σύνολο ενεργητικού των υπό εξέταση ασφαλιστικών επιχειρήσεων το 2014 ανήλθε στα 15,77 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές προβλέψεις παράμειναν σταθερές το 2014 σε σχέση με το 2013 και ανήλθαν στα 11,11 δισ. ευρώ.

Οι εξελίξεις

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά επηρεάστηκε δυσμενώς από το μακροοικονομικό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία από τους ισολογισμούς του 2015, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στους επιβληθέντες περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων (capital controls) και στην περαιτέρω επίπτωσή τους στη ζήτηση ασφαλιστικών αλλά και επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων.

Το ποσοστό συμμετοχής της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ για το 2015 και παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2014. Το 2015 χαρακτηρίστηκε, επίσης, από την εντατικοποίηση των διεργασιών στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στο νέο απαιτητικό ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς, Solvency II, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2016. Αναμφίβολα, το Solvency II συνιστά ένα άκρως σύνθετο περιβάλλον για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, συγχρόνως όμως θα θωρακίσει τη φερεγγυότητα του κλάδου και θα λειτουργήσει ως εχέγγυο αξιοπιστίας.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

EUROLIFE ERΒ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
MARKETING & BUSINESS DEVELOPMENT
EUROLIFE ERΒ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η ασφαλιστική αγορά περιορίστηκε περαιτέρω, ταυτόχρονα όμως διευρύνθηκαν οι ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης των ισχυρών και υγιών εταιρειών του κλάδου. Παράλληλα, οι οικονομικές δυνατότητες καταναλωτών και ασφαλισμένων συνέχισαν και συνεχίζουν να κινούνται αρνητικά. Στα παραπάνω δεδομένα έχει προστεθεί και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του Solvency II οδηγούν την αγορά προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, που οδηγεί αυτομάτως σε μια αυξημένη δραστηριότητα στο κομμάτι των ενοποιήσεων/ συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών ομίλων του κλάδου.

Eurolife ERB: Σταθερή δύναμη με ισχυρή προοπτική και περαιτέρω ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια

Η Eurolife ERB έχει ήδη θέσει τις βάσεις, ώστε να συνεχίσει τη σταθερή και αναπτυξιακή της πορεία και τα επόμενα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Fairfax Financial Holdings ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 80% των μετοχών του Ομίλου από τη Eurobank Ergasias Α.Ε., η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20% και θα συνεχίσει την αποκλειστική συνεργασία στο bancassurance για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία τελεί υπό τη έγκριση των εποπτικών αρχών και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο. Ταυτόχρονα, η Eurolife ERB έχει επιτύχει την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις τόσο κατά SOLVENCY I, όσο και SOLVENCY II, ενώ συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πελάτες της, δίνοντας 232 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις το 2015.

Εστιάζοντας στην καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης

Παράλληλα, ο Όμιλος Eurolife ERB θέτει στο επίκεντρο της περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου συνολικά τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσφατη δημιουργία της διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας «Ας μιλήσουμε» προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αποτελεί τόπο συνάντησης για όσους θέλουν να σκέφτονται θετικά, να αναλαμβάνουν δράση και να συμμετέχουν σε ό,τι τους αφορά.

Αποτελώντας λοιπόν πλέον μέλος ενός ισχυρού διεθνούς ομίλου με ουσιαστικό αποτύπωμα στην ασφαλιστική αγορά και διατηρώντας την ευελιξία της, αλλά και την προσήλωσή της στον Έλληνα ασφαλιζόμενο, η Eurolife ERB παραμένει εστιασμένη στη δέσμευσή της για άριστη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, αλλά και για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

REPORT ANALYSIS

Ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της εθνικής οικονομίας αλλά και στην κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών καλύψεων. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις σημειώνουν ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων περίπου 4 δισ. ευρώ και παρέχουν αποζημιώσεις της τάξης 2,5-3 δισ. ευρώ ετησίως. Απασχολούν περίπου 7.500 μισθωτούς εργαζόμενους και άλλους 20.000 συνεργάτες και διατηρούν επενδύσεις της τάξης των 12 δισ. ευρώ.

Ο κλάδος αντέχει και θωρακίζεται

Στο δυσχερές περιβάλλον η ελληνική ασφαλιστική αγορά άντεξε, αλλά όπως είναι λογικό, επηρεάστηκε δυσμενώς. Στο α΄ εξάμηνο του 2015, μέχρι δηλαδή την εφαρμογή των capital controls, οι Ασφαλίσεις Ζωής σημείωναν σωρευτική αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Στο β΄ εξάμηνο η αρνητική επίδραση των κεφαλαιακών περιορισμών ήταν εμφανής, με τις Ασφαλίσεις Ζωής να μειώνονται πάνω από 24% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2014. Οι Ασφαλίσεις Ζημιών, που είναι στενά συνδεδεμένες με την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, κινήθηκαν αρνητικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, περιορίζοντας όμως σημαντικά το ρυθμό των απωλειών τους. Ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2015 παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο -5,8%. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες ο ασφαλιστικός κλάδος συνέχισε να καταβάλλει αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους, που κυμαίνονται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ ετησίως και να διατηρεί επενδύσεις που αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του 2015 ήταν η εντατικοποίηση της προσαρμογής των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο νέο αυστηρότατο ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς Solvency II, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1.1.2016. Σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, την εποπτική αρχή του κλάδου οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν στις ποιοτικές και ποσοτικές αλλαγές που επιβάλλει η Οδηγία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις λειτουργίας. Η μετάβαση στο νέο καθεστώς είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί κόπο, χρόνο, τεχνογνωσία και κεφάλαια για τις εταιρείες. Όμως, το Solvency II θα θωρακίσει τη φερεγγυότητα του κλάδου και θα λειτουργήσει ως εχέγγυο αξιοπιστίας.

Πτωτική παραγωγή ασφαλίστρων 2015

Τα ασφάλιστρα από πρωτασφαλιστικές εργασίες (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων) εκτιμάται να φθάσουν το 2015 τα 3,7 δισ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2014. Παράλληλα με τη μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων, το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται, επίσης, ελαφρά μειωμένο την αντίστοιχη περίοδο, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονομία να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2014 (περί το 2,2%). Από τα ασφάλιστρα αυτά, τα 1,9 δισ. ευρώ αφορούν τις ασφαλίσεις κατά ζημιών (51% του συνόλου), ενώ το 1,8 δισ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής (49%). Το ποσοστό μείωσης των ασφαλίσεων κατά ζημιών εκτιμάται στο -8%, ενώ το ποσοστό μείωσης των ασφαλίσεων ζωής εκτιμάται στο -3,9% αντίστοιχα.

Από τους κλάδους ασφάλισης ζωής, μεγάλη μείωση σε σχέση με το 2014 καταγράφουν οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (άνω του 10%), ενώ η παραγωγή των παραδοσιακών ασφαλίσεων ζωής παρουσιάζει μικρότερη κάμψη.

Από τις ασφαλίσεις κατά ζημιών, η ασφάλιση αυτοκινήτων καταγράφει μείωση της τάξης του 13%, ενώ οι λοιποί κλάδοι -πλην αυτοκινήτων- μειώνονται κατά 2%.

Πηγή: Ετήσια Εκθεση 2015 - Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας

*** Δείτε εδώ τις παλαιότερες εκδόσεις του Businessnews Report

  • BUSINESSNEWS REPORT
  • ·
  • EUROLIFE
  • ·
  • ΑΓΟΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα για τον αγώνα με την Μπεσίκτας

All Content

Η δωδεκάδα του Άρη για τον αγώνα κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολίμπια

All Content - BusinessNews.gr

Χρέη σε Εφορία και Ταμεία: Ως τα μέσα Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Ρεκόρ επιβατών στο εννεάμηνο – Εσοδα 530 εκατ. ευρώ, πτώση στα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτική ζήτηση 5,3 δισ. ευρώ σε τέσσερις μήνες – Ρευστότητα 2,2 δισ. και νέες κινήσεις

All Content

Stoiximan: Νέα 360 καμπάνια, με κεντρικό μήνυμα «Όλα για τη στιγμή σου»

All Content

Τhe Weekend Agency: Νέα καμπάνια για τα Vikos Premium Mixers Zero Sugar

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

FIBA: Στο Telekom Center Athens ο αγώνας της Εθνικής μας με τη Γεωργία

All Content

Live: Κολοσσός Ρόδου-Ερόκσπορ 29-29 (ημίχρονο)

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Νέο υψηλό 15ετίας για τις καταθέσεις τον Σεπτέμβριο, στα 157,3 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Στο τραπέζι τα έσοδα από τη φορολόγηση των πολυεθνικών για τον νέο προϋπολογισμό των 1,82 τρισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Υπόθεση Pizza Fan: H απολογία του ιδιοκτήτη στον ανακριτή - Tι υποστήριξε

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με Σύμπλευση: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά του Αιγαίου

CSRΝews.gr

ΕΚΠΟΙΖΩ: Danone, Nestlé και Coca-Cola δεσμεύτηκαν να αλλάξουν περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς για την ανακυκλωσιμότητα πλαστικών φιαλών

CSRΝews.gr

Εύσημα στην Ελλάδα από το Common Sense Media για το ηλικιακό όριο των 15 ετών στη χρήση των social media

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συμφωνία ΔΕΠΑ - Noble για τον αγωγό φυσικού αερίου East - Med
Συμφωνία ΔΕΠΑ - Noble για τον αγωγό φυσικού αερίου East - Med 09/06/2016 - 03:00
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στους πιο αγαπημένους εργοδότες των νέων 10/06/2016 - 03:00
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στους πιο αγαπημένους εργοδότες των νέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ισπανία: Τουλάχιστον 64 νεκροί σε μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στη χώρα
    28/10/2026 - 16:32 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διπλή οικονομική ενίσχυση στο τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι παίρνουν 400 ευρώ και έως δύο ενοίκια
    28/10/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στα 10,5 δισ. ευρώ η έκθεση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε ομόλογα εν μέσω αναταράξεων
    28/10/2026 - 12:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκλογές στο Ισραήλ: Προηγείται η συμμαχία του Νετανιάχου, δεν σχηματίζει αυτοδυναμία
    28/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τραμπ: "Πολύ σύντομα" θα οργανωθεί συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι
    28/10/2026 - 11:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρέη σε Εφορία και Ταμεία: Ως τα μέσα Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις
    28/10/2026 - 10:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • 28η Οκτωβρίου: Τιμή στην εθνική επέτειο με 21 ταυτόχρονους κανονιοβολισμούς από Λυκαβηττό και Λευκό Πύργο
    28/10/2026 - 10:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    28/10/2026 - 09:00 MEDIA
  • Το βιβλίο ζωντανεύει στην Πάτρα: Πενθήμερη γιορτή στο Σκαγιοπούλειο
    27/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευ. Μυτιληναίος: Το αίσθημα ευθύνης χαρακτηρίζει σταθερά τη σχέση μας με την ελληνική κοινωνία
    27/10/2026 - 21:45 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΕΕ: Στο τραπέζι τα έσοδα από τη φορολόγηση των πολυεθνικών για τον νέο προϋπολογισμό των 1,82 τρισ. ευρώ
    27/10/2026 - 20:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Λευκός Πύργος αποκτά νέο φωτισμό: Η δωρεά της Metlen και το μήνυμα Μητσοτάκη
    27/10/2026 - 19:42 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευ. Μυτιληναίος: Το αίσθημα ευθύνης χαρακτηρίζει σταθερά τη σχέση μας με την ελληνική κοινωνία
    27/10/2026 - 21:45 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    27/10/2026 - 20:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πώς θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ την 28η Οκτωβρίου
    27/10/2026 - 20:35 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κρόνος BC PLASIS: Νέος προπονητής ο Βασίλης Ξιούρας

28/10/2026 - 17:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η δωδεκάδα του Άρη για τον αγώνα κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολίμπια

28/10/2026 - 16:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Instagram: Δοκιμάζει οριζόντια βίντεο διάρκειας έως 90 λεπτών για να ανταγωνιστεί το YouTube

27/10/2026 - 15:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με Σύμπλευση: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά του Αιγαίου

27/10/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΚΠΟΙΖΩ: Danone, Nestlé και Coca-Cola δεσμεύτηκαν να αλλάξουν περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς για την ανακυκλωσιμότητα πλαστικών φιαλών

27/10/2026 - 13:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Εύσημα στην Ελλάδα από το Common Sense Media για το ηλικιακό όριο των 15 ετών στη χρήση των social media

27/10/2026 - 13:24
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η INDOLA παρουσιάζει τη νέα σειρά Curls για πλούσιες και λαμπερές μπούκλες με διάρκεια!

27/10/2026 - 13:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

PRO SUMMIT της L’Oréal Professionnel: Το τριήμερο που χάρισε την απόλυτη έμπνευση στην κομμωτική κοινότητα γύρω από τις εξελίξεις του κλάδου.

27/10/2026 - 06:50
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo