Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
16/11/2017 · 02:00

ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινείται και στροβιλίζεται στην νότια Ιταλία, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικά προς την Ελλάδα προκαλώντας καταιγίδες.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινείται και στροβιλίζεται στην νότια Ιταλία, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικά προς την Ελλάδα προκαλώντας καταιγίδες.

Ήδη, ακραία καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιουνίου, τα οποία αναμένεται να ενταθούν.

Το βαρομετρικό επεκτείνεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δίνοντας σφοδρότατες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους. Δεν αποκλείεται σε αρκετές περιπτώσεις να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Αττική, καθώς και τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Φαίνεται ότι τα έντονα φαινόμενα θα μείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  • Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.
  • Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).
  • Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
  • Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εκτακτα μέτρα και κλειστά σχολεία στην Αθήνα

'Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του. Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν αύριο είκοσι σχολεία, που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και 'Ανω Κυψέλη.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων, ενώ σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού 'Αλσους (Τουρκοβούνια), προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πιο αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα δυτικά θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή στο Ιόνιο κυρίως στα νότια, τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
  • ·
  • ΕΜΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη το νέο τεύχος του AllStar Basket (pics)

All Content

Άρης: Τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης και η παρουσίαση Σπανούλη

All Content - BusinessNews.gr

COSMOTE TELEKOM: Μετονομάζεται σε Telekom από το φθινόπωρο – Οι αναγγελίες Νεμπή

All Content - BusinessNews.gr

Χαλβατζής Μακεδονική: Τι «έγραψε» στην πρώτη της χρονιά υπό την Ideal Holdings

All Content - BusinessNews.gr

CALIN ΑΕ: Αύξηση πωλήσεων και διψήφια άνοδος κερδοφορίας – Mέρισμα 5,39 εκατ. ευρώ

All Content

COSMOTE TELEKOM: Μετονομάζεται σε Telekom από το φθινόπωρο

All Content

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στο spec του 1,3 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο του Media & Magazine Days

FleetNews

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

FleetNews

Ford Mustang Mach-E: Ένα μοντέλο, τρεις προσωπικότητες

All Content

Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παρατάξει ούτε έναν πραγματικό διεθνή παίκτη της Εθνικής Ελλάδας»

All Content

Προμηθέας Πάτρας: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζόιρντον Νίκολας

All Content - BusinessNews.gr

Ideal Holdings: Στη Euronext Athens οδεύει η Attica – Διάθεση έως 29,92% των μετοχών

All Content - BusinessNews.gr

Αυστηρότερο πλαίσιο της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής με «λουκέτα» έως και 24 μήνες

All Content - BusinessNews.gr

Φάις Συμμετοχών Α.Ε.: Πρόταση για μέρισμα, πρόγραμμα επανεπένδυσης & επιστροφή κεφαλαίου

FleetNews

Νέα Bentley Flying Spur: Χειροποίητη πολυτέλεια με επιδόσεις supercar

FleetNews

Η PEUGEOT γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας στις 24 ΩΡΕΣ του LE MANS

CSRΝews.gr

Η Enerwave χορηγός στο EKO Acropolis Rally 2026

CSRΝews.gr

6ο RUN – BIKE – CARE: Η καθιερωμένη γιορτή των επιζώντων του καρκίνου

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αθήνα: Γεμίζουν τα ξενοδοχεία, υποχωρεί η ικανοποίηση των τουριστών
Αθήνα: Γεμίζουν τα ξενοδοχεία, υποχωρεί η ικανοποίηση των τουριστών 16/11/2017 - 02:00
Χωρίς φόρο το swap των ομολόγων 16/11/2017 - 02:00
Χωρίς φόρο το swap των ομολόγων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Wolt Consumer Report 2025: Πώς ψωνίζουν και τι τρώνε οι Έλληνες καταναλωτές
    09/06/2026 - 15:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης: «Η ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αντιστοιχεί σε έργα 1,5 δισ. ευρώ ως το 2028»
    09/06/2026 - 15:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριo: Στις 2.378,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,08%
    09/06/2026 - 15:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
    09/06/2026 - 15:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γερμανία: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο
    09/06/2026 - 15:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βρετανία: Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για απάτες
    09/06/2026 - 15:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το ευρώ ενισχύεται 0,30%, στα 1,1569 δολάρια
    09/06/2026 - 15:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κομισιόν: "Σημαντικό βήμα για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας το σχέδιο Κούσνερ"
    09/06/2026 - 14:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΜΙΔΑ: Αίτημα για παράταση μεχρι 30 Ιουνίου στην προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων
    09/06/2026 - 14:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μπρατάκος (EBEA): «Σχεδιάζουμε με ορίζοντα 15ετίας μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία»
    09/06/2026 - 14:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Stegno: Φέρνει στην Ελλάδα το σύστημα Electrolux Lagoon
    08/06/2026 - 17:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΣΕ: Άλμα 35,7% των εξαγωγών τον Απρίλιο – Μειώθηκε κατά 25,2% το εμπορικό έλλειμμα
    08/06/2026 - 18:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Διανομή καθαρού μερίσματος €0,2792/μετοχή - Από 15 Ιουνίου η καταβολή
    08/06/2026 - 19:13 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Το Alba Graduate Business School τίμησε τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό
    08/06/2026 - 16:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ενεργοποίηση της σηματοδότησης/τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη - Ειδομένη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια
    08/06/2026 - 19:46 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χρηστίδης: «Ο Κολοσσός και ο κόουτς Λυκογιάννης έδειξαν απ’ την αρχή πόσο με ήθελαν»

09/06/2026 - 12:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η ασίστ του Βεζένκοφ για το κάρφωμα του Μιλουτίνοβ καλύτερη φάση του τρίτου τελικού (vid)

09/06/2026 - 12:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Όμιλο Politis με την καμπάνια «Μίλα, υπάρχει λύση! Είμαστε εδώ για εσένα!»

09/06/2026 - 11:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE TELEKOM: Μετονομάζεται σε Telekom από το φθινόπωρο

09/06/2026 - 11:16
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Wolt Consumer Report 2025: Πώς ψωνίζουν και τι τρώνε οι Έλληνες καταναλωτές

09/06/2026 - 11:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Enerwave χορηγός στο EKO Acropolis Rally 2026

09/06/2026 - 10:29
FleetNews
fleetnews.gr

Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο του Media & Magazine Days

08/06/2026 - 11:46
FleetNews
fleetnews.gr

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

08/06/2026 - 05:10
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Καλάντα των Χριστουγέννων υποψήφια για 6 βραβεία Ίρις 2026”

07/06/2026 - 14:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo