Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πώς θα γίνουν τα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
25/09/2020 · 11:21

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια

Αναβρασμός επικρατεί στις σχολές για τον τρόπο έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Οι αποφάσεις της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Τι λένε οι φοιτητικές παρατάξεις.

Η εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού κατά τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και συμμετοχή του πρυτανικού συμβουλίου από την αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου.

Πέρα από τα μέτρα προστασίας της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας -με κυριότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αίθουσες, αμφιθέατρα, εργαστήρια, αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, κλειστούς κοινόχρηστους χώρους, εξωτερικούς χώρους με ταυτόχρονη παρουσία υψηλού αριθμού ατόμων-, η συζήτηση στο Σώμα επικεντρώθηκε στον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με συνδυασμό της ηλεκτρονικής και δια ζώσης διδασκαλίας.

Στο ΦΕΚ Β 3707/04.09.2020, στο πρώτο άρθρο, ορίζεται πως «τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) τίθενται σε πλήρη λειτουργία, μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους». Όμως, η πρόβλεψη του τρίτου άρθρου ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων [...] πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών και με φυσική παρουσία των φοιτητών, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος ανέρχεται κατ' ανώτατο όριο έως τον αριθμό πενήντα (50) ανά τμήμα» θέτει περιορισμούς στην πλήρη λειτουργία του πανεπιστημίου με φυσική παρουσία διδασκόντων και φοιτητών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τμήμα του ΑΠΘ στον α' κύκλο σπουδών με αυτόν τον αριθμό εγγεγραμμένων και υπάρχουν τμήματα και μαθήματα με κατά πολύ μεγαλύτερα ακροατήρια. Για τον τρόπο οργάνωσης της διδασκαλίας του ίδιου μαθήματος σε πολλαπλά τμήματα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ή τη διεξαγωγή των μαθημάτων με ένα μεικτό σύστημα δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας, την ευθύνη έχουν να αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων και ο κάθε διδάσκων.

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου

Στην κατεύθυνση αυτή, τα μέλη της Συγκλήτου συμφώνησαν πως «η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 50 φοιτητές συστήνεται να διεξαχθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με συνδυασμό μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας με φυσική παρουσία, με γνώμονα την αποκατάσταση της κανονικότητας, ήτοι την επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία με διά ζώσης διδασκαλία». Παράλληλα τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Εξάλλου, εκτιμώντας τις κατεπείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση επιπλέον οικονομική ενίσχυση στα Τμήματα, ενώ για την αντιμετώπιση των διδακτικών αναγκών που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ, ως επιτακτική επισημάνθηκε η ανάγκη για την άμεση αναπλήρωση των θέσεων των καθηγητών που αφυπηρέτησαν με την κατανομή του υπόλοιπου 50% των θέσεων μελών ΔΕΠ, αναγνωρίζοντας παράλληλα ως θετική την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για χορήγηση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα αναλάβουν επικουρικό διδακτικό έργο σε φροντιστηριακά και εργαστηριακά μαθήματα -κρίνοντας πάντως ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός.

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα κοινοποιηθούν αναλυτικά στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αριστοτελείου. Οι δε Σχολές και τα Τμήματα καλούνται άμεσα να αποφασίσουν αιτιολογημένα σχετικά με τα μαθήματα που θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως και αυτά που θα διεξαχθούν διά ζώσης σε μικρότερες ομάδες κατά το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο, προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές.

Τέλος, τα μέλη της Συγκλήτου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον οδικό χάρτη που αφορά τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19 στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τι προτείνουν οι φοιτητές παρατάξεις

Τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατέθεσαν φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που συμμετέχουν στα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ (σ.σ. τα Διοικητικά Συμβούλια παραμένουν τα ίδια καθώς πέρυσι την Άνοιξη, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, δεν πραγματοποιήθηκαν φοιτητικές εκλογές).

Αντιπροσωπεία φοιτητών -εκπρόσωποι συλλόγων εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας- λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγιναν δεκτοί στην αίθουσα της Συγκλήτου, για να παρουσιάσουν στα μέλη του οργάνου τα αιτήματά τους.

«Όλοι οι χώροι παντού ανοίγουν. Ζητούμε να ανοίξει και το Πανεπιστήμιο, ζητούμε δια ζώσης διδασκαλία με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Το τελευταίο εξάμηνο φοιτητές από άλλες πόλεις έχουν δαπανήσει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια και τα μαθήματα γίνονται ηλεκτρονικά. Προφανώς υπάρχει θέμα με τις υποδομές του Πανεπιστημίου, όμως υπάρχουν και χώροι αναξιοποίητοι, όπως για παράδειγμα τα περίπτερα της ΔΕΘ, όπου θα μπορούσαν να γίνουν μαθήματα. Ζητούμε να δοθεί άμεσα από την κυβέρνηση στα πανεπιστήμια έκτακτο κονδύλι, να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό και προσωπικό για την καθαριότητα. Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις αποφάσεις της Συγκλήτου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Άννα Μαρία Ηλίου, για την παρέμβαση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές, γνωστοποιώντας και πως στις 2 Οκτωβρίου προγραμματίζουν φοιτητικό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχη κινητοποίηση στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές εκλεγμένοι σε φοιτητικούς συλλόγους με το σχήμα των ΕΑΑΚ. Τα αιτήματα και τις προτάσεις τους άκουσε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας Δημήτρης Κωβαίος. «Θέσαμε το ερώτημα σε ποιο βαθμό θα ανοίξουν οι Σχολές και τι μέτρα θα ληφθούν, αλλά είμαστε μετέωροι, δεν έχουμε απαντήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φοιτητής που εκπροσωπεί το σχήμα στον φοιτητικό σύλλογο Νομικής.

Και οι δύο φοιτητικές παρατάξεις έθεσαν στη διοίκηση του ΑΠΘ ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, τασσόμενοι στο πλευρό εργαζομένων των οποίων η ανάδοχος εταιρεία σίτισης δεν ανανέωσε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν λήξει. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού.

«Έχουμε αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων. Εκεί τρώμε, είναι δίκαια τα αιτήματά τους, είναι άνθρωποι που εργάζονται 20 και 25 χρόνια στη Λέσχη και ζητάμε να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις», δήλωσε ο φοιτητής της Νομικής.

Από την πλευρά των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στις υπηρεσίες της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια συνεχής βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των φοιτητών και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, που προκύπτει από τις δημοσιοποιημένες ετήσιες καταγραφές της άποψης των σιτιζομένων, ενώ από την αρχή της πανδημικής κρίσης άμεσα διασφαλίστηκε η λειτουργία της Λέσχης με διανομή συσκευασμένου φαγητού και στα τρία γεύματα, χωρίς να προκύψει καμία διακοπή της σίτισης.

«Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η συνεχής βελτίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και των συνθηκών διαβίωσης των μελών της κοινότητάς του. Επιπρόσθετα, οι όποιες δίκαιες διεκδικήσεις εργαζομένων άλλων εταιρειών μας έχουν βρει και θα μας βρουν διαρκώς αρωγούς, ειδικότερα όταν αυτές συνδυάζονται με τη δική μας προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση των έργων που ανατίθενται και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το ΑΠΘ», διευκρινίστηκε.

  • ΑΠΘ
  • ·
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • ·
  • ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Σλούκας χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια

All Content

Μπαρτζώκας: «Χρειάζεται να ματώσουμε στο γήπεδο» (vid & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ - Εξαγορά του 51% της Sun Force Two

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 1,47 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2026 - Τα οριστικά στοιχεία

All Content

TikTok στην Ελλάδα: Η οικονοµία της προσοχής και η ελληνική ιδιαιτερότητα

All Content

Κρατική διαφήμιση: Εγκρίθηκαν νέα κονδύλια άνω των 4,7 εκατ.

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

FleetNews

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

FleetNews

Επενδυτικό «reset» για την Stellantis – Έμφαση σε 4 μάρκες

All Content

Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι είναι εύκολη η σειρά με τη Μονακό» (vid)

All Content

Υπερθέαμα με Ολυμπιακός-Μονακό, Βαλένθια-Παναθηναϊκός AKTOR στο παρκέ του Novasports!

All Content - BusinessNews.gr

ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη

All Content - BusinessNews.gr

Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ): Τα σούπερ μάρκετ έχουν επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια

All Content - BusinessNews.gr

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Υποχρεωτικό QR code σε κάθε φορτίο – Σε πλήρη εφαρμογή η β’ φάση

FleetNews

Η Citroën σε δυναμική τροχιά το Α’ τρίμηνο 2026

FleetNews

Η Hyundai λανσάρει τη μάρκα IONIQ στην Κίνα – Πρεμιέρα με δύο πρωτότυπα

CSRΝews.gr

Stoiximan: Νέα πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση των σχέσεων στη σχολική κοινότητα

CSRΝews.gr

METLEN: Επενδύει στη νέα γενιά μηχανικών μέσα από το Engineering The World 2026

CSRΝews.gr

Πειραιώς: Διεθνής διάκριση για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στις προμήθειες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Πέθανε ο ανήλικος που χτυπήθηκε από ΙΧ ενώ έκανε πατίνι
Πέθανε ο ανήλικος που χτυπήθηκε από ΙΧ ενώ έκανε πατίνι 25/09/2020 - 11:12
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν απαιτείται τέστ Covid-19 για αντιγριπικό εμβολιασμό 25/09/2020 - 11:34
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν απαιτείται τέστ Covid-19 για αντιγριπικό εμβολιασμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Περιορισμένη η κίνηση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ – Επτά πλοία πέρασαν το τελευταίο 24ωρο
    27/04/2026 - 15:57 ΚΟΣΜΟΣ
  • DEF 2026 - BAT: Η ισορροπημένη φορολογία από την ΕΕ λειτουργεί ως «ασπίδα» για το παράνομο εμπόριο και τις τοπικές οικονομίες
    27/04/2026 - 15:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σκλαβενίτης: Μεγαλώνει το δίκτυο των «Food to Go» με νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους
    27/04/2026 - 15:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • KIEFER: Το πρώτο τετράποδο πυροσβεστικό ρομπότ στην Ελλάδα, στην έκθεση στην InterAigis 2026
    27/04/2026 - 15:49 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Το 80% των CEOs βλέπει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των εταιρειών λόγω ΑΙ
    27/04/2026 - 15:40 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Shell: Εξαγοράζει την καναδική ARC Resources σε megadeal 16,4 δισ. δολαρίων
    27/04/2026 - 15:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • EPSILONNET: Ο Δημήτρης Κωστούλας αναλαμβάνει Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Digital & e-Invoicing
    27/04/2026 - 15:23 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΕΟΕ: Άρχισαν τα έργα ανακατασκευής του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου
    27/04/2026 - 15:18 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Το ΕΒΕΠ αναλύει τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας
    27/04/2026 - 15:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.242,42 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,01%
    27/04/2026 - 15:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    26/04/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Nαταλί Λεονταράκη, VON POLL Greece: Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο luxury real estate
    27/04/2026 - 07:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Υποχρεωτικό QR code σε κάθε φορτίο – Σε πλήρη εφαρμογή η β’ φάση
    27/04/2026 - 08:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη
    27/04/2026 - 07:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ): Τα σούπερ μάρκετ έχουν επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια
    27/04/2026 - 10:12 CEO INSIGHTS

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Σλούκας χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια

27/04/2026 - 12:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το alley-oop κάρφωμα του Ομορούγι στην κορυφή του Top-10 της GBL (vid)

27/04/2026 - 12:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Ηγεσία σε Πραγματικό Χρόνο: Όταν η Αλλαγή Δεν Περιμένει» στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

27/04/2026 - 12:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Aboutnet: Απορρόφηση του πελατολογίου και των στελεχών της MyWebDesign

27/04/2026 - 11:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Stoiximan: Νέα πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση των σχέσεων στη σχολική κοινότητα

27/04/2026 - 11:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

METLEN: Επενδύει στη νέα γενιά μηχανικών μέσα από το Engineering The World 2026

27/04/2026 - 11:01
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW Σειρά 7: «Neue Klasse» πολυτέλεια

27/04/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Volkswagen: Νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc

27/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo