Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
PwC: Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις για τις ναυτιλιακές εταιρείες
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28/02/2019 · 02:00

PwC: Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις για τις ναυτιλιακές εταιρείες

Οι κύριες τάσεις και τα κρίσιμα θέματα του ναυτιλιακού κλάδου παρουσιάστηκαν από την PwC Ελλάδας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ετήσια Οικονομική Ενημέρωση του Ναυτιλιακού Κλάδου».

Οι κύριες τάσεις και τα κρίσιμα θέματα του ναυτιλιακού κλάδου παρουσιάστηκαν από την PwC Ελλάδας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ετήσια Οικονομική Ενημέρωση του Ναυτιλιακού Κλάδου».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 ανώτερα στελέχη των οικονομικών τμημάτων πλήθους ναυτιλιακών εταιρειών και ενημερώθηκαν για κύρια τρέχοντα θέματα τα οποία σύμφωνα με τους οι ειδικούς της PwC θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι ναυτιλιακές εταιρείες κατά τον σχεδιασμό των στρατηγικών τους όπως:

● Τις κανονιστικές εξελίξεις όπως o κανονισμός IMO 2020 σχετικά με τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας θείου, η στρατηγική του IMO για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ αλλά και η ανάγκη των ναυτιλιακών εταιρειών για συνεχή ενημέρωση και συμμόρφωση με αυτούς

● Τα λογιστικά ζητήματα που προκύπτουν από τα US GAAP και IFRS και αφορούν στις αποφάσεις για επένδυση και εγκατάσταση scrubbers

● Τη σημασία της τεχνολογίας στη ναυτιλία, τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και ο τρόπος με τον οποίο τα οικονομικά τμήματα των ναυτιλιακών εταιριών μπορούν να επωφεληθούν από τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία

● Τις πρόσφατες τάσεις στον χώρο των Εξαγορών & Συγχωνεύσεων (Ε&Σ) στη ναυτιλία και τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά τμήματα κατά την διενέργεια του due diligence.

Για τους ειδικούς της PwC, οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στη ναυτιλία θα συνεχίσουν να αποτελούν την κύρια πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι αναμένονται και νέοι κανονισμοί τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με την Έλενα Αθουσάκη, επικεφαλής του τμήματος Maritime Sustainability της PwC Ελλάδας, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και o κανονισμός IMO 2020 που αφορά τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο κυριαρχούν στις ατζέντες των ναυτιλιακών εταιρειών, έχοντας δυστυχώς πολλές άγνωστες παραμέτρους που θα μπορούσαν να τις επηρεάσουν.

Η εκτίμηση του κόστους συμμόρφωσης και της καλύτερης δυνατής επιλογής για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας δεν θα είναι μια εύκολη άσκηση. Θα πρέπει να διεξαχθεί αξιολόγηση κινδύνου με διαφορετικά σενάρια, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κάθε πλοίου, τη δυναμική του κλάδου εφοδιασμού καυσίμων, καθώς επίσης και τα τεχνικά, λειτουργικά, οικονομικά και εμπορικά χαρακτηριστικά του στόλου κάθε εταιρείας.

Η στρατηγική IMO GHG αποτελεί άλλη μια μεγάλη πρόκληση αλλά και σαφή ένδειξη για τον κλάδο ότι ο απώτερος στόχος είναι η εξάλειψη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία. Οι εταιρείες χρειάζεται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα και να εξετάσουν τη χρήση τεχνολογιών και καυσίμων χαμηλού ή μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, ιδιαίτερα κατά τη χρηματοδότηση ή ναυπήγηση πλοίων, καθώς θα δεσμευτούν για μεγάλο χρονικό διαστήματα κατά τα οποίο οι νέοι κανονισμοί για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αρχίσουν να ισχύουν. Επίσης θα χρειαστεί να αξιολογήσουν όλες τις επιλογές, τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που συνδέονται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας μελλοντικά βιώσιμης στρατηγικής. Για τον σκοπό αυτό, οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να δρομολογήσουν ένα σχέδιο δράσης για το άμεσο μέλλον και να το ενσωματώσουν στα μελλοντικά επιχειρησιακά τους σχέδια και στρατηγικές.

Όσες εταιρείες αποφασίσουν να εγκαταστήσουν scrubbers, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη λογιστικοποίηση και χρηματοοικονομική αναφορά που απορρέει από τη στρατηγική τους αυτή. Σύμφωνα με την Santos Equitz, Managing Director, T&L Leader & Capital Markets, η αξιολόγηση των λογιστικών χειρισμών και της ορθής χρηματοοικονομικής αναφοράς θα πρέπει να λάβει υπόψη θέματα όπως αν πληρούνται τα κριτήρια κεφαλαιοποίησης για τα scrubbers, την επιλογή κατάλληλης ωφέλιμης ζωής αυτών, την επίδραση που θα έχουν στις μελλοντικές χρηματοροές κατά τον έλεγχο απομείωσης των παγίων στοιχείων και της συνεχιζόμενης δραστηριότητας της κάθε εταιρείας και την πιθανή επίδραση των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των scrubbers.

Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία κυριαρχεί στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα οικονομικά τμήματα των ναυτιλιακών εταιρειών δεν θα πρέπει να μείνουν πίσω όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό τους. Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ποταμίτη, Director, Applications της PwC Ελλάδας, η ενοποίηση συστημάτων, η κατάρτιση προϋπολογισμού και η αυτοματοποίηση των αναφορών & ενοποίησης στοιχείων αποτελούν τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες στον τομέα της διαχείρισης επιχειρησιακών εφαρμογών και μέτρησης απόδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ακρίβειας και πληρότητας των πληροφοριών αποτελεί το βασικό μειονέκτημα των μη-ενοποιημένων συστημάτων, παράλληλα με την έλλειψη μιας κοινής γλώσσας μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων. Η εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής αναφορών δε θα επιλύσει από μόνη της τα παραπάνω ζητήματα εάν οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς και λεπτομερείς όταν καταχωρούνται. Επομένως, η εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή, ενώ η εφαρμογή ενός συστήματος κατάρτισης προϋπολογισμού θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια κοινή γλώσσα μεταξύ των τμημάτων. Κατά το στάδιο της προετοιμασίας για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος, το οικονομικό τμήμα οφείλει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζονται οι διαδικασίες και ότι τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, ακριβή και έτοιμα για μετάβαση στο νέο σύστημα.

Με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης του οικονοµικού τμήματος, η PwC έχει προετοιμάσει μία πρότυπη εφαρμογή η οποία βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία και η οποία καλύπτει τα τμήματα των οικονομικών Υπηρεσιών και των Προμηθειών για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Η πλατφόρμα αυτή διασυνδέεται με άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές του κλάδου και εμπεριέχει την ολοκληρωμένη λύση της PwC για τη Διαχείριση Εγγράφων με πρότυπες ροές εργασίας και εγκρίσεις. Η ενοποίηση της πληροφορίας και των διαφορετικών υποσυστημάτων, η έγκαιρη λογιστικοποίηση των αγορών, η διαχείριση των αποθεμάτων καθώς και η παρακολούθηση της ταμιακής θέσης, των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν τα οικονομικά τμήματα. Η επόμενη έκδοση της πλατφόρμας θα περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές για τη Διαχείριση της Απόδοσης των Πλοίων και της Συντήρησης του Εξοπλισμού.

Τέλος, οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις στον χώρο της ναυτιλίας αυξήθηκαν σημαντικά κατά το προηγούμενο έτος, κάτι που τα οικονομικά τμήματα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όταν σχεδιάζουν την στρατηγική ανάπτυξης των εταιρειών τους. Η PwC έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναλλαγές Ε&Σ και ο κ. Ιωάννης Βώβος, Director, Deals, μοιράστηκε με το κοινό τις απόψεις του για το θέμα, την πρόσφατη τάση και ορισμένα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών μέσα από πρόσφατες πρακτικές εμπειρίες συναλλαγών Ε&Σ στο χώρο της ναυτιλίας.

Μεσοπρόθεσμα, και για όσο διάστημα οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν ευμετάβλητες, οι αμερικανικές αγορές χρήματος θα παραμείνουν "κλειστές" για ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες αναζητούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω Δημόσιων Προσφορών (IPOs). Στον αντίποδα, αναμένουμε ο αριθμός και όγκος συναλλαγών Ε&Σ στη ναυτιλία να διατηρήσει τουλάχιστον τους ίδιους ρυθμούς με το 2018, καθώς τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που έχουν λάβει θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο ναυτιλιακών εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την επανατοποθέτησή τους σε περισσότερο «ρευστές» και «εμπορεύσιμες» μετοχές (π.χ. ήδη εισηγμένων εταιρειών) ή να αποσυρθούν από τοποθετήσεις καθώς πλησιάζουν στο τέλος του επενδυτικού τους ορίζοντα (συνήθως έως 5 χρόνια). Γενικά, οι συναλλαγές Ε&Σ στη ναυτιλία είναι πιο περίπλοκες από τις απλές αγοραπωλησίες πλοίων, απαιτούν περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωσή τους (συνήθως 4-6 μήνες μόνο κατά τη φάση εκτέλεσης) και αποσπούν την προσοχή της Διοίκησης και των οικονομικών τμημάτων από τις καθημερινές τους λειτουργίες. Η διεξαγωγή λεπτομερούς due diligence σε περιπτώσεις συναλλαγών Ε&Σ αποτελεί πολύτιμο εργαλείο που στοχεύει στην προστασία της αξίας για τους μετόχους, παρέχει ισχυρά επιχειρήματα κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και βοηθά τις Διοικήσεις και τους μετόχους των εταιρειών στη λήψη καλύτερα τεκμηριωμένων επενδυτικών αποφάσεων.

Η Santos Equitz, Managing Director, T&L Leader and Capital Markets, της PwC Ελλάδας πρόσθεσε: «Το 2018 αποτέλεσε μια δραστήρια χρονιά για τις Ε&Σ στη ναυτιλία. Είτε εάν κάποια συμφωνία αποτέλεσε μια ευκαιριακή κίνηση για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης εταιρείας που θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε κεφάλαια, είτε για τη συγχώνευση συμπληρωματικών στόλων ή την είσοδο σε μια νέα αγορά, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μοντέλο για μια επιτυχημένη συμφωνία. Αν εξετάζετε μια πιθανή συναλλαγή σε κεφαλαιαγορά, η PwC Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύσει και να υποστηρίξει τη Διοίκηση και τα στελέχη των οικονομικών τμημάτων σε όλα τα σημαντικά στάδια μιας διαπραγμάτευσης Ε&Σ, αλλά και σε ολόκληρη τη διαδικασία του due diligence».

Ο Σωκράτης Λεπτός, Partner, Global Shipping & Ports Leader, της PwC, σχολιάζει σχετικά: «Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε ένα φάσμα κρίσιμων ζητημάτων όπως η δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης, η συμμόρφωση με τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, η βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών αναφορών (reports) ώστε να πραγματοποιούνται με έγκυρο και έγκαιρο τρόπο, και η αφομοίωση των τελευταίων τεχνολογιών έτσι ώστε να αυξηθούν οι αποδόσεις για όλους τους μετόχους. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον ναυτιλιακό τομέα, η PwC έχει καταφέρει να αναπτύξει πρακτικές, λύσεις και μία εμπεριστατωμένη οπτική, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να μπορεί να υποστηρίξει τις ναυτιλιακές εταιρείες στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και να τις διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων. Μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε, όπως η ετήσια οικονομική ενημέρωση για τον κλάδο της ναυτιλίας, έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τα στελέχη του χώρου και να μοιραστούμε την εμπειρία και τεχνογνωσία μας μαζί τους».

  • PWC ΕΛΛΑΔΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη (4/2) το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Άρης: Κατάπιε με 83-64 τη Νεπτούνας και πάει στον τελικό-πρόκρισης με Κλουζ στη Ρουμανία! (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Χίος: 15 νεκροί και 24 τραυματίες από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με πλοιάριο με μετανάστες

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης στη Handelsblatt: Πρότυπο για την Ευρώπη το ελληνικό μοντέλο ενάντια στη φοροδιαφυγή

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Κέρδη 1,56%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά

All Content

Efrata Communications: Στρατηγική συνεργασία με την Miller & Meier Consulting

All Content

ΤΕΕ: Στην Frank & Fame το spec για τον Ορεινό Τουρισμό

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ζωντανό για την πρώτη θέση στον όμιλο το Περιστέρι, 81-76 τη Σάσαρι στη Σαρδηνία

All Content

Συμπλήρωσε την οκτάδα το Μαρούσι, 100-92 τον Προμηθέα - Ο Κινγκ 30π. με 8/11 τρίποντα! (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

O νέος παίκτης στην αγορά εστίασης, το boost των Ρουμάνων στα Praktiker και τα 4,2 εκατ. ευρώ για την προβολή του ορεινού τουρισμού

All Content - BusinessNews.gr

METLEN: Σύναψη συμφωνίας με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

All Content - BusinessNews.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, εργαλείο ενίσχυσης της παραγωγικότητας

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

MyBank: Ανακοινώνει το νέο Country Representative της στην Ελλάδα
MyBank: Ανακοινώνει το νέο Country Representative της στην Ελλάδα 28/02/2019 - 02:00
Η Coca-Cola, χρυσός χορηγός στο 4ο Delphi Economic Forum 28/02/2019 - 02:00
Η Coca-Cola, χρυσός χορηγός στο 4ο Delphi Economic Forum

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έλον Μασκ: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 800 δισ. δολαρίων μετά την εξαγορά της xAI από την SpaceX
    04/02/2026 - 20:30 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΙΝΣΕΤΕ: Μένουν λιγότερο, αλλά ξοδεύουν περισσότερο οι τουρίστες στην Ελλάδα
    04/02/2026 - 20:00 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Στίβεν Μιράν: Ο σύμβουλος του Τραμπ παραιτήθηκε από τη θέση του στον Λευκό Οίκο για να παραμείνει στη Fed
    04/02/2026 - 19:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eli Lilly: Άλμα πωλήσεων έως 27% - Μεγάλη ζήτηση για φάρμακα απώλειας βάρους
    04/02/2026 - 19:00 ΥΓΕΙΑ
  • Νιγηρία: Τουλάχιστον 170 νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην πολιτεία Κουάρα
    04/02/2026 - 18:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Κέρδη 1,56%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    04/02/2026 - 18:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αίγινα: Ακατάλληλο το νερό για όλες τις χρήσεις
    04/02/2026 - 17:47 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
    04/02/2026 - 17:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
    04/02/2026 - 17:18 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τραγωδία στη Χίο: Εντολή εισαγγελέα να συλληφθεί ο Μαροκινός – Τον αναγνώρισαν ως διακινητή
    04/02/2026 - 17:02 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χίος: 15 νεκροί και 24 τραυματίες από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με πλοιάριο με μετανάστες
    04/02/2026 - 08:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • O νέος παίκτης στην αγορά εστίασης, το boost των Ρουμάνων στα Praktiker και τα 4,2 εκατ. ευρώ για την προβολή του ορεινού τουρισμού
    04/02/2026 - 14:16 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Δυναμική παρουσία 53 ελληνικών εταιρειών σε διεθνείς εκθέσεις μόδας και διακόσμησης στο Παρίσι
    04/02/2026 - 12:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Coffee Berry: Ενίσχυση παρουσίας στην ελληνική και τη διεθνή αγορά
    04/02/2026 - 10:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Google: Ξεκινάει η τρισδιάστατη χαρτογράφηση των δρόμων της Ελλάδας
    04/02/2026 - 13:16 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ξανθόπουλος: «Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να βγούμε πρώτοι στον όμιλο»

04/02/2026 - 22:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Δείτε πώς ο Άρης νίκησε τη Νεπτούνας (video)

04/02/2026 - 22:03
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη»: Από την εκπαίδευση ΑμεΑ στο AI, στην αμειβόμενη απασχόληση

04/02/2026 - 15:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

6ο Run Bike Care: Άνοιξαν οι εγγραφές – Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

04/02/2026 - 15:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Antenna: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Junior Achievement Greece επενδύοντας στη νέα γενιά

04/02/2026 - 13:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΤΕΕ: Στην Frank & Fame το spec για τον Ορεινό Τουρισμό

04/02/2026 - 12:07
FleetNews
fleetnews.gr

H Volvo Trucks ηγήθηκε στα βαρέα φορτηγά στην Ευρώπη το 2025

04/02/2026 - 07:51
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
FleetNews
fleetnews.gr

Σε πτώση οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην Ευρώπη το 2025

03/02/2026 - 15:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo