Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Περιορισμένη η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της MERCOSUR
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
24/03/2026 · 17:15

Περιορισμένη η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της MERCOSUR

Περιορισμένη παραμένει η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στη μεγάλη αγορά της MERCOSUR, με το ΑΕΠ των 3,5 τρισεκατομμυρίων, τόσο λόγω των γεωγραφικών αποστάσεων, όσο και εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Πορτογαλία
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Περιορισμένη παραμένει η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στη μεγάλη αγορά της MERCOSUR, με το ΑΕΠ των 3,5 τρισεκατομμυρίων, τόσο λόγω των γεωγραφικών αποστάσεων, όσο και εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Πορτογαλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ICC (Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου) Hellas, Πέτρο Δούκα. Οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας–MERCOSUR, πρόσθεσε, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με τις ελληνικές εξαγωγές να ανέρχονται σε μόλις περίπου 200 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το σύνολο των εξαγωγών της χώρας που προσεγγίζει τα 50 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην Ινδία, επεσήμανε ότι, παρά το περιορισμένο ακόμη διμερές εμπόριο, «οι ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών αποτελούν ένα ισχυρό, αλλά μέχρι σήμερα υποαξιοποιημένο, θεμέλιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση τόσο του εμπορίου όσο και των επενδύσεων στο μέλλον». Υπάρχουν ωστόσο σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της ελληνικής παρουσίας μέσω της αξιοποίησης του διεθνούς δικτύου του ICC, των ελληνικών παροικιών, των εξαγωγικών συνδέσμων, καθώς και των εργαλείων που προσφέρουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και το Enterprise Greece, συμπλήρωσε.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια του Food Export Summit του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών FOOD EXPO. Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, αναφέρθηκε στη σημασία των νέων εμπορικών εξελίξεων για τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών, επισημαίνοντας ότι το διεθνές εμπορικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς, δημιουργώντας τόσο προκλήσεις, όσο και νέες ευκαιρίες για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το 2025 οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών ανήλθαν σε 10,2 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 21% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν περίπου στα 10,4 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά, όπως τόνισε, καταδεικνύουν τόσο τη δυναμική όσο και τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο κλάδος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής, της ανταγωνιστικότητας και της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αγορές των ΗΠΑ, της MERCOSUR και της Ινδίας, τονίζοντας ότι οι νέες εμπορικές συμφωνίες και οι μεταβολές στο δασμολογικό περιβάλλον δημιουργούν νέες προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Παναγιώτης Χασάπης, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ποτών πριν και μετά τις εμπορικές συμφωνίες, καθώς και τις ευκαιρίες που ενδέχεται να προκύψουν, βάσει της ανάλυσης του ΙΕΕΣ – του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ. Το 2025, σημείωσε, οι ελληνικές εξαγωγές του κλάδου τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν σε ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή, το εμπορικό ισοζύγιο του κλάδου να παρουσιάζει ένα σχετικά περιορισμένο έλλειμμα της τάξης των 183 εκατ., γεγονός που αναδεικνύει τόσο τη δυναμική όσο και τις προκλήσεις που -όπως είπε- εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει η ελληνική αγροδιατροφή. Παράλληλα, παρουσίασε τις βασικές εξαγωγικές κατηγορίες του κλάδου, με τους καρπούς και τα φρούτα (1,8 δισ.), τα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων (1,77 δισ.) και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (περίπου 1,7 δισ.) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης στο εξαγωγικό αποτύπωμα της χώρας.

Σημαντική η προστασία 21 προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη

Στη συνέχεια, ο κ. Χασάπης εστίασε στις εξελίξεις που διαμορφώνουν οι νέες εμπορικές συμφωνίες και το μεταβαλλόμενο διεθνές εμπορικό περιβάλλον, αναλύοντας ειδικότερα τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της MERCOSUR και της Ινδίας. Όπως σημείωσε, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν ήδη έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, με εξαγωγές περίπου 709 εκατ. ευρώ το 2025, ωστόσο οι πρόσφατες δασμολογικές εξελίξεις –όπως η επιβολή πρόσθετου δασμού 10% σε εισαγόμενα προϊόντα– δημιουργούν νέες προκλήσεις για μια σειρά βασικών ελληνικών προϊόντων, όπως οι ελιές, οι κομπόστες ροδάκινων, το ελαιόλαδο, η φέτα, τα ακτινίδια και το κρασί. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η μεγάλη αξία των εισαγωγών της αμερικανικής αγοράς σε κατηγορίες όπως το κρασί, ο καφές, οι σάλτσες και άλλα μεταποιημένα τρόφιμα αναδεικνύει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης για τα ελληνικά προϊόντα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ–MERCOSUR, επεσήμανε ότι η σταδιακή μείωση ή κατάργηση δασμών σε αρκετά αγροδιατροφικά προϊόντα μπορεί να δημιουργήσει νέες δυνατότητες πρόσβασης στη μεγάλη αυτή αγορά. Ιδιαίτερη σημασία έχει, όπως σημείωσε, η προστασία 21 ελληνικών προϊόντων με Γεωγραφική Ένδειξη, μεταξύ των οποίων η φέτα, η ελιά Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου και σημαντικά ελληνικά κρασιά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προϊόντα όπως τα ακτινίδια, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι ελιές και το κρασί μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία τους στις αγορές της Νότιας Αμερικής, όπου σήμερα οι ελληνικές εξαγωγές παραμένουν σχετικά περιορισμένες.

Αναφερόμενος δε στη συμφωνία ΕΕ–Ινδίας, τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή και ελληνική αγροδιατροφή, δεδομένου ότι η Ινδία αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως. Όπως επισήμανε, πριν από τη συμφωνία αρκετά προϊόντα αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα υψηλούς δασμούς -όπως οι σταφίδες με δασμό έως 105%, τα ακτινίδια περίπου 30% και το ελαιόλαδο έως 45%- ενώ η νέα συμφωνία προβλέπει σημαντικές μειώσεις ή και κατάργηση δασμών σε ορισμένες κατηγορίες. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν προοπτικές ενίσχυσης της παρουσίας ελληνικών προϊόντων όπως οι σταφίδες, τα ακτινίδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές και το κρασί στην ευρύτερη ασιατική αγορά.

Ο Χρήστος Γιαννακάκης, εκπροσωπώντας την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ανέφερε ότι η συμφωνία της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που συμμετέχουν στη MERCOSUR εκτιμάται ότι θα είναι θετική για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς ανοίγει μια ιδιαίτερα μεγάλη αγορά, η οποία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση. Όπως σημείωσε, ειδικότερα στον τομέα των κονσερβοποιημένων φρούτων, που αφορά άμεσα τους αγροτικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, η μείωση των δασμών αναμένεται να επαναφέρει την πρόσβαση σε αγορές που είχαν ουσιαστικά κλείσει λόγω των υψηλών επιβαρύνσεων, δίνοντας διέξοδο σε έναν κλάδο που αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις.

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  • ·
  • ΙΝΔΙΑ
  • ·
  • MERCOSUR
  • ·
  • ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
  • ·
  • ΣΕΒΕ
  • ·
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Έκλεισε τον Μουστάφα Φαλ ως Έλληνα

All Content

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Βαλένθια σάρωσε με Μοντέρο-Τέιλορ την Μπαρτσελόνα 108-84! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Atlantic See: Μακροπρόθεσμη συμφωνία 9 δισ. δολαρίων για προμήθεια φυσικού αερίου σε Αλβανία και Βοσνία

All Content - BusinessNews.gr

Η Οlympia -Xenia θέλει να τριπλασιάσει τα μεγέθη της και να κάνει τις ελιές και το ελαιόλαδο lifestyle brand

All Content - BusinessNews.gr

Tάσος Κάπος: Ο #1 franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι από τη Ζαχάρω, έχει 40 καταστήματα και μεγαλώνει συνεχώς

All Content

Η Cream υπογράφει την καμπάνια Παγκοσμίου Κυπέλλου της Superbet στη Ρουμανία

All Content

Διαφήµιση και αποτελεσµατικότητα: Το χαµένο 90%

FleetNews

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

FleetNews

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

FleetNews

Από 40.990 ευρώ το εντυπωσιακό Xpeng P7+

All Content

Και επίσημα στον Άρη ο Κεμ Μπιρτς (pic)

All Content

Μελής για συμφωνία με ΣΚΑΪ: «Συνεχής αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ»

All Content - BusinessNews.gr

Παπαστράτος και ΟΠΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece

All Content - BusinessNews.gr

Σκλαβενίτης: Ενισχύει το αποτύπωμα του στην μεταποίηση τροφίμων

All Content - BusinessNews.gr

Ναταλί Λεονταράκη, President & CEO της Von Poll Greece: Η Ελλάδα έχει αλλάξει κατηγορία στο global luxury real estate

FleetNews

Τα van της Stellantis αποκτούν νέα πολυχρηστική έκδοση

FleetNews

Η Aviloo παρουσιάζει την εγγύηση «Κατάστασης Υγείας» των μπαταριών BEV

CSRΝews.gr

Η Chiesi Hellas ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες για εργασία στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Institute of Life – IASO: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Παγκόσμιο Μήνα Γονιμότητας

CSRΝews.gr

Στο Χαλκιόπουλοι Αιτωλοακαρνανίας οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες για δωρεάν εξετάσεις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΣΕΒΕ: Δυναμική παρουσία στη FOOD EXPO 2026
ΣΕΒΕ: Δυναμική παρουσία στη FOOD EXPO 2026 24/03/2026 - 16:19
Alllwyn AG: Καταχωρίστηκε στο Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών του Λουξεμβούργου 24/03/2026 - 17:16
Alllwyn AG: Καταχωρίστηκε στο Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών του Λουξεμβούργου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νέα παρέμβαση για τα δάνεια Κατσέλη – Δύο μήνες προθεσμία στις τράπεζες
    24/06/2026 - 22:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    24/06/2026 - 20:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΒΙΟΤΕΡ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές
    24/06/2026 - 20:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Bally’s Intralot: Η Deutsche Bank απέκτησε 2,26 εκατ. μετοχές στο πλαίσιο της συμφωνίας Total Return Swap
    24/06/2026 - 19:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Από τον Άρειο Πάγο ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς
    24/06/2026 - 19:25 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τέλος στο «εμπόριο» αποδείξεων στα βενζινάδικα – Νέες διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ
    24/06/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Εισαγωγικός δασμός 3 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές έως 150 ευρώ από χώρες εκτός ΕΕ
    24/06/2026 - 18:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση 0,07%, στα 278,89 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    24/06/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 7 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή
    24/06/2026 - 17:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δημοσκόπηση RealPolls: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από την ΕΛ.Α.Σ.
    24/06/2026 - 17:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Οlympia -Xenia θέλει να τριπλασιάσει τα μεγέθη της και να κάνει τις ελιές και το ελαιόλαδο lifestyle brand
    24/06/2026 - 01:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Tάσος Κάπος: Ο #1 franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι από τη Ζαχάρω, έχει 40 καταστήματα και μεγαλώνει συνεχώς
    24/06/2026 - 07:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σκλαβενίτης: Ενισχύει το αποτύπωμα του στην μεταποίηση τροφίμων
    24/06/2026 - 06:54 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΦΑΓΕ Ελλάδος: Αναδιάρθρωση στον όμιλο και δυναμικό comeback στην κερδοφορία το 2025
    24/06/2026 - 09:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπαστράτος και ΟΠΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
    24/06/2026 - 10:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πανελλήνιο Παίδων: Το πανόραμα του Final-8 στη Φλώρινα

24/06/2026 - 19:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πανελλήνιο Παίδων: Πρεμιέρα με νίκες για Πλάτων, Χανιά, ΔΕΚΑ και Περιστέρι

24/06/2026 - 19:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Οριστικά στον ΣΚΑΪ τα τηλεοπτικά της Stoiximan GBL έναντι 24 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια

24/06/2026 - 13:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Chiesi Hellas ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες για εργασία στην Ελλάδα

24/06/2026 - 11:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Institute of Life – IASO: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Παγκόσμιο Μήνα Γονιμότητας

24/06/2026 - 11:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Interamerican παρουσιάζει τη σειρά vidcast “Resilience Stories"

24/06/2026 - 10:19
FleetNews
fleetnews.gr

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

22/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

22/06/2026 - 04:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo