Σάββατο, 12 Ιουλίου 2025
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πλαστικά Θράκης: Στα €180,1 εκατ. οι πωλήσεις στο εξάμηνο -Πτώση κερδών 44,7%
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
19/09/2023 · 09:25

Πλαστικά Θράκης: Στα €180,1 εκατ. οι πωλήσεις στο εξάμηνο -Πτώση κερδών 44,7%

Κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση του προγραμματισμένου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, το οποίο για το 2023 αναμένεται να προσεγγίσει τα €30 εκατ. σε ταμειακή βάση.

Τα βασικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2023 ανακοίνωσε ο όμιλος "Πλαστικά Θράκης".

Το α’ εξάμηνο του 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €180,1 εκατ., συγκριτικά με πωλήσεις ύψους €212,7 εκατ.της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης των μέσων τιμών πώλησης (τους πρώτους μήνες του 2022, οι τιμές των πρώτων υλών κυμάνθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και ως εκ τούτου και οι τιμές πώλησης είχαν κινηθεί αυξητικά) αλλά και εξαιτίας της περιορισμένης πτώσης των όγκων ύψους 5,6%, ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2023, τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €24,1 εκατ. με τα συγκρίσιμα μεγέθη του αντίστοιχου εξαμήνου του 2022 να ανέρχονται σε €25,3 εκατ., χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έκτακτα κέρδη προερχόμενα από προϊόντα COVID-19 ύψους ~€4,7 εκατ. (το ΕΒΙΤDA του α’ εξαμήνου του 2022 ανερχόταν σε €30 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των κερδών από προϊόντα Covid - 19). Η μικρή υποχώρηση της τάξης του 4,7%, οφείλεται στη χαμηλότερη ζήτηση που παρατηρήθηκε παγκοσμίως σε βασικούς κλάδους της οικονομίας (κατασκευές, αγροτικός τομέας), πρωτίστως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου ανήλθαν στα 8,8 εκατ. ευρώ από 15,88 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας κάμψη 44,7%.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος, είναι πλέον σαφές ότι παρά τις διαρκείς δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία και την ύφεση που παρατηρείται σε βασικές αγορές που απευθύνεται ο Όμιλος, επιτυγχάνεται για ένα ακόμα τρίμηνο σταθερή, βιώσιμη, ισχυρή κερδοφορία. Μάλιστα, το γεγονός ότι η επίτευξη αυτή συντελέστηκε σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης, αφενός καταδεικνύει τη δυνατότητα του Ομίλου να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, παρουσιάζοντας ευελιξία και ανθεκτικότητα, αφετέρου δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής απόδοσης του στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με τα επίπεδα ρευστότητας του Ομίλου και το συναλλακτικό κύκλο των θυγατρικών του, δεν σημειώθηκε κάποια αρνητική επίδραση ως αποτέλεσμα των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν. Αντιθέτως, ο Καθαρός Δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε €21,7 εκατ., συγκριτικά με €21,5 εκατ. στο τέλος του προηγούμενου έτους, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω εποχικότητας πωλήσεων, το κεφάλαιο κίνησης βαίνει αυξανόμενο, ενώ στον υπολογισμό του Καθαρού Δανεισμού δεν περιλαμβάνεται εννεάμηνη προθεσμιακή τραπεζική κατάθεση ύψους €3,5 εκατ.

Παράλληλα, κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση του προγραμματισμένου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, το οποίο για το 2023 αναμένεται να προσεγγίσει τα €30 εκατ. σε ταμειακή βάση, με επενδύσεις που πραγματοποιούνται κυρίως στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες δραστηριοποίησής του.

Προοπτικές Ομίλου

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί και προσαρμόζεται στις αλλαγές που διαμορφώνονται σε μακροοικονομικό επίπεδο, καταβάλλοντας προσπάθεια να επιτύχει τη δυνατόν καλύτερη οικονομική απόδοση. Ειδικότερα, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι, αν και η ζήτηση σε αρκετές προϊόντικές ομάδες παραμένει μειωμένη, και το τρίτο τρίμηνο θα επιτευχθεί σημαντική κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA, επομένως γίνεται η εκτίμηση ότι η κερδοφορία EBITDA του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους αναμένεται να κυμανθεί στα αντίστοιχα επίπεδα του τρίτου τριμήνου του 2022, γεγονός που καταδεικνύει την ικανότητα του Ομίλου, σε έντονες και δυσμενείς συνθήκες, να παραμένει προσηλωμένος και να επιτυγχάνει τους στόχους του.

Αναφορικά με τις προοπτικές για το 2023, η Διοίκηση του Ομίλου εργάζεται αδιάλειπτα για να περιορίσει στο μέτρο του εφικτού, τις αρνητικές συνέπειες από την εξελισσόμενη οικονομική κρίση που βιώνεται στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, ενώ παρακολουθεί στενά τις μακροοικονομικές εξελίξεις, οι οποίες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από πληθωριστικές πιέσεις, που επιβαρύνουν την κοστολογική βάση της βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, η ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε αγορές ενδιαφέροντος του Ομίλου (κατασκευές, αγροτικός τομέας) και σε βασικές γεωγραφικές περιοχές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), ενώ δεν αναμένεται ανάκαμψη μέχρι και το τέλος του έτους.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, ο κ. Δημήτρης Μαλάμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σημείωσε: «Το 2023 αποτελεί μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από ύφεση, υψηλό πληθωρισμό και αβεβαιότητα. Σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος πετυχαίνει για ακόμα ένα τρίμηνο την διατήρηση των αυξημένων επιπέδων κερδοφορίας του, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική του θέση. Επιπροσθέτως, συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, σε αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας και στη βελτίωση της κοστολογικής του βάσης, στοχεύοντας παράλληλα στη διαρκή προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντολογικού του αποτυπώματος. Παραμένοντας προσηλωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας, συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις του διεθνούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, γεγονός που θα επιφέρει την περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής μας απόδοσης.»

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ·
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ·
  • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Miele: Εγκαινίασε Experience Center στην Αλβανία
Miele: Εγκαινίασε Experience Center στην Αλβανία 19/09/2023 - 09:00
PepsiCo Hellas: Πρόσθεσε 30 εκατ. στον τζίρο της – Ξεπέρασε το «φράγμα» των 200 εκατ. 19/09/2023 - 09:41
PepsiCo Hellas: Πρόσθεσε 30 εκατ. στον τζίρο της – Ξεπέρασε το «φράγμα» των 200 εκατ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Μόνο στον τουρισμό οι υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1000%
    12/07/2025 - 20:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    12/07/2025 - 19:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Χάνετε έναντι των ΗΠΑ και της Ασίας» λέει στην Ευρώπη ο επικεφαλής της JP Μorgan Τζέιμι Ντάιμον
    12/07/2025 - 18:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σημαντική ανταπόκριση στα στεγαστικά προγράμματα - Πάνω από 8.000 εγκεκριμένες αιτήσεις σε 4 μήνες
    12/07/2025 - 17:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δασμούς 30% στα προϊόντα που εισάγονται από την ΕΕ ανακοίνωσε ο Τραμπ - Η αντίδραση της Ευρώπης
    12/07/2025 - 16:06 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οδηγός παρέσυρε με το λεωφορείο συνάδελφό του - συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
    12/07/2025 - 16:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τις παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
    12/07/2025 - 15:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο «Φίτο», ο πλέον διαβόητος διακινητής ναρκωτικών του Ισημερινού, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ
    12/07/2025 - 14:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το νέο προφίλ του Ελληνα καταναλωτή - Από την παρόρμηση στη λογική
    12/07/2025 - 13:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Οι αποκλίσεις οδηγούν σε τριπλούς ελέγχους στη βιολογική παραγωγή
    12/07/2025 - 13:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Πως έφτασε την ΙΟΝ σε τζίρο 185 εκατ.– Επενδύσεις 167 εκατ. στα εργοστάσια σε Άρτα, Στυλίδα και Γαστούνη
    12/07/2025 - 07:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Διετής σφράγιση σε 3 πρατήρια καυσίμων - στις 150.000 ευρώ τα πρόστιμα
    12/07/2025 - 11:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το νέο τοπίο στη Ναυτιλία - ανατροπές σε ασφάλιση, δρομολόγια και επενδύσεις
    12/07/2025 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 18 Ιουλίου
    12/07/2025 - 11:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα ρεκόρ και εφέτος - Στο "τραπέζι" το πακέτο της ΔΕΘ
    12/07/2025 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

Εθνική Νεανίδων: Στις 16:00 της Κυριακής ο τελικός παραμονής με Τουρκία

12/07/2025 - 21:52
AllStar Basket
AllStar Basket

Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Νέων

12/07/2025 - 21:40
FleetNews
FleetNews

Leapmotor T03: Ρεκόρ αποδοτικότητας – Διέπρεψε στην δοκιμή ECOBEST 2025

12/07/2025 - 07:02
FleetNews
FleetNews

Πρώτος Βέλγος πελάτης eActros 600

12/07/2025 - 07:00
Advertising.gr
Advertising.gr

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Επανακυκλοφορεί με την μοναδική της γεύση και αυθεντικότητα

11/07/2025 - 20:22
Advertising.gr
Advertising.gr

Το Αργεντίνικο Πρωτάθλημα στα Action 24 & Athletiko.gr

11/07/2025 - 18:35
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης: Εστίαση στην Ελλάδα

11/07/2025 - 15:30
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Novibet: Παραδίδει στον Βόλο το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου «Ιωάννης Κωνσταντέλιας»

11/07/2025 - 13:04
Estetica Hellas
Estetica Hellas

“Grand Opening The Royal Beach Vouliagmeni – Goya Gastrobar”

10/07/2025 - 15:17
Estetica Hellas
Estetica Hellas

“Ez Beauty”

10/07/2025 - 15:07
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2025 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo