Τρίτη, 12 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Visa: Οι πέντε τάσεις που ξεχωρίζουν στο πεδίο των πληρωμών το 2023
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
17/01/2023 · 14:03

Visa: Οι πέντε τάσεις που ξεχωρίζουν στο πεδίο των πληρωμών το 2023

Το ταξίδι για δουλειά και αναψυχή επιστρέφει, οι καταναλωτές επιλέγουν συνειδητά βιώσιμες συμπεριφορές, το Β2Β γίνεται 3.0, η αστάθεια στα κρυπτονομίσματα δημιουργεί νέες ευκαιρίες και η απάτη προσαρμόζεται σε έναν "υβριδικό" κόσμο.

Το 2022 ήταν μια μεταβατική χρονιά. Ευτυχώς, μεγάλο μέρος του κόσμου άφησε πίσω του μήνες εγκλεισμού και κατευθύνθηκε, με αργά αλλά σταθερά βήματα, προς μια εξελισσόμενη νέα κανονικότητα. Από την αποκλειστικά εξ αποστάσεως εργασία οδηγηθήκαμε σε υβριδικά μοντέλα και από μια ραγδαία οικονομική ανάπτυξη σε μια σημαντική βραχυπρόθεσμη οικονομική αβεβαιότητα, ενώ η μετάβαση από τις πληρωμές με μετρητά στις ψηφιακές συνεχίζεται παγκοσμίως, σημειώνει η Visa.

Η εταιρεία προσθέτει ότι βρισκόμαστε ήδη στο 2023 και επισημαίνει τις πέντε τάσεις που ξεχωρίζουν στο τοπίο των πληρωμών, :

1. Το ταξίδι για δουλειά και αναψυχή επιστρέφει ενισχύοντας τις δαπάνες λιανικής

Το 2022 τα ταξίδια παγκοσμίως ανέκαμψαν, χάρη στο άνοιγμα των συνόρων που απελευθέρωσε τη ζήτηση. Πρόσφατη έρευνα της Visa κατέγραψε μια ευρεία αύξηση, του μέσου ποσού που δαπανάται ανά ταξιδιώτη στο εξωτερικό μεταξύ Ιουνίου - Αυγούστου 2022, τόσο στις δαπάνες λιανικής, όσο και στις "παραδοσιακές ταξιδιωτικές" όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και διασκέδαση. Ωστόσο, η αύξηση τόσο των διασυνοριακών δαπανών λιανικής, όσο και των άλλων ταξιδιωτικών δαπανών εξομαλύνθηκε. Με τα επαγγελματικά ταξίδια να έχουν ξεκινήσει, τουρίστες επωφελούνται από ταξιδιωτικές προσφορές σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς πληρώνοντας λιγότερα για τη διαμονή τους σε επτά από τις δέκα πόλεις – επαγγελματικούς προορισμούς παγκοσμίως, σε σχέση με το 2019. Τα στοιχεία της Visa δείχνουν ότι οι αγορές από ξένους τουρίστες είχαν ανακάμψει πλήρως στο 63% των 500 κορυφαίων προορισμών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πριν από την πανδημία – αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί το 2023.

2. Οι καταναλωτές επιλέγουν συνειδητά βιώσιμες συμπεριφορές

Ενώ φέτος θα δούμε περισσότερα άτομα να ταξιδεύουν για δουλειά, αναψυχή και όχι μόνο, οι καταναλωτές εκφράζουν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το πώς καταναλώνουν και συμπεριφέρονται στο ταξίδι. Πρόσφατη μελέτη των Skift και McKinsey, έδειξε ότι το 40% των ταξιδιωτών, παγκοσμίως, ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τουλάχιστον 2% περισσότερο για αεροπορικά εισιτήρια ουδέτερου άνθρακα. Έως τώρα, τα ίδια δεδομένα, δείχνουν ότι μόλις το 14% των ταξιδιωτών το έπραξαν τελικά. Το 2023 αναμένουμε ότι περισσότεροι καταναλωτές θα κάνουν πράξη τα λόγια τους καθώς ένας μεγαλύτερος αριθμός επιλογών θα είναι διαθέσιμος. Προσφορές όπως το πακέτο Visa Eco Benefits και η συνεργασία με την Ecolytiq παρέχουν στους καταναλωτές πρόσβαση σε προνόμια και πληροφορίες για την κλιματική ευαισθητοποίηση και υπολογισμούς του αποτυπώματος άνθρακα.

Το επανεμπόριο – ένας άλλος όρος για το κυκλικό εμπόριο, όπου η ενοικίαση, η επαναπλήρωση, η επισκευή, η επαναπώληση, η επιστροφή και η αναδιανομή αγαθών αποτελούν περισσότερο βιώσιμες επιλογές – κερδίζει περισσότερο έδαφος, με το 69% των καταναλωτών που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα της Visa να δηλώνει πως θα διάλεγε εμπόρους με βάση τις δραστηριότητες αυτές. Φέτος, περιμένουμε περισσότερα προγράμματα ανταμοιβής και εργαλεία για τους καταναλωτές που πραγματοποιούν βιώσιμες επιλογές.

Η ευκολία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ώστε οι καταναλωτές να πραγματοποιούν βιώσιμες επιλογές, καθημερινά. Η δυνατότητα πληρωμής για τη δημόσια συγκοινωνία με τη χρήση ανέπαφης πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας ή συσκευής με δυνατότητα πληρωμής, σημαίνει ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να δεσμεύουν χρήματα στις κάρτες συγκοινωνίας, να αγοράζουν εισιτήριο ή να ψάχνουν για μετρητά όταν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ αντί να οδηγήσουν. Η δεύτερη έρευνα Future of Urban Mobility της Visa διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες, σε ποσοστό 91%, αναμένουν πως οι ανέπαφες πληρωμές θα αποτελέσουν τον νέο τρόπο πληρωμής στα ΜΜΜ. Στο δίκτυο της Visa το ένα δισεκατομμύριο ανέπαφων συναλλαγών σε δίκτυα μεταφορών παγκοσμίως ξεπεράστηκε μέσα σε μόλις δέκα μήνες το 2022, χωρίς να υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

3. Το Β2Β γίνεται 3.0

Η καινοτομία στον κλάδο πληρωμών B2B θα δημιουργήσει ένα άλλο κύμα ψηφιακού μετασχηματισμού. Από 2023 και μετά, θα δούμε μια έκδοση 3.0 των B2B πληρωμών. Αναμένεται αύξηση στις B2B πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς η προτίμηση των επιχειρήσεων να πληρώνουν και να πληρώνονται μέσω τηλεφώνου μεγαλώνει, ενώ η ψηφιοποίηση πληρωμών B2B θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη στις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου B2B. Περισσότερες επιχειρήσεις B2B από ποτέ παρέχουν τώρα διαδικτυακές πληρωμές και το 80% των συναλλαγών B2B αναμένεται να είναι ψηφιακές έως το 2025. Παράλληλα, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σημειώνουν πρόοδο στην ψηφιοποίηση πληρωμών. Η ατμομηχανή της καινοτομίας θα συνεχίσει καθώς το οικοσύστημα παρέχει περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες για τον εξορθολογισμό των πληρωμών και των λειτουργιών των επιχειρήσεων.

4. Η αστάθεια στα κρυπτονομίσματα δημιουργεί νέες ευκαιρίες

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων ήταν ασταθείς το περασμένο έτος. Ενώ το μέλλον μένει να αποκαλυφθεί, αναμένουμε πως κάποιες λιγότερο ανθεκτικές ιδέες θα περιθωριοποιηθούν, ενώ άλλες που επικεντρώνονται στην υιοθέτηση μιας μετρημένης, συμβατής προσέγγισης στη νέα τεχνολογική ανάπτυξη θα συνεχίσουν να δημιουργούν ουσιαστικές λύσεις web3.

Στο άμεσο μέλλον, βλέπουμε να επικεντρώνονται συνεχώς οι κυβερνήσεις, οι κεντρικές τράπεζες, τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι fintechs σε προγραμματιζόμενο χρήμα και πληρωμές – είτε πρόκειται για CBDC, για stablecoins ή για άλλες μορφές tokenized χρήματος. Στο κοντινό μέλλον, περιπτώσεις πληρωμών μέσω web3, θα περιλαμβάνουν μισθοδοσίες, μικροπληρωμές και διασυνοριακές πληρωμές. Τέλος, εταιρείες αξιοποιούν τη τεχνολογία NFT για να δημιουργήσουν νέες ψηφιακές εμπειρίες.

5. Η απάτη προσαρμόζεται σε έναν "υβριδικό" κόσμο

Όλο και περισσότεροι υιοθετούν έναν "υβριδικό" τρόπο εργασίας και οι απατεώνες ακολουθούν την τάση προσαρμόζοντας τις τακτικές τους. Καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες πληρώνουν καθοδόν, οι απατεώνες έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Με τα ταξίδια να επιστρέφουν, πιθανότατα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση της διασυνοριακής απάτης. Ίσως η πιο πρόσφατη απειλή που αναδύεται είναι αυτή των "ταυτοτήτων σύνθεσης" — όταν οι απατεώνες συναρμολογούν ένα καθαρό νέο πρόσωπο από θραύσματα στοιχείων ταυτότητας. Αναμένουμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν στόχο, καθώς συχνά δεν έχουν τους πόρους ή την τεχνογνωσία για να δώσουν προτεραιότητα στα εργαλεία ασφαλείας και άλλα μέτρα ασφαλείας. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Visa διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς (58%) ταξιδιώτες ανέφεραν ότι ανησυχούν για την πιθανότητα απάτης στις πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες ενώ ταξιδεύουν1.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη θα παραμείνουν κρίσιμα ζητήματα. Οι επαληθεύσεις ταυτότητας επόμενης γενιάς στην προστασία των χρηστών, όπως το EMV 3D Secure (EMV 3DS), συμβάλλουν στο να γίνει το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο ασφαλές σε πραγματικό χρόνο. Οι μέθοδοι και οι λύσεις ψηφιακής πληρωμής, θα συνεχίσουν να διευκολύνουν και να καθιστούν πιο ασφαλή τα πάντα, ενώ οι επιχειρήσεις θα συνειδητοποιήσουν καλύτερα τη σημασία της επένδυσης σε εργαλεία ασφάλειας για την πρόληψη της απάτης και σε ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον μετριασμό των επιπτώσεων μιας παραβίασης.

Ένας κόσμος σε μετάβαση

Παρότι η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται σε εξέλιξη πολλοί εξακολουθούν να μένουν εκτός. Ανάμεσά τους το 29% των ενηλίκων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, που βρίσκεται εκτός του επίσημου χρηματοπιστωτικού συστήματος και το 43% των ενηλίκων στις αναδυόμενες οικονομίες, που βασίζεται αποκλειστικά σε μετρητά. Με το 70% της νέας αξίας που δημιουργείται στην παγκόσμια οικονομία να βασίζεται στα κέρδη παραγωγικότητας από την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.

  • VISA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Όσμαν για Game 5: «Σίγουρα θα κριθεί στην άμυνα»

All Content

Αταμάν: Εμπιστεύομαι τους διαιτητές!

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 0,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - μέρισμα €0,80/μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών

All Content

Προκηρύχθηκε επίσημα το spec του ΕΟΠΥΥ

All Content

Ο Γιώργος Γαρεφαλάκης στο Publicis Groupe Greece

FleetNews

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

FleetNews

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

FleetNews

Bolt: Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη αστικής κινητικότητας

All Content

Μαρτίνεθ: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός, ο παράγοντας έδρα δεν είναι τόσο σημαντικός»

All Content

Ναν: «Προετοιμάζομαι όλη την καριέρα μου για τέτοια παιχνίδια»

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα

FleetNews

Νέες ειδικές – premium εκδόσεις Citroën C4 – Από 22.900€

FleetNews

BMW i Ventures: Κονδύλιο 300 εκατ. δολαρίων για νεοφυείς ΑΙ επιχειρήσεις

CSRΝews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

CSRΝews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

CSRΝews.gr

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ & Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Συνεργασία για την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Από 1/3/2023 τη διανομή των ροφημάτων LIPTON, PUKKA Herbs και PG Tips αναλαμβάνει η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
Από 1/3/2023 τη διανομή των ροφημάτων LIPTON, PUKKA Herbs και PG Tips αναλαμβάνει η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ 17/01/2023 - 13:35
Velocity Energy Consulting: Η πρώτη εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία στην αγορά ενέργειας και περιβάλλοντος στην Ελλάδα 17/01/2023 - 14:29
Velocity Energy Consulting: Η πρώτη εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία στην αγορά ενέργειας και περιβάλλοντος στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Austriacard: Καθαρά Κέρδη στα 4,1εκατ.ευρώ στο πρώτο τρίμηνο - Στα 11,5 εκατ. διαμορφώθηκαν τα EBITDA
    12/05/2026 - 20:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Premier Capital Hellas: Επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα McDonald’s στο The Mall Athens
    12/05/2026 - 20:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θετικά αξιολογούν οι τουρίστες την Αθήνα: Έρευνα της GBR Consulting για λογαριασμό των ξενοδόχων της Αττικής
    12/05/2026 - 20:16 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • «Πράσινο φως» στον ΑΔΜΗΕ για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
    12/05/2026 - 19:43 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ
    12/05/2026 - 18:46 MEDIA
  • ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών
    12/05/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC
    12/05/2026 - 18:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Με πτώση 1,26% το κλείσιμο, στα 288,85 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    12/05/2026 - 18:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΗ: Αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 0,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - μέρισμα €0,80/μετοχή
    12/05/2026 - 17:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
    12/05/2026 - 16:33 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου - Ολες οι ημερομηνίες
    11/05/2026 - 21:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.
    12/05/2026 - 07:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν
    11/05/2026 - 22:06 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διεθνής Αθλητική (Admiral): Ψάχνει απαντήσεις στην εστίαση
    12/05/2026 - 07:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα
    12/05/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Καμπάτσο: «Έχω μεγάλη ανυπομονησία για το Final-4»

12/05/2026 - 18:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Νίκολς: «Θα τα δώσουμε όλα από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό»

12/05/2026 - 17:37
FleetNews
fleetnews.gr

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

12/05/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Τα Ermis Awards διοργανώνουν το 2o ADathon

12/05/2026 - 13:47
FleetNews
fleetnews.gr

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

12/05/2026 - 13:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στον ΑΝΤ1 οι τελικοί του UEFA Europa League και Conference League

12/05/2026 - 12:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

12/05/2026 - 12:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

12/05/2026 - 11:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo