Σάββατο, 1 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
04/08/2021 · 08:27

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Οι βασικές εστίες εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, όπου παραμένουν και επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Ο συνοτνισμός των δυνάμεων γίνεται από το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», όπου μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εκεί βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τη νύχτα εκκενώθηκε τμήμα του Κρυονερίου, με μήνυμα από το 112, που βρίσκεται στην οδό Ανοίξεως κοντά στη δασική έκταση. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες πυρκαγιάς. Το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία στον παράδρομο της εθνικης οδού Αθηνών-Λαμίας, από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη. Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα «Λάμπρος»).

Οι βασικές εστίες της φωτιάς εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφένουν να την συγκρατήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως για την ώρα δεν έχει γίνει καταγραφή των σπιτιών που κάηκαν. «Αυτό που κανείς δεν μπορεί να εισπράξει είναι ότι έγιναν έγκυρες αποχωρήσεις πολιτών μέσα από προληπτικές οδηγίες» τόνισε. «Γίναμε μάρτυρες σε δεκάδες περιπτώσεις που πολίτες βοήθησαν ζώα, ώστε να μη χαθεί καμία ζωή».

Για το πως ξεκίνησε η φωτιά, ο κ. Πατούλης είπε ότι «οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι έγινε από κάποιον μετασχηματιστή».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στις 4:07 ο Δήμος Διονύσου ανήρτησε το εξής μήνυμα στο Facebook: «Οι ηρωικές προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης φαίνεται ότι έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, εμποδίζοντας το περασμα της φωτιάς στον οικισμό Κρυονερίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και επαγρυπνούμε μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες, εθελοντές και όσους επιχειρούν και συνδράμουν όλη τη νύχτα έως και αυτή την ώρα».

Μολονότι ο καπνός έχει απλωθεί σχεδόν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, το ευτυχές γεγονός είναι ότι δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για απώλεια ανθρώπινης ζωής. Τα περιστατικά διακομιδής σε νοσοκομεία ήταν μόλις έξι, με άτομα τα οποία υπέφεραν προσωρινά από αναπνευστικές δυσχέρειες.

Στις 03:32 τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου, η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του μηχανισμού 112 εξέπεμψε κατεπείγον μήνυμα εκκένωσης: «Αν βρίσκεστε στην Οδό Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης Κρυονερίου εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ο πρώτος απολογισμός

Η συνολική έκταση της καμένης δασικής περιοχής δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ακόμη. Η καταστροφή είναι τεράστια, τόσο σε έναν από τους ελάχιστους και πλέον σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, όσο και σε υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί περίπου 30 κατοικίες και δεκάδες ακόμη κτίσματα, επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και αυτοκίνητα.

Την Τρίτη

Άντρες της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, επισκέπτονταν τους κατοίκους, κυριολεκτικά «πόρτα-πόρτα», ώστε να απομακρύνουν εγκαίρως τους κατοίκους από τα σπίτια τους το βράδυ της Τρίτης. Σε αρκετές περιπτώσεις, χρειάστηκε αυξημένη πίεση, καθώς ορισμένοι κατ' αρχάς αρνούνταν να αποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν την περιουσία τους. Εκκενώθηκαν αμέσως οι κατασκηνώσεις της περιοχής, ενώ εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και ομίλους κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τους χώρους εργασίας τους.

Μεγάλη επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη ώστε να σωθούν τα δεκάδες άλογα των ιππικών ομίλων που βρίσκονται στην περιοχή. Όσοι από τους ιδιοκτήτες προσπάθησαν νωρίτερα να φτάσουν στους ομίλους, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση, αλλά και τι θα κάνουν με τα ζώα τους, δεν τα κατάφεραν, καθώς η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία. Εν τω μεταξύ, τελώντας σε σύγχυση, αρκετά άλογα εθεάθησαν ελεύθερα στους δρόμους έξω από τους ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Το κτήμα στο Τατόι

Ενώ εκκενώθηκαν Αδάμες, Ολυμπιακό Χωριό, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες καθώς και μεγάλο τμήμα του Κρυονερίου, υπήρξε ανησυχία για τα λεγόμενα «βασιλικά κτήματα» στο Τατόι. Η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχώρησε σε προληπτική μεταφορά κάποιων από τα χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.
Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη, καθώς μία από τις εστίες της καταστροφικής πυρκαγιάς βρισκόταν πολύ κοντά στα ιστορικά όρια του Κτήματος. Ενδεχόμενη αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, κατά την διάρκεια της νύχτας, θα μπορούσε να απειλήσει την Ανακτορική Ενότητα, όπου βρίσκονται όλα τα κτίρια αλλά και ό,τι φιλοξενείται μέσα σε αυτά.

Στα κτίρια του βασιλικού Κτήματος φυλάσσονται περίπου 100.000 κινητά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων συλλεκτικά αυτοκίνητα, βασιλικές άμαξες, πολύτιμα έργα τέχνης, έπιπλα - αντίκες, σπάνια βιβλία, σερβίτσια, ενδύματα κ.λπ, η εσπευσμένη επιχείρηση μεταφοράς τους δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Προϋποτίθεται η επιλογή με βάσει της αξίας τους και έπειτα η μεταφορά τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βραδινής ενημέρωσης που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αποχώρησε με προορισμό το Κτήμα Τατοΐου προκειμένου να επιβλέψει την επιχείρηση μεταφοράς.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κτήματος Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής, η φορά του ανέμου έσπρωξε, το μεσημέρι, τη φωτιά προς την Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον κεντρικό ανακτορικό πυρήνα. «Αν ο άνεμος ήταν νοτιο-ανατολικός, θα βλέπαμε το Τατόι να καίγεται, μαζί με όλους τους ακίνητους θησαυρούς του χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα».

  • ΦΩΤΙΑ
  • ·
  • ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live ο αγώνας της Εθνικής Νεανίδων με τα Σκόπια για το Ευρωμπάσκετ U18 Β’ Κατηγορίας

All Content

Ζούπας: «Δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο»

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Alpha Bank: Στα 497 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Καθαρά κέρδη 27 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο – Άλμα 92,8% στα EBITDA

All Content

AI Act και διαφήµιση: Τι αλλάζει από 2 Αυγούστου

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

FleetNews

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

FleetNews

Το Ford Ranger τώρα σε εκδόσεις ντίζελ και PHEV

All Content

Σκροπολίθας: «Θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο»

All Content

Χαρτώνας: «Ξεκινώ από το… μηδέν, τιμή μου που θα έχω προπονητή τον κύριο Σάκοτα»

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 661 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Eurobank: Καθαρά κέρδη 776 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

FleetNews

Σε άνοδο η αγορά επαγγελματικών της ΕΕ

FleetNews

Stellantis: Αύξηση εσόδων κατά 13% το β’ τρίμηνο

CSRΝews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

CSRΝews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

CSRΝews.gr

Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Νέο μήνυμα συναγερμού 112 σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής
Νέο μήνυμα συναγερμού 112 σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής 03/08/2021 - 21:36
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας 04/08/2021 - 08:37
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Παράταση διαμονής για πυρόπληκτους στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου
    01/08/2026 - 15:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • GBR: Η ανάπτυξη των ελληνικών ξενοδοχείων στηρίζεται πλέον στις τιμές και όχι στον όγκο
    01/08/2026 - 14:43 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Oυγγαρία: Πιθανή διακοπή της λειτουργίας πυρηνικού σταθμού Paks λόγω χαμηλής στάθμης υδάτων στον Δούναβη
    01/08/2026 - 14:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο με πλήρη απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική
    01/08/2026 - 13:40 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ο στρατός του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε εχθρικά drones
    01/08/2026 - 13:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Meteo: Στα 130 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές ανέμου στην Κάρυστο
    01/08/2026 - 12:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026
    01/08/2026 - 12:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Υπ. Υγείας: Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Προϋπολογισμό
    01/08/2026 - 12:25 ΥΓΕΙΑ
  • Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου
    01/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βρεφονηπιακοί σταθμοί: 3+1 ερωτήσεις - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται
    01/08/2026 - 11:40 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μάχη με τις φλόγες στα δύο μέτωπα στη Βοιωτία
    01/08/2026 - 10:08 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026
    01/08/2026 - 12:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ
    01/08/2026 - 10:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στήριξη 60 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα με φόντο το υψηλό κόστος καυσίμων
    01/08/2026 - 10:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου
    01/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Μη εγγυημένο το συμβόλαιο του Χεζόνια στους Καβαλίερς»!

01/08/2026 - 19:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Μούρθια «μπλοκάρει» τη μεταγραφή του NτεΤζούλιους στην Μπεσίκτας!

01/08/2026 - 19:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

31/07/2026 - 13:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Έλλη Κασόλη στο ΕΡΤnews

31/07/2026 - 11:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

31/07/2026 - 09:40
FleetNews
fleetnews.gr

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

31/07/2026 - 09:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

31/07/2026 - 08:17
FleetNews
fleetnews.gr

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

31/07/2026 - 06:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo