Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μια πρωτοποριακή συνεργασία ανάμεσα στο ΙΣΝ και το Lincoln Center
Newsroom Newsroom
ESG
03/12/2020 · 18:13

Μια πρωτοποριακή συνεργασία ανάμεσα στο ΙΣΝ και το Lincoln Center

Η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Lincoln Center for the Performing Arts προσδοκά να καλλιεργήσει νέους τρόπους καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης με δημόσιους χώρους.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το Lincoln Center for the Performing Arts και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνουν μία νέα συνεργασία, μέσω της οποίας το New York City cultural hub θα ξαναυποδεχθεί το κοινό στους εξωτερικούς χώρους του, που θα τεθούν και πάλι σε λειτουργία το 2021.

Οι χώροι θα ζωντανέψουν μέσα από την ουσιαστική ανταλλαγή γνώσεων και την καλλιτεχνική συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ, συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων.

Μέσω της δωρεάς, ο εμβληματικός δημόσιος χώρος του Lincoln Center, συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, θα αξιοποιηθεί ως αρχαία «αγορά»∙ ως δημόσιος χώρος για όλους, που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της αστικής ζωής, για τη φιλοξενία επίκαιρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Η πρωτοβουλία Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative προσβλέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία στον τομέα του πολιτισμού και ιδιαίτερα στις παραστατικές τέχνες (performance arts). Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου, ανοιχτού, δημόσιου χώρου στην Αθήνα, που να ανήκει πραγματικά στον κόσμο, αποτέλεσε το κίνητρο για το ΙΣΝ προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, μέσω της μεγαλύτερης μεμονωμένης δωρεάς του μέχρι σήμερα. Το ΚΠΙΣΝ παραδόθηκε στην Ελληνική πολιτεία και στους Έλληνες πολίτες, το 2017.

Ένα μεγάλο μέρος του κοινωφελούς έργου του ΙΣΝ επικεντρώνεται στην ενίσχυση του δημόσιου βίου, από τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων σε υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά προγράμματα, μέχρι τη διεξαγωγή ανοιχτών διαλόγων παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, καθώς και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Με το ίδιο σκεπτικό, το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει το ΚΠΙΣΝ για τη διοργάνωση ανοιχτών προγραμμάτων για το κοινό. Οι δημόσιοι χώροι προσφέρουν το κατάλληλο πεδίο για την υλοποίηση των παραπάνω. Ωστόσο, η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με τρόπο προσεχτικό, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική περίοδο, και με τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία. Η σημαντική και πολυδιάστατη τεχνογνωσία και εμπειρία του Lincoln Center και του ΚΠΙΣΝ, που συνδέονται κάτω από ένα κοινό όραμα, δημιουργώντας «Δίδυμες Αγορές» (Twin Agoras), λειτουργεί αμφίδρομα και προς όφελος και των δύο οργανισμών, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

«Η πανδημία ανέδειξε δύο θεμελιώδεις αλήθειες σχετικά με τον δημόσιο χώρο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, «αφενός πόσο σημαντικός είναι –ειδικά ο υπαίθριος, δημόσιος χώρος– για τη ζωή στην πόλη, και αφετέρου πόσο εύκολα μπορούν να εξαλειφθούν οι γεωγραφικές αποστάσεις μέσω της δύναμης της τεχνολογίας και της συνεργασίας. Στο ΙΣΝ, πιστεύουμε απόλυτα στην έννοια της συνεργασίας, για τον ίδιο, απλό λόγο για τον οποίο πιστεύουμε στη σημασία των συγκεκριμένων δημόσιων Αγορών∙ όταν φέρνεις σε επαφή ανθρώπους με υπέροχες ιδέες, προκύπτει κάτι πολύ πιο «μεγάλο» από, απλά, το άθροισμα των ιδεών τους. Ανυπομονούμε να δούμε τους καρπούς της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative».

«Η φετινή χρονιά ενίσχυσε τη δέσμευσή μας απέναντι στις τέχνες, ως αναπόσπαστο κομμάτι του διαλόγου και της συμμετοχής στα κοινά. Έχουμε αξιοποιήσει τον δημόσιο χώρο μας, εμβαδού 65 στρεμμάτων, όπως ποτέ άλλοτε –επινοώντας νέους δημιουργικούς τρόπους και προσφέροντας τον απαραίτητο χώρο σε καλλιτέχνες προκειμένου να καταπιαστούν με ορισμένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας», δήλωσε ο Henry Timms, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Lincoln Center for the Performing Arts. «Ο διάλογος, η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία βρίσκονται στην καρδιά της τέχνης, διαμορφώνοντας τον εαυτό μας και τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε τόσο στενά με τους συναδέλφους μας στο ΙΣΝ και ανυπομονούμε να αναδείξουμε την πρωτοβουλία στην επιφάνεια της δημόσιας σφαίρας».

«Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, επιδιώκουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να εμπλουτίσουμε τον προγραμματισμό μας μέσω των κοινών πρωτοβουλιών και να καλλιεργήσουμε έναν συνεχή διάλογο ανάμεσα στις Δίδυμες Αγορές μας. Είμαστε ευγνώμονες στο ΙΣΝ, το οποίο οραματίστηκε και κατέστησε εφικτή αυτή τη μοναδική ευκαιρία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη που προσφέρει στο ΚΠΙΣΝ», δήλωσε η Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ.

Στο πλαίσιο των Δίδυμων Αγορών, τα δύο ιδρύματα θα προσφέρουν σε καλλιτέχνες, στοχαστές και επαγγελματίες από τον δημιουργικό κλάδο, τον κατάλληλο χώρο προκειμένου να δημιουργήσουν νέα έργα, ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες εξελίξεις, να ανταλλάξουν ιδέες, καθώς και να πειραματιστούν και να διερευνήσουν την έννοια των παράλληλων εκδηλώσεων, ενεργοποιώντας έναν διατλαντικό διάλογο. Η συνεργασία θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες σε ανώτερα ηγετικά στελέχη και των δύο οργανισμών να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, ενώ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της πανδημίας και σχεδιάζουν τη μελλοντική πορεία των οργανισμών.

Από το 2021, το Lincoln Center και το ΚΠΙΣΝ πρόκειται να παρουσιάσουν καινοτόμα έργα τέχνης, που θα περιλαμβάνουν site-specific εγκαταστάσεις και performances. Αυτήν την περίοδο, το Lincoln Center σχεδιάζει μία υπαίθρια δημόσια σκηνή, στο πλαίσιο των εν λόγω δραστηριοτήτων, με έμπνευση από της μικρής κλίμακας συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στον ανοιχτό, δημόσιο χώρο του Κέντρου αυτό το φθινόπωρο.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ επικεντρώνεται τόσο στις άμεσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ενδεικτικά με την παροχή έκτακτης βοήθειας σε καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης όσο και σε μακροπρόθεσμες, για τη στήριξη τη δυναμικής ανάκαμψης της κοινωνίας, όπως, για παράδειγμα, με την επαναλειτουργία του δημόσιου χώρου. Δωρεές έχουν, επίσης, διατεθεί στο City Parks Foundation, για τη συντήρηση και την αναβάθμιση εξωτερικών δημόσιων χώρων στη Νέα Υόρκη, στον οργανισμό καταπολέμησης της φτώχειας, Robin Hood, για κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Νέας Υόρκης που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και έκτακτης βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε σήμερα τους έξι αγώνες της GBL - Ξεχωρίζουν τα Άρης-ΑΕΚ και Προμηθέας-Παναθηναϊκός

All Content

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις του Σαββάτου (10/10)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,93% και νέος γύρος θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Στο τραπέζι έκτακτος φόρος στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών – Οι έξι χώρες που πιέζουν

All Content - BusinessNews.gr

«Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

ΑΕΚ: «Βάνδαλοι και κάφροι» - Ολυμπιακός: «Καταδικάζουμε αυτούς τους λίγους ανεγκέφαλους»

All Content

Ο Ματίας Λεσόρ MVP της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Ενεργειακή στροφή Τραμπ προς τη Μόσχα: Η Ρωσία θα ρίξει στην αγορά 3 εκατ. τόνους ντίζελ τις επόμενες εβδομάδες

All Content - BusinessNews.gr

Β. Μαρινάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Χρηματιστήριο Αθηνών

All Content - BusinessNews.gr

The Mart: Τζίρος 450 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 25 εκατ. φέτος και νέο κέντρο διανομής στον Ταύρο

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Nestlé: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος Ignite Ideas II
Nestlé: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος Ignite Ideas II 03/12/2020 - 17:03
H Η&Μ παρουσιάζει: Μια ευχή για το μέλλον 04/12/2020 - 12:45
H Η&Μ παρουσιάζει: Μια ευχή για το μέλλον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72
    10/10/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    10/10/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ενεργειακή στροφή Τραμπ προς τη Μόσχα: Η Ρωσία θα ρίξει στην αγορά 3 εκατ. τόνους ντίζελ τις επόμενες εβδομάδες
    09/10/2026 - 22:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος
    09/10/2026 - 21:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    09/10/2026 - 20:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο
    09/10/2026 - 20:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ενεργειακή ανάσα για την Ευρώπη: Η Σαουδική Αραβία αποκαθιστά τις παραδόσεις πετρελαίου
    09/10/2026 - 19:42 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΕΕ: Στο τραπέζι έκτακτος φόρος στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών – Οι έξι χώρες που πιέζουν
    09/10/2026 - 19:17 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,93% και νέος γύρος θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες
    09/10/2026 - 18:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Tο Συμβούλιο ECOFIN συμφώνησε για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών
    09/10/2026 - 18:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Β. Μαρινάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Χρηματιστήριο Αθηνών
    09/10/2026 - 12:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συμφωνία ΕΕ – Κίνας για μείωση κατά 50% των εξαγωγών υβριδικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά
    09/10/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • The Mart: Τζίρος 450 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 25 εκατ. φέτος και νέο κέντρο διανομής στον Ταύρο
    09/10/2026 - 12:54 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής αναλαμβάνει CEO
    09/10/2026 - 14:57 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Όμιλος ΑΚΤΩΡ: Ξεκινά κάλυψη η Ambrosia Capital, η τιμή-στόχος
    09/10/2026 - 15:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Women’s National League: Τα ρόστερ των ομάδων του A' Oμίλου (pics)

10/10/2026 - 07:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Elite League: Συνέχεια στη δεύτερη αγωνιστική με έξι παιχνίδια (live streams)

10/10/2026 - 06:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo