Η Lamda Development ανακοίνωσε ότι καθίσταται διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό το Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 500 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια του δανείου ορίζεται στα επτά έτη, ενώ το ελάχιστο ποσό της έκδοσης ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.
Το ομολογιακό θα αποτελείται από έως 500.000 άυλες, κοινές, ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία. Οι ομολογίες θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς στην ελληνική αγορά, με τη χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, οι ομολογίες θα καταχωρηθούν στο Σύστημα Άυλων Τίτλων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι το Χρηματιστήριο, στη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2025, ενέκρινε την εισαγωγή των ομολογιών υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου και της επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς.
Ακολουθεί το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς της έκδοσης του ΚΟΔ και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., το οποίο έχει ως εξής:
Το χρονοδιάγραμμα
06.11.2025: Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 06.11.2025 Δημοσίευση ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου και την έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς και εγγραφής των επενδυτών (ανακοίνωση πρόσκλησης στο επενδυτικό κοινό) στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. και την ιστοσελίδα της Εταιρείας
06.11.2025: Δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου
11.11.2025: Ανακοίνωση του εύρους απόδοσης στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας
12.11.2025: Έναρξη δημόσιας προσφοράς - εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ.)
14.11.2025: Λήξη δημόσιας προσφοράς – εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα Ελλάδος 16:00)
14.11.2025: Ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας*
18.11.2025: Πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων και έκδοσης του ΚΟΔ από την Εταιρεία
18.11.2025: Παράδοση των Ομολογιών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης σε Λογαριασμούς Αξιογράφων στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άυλων Τίτλων)
18.11.2025: Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς και την έναρξη διαπραγμάτευσης
19.11.2025: Έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.
Σημειώνεται, ότι το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας.