Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Deloitte: Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, παρά την αβεβαιότητα για τον βαθμό ετοιμότητας στελεχών και επιχειρήσεων
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
27/02/2018 · 02:00

Deloitte: Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, παρά την αβεβαιότητα για τον βαθμό ετοιμότητας στελεχών και επιχειρήσεων

Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και ηγέτες του πολιτικού χώρου εκφράζονται με αισιοδοξία για τον αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, παρά τα σημάδια δυσπιστίας για την ετοιμότητα των οργανισμών αλλά και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, όπως αναφέρει έρευνα της Deloitte με τίτλο “The Fourth Industrial Revolution is Here—Are You Ready?”.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και ηγέτες του πολιτικού χώρου εκφράζονται με αισιοδοξία για τον αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, παρά τα σημάδια δυσπιστίας για την ετοιμότητα των οργανισμών αλλά και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, όπως αναφέρει έρευνα της Deloitte με τίτλο “The Fourth Industrial Revolution is Here—Are You Ready?”.

Σύμφωνα με την έρευνα, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αποτελεί μια μίξη των φυσικών και ψηφιακών τεχνολογιών όπως η ανάλυση δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία IoT (Internet of Things). Η Deloitte διεξήγαγε έρευνα σε δείγμα 1600 υψηλόβαθμων στελεχών από 19 χώρες, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επιλεκτικά συνεντεύξεις για να διερευνήσει την ετοιμότητα των οργανισμών και των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν την 4η Βιομηχανική Επανάσταση προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων και άλλων σημαντικών ενδιαφερόμενων μερών της εκάστοτε αγοράς δραστηριοποίησής τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα αναπτύχθηκε προκειμένου να γίνει πιο κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο τα στελέχη μπορούν να καθοδηγήσουν την μετατόπιση και να ανακαλύψουν τομείς οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν αποτελεσματικότερα τον τρόπο με τον οποίο η 4η Βιομηχανική Επανάσταση επηρεάζει τους οργανισμούς και την κοινωνία.

Τα ερωτήματα της έρευνας επικεντρώνονται σε 4 βασικές θεματικές ενότητες οι οποίες αποκάλυψαν σημαντικές αντιφάσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν πως ενώ τα στελέχη αντιλαμβάνονται της αλλαγές που θα επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσουν για να επωφεληθούν από αυτή.

Κοινωνικός αντίκτυπος:
Αισιοδοξία έναντι επιρροής - Τα στελέχη προσβλέπουν σε ένα πιο σταθερό μέλλον, με λιγότερες ανισότητες, όμως δεν εκφράζουν την ίδια αισιοδοξία για το ρόλο των οργανισμών και επιχειρήσεών τους και τον τρόπο που αυτές μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία κατά την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (87%) θεωρεί πως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση θα οδηγήσει σε μια κοινωνική και οικονομική ισότητα και σταθερότητα, ενώ 2 στους 3 ερωτηθέντες πιστεύουν πως οι επιχειρήσεις θα ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στις κυβερνήσεις και άλλους σημαντικούς φορείς που πρόκειται να διαμορφώσουν το μέλλον.
Ποσοστό μικρότερο του 25% θεωρεί πως οι επιχειρήσεις τους μπορούν να επηρεάσουν σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η βιωσιμότητα και η κοινωνική κινητικότητα.

Στρατηγική:
Στατική έναντι Δυναμικής προσέγγισης – Τα στελέχη αναγνώρισαν πως δεν είναι προετοιμασμένα να αξιοποιήσουν τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τη στρατηγική τους προσέγγιση.

Μόλις το 30% των ερωτηθέντων εκφράζονται με αισιοδοξία για την ικανότητά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των οργανισμών και των επιχειρήσεών τους κατά τη διάρκεια των αλλαγών που επιφέρει η 4η βιομηχανική επανάσταση, ενώ το 14% εμφανίζεται σίγουρο πως οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις αλλαγές.
Πολλά στελέχη επικεντρώνουν την προσοχή τους στους παραδοσιακούς τομείς αντί να εστιάζουν στην ανάπτυξη ταλέντων που θα μπορούσαν να προωθήσουν την καινοτομία και να δημιουργήσουν αξία.

Ταλέντο & Ανθρώπινο Δυναμικό:
Εξέλιξη έναντι Επανάστασης – Τα στελέχη έχουν την αίσθηση πως διαθέτουν το απαιτούμενο ταλέντο για να μπορέσουν να πετύχουν μέσα στο κύμα αλλαγής της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Θεωρούν, ωστόσο, πως κάνουν προσπάθειες για να διαμορφώσουν το εργατικό τους δυναμικό, παρά το γεγονός πως η αξιολόγηση των ταλέντων βρίσκεται χαμηλά στην λίστα με τις προτεραιότητές τους κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Το 25% των ερωτηθέντων δηλώνει με σιγουριά πως το εργατικό δυναμικό του διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες για τη μετάβαση στο μέλλον.
Παρουσιάζει ενδιαφέρον πως το 86% δηλώνει πως κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος, το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Ωστόσο, οι απαντήσεις δείχνουν ότι τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού παραμένουν σε χαμηλή προτεραιότητα, εκτός από το ζήτημα της αύξησης της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Τεχνολογία:
Πρόκληση έναντι Προετοιμασίας – Τα στελέχη αντιλαμβάνονται πως πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Ωστόσο, δυσκολεύονται να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, λόγω έλλειψης σαφούς εσωτερικής στρατηγικής αλλά και βραχυπρόθεσμης προσέγγισης.

Τα στελέχη αναγνωρίζουν πως οι επενδύσεις που πραγματοποιούν στον τομέα της τεχνολογίας είναι επηρεασμένες από την επιθυμία τους να δημιουργήσουν επιχειρησιακά μοντέλα τα οποία θεωρούν πως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις τους.
Μικρός αριθμός στελεχών πιστεύει πως είναι ικανός να δημιουργήσει μια επιχειρησιακή επένδυση με έμφαση στην τεχνολογία που να έχει τη δυνατότητα να καθορίσει την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, σημειώνοντας ως λόγο την έλλειψη κοινών απόψεων εντός της εταιρείας, την έλλειψη συνεργασίας με εξωτερικούς συνεργάτες και τη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της εταιρείας σε αντίστοιχα ζητήματα.

Η έρευνα στο σύνολό της αποκάλυψε πως τα στελέχη παγκοσμίως βρίσκονται στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας των επιχειρήσεών τους για την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού τους κατά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Πρέπει να εκμεταλλευτούν τις επερχόμενες ευκαιρίες για να δυναμώσουν τις δομές τους, από τις οποίες θα επωφεληθούν σε ευρύτερο πλαίσιο οι πελάτες τους, οι άνθρωποί τους, οι οργανισμοί τους καθώς και οι κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με ποιες προκλήσεις έρχονται αντιμέτωπες οι σύγχρονες επιχειρήσεις και πώς θα ανταποκριθούν σε αυτές επιτυγχάνοντας έναν ολοκληρωμένο και επιτυχή μετασχηματισμό τους την εποχή του Industry 4.0, θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επερχόμενο Delphi Economic Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης και 4ης Μαρτίου.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

All Content

Περιστέρι: Έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026/27

All Content - BusinessNews.gr

ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους

All Content - BusinessNews.gr

ΤΕΡΝΑ: Νέα σύμβαση 380 εκατ. ευρώ για σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά το β' τρίμηνο

All Content

Η BAAS Digital επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Galenica Α.Ε.

All Content

TMRW: Καμπάνια για τα Serkova RTD’S

FleetNews

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

FleetNews

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

FleetNews

Σε παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξη η Geely

All Content

Πάει για «βόμβα» με Ντουέιν Κέισι η Ρόμα SPQR του Ντόντσιτς

All Content

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε τουρνουά στη Ρόδο

All Content - BusinessNews.gr

Η παγκόσμια καταναλωτική δαπάνη μέσω Agentic AI θα εκτιναχθεί στα 3,35 τρισ. δολάρια έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Η EOS Capital Partners και το Latsco Family Office αποκτούν το 30% της Nova ICT

All Content - BusinessNews.gr

ΚΟΡΕ: Αύξηση 12,4% στον όγκο πωλήσεων ελαιόλαδου- Στα 90,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος

FleetNews

Audi Q3: Με περισσότερο εξοπλισμό το ΜΥ2027

FleetNews

Toyota, BMW, Bosch και Repsol σε δοκιμές 100% ανανεώσιμης βενζίνης

CSRΝews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

CSRΝews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

CSRΝews.gr

Ο ΔΕΣΦΑ παρέδωσε μια νέα παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παπαστράτος: Ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS στην Ελλάδα
Παπαστράτος: Ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS στην Ελλάδα 27/02/2018 - 02:00
Μινωικές Γραμμές: Χρυσό Βραβείο στα Greek Hospitality Awards 2018 27/02/2018 - 02:00
Μινωικές Γραμμές: Χρυσό Βραβείο στα Greek Hospitality Awards 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Bluegr Hotels & Resorts γιορτάζει την Κρήτη ως «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»
    21/07/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οδηγός γυναικείας ευεξίας από την ITF Hellas
    21/07/2026 - 23:00 ΥΓΕΙΑ
  • Η LG Electronics επαναπροσδιορίζει το gaming με τη σειρά οθονών UltraGear
    21/07/2026 - 21:20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Boeing ζητά από τις ΗΠΑ να παρέμβουν για το δάνειο-ρεκόρ της ΕΕ προς την Airbus
    21/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πετρέλαιο: Στα 90,97 δολάρια το Brent λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
    21/07/2026 - 20:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
    21/07/2026 - 20:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος
    21/07/2026 - 19:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cool Routes: Συμμετοχικός χάρτης δροσιάς για το κέντρο της Αθήνας
    21/07/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεσσαλονίκη: Από 1η Σεπτεμβρίου σε κυκλοφορία τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ
    21/07/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι νέες ευρωπαϊκές Οδηγίες διευρύνουν τις επιλογές για την πολιτική ΦΠΑ
    21/07/2026 - 18:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΚΟΡΕ: Αύξηση 12,4% στον όγκο πωλήσεων ελαιόλαδου- Στα 90,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    21/07/2026 - 07:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Π. Μαρινάκης: Πακέτο ίσως και άνω του 1 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ
    21/07/2026 - 10:32 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο Ατρόμητος FC ενισχύει τις AI δεξιότητες των στελεχών του μέσω της Knowcrunch
    21/07/2026 - 16:21 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους
    21/07/2026 - 12:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
    21/07/2026 - 09:35 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στεφ Κάρι: Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης στο NBA με έκθεμα στο Hall of Fame

21/07/2026 - 20:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

21/07/2026 - 19:21
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Βirthday Celebration – Royal Beach Vouliagmeni”

21/07/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:23
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα ghd sculpt

21/07/2026 - 10:02
FleetNews
fleetnews.gr

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

21/07/2026 - 06:44
FleetNews
fleetnews.gr

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

20/07/2026 - 05:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo