Δευτέρα, 6 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά, Μπακογιάννη και στα "άκρα που αποτελείωσαν τη Ν.Δ."
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
20/03/2017 · 02:00

Επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά, Μπακογιάννη και στα "άκρα που αποτελείωσαν τη Ν.Δ."

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, και ειδικότερα στον Αντώνη Σαμαρά, τη Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στα «άκρα που αποτελείωσαν τη ΝΔ», εξαπολύει ο υπουργός εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, και ειδικότερα στον Αντώνη Σαμαρά, τη Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στα «άκρα που αποτελείωσαν τη ΝΔ».

Υπογραμμίζει ότι η παράταξη, την οποία πιστά υπηρέτησε επί δεκαετίες, χαρακτηρίζεται από ένα κώδικα ηθικής και αξιών, βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι η προστασία των αδύναμων ως βασικό στοιχείο της δημοκρατίας «αφού αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής διαχείρισης μιας πολιτικής παράταξης στο πλαίσιο του πολιτεύματος».

«Αυτή η διαφορά εκφράζεται μέσα από τη σύγκρουση της πολιτικής εξουσίας με αυτό που σήμερα πανθομολογουμένως χαρακτηρίζεται "διαπλοκή", με αυτή την υπερεξουσία που αλλοιώνει την ίδια τη φύση του δημοκρατικού πολιτεύματος χαλκεύοντας συνειδήσεις, λειτουργώντας αντικοινωνικά, αντεθνικά και, στην περίπτωση μας, οδηγώντας το έθνος στην επιτροπεία και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας» τονίζει ο κ. Καμμένος.

Επισημαίνει ότι αυτός ο κώδικας αξιών ήταν οδηγός για την παράταξη υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας, ότι παρά τις κυβερνητικές αστοχίες εκείνης της εποχής, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση», η οποία (δικαίωση) «φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού».

Εξειδικεύοντας στο άρθρο του ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι το 2000 είχε με εντολή Καραμανλή τεκμηριώσει το μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων, εν τη συντελέσει του, μιλώντας, τότε, «για Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα».

Ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι τότε τόσο ο ίδιος όσο και ο Κ.Καραμανλής δέχθηκαν λυσσαλέες επιθέσεις «από όλο το σύστημα της διαπλοκής, που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρει ότι στην πρώτη εξεταστική για τα εξοπλιστικά, το 2005, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ψευδώς στην Βουλή «ότι οι "μαύροι" λογαριασμοί Τσοχατζόπουλου ήταν... αριθμοί τηλεφώνων!» και προσθέτει ότι «με αυτόν τον Βενιζέλο συνεργάστηκε ο κύριος Σαμαράς, που, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα έκανε εξεταστική για τη συμφωνία Βενιζέλου - Σάφα, μετεκλογικά ξέπλυνε τον κυβερνητικό εταίρο του με νόμο!»

Επισημαίνει ότι όταν το 2009 «η Ακροδεξιά πλαγιοκοπούσε την παράταξη με ύβρεις και συκοφαντίες για τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο φυσικά στήριξε μετεκλογικά μαζί με την κυρία Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι "δεν συνομιλώ με τα άκρα"»,θυσιάζοντας το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον, προκειμένου να τηρήσει τον κώδικα ηθικής της παράταξης.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της ΝΔ «μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών!».

Ο κ. Καμμένος εξαπολύει στο άρθρο του, σφοδρή επίθεση στην κ. Ντ. Μπακογιάννη, ενώ της αποδίδει «συμπλεγματική συμπεριφορά» απέναντι στους ΑΝΕΛ, καθώς το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε στις εκλογές, εν αντιθέσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Καμμένος εγκαλεί την κ. Μπακογιάννη για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι» και της επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων», ενώ κάνει λόγο και για άλλους πολλούς που «δεν λειτουργούν ορμώμενοι από την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, αλλά προσπαθώντας να συγκαλύψουν τους σκελετούς που κρύβουν στις ντουλάπες τους».

«Ε, λοιπόν, τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι, γι' αυτό και πορεύομαι πολιτικά βάσει αυτής της πολιτικής ηθικής εδώ και δεκαετίες. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ανεχτώ να αποφυλακίζονται οι διάφοροι Εμμανουήλ με την ψήφο μου, όπως έκανε η συγκυβέρνηση Σαμαρά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να υποκλιθώ στη διαπλοκή για να βλέπω διθυραμβικά πρωτοσέλιδα και να προδίδω τις επόμενες γενιές φροντίζοντας για τις επόμενες εκλογές» αναφέρει στο άρθρο του.

Ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι η παράταξη που ο ίδιος υπηρέτησε δεν θα συγκάλυπτε το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ «που αποκαλύπτει τη μεθόδευση της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο», δεν θα επιχειρούσε να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των CDS, ούτε θα φιλοξενούσε στις τάξεις της τον υιό Παπαντωνίου.

«Τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε "άκρα" και δεν δεχόταν καν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει» σημειώνει ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, αναφέρεται στο άρθρο του στην δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που προήλθαν από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από ιστορικά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σγουρίδης, τα οποία δεν δέχτηκαν ότι "τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας" και πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που στις μεγάλες κρίσεις άσκησε υπερήφανη εθνική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"» καταλήγοντας: «υπερκομματικές αξίες που ρίχνουν τις διαχωριστικές γραμμές και ενώνουν τους Έλληνες. Αυτές υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στην πράξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
  • ·
  • ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • ·
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ·
  • ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Φουρνιέ: «Η Ρεάλ για κάποιο λόγο έχει περάσει κάτω από τα ραντάρ»

All Content

Ολυμπιακός Γυναίκες: Νέος προπονητής ο Αχμέντ Ενζόγια

All Content - BusinessNews.gr

Προϊόν της χρονιάς 2026: Aπόψε η τελετή απονομής - Δείτε live την εκδήλωση

All Content - BusinessNews.gr

Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 2,40% ο πληθωρισμός στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2026

All Content

The Making of Iroes: Vision. Soul. Community.

All Content

VML Greece και WPP Media παρουσίασαν το "The Future 100: 2026"

FleetNews

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

FleetNews

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

FleetNews

Hertz και AEGEAN προσφέρουν ακόμα περισσότερα προνόμια στο Miles+Bonus

All Content

Μπαρτζώκας για την ένταση με τον Ντόρσεϊ και τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

All Content

Αταμάν: «Για εμάς είναι σαν ένα Final-4 οι δύο αγώνες στην Ισπανία»

All Content - BusinessNews.gr

«Πακέτο» 700 εκατ. για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος Quest: Ενοποιημένες πωλήσεις στα 1,47 δισ. ευρώ για το 2025 - Οι προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Τα ενεργειακά μέτρα της κυβέρνησης είναι θετικά με μεγαλύτερη αξία για τις βιομηχανίες

FleetNews

Στην Ελλάδα το GAC Aion UT με αυτονομία 430 χλμ.

FleetNews

GAC “Magazine Battery 2.0”: 50 δισ. χλμ. χωρίς περιστατικό αυτανάφλεξης

CSRΝews.gr

MEGA BROKERS: Εθελοντική Αιμοδοσία για τους εργαζομένους της

CSRΝews.gr

Iroes: Ο Ανδρέας Τετέι εντάσσεται στους CSR Ambassadors της Stoiximan

CSRΝews.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία της MEGA BROKERS: Μια πράξη προσφοράς και ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βάκη: "Μπορούμε να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία στο τεχνικό σκέλος"
Βάκη: "Μπορούμε να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία στο τεχνικό σκέλος" 20/03/2017 - 02:00
To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 20/03/2017 - 02:00
To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • AEGEAN: Πληρότητες που ξεπερνούν το 75% στις πτήσεις για το Πάσχα - Οι top προορισμοί
    06/04/2026 - 20:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fuel Pass 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα κατά την εκκίνηση των αιτήσεων
    06/04/2026 - 19:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προϊόν της χρονιάς 2026: Aπόψε η τελετή απονομής - Δείτε live την εκδήλωση
    06/04/2026 - 19:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Διανομή καθαρού μερίσματος €0,6384/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ - Στις 23 Απριλίου η αποκοπή
    06/04/2026 - 19:15 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Softweb: Αύξηση 58% στον κύκλο εργασιών το 2025, στα 3,16 εκατ. ευρώ - Στρατηγική διεύρυνση μέσω εξαγορών
    06/04/2026 - 18:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών της ΕΕ για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με έρευνα
    06/04/2026 - 18:10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ - Δ. Μελάς: «Όλες μου οι ενέργειες ήταν νόμιμες» - «Είμαι αθώος»
    06/04/2026 - 17:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • E-trikala: Συμμετοχή στο Ιnnovent Forum 2026 που διοργανώθηκε στη Λάρισα
    06/04/2026 - 17:49 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΟΕ: Επιβραβεύει τον Εμμανουήλ Καραλή για το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
    06/04/2026 - 17:41 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Οι Harlem Globetrotters μάγεψαν την Αθήνα με ένα ανεπανάληπτο μπασκετικό show
    06/04/2026 - 17:35 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου
    06/04/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα δράση για τις ΜμΕ: Επιδοτήσεις έως 55% για επενδύσεις στην παραγωγή
    06/04/2026 - 08:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, για μετά τις εκλογές του 2027
    06/04/2026 - 11:08 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Euronext Athens: Tο νέο στοίχημα μετά την αναβάθμιση - Τα οφέλη και οι επιφυλάξεις
    06/04/2026 - 07:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφεύγει μια στις τρεις επιχειρήσεις, μπαράζ προστίμων
    06/04/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Φουρνιέ: «Η Ρεάλ για κάποιο λόγο έχει περάσει κάτω από τα ραντάρ»

06/04/2026 - 16:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πανελλήνιο Νεανίδων: Νίκες για ΠΑΟΚ και Πάνθηρες Καβάλας

06/04/2026 - 16:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MEGA: Πρωτιά στην τηλεθέαση για τις «Εξελίξεις τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη

06/04/2026 - 13:41
CSRΝews.gr
csrnews.gr

MEGA BROKERS: Εθελοντική Αιμοδοσία για τους εργαζομένους της

06/04/2026 - 13:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Iroes: Ο Ανδρέας Τετέι εντάσσεται στους CSR Ambassadors της Stoiximan

06/04/2026 - 13:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Iroes: Ο Ανδρέας Τετέι εντάσσεται στους CSR Ambassadors της Stoiximan

06/04/2026 - 13:29
FleetNews
fleetnews.gr

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

06/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

06/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo