Δευτέρα, 6 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή σε 4 χώρες της Λατ. Αμερικής - Οι ευκαιρίες
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
27/05/2024 · 17:47

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή σε 4 χώρες της Λατ. Αμερικής - Οι ευκαιρίες

Οι Λατινοαμερικάνικες χώρες των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έχουν φανεί ανθεκτικές στην οικονομική κρίση.

Οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι αγορές της Λατινικής Αμερικής στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, των τεχνολογιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των κατασκευαστικών έργων και του τουρισμού, παρουσιάστηκαν σε δύο ενημερωτικές ημερίδες, που οργάνωσαν πρόσφατα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι δύο ημερίδες πραγματοποιήθηκαν εν όψει επιχειρηματικής αποστολής που προγραμματίζεται για τον προσεχή Νοέμβριο σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα στη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Μεξικό και την Κολομβία, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να έχουν σειρά στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες σύναψης συμφωνιών για εξαγωγές ή άλλες επιχειρηματικές κινήσεις.

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Enterprise Europe Network και την παρακολούθησαν 60 στελέχη εταιριών και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων με την παρουσία 50 στελεχών εξαγωγικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Στις ημερίδες έγιναν παρουσιάσεις της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Αργεντινής, του Περού, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Ουρουγουάης, με αναλυτικά στοιχεία για την οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον, τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται, τους κλάδους με προοπτική ανάπτυξης και τους τομείς όπου υπάρχουν ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, έγινε παρουσίαση για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, ενώ η εταιρεία τεχνολογίας OKTO με επιτυχημένη παρουσία σε πολλές από αυτές τις χώρες, μοιράστηκε χρήσιμες εμπειρίες και έδωσε πρακτικές συμβουλές και κατευθύνσεις για την επιχειρηματική προσέγγιση των αγορών αυτών.

Οι Λατινοαμερικάνικες χώρες των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έχουν φανεί ανθεκτικές στην οικονομική κρίση. Ορισμένες εξ αυτών σημειώνουν αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης, οι εισαγωγές σε πολλά προϊόντα από Ε.Ε. κερδίζουν σταθερά έδαφος, οι ανάγκες σε νέες υποδομές ή σε αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών, σε ψηφιακή τεχνολογία, σε ενεργειακά έργα ανοίγουν πρόσφορο πεδίο για δράση, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, υπηρεσιών υγείας και ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι «το Επιμελητήριο στήνει γέφυρες επιχειρηματικής δικτύωσης σε κάθε περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες, προσφέροντας πλέγμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενημέρωσης και πρόσβασης στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες, αξιοποιώντας το παγκόσμιο Δίκτυο Γερμανικών Επιμελητηρίων. Δίνει το παρόν με ουσιαστικές δράσεις εξωστρέφειας στηρίζοντας τις προσπάθειες των μελών του για είσοδο και παρουσία σε μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές, όπως είναι η Λατινική Αμερική».

Ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σχολίασε ότι «στις Λατινοαμερικάνικες αγορές το ελληνικό επιχειρείν θα βρει έδαφος φιλικό και πρόσφορο, οι χώρες αυτές είναι σε φάση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, αναζητούν νέες τεχνολογίες, προωθούν την ψηφιοποίηση στη λειτουργία του κράτους, καλωσορίζουν ποιοτικά προϊόντα από την Ευρώπη, υλοποιούν πληθώρα νέων έργων υποδομών, ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, έχουν αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Όσες ελληνικές επιχειρήσεις τις βάλουν στο ραντάρ τους με στρατηγική, μακροπρόθεσμο πλάνο και επιμονή μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη σε μία δυναμική αγορά 600 εκ. καταναλωτών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην Επιχειρηματική αποστολή στη Λατινική Αμερική, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ. 210 64 19 026, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr.

Ελληνική διείσδυση

Τα Ελληνικά προϊόντα που μπορούν να διεισδύσουν στις αγορές της Λατινικής Αμερικής είναι φαρμακευτικά και καλλυντικά, αγροτικά, καπνός, προϊόντα αρτοποιίας, ενώ οι κλάδοι ενέργειας, περιβαλλοντικών τεχνολογιών και τεχνολογικών εφαρμογών παρουσιάζουν ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Στις ελληνικές εξωστρεφείς εταιρείες συστήνεται να επιλέξουν τη χώρα που επιθυμούν να επικεντρωθούν, να αναζητήσουν κατάλληλο τοπικό συνεργάτη, να δραστηριοποιηθούν σχετικά και στη συνέχεια να επεκταθούν σε άλλες αγορές.

Ειδικότερα:

- Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στη Νότιο Αμερική με ευκαιρίες σε πολλούς τομείς, από τρόφιμα, καλλυντικά και φαρμακευτικά, δομικά υλικά, μέχρι ενέργεια, τεχνολογία, ανάληψη έργων.

- Το Μεξικό, μία πολύ μεγάλη και σημαντική αγορά, μπορεί να δεχθεί πολλά εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα, όπως και επενδύσεις ή ανάληψη έργων από ελληνικές εταιρείες.

- Στην Αργεντινή υπάρχει σημαντική ελληνική παροικία διαθέσιμη να βοηθήσει τους Έλληνες εξαγωγείς. Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς είναι οι υψηλοί δασμοί και ορισμένοι περιορισμοί για την εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων.

- Στην Κολομβία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας με τον Παναμά.

- Στην Κοινότητα των 'Ανδεων -Περού, Κολομβία, Ισημερινός, με σταθερές οικονομίες και σταθερά συναλλαγματικά αποθέματα, που έχει υπογράψει Εμπορική Συμφωνία με την Ε.Ε. διευκολύνοντας τις εξαγωγές, καταγράφονται ανάγκες για τεχνογνωσία σε βιολογικό καθαρισμό, αποθήκευση ενέργειας, ανακύκλωση, περιβαλλοντική προστασία, ενώ ελληνικά τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, γιαούρτι, φέτα θα μπορούσαν να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γουόριορς-Ρόκετς 116-117: Ντουράντ και Σενγκούν χάλασαν την επιστροφή του Στεφ Κάρι (vids)

All Content

Μάβερικς-Λέικερς 134-128: Ο νεότερος Φλαγκ νίκησε τον γηραιότερο ΛεΜπρόν (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Στο χαμηλότερο επίπεδο 9ετίας τα σταθερά στεγαστικά επιτόκια

All Content - BusinessNews.gr

Ελεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφεύγει μια στις τρεις επιχειρήσεις, μπαράζ προστίμων

All Content

Παγκόσµιο Κύπελλο και Διαφήµιση: Θα «σκοράρει» το Μουντιάλ;

All Content

Tempo OMD & L'Oréal ενεργοποιούν το πρώτο TopReach σε Ελλάδα και Ευρώπη

FleetNews

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

FleetNews

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

FleetNews

Hertz και AEGEAN προσφέρουν ακόμα περισσότερα προνόμια στο Miles+Bonus

All Content

Οι Μπακς 131-115 τους Γκρίζλις με τους Άλεξ και Θανάση να σκοράρουν (vids)

All Content

Πέμπτη σερί νίκη οι Θάντερ 146-111 τους Τζαζ - Εκτός έδρας νίκες για Σανς και Κλίπερς (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ - Τι προβλέπει η εγκύκλιος - Παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Tο νέο στοίχημα μετά την αναβάθμιση - Τα οφέλη και οι επιφυλάξεις

All Content - BusinessNews.gr

Νέα δράση για τις ΜμΕ: Επιδοτήσεις έως 55% για επενδύσεις στην παραγωγή

FleetNews

Στην Ελλάδα το GAC Aion UT με αυτονομία 430 χλμ.

FleetNews

GAC “Magazine Battery 2.0”: 50 δισ. χλμ. χωρίς περιστατικό αυτανάφλεξης

CSRΝews.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

CSRΝews.gr

Allianz & Plus2Feet: Δωρεά 425 βοηθητικών συσκευών για ζώα με κινητικά προβλήματα από το 2021

CSRΝews.gr

Το GIVMED και η Alpha Bank ενίσχυσαν την πρόσβαση σε αγαθά υγείας με δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εκθεση Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών: Πάνω από το 20% της χωρητικότητας ελέγχει η ελληνική ναυτιλία
Εκθεση Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών: Πάνω από το 20% της χωρητικότητας ελέγχει η ελληνική ναυτιλία 27/05/2024 - 17:32
«Doing business in Canada»: Η καναδική αγορά επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των ελληνικών επιχειρήσεων 27/05/2024 - 18:03
«Doing business in Canada»: Η καναδική αγορά επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των ελληνικών επιχειρήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Γιώργος Μαργώνης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ): Η ανθρωποκεντρική βιομηχανία στην εποχή της σύγκλισης
    06/04/2026 - 10:00 CEO INSIGHTS
  • Uni Systems και EY: Παραδόθηκε στην ΑΑΔΕ το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης κινδύνων
    06/04/2026 - 09:46 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για 45 ημέρες (Axios)
    06/04/2026 - 09:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Σκρέκας ζητούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας
    06/04/2026 - 09:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Νέα αναχαίτιση drone από το ελληνικό σύστημα Patriot στη Σαουδική Αραβία
    06/04/2026 - 09:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ - Τι προβλέπει η εγκύκλιος - Παραδείγματα
    06/04/2026 - 09:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    06/04/2026 - 09:00 MEDIA
  • Νέα δράση για τις ΜμΕ: Επιδοτήσεις έως 55% για επενδύσεις στην παραγωγή
    06/04/2026 - 08:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τράπεζες: Στο χαμηλότερο επίπεδο 9ετίας τα σταθερά στεγαστικά επιτόκια
    06/04/2026 - 08:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφεύγει μια στις τρεις επιχειρήσεις, μπαράζ προστίμων
    06/04/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ
    05/04/2026 - 10:33 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πράσινα τιμολόγια, επιδοτήσεις και πλαφόν στα υγρά καύσιμα αντίμετρα στην ενεργειακή κρίση
    05/04/2026 - 11:30 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Διεθνής διάκριση για τρία ελληνικά προγράμματα που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη
    05/04/2026 - 11:40 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Σημαντικός μήνας ο Απρίλιος για τα επιτόκια
    05/04/2026 - 10:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διασώθηκε ο Αμερικανός πιλότος από τα βουνά του Ιράν
    05/04/2026 - 13:33 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NCAA Γυναικών: Πρώτος τίτλος για το UCLA, 79-51 το Σάουθ Καρολάινα στον τελικό (vids)

06/04/2026 - 06:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

H «πτήση» του Τζαμάλ Κέιν στην κορυφή του NBA Top-10 (vid)

06/04/2026 - 06:27
FleetNews
fleetnews.gr

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

06/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

06/04/2026 - 05:12
CSRΝews.gr
csrnews.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

03/04/2026 - 13:44
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

DIAGEO & Υπουργείο Υγείας: Συνεργασία για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

03/04/2026 - 13:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Wide Media Group παρουσιάζει το «Mind the Game powered by Athletiko»

03/04/2026 - 12:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Allianz & Plus2Feet: Δωρεά 425 βοηθητικών συσκευών για ζώα με κινητικά προβλήματα από το 2021

03/04/2026 - 12:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo