Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η Αθήνα φιλοξενεί την 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς - Διεξάγεται έως 17 Απριλίου στο ΚΠΙΣΝ
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
16/04/2024 · 07:57

Η Αθήνα φιλοξενεί την 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς - Διεξάγεται έως 17 Απριλίου στο ΚΠΙΣΝ

Η Ελλάδα θα συνοδεύσει τη διεθνή αυτή διοργάνωση με είκοσι δεσμεύσεις υπέρ της προστασίας των ελληνικών θαλασσών και της βιωσιμότητας των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η Ελλάδα, σηματοδοτώντας τη βούλησή της να συμβάλλει ενεργά, στις διεθνείς προκλήσεις της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει την προστασία των ωκεανών, φιλοξενεί την 9η διεθνούς διάσκεψης για τους ωκεανούς «Our Oceans» (OOC-9), που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 17 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για έναν διεθνή θεσμό, που ξεκίνησε το 2014 με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών και να «αποσπάσει» δεσμεύσεις από κυβερνήσεις και φορείς της αγοράς.

«Βασικός μας σκοπός είναι η διάσκεψη αυτή να παραγάγει απτά αποτελέσματα. Όχι μόνο να συζητήσει σε αφηρημένο επίπεδο για την περιβαλλοντική προστασία, αλλά να προχωρήσει και σε απτές δράσεις και δεσμεύσεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για τη διάσκεψη μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, μέχρι στιγμής, στις προηγούμενες οκτώ διασκέψεις έχουν αναληφθεί 2.161 δεσμεύσεις από κράτη και διεθνείς οργανώσεις, με το οικονομικό τους αποτύπωμα να υπερβαίνει τα 130 δισ. δολάρια. «Οι δεσμεύσεις αυτές συνθέτουν μια διεθνή οικονομική και περιβαλλοντική πρωτοβουλία».

Πρόκειται για ένα σημαντικό διεθνές γεγονός και σίγουρα το σημαντικότερο για θέματα περιβάλλοντος που έχει φιλοξενήσει η Ελλάδα. Θα εκπροσωπηθούν περισσότερα από 120 κράτη, πρωθυπουργοί και πρόεδροι χωρών από όλο τον πλανήτη, υπουργοί και υφυπουργοί Εξωτερικών, υπουργοί και υφυπουργοί Περιβάλλοντος, αλλά και συναφών με θέματα ωκεανών αρμοδιοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

«Η Ελλάδα, μια χώρα με μια εκτεταμένη ακτογραμμή άνω των 20 χιλιάδων χιλιομέτρων και άνω των 29 χιλιάδων νησιών και βραχονησίδων και μακρά ναυτική παράδοση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πρωτοστατεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του και σημειώνει πως χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η θέσπιση θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών και το έργο της απανθρακοποίησης των νησιών.

Φιλοξενώντας τη διάσκεψη OOC-9 η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στροφή της προς τη βιώσιμη «γαλάζια» οικονομία και παράλληλα επιδιώκει να αναδείξει τις διεθνείς προκλήσεις για τη βιώσιμη αλιεία, την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, ιδίως από τα πλαστικά, καθώς και την αλληλένδετη σύνδεση του κλίματος με τους ωκεανούς.

Η 9η διάσκεψη OOC θα είναι η πρώτη μετά την υιοθέτηση της συμφωνίας για τη διατήρηση και αειφόρο χρήση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας περιοχών πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας, βάσει της Συμφωνίας του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, γνωστή ως Συνθήκη για την Ανοιχτή Θάλασσα (Συνθήκη «BBNJ»), που καλύπτει περισσότερα από τα δύο τρίτα των ωκεανών.

Αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεί το "Our Ocean Youth Leadership Summit", που διεξάγεται σήμερα, αποσκοπώντας στην αφύπνιση της νέας γενιάς για τη βιωσιμότητα των ωκεανών.

--Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα συνοδεύσει τη διεθνή αυτή διοργάνωση με είκοσι δεσμεύσεις υπέρ της προστασίας των ελληνικών θαλασσών και της βιωσιμότητας των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι δεσμεύσεις θα ανακοινωθούν την ημέρα της διάσκεψης και κάποιες θα είναι άμεσες, ενώ κάποιες με ορίζοντα μέχρι το 2030.

Οι πρώτες που ανακοινώθηκαν ήδη αφορούν την άμεση θεσμοθέτηση δύο μεγάλων, εθνικών, θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, τα οποία θα είναι από τα μεγαλύτερα στην Μεσόγειο.

Για την επιτήρησή τους θα αξιοποιηθεί υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, με drones, ραντάρ, δορυφόρους και σκάφη, σε πραγματικό χρόνο. Για την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών θα διατεθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ακόμη, θα ενισχυθεί θεσμικά ο ρόλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), ενώ άμεση θα είναι η συνεργασία των αρμοδίων με το λιμενικό σώμα.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, η αλιεία με μηχανότρατες θα απαγορευθεί από το 2026 μέσα στα εθνικά πάρκα της χώρας. Το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές έως το 2030.

Οι αλιείς θα λάβουν αντισταθμιστικά οφέλη για την απώλεια του εισοδήματός τους επειδή, εκτός από τα εθνικά πάρκα, δεν θα τους επιτρέπεται να ψαρεύουν και σε μια ζώνη γύρω από τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Όσον αφορά τις 122 εναπομείνασες βιτζότρατες δε θα δοθεί άλλη παράταση, πέρα από το τρέχον πρόγραμμα απόσυρσης.

Ακόμη, σχεδιάζεται η ύπαρξη αντισταθμιστικών μέτρων για την προστασία των εθνικών θαλάσσιων πάρκων και των περιοχών Natura, από́ τις 247 εν ενεργεία ανεμότρατες.

Τέλος, αξιοποιώντας τους οικονομικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, επενδύονται τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση σχετικών δράσεων βιώσιμης αλιείας, κ.ά.

--Οι τομείς δράσης

Επισημαίνεται πως κάθε διάσκεψη OOC εστιάζει σε έξι τομείς δράσης:

- Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές, με τη θέσπιση των οποίων διασφαλίζεται αποτελεσματική διαχείριση με στοχευμένα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν υπόψη τις πιέσεις των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από δραστηριότητες.

- Βιώσιμη γαλάζια οικονομία, ως βασικό εργαλείο αειφόρου χρήσης των θαλάσσιων πόρων, που συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη δραστηριοτήτων, οι οποίες βασίζονται στους ωκεανούς.

- Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με εστίαση στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ κλίματος και ωκεανών και την ανάληψη δράσεων με ολιστικό τρόπο, έχοντας υπόψη τον ρόλο του ωκεανού ως ρυθμιστή του κλίματος και την ανάγκη περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

- Ναυτική Ασφάλεια, με ανάδειξη των πτυχών της, όπως η αντιμετώπιση της πειρατείας, της παράνομης διακίνησης αγαθών και ανθρώπων, της παράνομης αλιείας και της ρύπανσης.

- Βιώσιμη αλιεία, μέσω της προώθησης αποδοτικών πρακτικών αλίευσης, της επιτήρησης απαγορεύσεων και περιορισμών, καθώς και άλλων ολιστικών λύσεων για τον περιορισμό της υπεραλίευσης και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

- Θαλάσσια ρύπανση, λόγω της απόρριψης θρεπτικών συστατικών, χημικών ουσιών και απορριμμάτων, που οφείλεται σε χερσαίες ή θαλάσσιες δραστηριότητες.

Η Ελλάδα θα δώσει, παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση σε τέσσερις οριζόντιους τομείς, που διατρέχουν και τις έξι θεματικές:

- Βιώσιμος τουρισμός σε παράκτιες περιοχές και νησιά για την επίτευξη της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξης, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ευημερίας των τοπικών κοινοτήτων.

- Πράσινη ναυτιλία, στο πλαίσιο της οποίας θα ενθαρρύνεται ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικά φιλικών δράσεων για τον έλεγχο της ρύπανσης, την προώθηση της απανθρακοποίησης και τη στροφή προς βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης, που αποσκοπούν στον περιορισμό του αντικτύπου της ναυτιλίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

- Μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά. Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η συγκεκριμένη μορφή ρύπανσης αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την ανθρώπινη υγεία, μέσω της τροφικής αλυσίδας.

- Πράσινη μετάβαση στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που συνδέει τρεις ηπείρους και λειτουργεί ως σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της μετάβασης προς ένα βιώσιμο μέλλον στη Μεσόγειο και «ξεκλειδώνοντας» οφέλη για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Ξεκίνησε 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, το οποίο θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώνεται επ'ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς (Our Ocean Film Festival) προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο για να αναλογιστεί κανείς τις περιβαλλοντικές απειλές.

«Η Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευσή της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στις παγκόσμιες προσπάθειες απέναντι στην κλιματική κρίση και στις περιβαλλοντικές απειλές. Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε τη δυναμική και την επιρροή που έχει η τέχνη, ώστε οι κοινωνίες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο στα κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας, όπως είναι το περιβάλλον ή η κλιματική κρίση. Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την κινητοποίηση του κοινού και την συμμετοχή του στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσω του κινηματογράφου», ανέφερα χαρακτηριστικά.

Για ένα έργο χωρίς αποκλεισμούς, αφιερωμένο στους Ωκεανούς, το οποίο ελπίζουν να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο θεσμό, έκανε λόγο η ειδική απεσταλμένη του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, συντονίστρια του Our Ocean Conference 2024, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μιλώντας στην έναρξη του 1ου Our Ocean Film Festival.

« Για τρεις ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι εξερεύνησης, έμπνευσης και υπεράσπισης της προστασίας και διατήρησης των πολύτιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας.

Παρουσιάζονται βραβευμένες ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ελληνικές παραγωγές.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αποδίδει τα εύσημα στο θαυμάσιο έργο που επιτελούν οι εξαιρετικές ομάδες ωκεανογραφικών ιδρυμάτων, θαλάσσιων βιολόγων και ερευνητών που συμμετέχουν στο 9ο Our Ocean Conference», επισήμανε η κ. Αυγερινοπούλου.

Όπως είπε, τα θέματα των ταινιών ντοκιμαντέρ εντάσσονται στους έξι τομείς δράσης στους οποίους επικεντρώνεται η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς:

Θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές
Βιώσιμη γαλάζια οικονομία,
Κλίμα-Ωκεανός,
Θαλάσσια ασφάλεια,
Βιώσιμη αλιεία και
6. θαλάσσια ρύπανση.

Επιπλέον, όπως είπε η κ. Αυγερινοπούλου, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τέσσερις οριζόντιους τομείς, που διατρέχουν και τις έξι προαναφερθείσες θεματικές της Διάσκεψης OOC, δηλαδή στον βιώσιμο τουρισμό σε παράκτιες περιοχές και νησιά, στην πράσινη ναυτιλία, στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσών από πλαστικό και μικροπλαστικό και στην πράσινη μετάβαση στη Μεσόγειο,

«Μαζί, ας επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για ένα μέλλον όπου οι ωκεανοί θα ευδοκιμούν, θα σφύζουν από ζωή και ζωτικότητα για τις επόμενες γενιές», υπογράμμισε η κ. Αυγερινοπούλου ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε «αυτές οι προβολές να αναζωπυρώσουν το πάθος για τη διατήρηση των ωκεανών και να μας ωθήσουν προς ένα πιο φωτεινό, πιο γαλάζιο μέλλον».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Πέτρος Βαρελίδης, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις των συμμετεχόντων στο 9ο Our Ocean Conference.

«Όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει θα τις τηρήσουμε», είπε ο κ. Βαρελίδης.

«H Διάσκεψη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό βήμα ευαισθητοποίησης των πολιτών όλου του κόσμου στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία των θαλάσσιων ωκεανών, του θαλασσίου περιβάλλοντος μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Οι εξαιρετικές παραγωγές θα αναδείξουν πολύ κρίσιμα προβλήματα και λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της προστασίας των θαλασσών και των ωκεανών. Η κοινωνία μας και κυρίως οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να εμπλακούν σε έναν γόνιμο διάλογο για τη βιώσιμη διαχείριση και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Η χώρα μας πρέπει να δώσει το παράδειγμα σε όλο τον πλανήτη για το πώς πρέπει να διασωθεί η πολύτιμη θάλασσα», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της "Πλεύσης Ελευθερίας», Σπύρος Μπιμπίλας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του Our Ocean Film Festival, μίλησαν ο πρόεδρος του Παλάoυ Surangel S. Whipps Jr. και ο πρωθυπουργός της Κοινοπολιτείας της Δομινίκα, Dr. Roosevelt Skerrit καθώς επίσης και επιστήμονες από διάφορες χώρες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών καθώς και άνθρωποι των τεχνών.

Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου.

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείων: Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ από 15 έως 17 Απριλίου, και ώρες 12:00 έως 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Our Ocean διοργανώνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός προπόνησης με ίωση ο Κέντρικ Ναν

All Content

Ολυμπιακός: Κόντρα σε Ζαλγκίρις και απουσίες απόψε στο Κάουνας

All Content - BusinessNews.gr

Atlantic SEE LNG Trade: Οι 4 μακροχρόνιες συμφωνίες πώλησης LNG που υπέγραψε στην Ουάσινγκτον

All Content - BusinessNews.gr

Συμφωνία συνεργασίας ΟΝΕΧ – Hanwha Power Systems στο περιθώριο της Transatlantic Gas Security Summit

All Content - BusinessNews.gr

Skroutz: 18% αύξηση τζίρου των καταστημάτων της περιφέρειας το 2025

All Content

McCann Worldgroup: Η ενέργεια πίσω από τις ιδέες που ενεργοποιούν

All Content

Στην VML η Ayvens

FleetNews

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

FleetNews

«Xρυσή φλέβα» της ηλεκτροκίνησης η ανακύκλωση μπαταριών

FleetNews

Το JAECOO 7 «κατακτά» τον Παρνασσό

All Content

Πανιώνιος: Η πρόταση του Θ. Μικρόπουλου για το salary cap

All Content

Πού θα δείτε τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Κάουνας

All Content - BusinessNews.gr

Uni Systems: Αγωγή κατά ΣΕΠΕ για τη συμμετοχή και εκλογή της Γιώτας Παπαρίδου στην προεδρία

All Content - BusinessNews.gr

METLEN: Πλαίσιο συνεργασίας με τη Shell για συνεργασία στην προμήθεια και εμπορία LNG

All Content - BusinessNews.gr

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μια τρίτη θητεία Μητσοτάκη - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Νέα επένδυση της Toyota σε εργοστάσιο κυκλικής οικονομίας στην Πολωνία

FleetNews

Ζακ Χαζάν (VW): «Έχουμε μια πολύ “rock” τιμή» για το νέο T-ROC

CSRΝews.gr

Chios Climate Chance: Μια ενεργή κοινότητα κλιματικής δράσης

CSRΝews.gr

ΕΕΠΦ: Διοργάνωση της 2ης συνεδρίας του «Προστασία της Φύσης Lab» με θέμα την σπατάλη τροφίμων

CSRΝews.gr

Ελληνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο GIRLS2CYBER για την ενδυνάμωση των κοριτσιών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Απεργία ΓΣΕΕ: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη
Απεργία ΓΣΕΕ: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη 16/04/2024 - 07:20
Διαβάστε τα σημερινά (16/4) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 16/04/2024 - 10:02
Διαβάστε τα σημερινά (16/4) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Όνυξ Τουριστική: Ανακοίνωσε νέα διευθυντικά στελέχη
    25/02/2026 - 16:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Epirus Bank Open Hackathon 2026: Τρεις μέρες καινοτομίας και fintech στα Ιωάννινα
    25/02/2026 - 16:09 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Σε λειτουργία από σήμερα το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο
    25/02/2026 - 16:04 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΑΕΕ: 11,8 εκατ. ευρώ οι συνολικές αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρίες για τις κακοκαιρίες Adel και Byron
    25/02/2026 - 15:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Novo Nordisk: Συνεργάζεται με την Vivtex σε συμφωνία έως και 2,1 δισ. δολαρίων για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
    25/02/2026 - 15:45 ΥΓΕΙΑ
  • Τεχεράνη: Η ιρανική ομάδα αναχώρησε για τη Γενεύη για τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
    25/02/2026 - 15:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • Klarna App: Ξεπέρασε τους 55 εκατ. χρήστες μηνιαίως, καταγράφοντας άνοδο 53% σε ετήσια βάση
    25/02/2026 - 15:35 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Banco Santander: Προβλέπει κέρδη πάνω από 20 δισ. ευρώ για το 2028 μετά την εξαγορά της Webster
    25/02/2026 - 15:27 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι γεωστρατηγικά πιο ισχυρή από ποτέ - Διαψεύδει εμπλοκή στο Ιράν
    25/02/2026 - 15:14 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε τη δημοκρατική κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ
    25/02/2026 - 15:05 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των ακινήτων Καμπά από την REDS στη DIMAND - Συναλλαγές 45,8 εκατ. ευρώ
    24/02/2026 - 18:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η S&P διατηρεί το "BB+" για τη Metlen παρά τις καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους
    24/02/2026 - 18:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα εποχή για τον Όμιλο AXF με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό λιανεμπόριο μόδας
    24/02/2026 - 16:19 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Reddit: Πρόστιμο 16 εκατ. ευρώ λόγω έλλειψης επαλήθευσης της ταυτότητας ανήλικων χρηστών
    24/02/2026 - 17:19 MEDIA
  • Ν. Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ οι β' φάσεις των δράσεων για το φυσικό αέριο στην πόλη της Φλώρινας
    24/02/2026 - 16:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

M&S: Νέος Επίσημος Travel Kit Partner της Atlassian Williams F1 Team

25/02/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Chios Climate Chance: Μια ενεργή κοινότητα κλιματικής δράσης

25/02/2026 - 12:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στο Promitheas Park το Final-8 του Rising Stars

25/02/2026 - 12:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α2 Γυναικών: Πρόγραμμα και αποτελέσματα της περιόδου 2025/26

25/02/2026 - 12:33
FleetNews
fleetnews.gr

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

25/02/2026 - 12:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lenovo: Η ετήσια εκδήλωση «Lenovo Universe» στο Onassis Ready

25/02/2026 - 12:22
FleetNews
fleetnews.gr

«Xρυσή φλέβα» της ηλεκτροκίνησης η ανακύκλωση μπαταριών

25/02/2026 - 12:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΕΠΦ: Διοργάνωση της 2ης συνεδρίας του «Προστασία της Φύσης Lab» με θέμα την σπατάλη τροφίμων

25/02/2026 - 11:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BLONDME

22/02/2026 - 17:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo