Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δημόσιο: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις υπαλλήλων
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
17/08/2016 · 03:00

Δημόσιο: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις υπαλλήλων

Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός Σεπτεμβρίου θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί στο opengov.gr, αλλά το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν έχει προφτάσει να κατατεθεί επίσημα στο Κοινοβούλιο, το οποίο πλέον έχει κλείσει για το καλοκαίρι και αναμένεται να ξανανοίξει το τελευταίο επταήμερο του Αυγούστου.

Τότε, αναμένεται να πάρει την κοινοβουλευτική οδό το νομοσχέδιο για την κινητικότητα προκειμένου να ψηφισθεί εντός Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης “είναι θέμα της Βουλής το πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κινητικότητα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Με τις αλλαγές που θα φέρνει υπολογίζεται ότι θα μειώσει σε περίπου δύο μήνες το μέσο χρόνο μιας μετάταξης που φτάνει σήμερα από ένα έως και τρία χρόνια.

Βασικά σημεία του νέου πλαισίου είναι:

Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.

Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.

Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Η αποκάλυψη ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνεργασία που έχει ξεκινήσει ήδη με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε -πέρα από τα προβλεπόμενα βαθμολογικά κίνητρα- να επιτευχθούν και μισθολογικά στο μέλλον για τις θέσεις που προαναφέραμε.

Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).

11 ερωτήσεις – απαντήσεις
Έντεκα ερωτήματα και, βεβαίως, τις απαντήσεις τους, δίνει το ΥΠΕΣΔΑ για το νέο Νόμο Κινητικότητας στο Δημόσιο σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αναλυτικά:
Τι ακριβώς είναι ο νέος νόμος για την κινητικότητα; Πρόκειται για μια απλή τροποποίηση του υπαλληλικού κώδικα σχετική με τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων;
Όχι. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Για πρώτη φορά στη διοικητική ιστορία το ζήτημα «κινητικότητα» αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα και ενιαία. Πρόκειται για νόμο – τομή, η δημοσίευση του οποίου θα αποτελέσει την πράξη τέλους της αναρχίας και της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε για δεκαετίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων. Πυρήνας της νέας κινητικότητας είναι η σύνδεση των αναγκών των υπηρεσιών με τις ατομικές επιλογές των υπαλλήλων.

Υπάρχει κάποια βασική αρχή που διέπει το νέο σύστημα;
Υπάρχει ένα πλαίσιο συνταγματικών αρχών που κατοχυρώνεται ρητά στο νόμο: Ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Βασική επίσης αρχή είναι αυτή της εθελούσιας συμμετοχής του υπαλλήλου, σε θέσεις που μπορεί να προσφέρει με τον πλέον αποτελεσματικό και ποιοτικό τρόπο τις υπηρεσίες του στο Κράτος και, κατ’ επέκταση, στους πολίτες. Έτσι το νέο σύστημα δεν απέχει απλώς παρασάγγας από τις σπασμωδικές και αυταρχικές προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κατάφεραν απλώς να διαλύσουν το διοικητικό μηχανισμό, αλλά βρίσκεται στους αντίποδες αυτών των πολιτικών. Αυτό συμβαίνει γιατί δομήθηκε με τρόπο επιστημονικό στη βάση των σύγχρονων πορισμάτων της διοικητικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι με γνώμονα γνωστές ιδεοληψίες.

Το νέο σύστημα επιφέρει και αλλαγές στο γνωστό σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων;
Το νέο σύστημα επιφέρει μείζονες αλλαγές στο απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο από τα πράγματα σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων. Πλέον οι μετακινήσεις από τη μία δημόσια Υπηρεσία σε άλλη διενεργούνται ως μετατάξεις και μόνον κατ’ εξαίρεση, όταν συντρέχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, παίρνει τη μορφή της απόσπασης. Και πάλι όμως, η απόσπαση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος με μόνη δυνατότητα μιας και μόνον επιπλέον παράτασης.

Ποιους υπαλλήλους και ποιους φορείς περιλαμβάνει το νέο σύστημα;
Στο νέο σύστημα περιλαμβάνονται όλοι οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι εφόσον έχουν συμπληρώσει διετία από το διορισμό τους, μόνιμοι ή υπηρετούντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, πλην των διοικητικών, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Τι είναι η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας;
Πρόκειται για συλλογικό όργανο με αυξημένες εγγυήσεις αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και γνώσης. Αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ ως πρόεδρο, ένα μέλος του ΑΣΕΠ, έναν νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον αναπληρωτή Διοικητικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συντονίζει και επιβλέπει την εφαρμογή του Ενιαίου συστήματος Κινητικότητας, αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων και έχει την εποπτεία της διαχείρισης του Ψηφιακού Οργανογράμματος της Δημόσιας Διοίκησης.

Τι είναι το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης;
Για πρώτη φορά δημιουργείται η ψηφιακή αποτύπωση όλων των φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η συμμετοχή των Υπηρεσιών σε αυτό, αποτελεί μάλιστα προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας, όπως και η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους.

Τι αλλάζει στις διαδικασίες κινητικότητας;
Η καταγραφή των αναγκών των Υπηρεσιών θα αποτυπώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων όπου θα εισάγονται οι προσφερόμενες θέσεις. Με βάση αυτή, το πρόγραμμα κινητικότητας θα διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι οποίες αξιολογούνται και κρίνονται με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα από τριμελές όργανο αυξημένων εγγυήσεων της Υπηρεσίας υποδοχής.

Και τι γίνεται με τη γνωστή γραφειοκρατία των μετατάξεων και αποσπάσεων;
Η γραφειοκρατία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Οι δεκάδες υπογραφές που απαιτούνταν για την απλή μετακίνηση ενός υπαλλήλου από τη μία Υπηρεσία στην άλλη καταργούνται και εκδίδεται πλέον μόνο μία διοικητική πράξη από το αρμόδιο όργανο του φορέα υποδοχής. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα για μία απόσπαση ενός υπαλλήλου απαιτείτο η διοικητική εμπλοκή τριών Υπουργείων, κάτι που σήμαινε γραφειοκρατικά βάρη, οικονομικό κόστος και τελικά καθυστερήσεις και παράλογες καταστάσεις που στρέβλωναν το σκοπό του συστήματος κινητικότητας.

Τι γίνεται όμως με τους φορείς από τους οποίους αποχωρούν οι υπάλληλοι
Κατ’ αρχήν εισέρχονται δικλείδες ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι καμία Υπηρεσία δεν θα αδειάσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δεύτερον, όλοι οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα, οπότε θα έχουν κι εκείνοι τη δυνατότητα να αναπληρώσουν το αναγκαίο προσωπικό και μάλιστα με εκείνους τους υπαλλήλους που είναι κατάλληλοι για τα συγκεκριμένα καθήκοντα.;

Άρα καταργούνται και οι πελατειακές σχέσεις;
Το ισχύον σύστημα είχε δομηθεί πάνω σε μια παλαιού τύπου αρχιτεκτονική των δημοσίων υπηρεσιών και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την οργανωτική και θεματική ανάπτυξη του δημόσιου Τομέα. Όμως εξυπηρετούσε το παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία αντί να το εξορθολογίσει το καθιστούσε ολοένα και πιο περίπλοκο, για να απαιτείται η πολιτική παρέμβαση ακόμη και για την απλούστερη περίπτωση. Κατέστησε το σύστημα κινητικότητας από εργαλείο βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη σε όχημα πολιτικής εκμετάλλευσης προς επιβίωση του πολιτικού κατεστημένου. Σήμερα το ενιαίο σύστημα κινητικότητας έχει αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Οι πρόνοιες για συνυπηρέτηση και αμοιβαίες μετατάξεις παραμένουν;
Οι πρόνοιες τόσο για αμοιβαίες μετατάξεις όσο και για τη συνυπηρέτηση συζύγων διατηρούνται και μάλιστα απλοποιούνται και τους αποδίδεται ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, η νέα κινητικότητα διαμορφώνει κίνητρα μετακίνησης σε παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ·
  • ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  • ·
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Αμφίβολος για τη «διαβολοβδομάδα» ο Κέντρικ Ναν

All Content

Μάτζικ-Γκρίζλις 118-111: Νικητές οι... Γερμανοί στο Βερολίνο με ανατροπή από το -20! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Ubitech: Τα νέα επιχειρηματικά «στοιχήματα» - Χρονιά «εκτίναξης» το 2026 με ανάπτυξη έως 30%

All Content - BusinessNews.gr

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το 2025 με 50.710 ρυθμίσεις, ύψους 15,7 δισ. ευρώ.

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 90εκ. από την ΕΤΕπ για την πρώτη επένδυση παραγωγής γαλλίου στην Ευρώπη

All Content

Ελληνική TV: Η (σκληρή) πραγµατική εικόνα

All Content

Aλλάζει χέρια η MRB Hellas

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Αταμάν: «Τα χάσαμε όλα στο τέταρτο δεκάλεπτο» - Γκραντ: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

All Content

Πρώτο βήμα για τους «8» ο Αθηναϊκός, 81-72 τη Σοπρόν (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Funky Buddha: Διεθνής επέκταση σε τρεις ηπείρους και στρατηγική διεθνοποίησης το 2025

All Content - BusinessNews.gr

The Olive Legend Group: To turn around story της αγοράς ελαιόλαδου, με την υπογραφή Καραμούζη - Αντωνόπουλου

All Content - BusinessNews.gr

Aλλάζει χέρια η MRB Hellas

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αίγινα: Στα δικαστήρια ο χειριστής του ταχύπλoου που σκόρπισε το θάνατο
Αίγινα: Στα δικαστήρια ο χειριστής του ταχύπλoου που σκόρπισε το θάνατο 17/08/2016 - 03:00
Σε ετοιμότητα το ΥΠΟΙΚ μετά την "τρύπα" στα έσοδα 17/08/2016 - 03:00
Σε ετοιμότητα το ΥΠΟΙΚ μετά την "τρύπα" στα έσοδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Greek Sunday στο εστιατόριο Papagalos: Η πιο όμορφη εκδοχή της Κυριακής
    15/01/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έντι Ράμα: «Οι Έλληνες νομίζουν ότι είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
    15/01/2026 - 21:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μελίνα Τραυλού: Η εμπορική ναυτιλία δεν είναι πεδίο συγκρούσεων - Έκκληση για ευρωπαϊκή παρέμβαση
    15/01/2026 - 21:11 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Γεύμα Μητσοτάκη με τον Μιράν της Fed και την Γκίλφοϊλ - Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο
    15/01/2026 - 20:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κυρώθηκε από τη Βουλή η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train - τι προβλέπει
    15/01/2026 - 20:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    15/01/2026 - 19:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον 6,7 χιλιάδες δικαιούχους - 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
    15/01/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στο κέντρο της Ουτρέχτης
    15/01/2026 - 19:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σύλληψη δύο Κινέζων για απάτες - Πώς έστηναν ψεύτικες κεραίες κινητής και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς
    15/01/2026 - 18:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Dimand: Πώληση και επαναγορά μετοχών από τον CEO Δημήτρη Ανδριόπουλο
    15/01/2026 - 18:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • The Olive Legend Group: To turn around story της αγοράς ελαιόλαδου, με την υπογραφή Καραμούζη - Αντωνόπουλου
    15/01/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επίδομα ενοικίου: Ολοκληρώνεται η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025
    15/01/2026 - 10:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Glooms: Και στον χώρο της υπόδησης η οικογένεια Γεωργιάδη της Premia Properties
    15/01/2026 - 08:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ubitech: Τα νέα επιχειρηματικά «στοιχήματα» - Χρονιά «εκτίναξης» το 2026 με ανάπτυξη έως 30%
    15/01/2026 - 09:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Funky Buddha: Διεθνής επέκταση σε τρεις ηπείρους και στρατηγική διεθνοποίησης το 2025
    15/01/2026 - 12:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Αμφίβολος για τη «διαβολοβδομάδα» ο Κέντρικ Ναν

15/01/2026 - 22:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μάτζικ-Γκρίζλις 118-111: Νικητές οι... Γερμανοί στο Βερολίνο με ανατροπή από το -20! (vids)

15/01/2026 - 21:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ναυπηγεία Χαλκίδας: Το πρώτο ελληνικό Ναυπηγείο που έλαβε Δήλωση Επαλήθευσης της Έκθεσης Ανθρακικού Αποτυπώματος

15/01/2026 - 15:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Correct Creative Productions - BookLover.gr: Σημείο αναφοράς για AI-driven παραγωγές

15/01/2026 - 15:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Πρώτο με μέσο όρο 22,1% στο γενικό σύνολο του κοινού το Survivor

15/01/2026 - 15:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

DRUCKFARBEN Group: CSR απολογισμός 2025 – Προοπτικές για το 2026

15/01/2026 - 14:23
FleetNews
fleetnews.gr

Filante: Η νέα ναυαρχίδα της Renault

15/01/2026 - 08:35
FleetNews
fleetnews.gr

Χρονιά ρεκόρ για την CUPRA το 2025 – Αρνητικό το πρόσημο για τη SEAT

15/01/2026 - 06:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Best Hair International” στα Hair & Beauty Global Awards στην Ιταλία”

14/01/2026 - 15:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Hollywood Clinic SKG”

14/01/2026 - 09:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo