Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η αποδαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας ξεκίνησε
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
01/12/2015 · 02:00

Η αποδαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας ξεκίνησε

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα.

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Οι εποχές που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζονταν σχεδόν ως το απόλυτο κακό, συνώνυμο συχνά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης φαίνεται ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι νέοι αντιμετωπίζουν πλέον θετικά την επιχειρηματικότητα, θέλουν οι ίδιοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και το παρήγορο σε σχέση και με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι το βασικό τους κίνητρο είναι η ανάγκη για δημιουργία και όχι απλώς μια διέξοδος από την ανεργία. Την ίδια ώρα, βεβαίως, πέρα από το πρόβλημα της χρηματοδότησης μιας επιχείρησης έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μάλλον ανεπαρκές πανεπιστήμιο σε ό,τι αφορά την επαφή τους με τις επιχειρήσεις και ένα μάλλον εχθρικό κράτος σε ό,τι αφορά συνολικά το επιχειρείν. Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται στην έρευνα που παρουσιάσθηκε στα πλαίσια του 26ου ετήσιου συνεδρίου “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η έρευνα, με την ονομασία «Η επιχειρηματικότητα μέσα από τα μάτια των νέων: κάτι αλλάζει», πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2.222 φοιτητών που φοιτούν σε 35 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με τη συνεργασία της ΕΥ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Endeavor Greece και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι Έλληνες φοιτητές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, φαίνεται να έχουν διαφοροποιηθεί από την παγιωμένη αντίληψη, η οποία απέδιδε σαφώς αρνητικό πρόσημο στην έννοια της επιχειρηματικότητας. Το 81% των φοιτητών του δείγματος έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για την επιχειρηματικότητα, έναντι μόλις του 4% που έχει αρνητική ή πολύ αρνητική άποψη. Η αποδαιμονοποίηση αυτή μπορεί να αποδοθεί στην οικονομική κρίση και την ανάγκη για επενδύσεις και νέα επιχειρηματικότητα, καθώς και στην αντίστοιχη απομυθοποίηση του κράτους και των απεριόριστων δυνατοτήτων του.

Μπορεί οι φοιτητές να έχουν αλλάξει στη συντριπτική τους πλειονότητα άποψη για την επιχειρηματικότητα, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι έχουν δώσει “συγχωροχάρτι” στους επιχειρηματίες. Θετική άποψη εκφράζει το 47% και αρνητική το 15%, ενώ τέσσερις στους δέκα φοιτητές (38%) αποφεύγουν να τοποθετηθούν με μια θετική ή αρνητική άποψη. Η αντιδιαστολή αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες φοιτητές, ενώ αναγνωρίζουν τη σημασία της επιχειρηματικότητας στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, δεν έχουν πεισθεί ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν σταθεί, ως σύνολο, στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό πιθανώς σχετίζεται με τις περιπτώσεις διαφθοράς και διαπλοκής, καθώς και με τη δημιουργία απλοϊκών επιχειρηματικών μοντέλων που δε συνεπάγονταν σοβαρές επενδύσεις σε καινοτομία και έρευνα.

Βασικό κίνητρο (συγκέντρωσε το 66% των απαντήσεων) για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας θεωρείται η δυνατότητα που παρέχει για τη δημιουργία κάτι νέου. Το εύρημα αυτό δείχνει να υπάρχει μια μετακίνηση από την λεγόμενη “επιχειρηματικότητα ανάγκης” στην “επιχειρηματικότητα ευκαιρίας”. Το δεύτερο ισχυρότερο κίνητρο (46%) είναι η ανεξαρτησία από τον εργοδότη και το τρίτο η ευκαιρία για υψηλότερο εισόδημα (33%). Το κίνητρο της διεξόδου από την ανεργία καταλαμβάνει την έκτη θέση με χαμηλό ποσοστό, 19%.

Η θετική προσέγγιση των φοιτητών απέναντι στην έννοια της επιχειρηματικότητας δεν είναι μόνο θεωρητική. Οι φοιτητές του δείγματος ρωτήθηκαν αν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά τη σκέψη της ίδρυσης μιας δικής τους επιχείρησης. Πάνω από τέσσερις στους δέκα ανέφεραν ότι το έχουν σκεφτεί «πάρα πολύ» ή «αρκετά». Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη, διερευνήθηκε κατά πόσον η σκέψη μεταφράζεται σε πρόθεση. Στο ερώτημα αν έχουν την πρόθεση να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική προσπάθεια στο άμεσο μέλλον, οι φοιτητές εμφανίσθηκαν πιο συγκρατημένοι, αλλά πάντα θετικοί. Τρεις στους δέκα εμφανίζονται αρκετά έως πάρα πολύ αποφασισμένοι, που σημαίνει ότι έχουν κάνει ήδη μια διερεύνηση τουλάχιστον ως προς το είδος της επιχείρησης και τον κλάδο δραστηριοποίησης. Τα ευρήματα αυτά είναι εντυπωσιακά, αν ληφθεί υπόψη ότι η έρευνα διεξήχθη σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη, υπό καθεστώς ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και με το κοινό να βομβαρδίζεται καθημερινά με αρνητικές ειδήσεις ως προς τις προοπτικές της οικονομίας.

Η εν λόγω έρευνα δίνει ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο, επίσης αισιόδοξο και παρήγορο. Μέχρι σήμερα οι έρευνες αλλά και τα πραγματικά στοιχεία έδειχναν ότι οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύονταν στην Ελλάδα της κρίσης ήταν κυρίως στον κλάδο της εστίασης. Η παρούσα έρευνα δείχνει ότι πλέον -τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων- ότι υπάρχει μία μετακίνηση των νέων. Ο κλάδος στον οποίο κυρίως θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά είναι αυτός της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (27%) και ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση ο τουριστικός κλάδος (10%), οι υπηρεσίες (10%), η ενέργεια (9%). Ο κλάδος της εστίασης συγκεντρώνει χαμηλό ποσοστό (6%).

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως δηλαδή του σε ποιο κλάδο θα δραστηριοποιηθούν, οι νέοι προτίθενται να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την εξωστρέφεια. Το 78% των δυνητικών επιχειρηματιών πιστεύει ότι η επιχειρηματική τους προσπάθεια πρέπει να βασίζεται στη χρήση τεχνολογίας, το 67% στη χρήση καινοτομίας, ενώ το 24% προσδοκά να πετύχει ποσοστό εξαγωγών πάνω από το 50% του τζίρου.

Οι Έλληνες φοιτητές δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ως προς τα εμπόδια που θα συναντήσουν στην επιχειρηματική τους προσπάθεια. Έχουν επίσης τη βεβαιότητα ότι στην προσπάθειά τους δεν θα βρουν αρωγό το κράτος, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία (78%) οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κράτος είναι λίγο ή καθόλου φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.

Από την άλλη δεν έχουν το προφίλ του “κρατικοδίαιτου” επιχειρηματία, όπως φανερώνεται από τις απόψεις τους ως προς τις δράσεις του ελληνικού κράτους που θεωρούν ότι θα βελτίωναν το κλίμα για την επιχειρηματικότητα. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι οι δυο δημοφιλέστερες απαντήσεις δε συνδέονται με οικονομικές ενισχύσεις, αλλά με τη μείωση της γραφειοκρατίας (63%) και τη βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος (48%). Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται προτάσεις «οικονομικού χαρακτήρα», όπως αναπτυξιακές επιδοτήσεις για νέους (45%) και φοροαπαλλαγές (40%), ενώ ακολουθούν δράσεις ευρύτερης εμβέλειας, όπως η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η δημοσιονομική εξυγίανση.

Η έρευνα τέλος διακρίνει τους φοιτητές σε τέσσερις κατηγορίες αναλόγως των αντιλήψεών τους για την επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για τις ακόλουθες ομάδες:

  1. Οι πρεσβευτές της αλλαγής (ambassadors). Αν και είναι η ομάδα με το χαμηλότερο ποσοστό (10%), εκτιμάται ότι είναι αυτή που θα ηγηθεί της επόμενης επιχειρηματικής προσπάθειας στη χώρα. Είναι η πιο θετική απέναντι στην επιχειρηματικότητα, δηλώνοντας καθολικά θετική αντίληψη για την έννοια της επιχειρηματικότητας και ποσοστό πάνω από 70% για τους επιχειρηματίες. Σε ποσοστό 72% δηλώνουν ότι έχουν σκεφτεί πολύ σοβαρά να ξεκινήσουν μία νέα επιχειρηματική προσπάθεια στο μέλλον και μάλιστα πάνω από τους μισούς σκοπεύουν να το πράξουν μέσα στην επόμενη τριετία. Αυτό που την ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι η πολύ υψηλή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόσο σε μαθήματα όσο και σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς αλλά και σε θερμοκοιτίδες εντός του Πανεπιστημίου.
  2. Οι δυνητικοί παίκτες (potential entrepreneurs). Πρόκειται για τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα του δείγματος, αφού περιλαμβάνει το 19% των φοιτητών. Η ομάδα αυτή εμφανίζεται επίσης θετικά προσκείμενη στην έννοια της επιχειρηματικότητας, αλλά και στους επιχειρηματίες, και δηλώνει υψηλή πρόθεση να ξεκινήσει μία νέα επιχειρηματική προσπάθεια, αν και λιγότερο σθεναρά από τους πρεσβευτές. Όμως, η ομάδα αυτή διαφοροποιείται από τους πρεσβευτές, κυρίως ως προς τη συμμετοχή της σε δράσεις επιχειρηματικότητας όπου υπολείπεται σημαντικά. Με εξαίρεση την παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων επιχειρηματικότητας και ορισμένων εκδηλώσεων σε μέτριο ή μικρό βαθμό, οι φοιτητές της ομάδας αυτής δε φαίνεται να έχουν συμμετοχή σε άλλες δράσεις. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών σε ότι αφορά μαθήματα και δράσεις επιχειρηματικότητας. Η ομάδα των δυνητικών παικτών είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφενός λόγω του μεγέθους της και αφετέρου διότι, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, μπορεί να αποτελέσει σημαντική δεξαμενή μελλοντικών επιχειρηματιών.
  3. Οι υποστηρικτές (supporters). Αποτελούν το 60% των φοιτητών. Είναι θετικοί, συμμετέχουν, δείχνουν διάθεση να ακολουθήσουν την ευρύτερη τάση, αλλά όχι να ηγηθούν της αλλαγής και να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. Οι μισοί από αυτούς δεν αποκλείουν την προοπτική του επιχειρηματία κάποια στιγμή στο μέλλον.
  4. Οι σκεπτικιστές (sceptics). Αποτελούν το 11%. Είναι αρνητικοί στην έννοια του επιχειρείν, δεν συμμετέχουν σε δράσεις και δεν προτίθενται να εμπλακούν σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • ·
  • ΕΥ
  • ·
  • ENDEAVOR GREECE
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αταμάν: «Σίγουρα θα είμαστε στο Final-4, αύριο θα δούμε για Λεσόρ»

All Content

Ολυμπιακός: Χωρίς Βεζένκοφ και Γουόκαπ στο ντέρμπι!

All Content - BusinessNews.gr

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών - Καθοριστικός ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και METLEN συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

All Content - BusinessNews.gr

Campari Hellas: Αλμα 48,1% στα κέρδη το 2025 - Στα 46,17 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος

All Content

Frank & Fame: Νέα 360° επικοινωνία για τη Lidl Ελλάς

All Content

Ψηφιακή διαφήµιση στην Ευρώπη: Ανάπτυξη µε νέους πρωταγωνιστές

FleetNews

«Κινούμαι ηλεκτρικά»: Επιπλέον πόροι και παράταση αιτήσεων

FleetNews

Τα 5 σημεία που κάνουν την Ford Mustang Mach-E να ξεχωρίζει

FleetNews

Το BMW Group θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ανθρωποειδή ρομπότ

All Content

Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε κανονικά ο Χολμς εν όψει Ολυμπιακού

All Content

ΠΑΟΚ: Στην προπόνηση της ομάδας ο Τρινκιέρι

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Ανοδική πορεία το 2025 - Εισπράξεις άνω του 1,5 δισ. από Ελληνικό

All Content - BusinessNews.gr

Νίκος Δριβάκος (S.C. Johnson Hellas): H πραγματική ηγεσία είναι να εμπνέεις εμπιστοσύνη και να δίνεις κατεύθυνση

All Content - BusinessNews.gr

Πειραιώς: Business plan με στόχευση σε διπλασιασμό μερίσματος - Οι προτεραιότητες έως το 2030

FleetNews

Η Volvo Cars ξεκινά τη μεγαλύτερη ασύρματη ενημέρωση λογισμικού αυτοκινήτων

FleetNews

Στην Αθήνα το παγκόσμιο συνέδριο εισαγωγέων Renault

CSRΝews.gr

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»: Ανανεώση της συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

CSRΝews.gr

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10 εκατ. ευρώ για την παραμονή 80 ιατρών σε 47 Μικρά Νησιά της Ελλάδας

CSRΝews.gr

Champs Academies Year 3: Campeón & Βασίλης Ξανθόπουλος συνεργάζονται για την προβολή των αξιών του αθλητισμού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΟΤΕ plc: Ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων
ΟΤΕ plc: Ολοκλήρωσε τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων 01/12/2015 - 02:00
Yolenis: Συμμετέχει στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 01/12/2015 - 02:00
Yolenis: Συμμετέχει στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ισραήλ: Θα επιτεθεί σε ιρανικές υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων στη δεύτερη φάση του πολέμου (Reuters)
    05/03/2026 - 18:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • ElvalHalcor: Υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 8 εκατ. ευρώ με την CrediaBank
    05/03/2026 - 18:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,51%, στα 381,11 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    05/03/2026 - 17:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • e-ΕΦΚΑ: Την Παρασκευή η καταβολή αναδρομικών σε 1.015 συνταξιούχους
    05/03/2026 - 17:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γιάννης Ανδριανός: Να δώσουμε στο ελληνικό ρύζι την προστιθέμενη αξία που του αξίζει
    05/03/2026 - 17:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Alter Ego του Β. Μαρινάκη εξαγόρασε το 50,1% της More.gr έναντι 20,04 εκατ. ευρώ
    05/03/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ πως ευθύνεται για τα ντρόουν εναντίον του Αζερμπαϊτζάν
    05/03/2026 - 17:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ΜΕΤΕΟ: Ο χειμώνας του 2025-2026 ο δεύτερος θερμότερος στην Ελλάδα από το 1960
    05/03/2026 - 17:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10 εκατ. ευρώ για την παραμονή 80 ιατρών σε 47 Μικρά Νησιά της Ελλάδας
    05/03/2026 - 17:34 ESG
  • Το Κτήμα Αβαντίς στο χαρτοφυλάκιο Oenothèque της ΑΜΒΥΞ
    05/03/2026 - 17:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Cenergy Holdings: Στα 2,06 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025, αυξημένες κατά 15% - Οι προοπτικές
    04/03/2026 - 20:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare - Tι σηματοδοτεί η συμφωνία
    04/03/2026 - 19:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πώς σχολίασε η Novibet την απόσυρση της Allwyn: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο»
    04/03/2026 - 20:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πειραιώς:Στηρίζει τους παραγωγούς και ενισχύει τις επενδύσεις σε αγροφωτοβολταϊκούς σταθμούς
    04/03/2026 - 19:11 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • «Κρυφό» έλλειμμα δισεκατομμυρίων στη Ρωσία λόγω πολέμου - Φθάνει στα 30,45 δισ.δολάρια
    04/03/2026 - 19:31 ΚΟΣΜΟΣ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»: Ανανεώση της συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

05/03/2026 - 15:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10 εκατ. ευρώ για την παραμονή 80 ιατρών σε 47 Μικρά Νησιά της Ελλάδας

05/03/2026 - 15:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: Στην προπόνηση της ομάδας ο Τρινκιέρι

05/03/2026 - 15:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χουάντσο: «Δεν έχει να αποδείξει τίποτα ο Λεσόρ»

05/03/2026 - 15:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

LAMDA Development: Επενδύει στις τοπικές κοινωνίες με νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα

05/03/2026 - 13:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ogilvy: Νέα καμπάνια για το SKIP στο Glass Floor του ΟΑΚΑ

05/03/2026 - 13:29
FleetNews
fleetnews.gr

«Κινούμαι ηλεκτρικά»: Επιπλέον πόροι και παράταση αιτήσεων

05/03/2026 - 07:47
FleetNews
fleetnews.gr

Τα 5 σημεία που κάνουν την Ford Mustang Mach-E να ξεχωρίζει

05/03/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“NUVIA Medical Aesthetics”

04/03/2026 - 15:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Backstage Videoclip – Johanna”

04/03/2026 - 15:35
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo