Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Όμιλος Ελιν: Μείωση τζίρου 33% στο 9μηνο - Προβληματισμός για το 4ο τρίμηνο
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
12/12/2023 · 09:30

Όμιλος Ελιν: Μείωση τζίρου 33% στο 9μηνο - Προβληματισμός για το 4ο τρίμηνο

Οι συνθήκες που επικράτησαν στην Εσωτερική Αγορά δεν ήταν ευνοϊκές με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Μείωση κατά 33% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2022, παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΙΝΟΙΛ, ως αποτέλεσμα των μειωμένων πωλήσεων του τομέα του Διεθνούς Εμπορίου, αλλά και των μειωμένων τιμών του πετρελαίου, όπως αναφέρει.

Το μικτό κέρδος του Ομίλου παρουσίασε αύξηση κατά 12%. Αυτό οφείλεται στα βελτιωμένα περιθώρια των Διεθνών Πωλήσεων, ενώ θετικά έχει συνεισφέρει στο μικτό κέρδος και η Ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που αντιστάθμισε τη μείωση του μικτού κέρδους των καυσίμων εσωτερικής αγοράς κυρίως λόγω της επιβολής του πλαφόν στα καύσιμα.

Το λειτουργικό κέρδος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασε μείωση κατά 3% η οποία οφείλεται κυρίως στην θετική επίδραση των αποθεμάτων το 2022 σε σχέση με το 2023 και την αύξηση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης κατά το ίδιο έτος.

Το χρηματοοικονομικό κόστος του ομίλου μειώθηκε στο εννεάμηνο στα 6,6 εκ ευρώ από 7,9 εκ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η μείωση αυτή οφείλεται τόσο στις μειωμένες τιμές του πετρελαίου όσο και στη μείωση των πωλήσεων του Διεθνούς Εμπορίου, γεγονός που αντιστάθμισε την αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων και τραπεζικού δανεισμού.

Το ενοποιημένο προ φόρων αποτέλεσμα του ομίλου 01/01-30/9/2023 ανήλθε σε κέρδος € 11.016 χιλ., σε σύγκριση με κέρδος € 11.131 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Μεγέθη ισολογισμού

Κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου του 2023 παρατηρήθηκε μεταβολή στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου λόγω της μείωσης δανεισμού και της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων. Η μείωση δανεισμού οφείλεται στην μειωμένη ανάγκη για κεφάλαιο κίνησης από το Διεθνές Εμπόριο λόγω των μειωμένων ποσοτήτων καυσίμων που διακινήθηκαν. Επίσης τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν λόγω της εταιρικής κερδοφορίας. Η σχέση καθαρού δανεισμού προς συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια, κρίνεται ικανοποιητική. Η Διοίκηση του Ομίλου έχει εξασφαλίσει γραμμές χρηματοδότησης από ελληνικές και ξένες τράπεζες που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της λειτουργίας του.

Επιχειρηματική προοπτική για το Δ’ Τρίμηνο του 2023

Το Διεθνές ενεργειακό περιβάλλον συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και μεταβλητότητα με αποτέλεσμα και η ζήτηση των καυσίμων να εξαρτάται από την οικονομική δραστηριότητα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Πέραν του συνεχιζόμενου πολέμου Ουκρανίας- Ρωσίας και των επιπτώσεων που έχουν επιφέρει στην ενεργειακή αγορά οι κλιμακούμενες κυρώσεις της Ε.Ε. προς την Ρωσία, είναι πλέον διάχυτος ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις του νέου πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Παρά την αρχική κλιμάκωση των τιμών υπό τον φόβο μιας γενικευμένης σύρραξης, το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν επιβεβαιώθηκαν οι δυσμενείς προοπτικές, συνέβαλε ώστε να υπάρξει μια σημαντική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, οι οποίες πλέον κινούνται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τα υψηλά του 2022.

Όμως πέραν των γεωπολιτικών εξελίξεων και της ρευστότητας που δημιουργείται στην ενεργειακή αγορά, που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη και επισφαλής οποιαδήποτε πρόβλεψη η οποία αφορά στην πορεία των τιμών, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας.

Είναι εμφανές ότι η οικονομική δραστηριότητα χάνει σταδιακά την κεκτημένη ταχύτητα της. Η παγκόσμια στροφή σε μια περιορισμένη νομισματική πολιτική έχει φέρει τα επιτόκια δανεισμού σε επίπεδα που προκαλούν ύφεση.

Ταυτόχρονα, επηρεάζεται η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, επιβαρύνονται τα νοικοκυριά από δόσεις δανείων που οφείλουν να καταβάλουν και σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις μειώνεται περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή. Σε αυτό το προβληματικό περιβάλλον θα κινηθεί η αγορά καυσίμων στην Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο.

Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με τις πολύ ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας τους δύο τελευταίους μήνες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης σε οριακό χαμηλό επίπεδο, μας υποχρεώνουν να είμαστε επιφυλακτικοί για την πορεία του τελευταίου τριμήνου. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από την αναμενόμενη αρνητική επίδραση των αποθεμάτων στα αποτελέσματα του Κλάδου λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών.

Η ΕΛΙΝ παρουσιάζει στο β’ εξάμηνο του 2023 μια σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων της, αξιοποιώντας και την καλή πορεία του τουρισμού στην χώρα μας. Η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχισθεί στο τελευταίο τρίμηνο κυρίως με την ενίσχυση του Δικτύου με νέα πρατήρια στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ παράλληλα θα συνεχισθεί η ανάπτυξη σε νέες αγορές στο Διεθνές Εμπόριο. Στόχος να περιορισθούν κατά τον δυνατόν οι αρνητικές επιπτώσεις τόσο από το διεθνές περιβάλλον όσο και από τις μειωμένες πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με ένα πολύ θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.

Σημαντικά γεγονότα ενεαμήνου 2023

Οι συνθήκες που επικράτησαν στην Εσωτερική Αγορά δεν ήταν ευνοϊκές με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας. Στην Εσωτερική Αγορά οι συνολικές πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 4% λόγω της μεγάλης πτώσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 32%. Αντίθετα μικρή αύξηση της τάξης του 3% εμφάνισαν οι πωλήσεις στο diesel κίνησης και 2% στις βενζίνες. Το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο κινήθηκε η αγορά ήταν αρνητικό.

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η συνέχιση της επιβολής πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες στην διάρκεια των πρώτων μηνών του έτους ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά το αποτέλεσμα της Εσωτερικής Αγοράς κατά το α εξάμηνο του 2023.

Αντίθετα, το γ’ τρίμηνο του 2023 κινήθηκε θετικά στην εσωτερική αγορά κυρίως στους τομείς των μαρινών λόγω του υψηλού τουρισμού και της βιομηχανίας η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας και τις πυρκαγιές της Θράκης όπου η ΕΛΙΝΟΙΛ διατηρεί σημαντικό δίκτυο πρατηρίων. Σε ότι αφορά το Διεθνές περιβάλλον, στο οποίο αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα η ΕΛΙΝΟΙΛ, οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία με την απαγόρευση εξαγωγών προς την Ε.Ε. και την παράλληλη επιβολή πλαφόν στα προϊόντα που εξάγονται από την Ρωσία προς τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε., επηρέασαν σημαντικά την ανάπτυξη πωλήσεων (-22% συγκριτικά με το 2022). Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης σε υγρά καύσιμα με την παράλληλη μείωση της παραγωγής από τις χώρες του OPEC και τις συχνές διακοπές λειτουργίας στα διεθνή Διυλιστήρια (λόγω μείωσης επενδύσεων την τελευταία τριετία), ώθησαν τα περιθώρια της διεθνούς αγοράς σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα παρά την μείωση των πωλήσεων, να υπάρχει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας κατά 30% συγκριτικά με το 2022.

Με θετικό πρόσημο και βελτίωση της κερδοφορίας κατά 61% έκλεισε το εννεάμηνο για την ELECTRICON, η οποία εξελίσσεται σε μια νέα πηγή εσόδων για την ΕΛΙΝΟΙΛ. Αντίθετα, μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας καταγράφει η δραστηριότητα των Στερεών Καυσίμων στο εννεάμηνο. Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και η αβεβαιότητα επηρέασαν την οικοδομική δραστηριότητα της χώρας και τις πωλήσεις στερεών καυσίμων οι οποίες υποχώρησαν κατά 25%.

Επισυνάπτονται τα αναλυτικά αποτελέσματα

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΕΛΙΝ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σικάγο Μπουλς-Μαϊάμι Χιτ: Αναβολή λόγω ολισθηρότητας του παρκέ!

All Content

Άντονι Έντουαρντς: Τρίτος νεότερος με 10.000 πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Διαμαντής Μασούτης: Τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

All Content - BusinessNews.gr

Jumbo: Με +7,22% έτρεξαν οι πωλήσεις το 2025 - Πρόταση της διοίκησης για διανομή 0,50 ευρώ ανά μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

Νέο δυναμικό άνοιγμα του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ - Επενδύει 30 εκατ. δολάρια στη Semafor

All Content

Νέα δυναμική διεθνής επένδυση του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ

All Content

Ogilvy: Νέα καμπάνια για την ΑΒ Βασιλόπουλος

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Έπιασαν την 4η θέση στη Δύση οι φορμαρισμένοι Τίμπεργουλβς 131-122 τους Καβαλίερς (vid)

All Content

Νίκη μετά... από έναν μήνα οι Πέισερς 114-112 στη Σάρλοτ στη χιλιοστή νίκη καριέρας του Καρλάιλ (vids)

All Content - BusinessNews.gr

“Luxury” μέρισμα 7 εκατ. ευρώ από τα attica stores

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα και δράσεις του 2025

All Content - BusinessNews.gr

Μικρές επιχειρήσεις με έδρα την ΕΕ - Το νέο πλαίσιο απαλλαγής από ΦΠΑ στην Ελλάδα

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Hasbro: Απολύει 1.100 εργαζομένους - Σημαντική μείωση πωλήσεων
Hasbro: Απολύει 1.100 εργαζομένους - Σημαντική μείωση πωλήσεων 12/12/2023 - 09:07
Σαράντης: Η εξαγορά της πολωνικής Stella Pack έλαβε την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού 12/12/2023 - 09:50
Σαράντης: Η εξαγορά της πολωνικής Stella Pack έλαβε την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νίκος Παπαθανάσης: Νέες δράσεις εκσυγχρονισμού ΑΕΙ μέσω ΕΣΠΑ
    09/01/2026 - 10:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σε τροχιά αποκλιμάκωσης ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό
    09/01/2026 - 10:14 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΙΤΑΝ: Εξαγορά του εργοστασίου Κeystone στην Πενσυλβάνια – Στα 310 εκατ. δολάρια το τίμημα
    09/01/2026 - 10:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Rio Tinto - Glencore: Νέος γύρος συνομιλιών για τη δημιουργία μεταλλευτικού γίγαντα 200 δισ. δολ
    09/01/2026 - 10:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διαμαντής Μασούτης: Τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός
    09/01/2026 - 09:46 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    09/01/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια
    08/01/2026 - 21:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    08/01/2026 - 20:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέο δυναμικό άνοιγμα του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ - Επενδύει 30 εκατ. δολάρια στη Semafor
    08/01/2026 - 19:29 MEDIA
  • Γαλλία: «Αγροτική πολιορκία» στο Παρίσι για τη Mercosur
    08/01/2026 - 19:06 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σύσταση επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού
    08/01/2026 - 12:56 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Jumbo: Με +7,22% έτρεξαν οι πωλήσεις το 2025 - Πρόταση της διοίκησης για διανομή 0,50 ευρώ ανά μετοχή
    08/01/2026 - 18:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέο δυναμικό άνοιγμα του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ - Επενδύει 30 εκατ. δολάρια στη Semafor
    08/01/2026 - 19:29 MEDIA
  • Lidl Ελλάς: Έκτακτη παροχή 350€ για όλους τους εργαζόμενους ως αναγνώριση της συμβολής τους
    08/01/2026 - 11:37 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Skybridge: Επιλογή της Thales για τον άμεσο εκσυγχρονισμό της Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ευρώπη
    08/01/2026 - 15:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ogilvy: Νέα καμπάνια για την ΑΒ Βασιλόπουλος

09/01/2026 - 08:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άντονι Έντουαρντς: Τρίτος νεότερος με 10.000 πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ

09/01/2026 - 07:57
FleetNews
fleetnews.gr

ΕΕ: Στο +1,4 οι ταξινομήσεις το ενδεκάμηνο – Αυξάνεται το μερίδιο των Κινέζων

09/01/2026 - 07:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με... σπριντ στο φινάλε οι Τζαζ 116-114 τους Μάβερικς (vid)

09/01/2026 - 07:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Νέα δυναμική διεθνής επένδυση του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ

08/01/2026 - 17:03
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΥΜΠΟΣ: Στηρίζει τη δράση «Μια Μπάλα για Όλους» – Μαθαίνουμε να Παίζουμε Ζώντας Μαζί

08/01/2026 - 14:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lavipharm: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work

08/01/2026 - 14:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Artego Hellas”

08/01/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

Ιστορικό ορόσημο για την BYD με 15 εκατ. οχήματα Νέας Ενέργειας

08/01/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’MIEL – Curated Second Hand & New Drops”

07/01/2026 - 16:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo