Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
11/08/2020 · 18:01

Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Εκτός από ποιητής και εκδότης υπήρξε διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, επιμελητής εκδόσεων, βιβλιοκριτικός, συλλέκτης, μελετητής και ερμηνευτής ρεμπέτικων τραγουδιών.

Έζησε 89 «διαγώνια» χρόνια... Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δημητριάδης (το «Ντίνος Χριστιανόπουλος» είναι ψευδώνυμο του ποιητή), ο συλλέκτης έργων τέχνης, ο πρώην ιδιοκτήτης της πινακοθήκης της «Διαγωνίου», ο μελετητής, ο μεταφραστής, ο δοκιμιογράφος, ο σχολιαστής (ενίοτε ιδιαίτερα δεικτικός) των έργων και των ζωών των άλλων, ο πλέον «συζητημένος» ποιητής των τελευταίων χρόνων, πέθανε σήμερα στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, την οποία ουδέποτε εγκατέλειψε (αντίθετα μ’ εκείνη), ύστερα από πολυετή ασθένεια.


Καταβεβλημένος από τις αλλεπάλληλες, τα τελευταία χρόνια, περιπέτειες της υγείας του, παρέμενε πάντα στο ισόγειο διαμέρισμά του στις Σαράντα Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης, περιβεβλημένος από ...ποιητές. Ο Καβάφης κι ο Τσιτσάνης σε κάδρα στον τοίχο πάνω από το γραφείο του.
Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1931. Χρόνια μετά, η ημέρα της γέννησής του (Εαρινό ηλιοστάσιο- πρώτη μέρα της Άνοιξης), έμελλε να χρισθεί ως... «παγκόσμια μέρα της ποίησης». «Δεν θέλω και πολύ τις αυτοβιογραφίες, γιατί μου δίνουν την εντύπωση ότι ξόφλησα κι ότι δεν έχω πια να κάνω τίποτα άλλο παρά να βυθίζομαι στις αναμνήσεις...», έλεγε.


Στην εφηβεία αμφιταλαντευόταν για το εάν θα σπουδάσει θεολογία (πήγαινε στο κατηχητικό και είχε αναφέρει πως είχε επηρεαστεί) ή να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Τελικά αποφάσισε να γίνει φιλόλογος και φοίτησε στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (αποφοίτησε στα 1954) αλλά δε θέλησε ποτέ να εξασκήσει τη φιλολογία ως επάγγελμα. Εργάστηκε ως βιβλιοθηκάριος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ύστερα από οκτώμισι χρόνια παραιτήθηκε. Είχε δηλώσει εξάλλου ότι θεωρεί ... «κατάρα» το να είναι κάποιος υπάλληλος...


Την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1949, με τη δημοσίευση του ποιήματος «Βιογραφία» στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Μορφές». Το 1950 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Εποχή των ισχνών αγελάδων». Το 1958 ίδρυσε και ανέλαβε το περιοδικό «Διαγώνιος» που κυκλοφόρησε ως το 1983, και το 1962 δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο «Εκδόσεις της Διαγωνίου», προτείνοντας και εκδίδοντας σημαντικούς λογοτέχνες. (Νίκος - Αλέξης Ασλάνογλου, Γιώργος Ιωάννου, Περικλής Σφυρίδης, Σάκης Παπαδημητρίου κ.ά).


Εκτός από ποιητής και εκδότης, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος υπήρξε διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, επιμελητής εκδόσεων, βιβλιοκριτικός, συλλέκτης, μελετητής και ερμηνευτής ρεμπέτικων τραγουδιών. Είχε ασχοληθεί επισταμένα με το Διονύσιο Σολωμό, το Στρατή Δούκα, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, το Νίκο Καββαδία, το Βασίλειο Λαούρδα, ενώ είχε εντρυφήσει στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη κι εξέδωσε μελέτες για το ρεμπέτικο τραγούδι.
Το 2011 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για την προσφορά του τόσο στην πνευματική ζωή της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα στα ελληνικά γράμματα. Αρνήθηκε όμως να το παραλάβει παραπέμποντας στο κείμενό του «Εναντίον» από το 1979 όπου αναφέρει: «Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατωτέρου μου και κάποτε θα πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από τη ζωή μας».
Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονα ερωτική διάθεση και επιρροές από το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη. «Πάντως, η βασικότερη διαφορά είναι ότι ο Καβάφης είναι φιλήδονος, ενώ εγώ γράφω για την αγωνία της ερωτικής στέρησης», έλεγε .


Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια διέμενε μόνος του (μετά τα ...«υπερήφανα χρόνια της Δημητρίου Πολιορκητού») σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα των 40 Εκκλησιών, ενώ η υγεία του είχε επιδεινωθεί.


Είπε και έγραψε:
*Το ρεμπέτικο είναι η πολιτιστική αξία του ελληνισμού. Σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.. Μόνο στην Πορτογαλία τα φάντος και στην Ελλάδα το ρεμπέτικο είναι οι τελευταίες εστίες του...
*«Εγώ; Από νταλκά τραγουδάω».
*«Είναι αλήθεια. Μιλώ συχνά αθυρόστομα. Έβρισα πολλούς ανθρώπους , τους σχολίασα αρνητικά. Κινδύνεψα να συρθώ και σε δικαστήρια για αυτά που είπα. Ας είναι. Δεν μου βγήκε σε κακό... Δεν μετανιώνω».
*«Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας/ είναι πολύ ζαχαρωμένα/ ταιριάζουν σε σοκολατόπαιδα/ μα δεν ταιριάζουνε σε μένα/ Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας/ ποτέ δε λένε την αλήθεια/ ο κόσμος υποφέρει και πεινά / κι εσείς τα ίδια παραμύθια...».
- Και το ...θρυλικό «Εναντίον» (το ομότιτλο κείμενό του, τού 1977) σύμφωνα με το οποίο ..(«Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία, απ’ το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων», που μας άφησαν οι αρχαίοι./ Είμαι εναντίον των βραβείων, γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε θα πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά -και κάποτε θα πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από τη ζωή μας...
..Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων/ Είμαι εναντίον των λογοτεχνικών συντάξεων. .. των σχέσεων με το κράτος , των εφημερίδων/ των κλικών/ των κουλτουριάρηδων/ κάθε ιδεολογίας / κάθε ατομικής φιλοδοξίας που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετάμε το τσιγάρο μας στον δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;”).

Ανήμερα της παγκόσμιας μέρας της ποίησης, της πρώτης μέρας της Άνοιξης, ανήμερα και των γενεθλίων του (προ πενταετίας) ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, απαντούσε στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε τι βοηθά λοιπόν η ποίηση;»
-«Ακανθώδες το ερώτημα και δε νομίζω να δύναται κανείς να δώσει τη σωστή απάντηση. Ίσως, θα μπορούσα να πω ότι δίνει έκφραση στην ψυχική ανάγκη μιας μερίδας ανθρώπων που λέγονται ποιητές. Ίσως και σε ορισμένους από τους αναγνώστες τους. Είναι απίθανο μυστήριο αυτό της ποίησης... Εμένα, πάντα μου άρεσαν- μου αρέσουν πολύ, οι λέξεις... Δεν μπορώ όμως να διεισδύσω σ αυτό το μυστήριο που λέγεται ποίηση... Μπορεί όμως η ποίηση να αναστείλει πολέμους, να δώσει λύση σ’ αυτή την κρίση που βιώνουμε; Δε νομίζω...».


Δεν έγραφε -εδώ και χρόνια- ποίηση.


-«Η εποχή σιγά σιγά χειροτερεύει. Ήδη οι νεώτεροι ποιητές εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιούν. Κάτι έχει χαλάσει παντού, σε όλα. Έχει χαλάσει η ίδια η ουσία της ζωής μας. Δεν υπάρχει πλέον ατομική έκφραση που να σε πείθει... Λόγια παρμένα από τα σλόγκαν των εφημερίδων. Ο καθένας γράφει ό,τι μπορείς να φανταστείς με την πεποίθηση πως εκφράζει τον εαυτό του, ενώ δεν εκφράζει παρά μόνο την ηλιθιότητα ή τη μετριότητά του.. Τη μετριότητα της ζωής που βιώνει».
-«Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία/ Βρίσκει κανείς τόσους τρόπους να επιμεληθεί την καταστροφή του», είχε γράψει εξάλλου από τα 1956. Στα 25 του χρόνια.


Φιλόλογος, βραβευμένος, συν-ιδρυτής της «Διαγωνίου», ποιητής, μελετητής, ρεμπετολόγος - και τραγουδιστής- ανθολόγος και συναξαριστής της τέχνης και των δημιουργών της, μάλλον συντηρητικός, ιδιότυπα Χριστιανός, ουδέποτε πολιτικοποιημένος, πάντα και κατά το δικό του τρόπο «ερωτικός», φτωχός, απλός - κάποιοι τον είπαν «απλοϊκό»- και πάντα «Εναντίον» .«Είμαι στ' αλήθεια προκλητικός; Δεν ξέρω. Μ' αρέσει να προκαλώ τους υποκριτές», ομολόγησε .
Ο Χριστιανόπουλος ήταν η Θεσσαλονίκη. «Με τα όλα της» ...


Μέρος -το εναπομείναν υλικό του αρχείου τού Ντίνου Χριστιανόπουλου (56 ετήσια ημερολόγια, κείμενα αλληλογραφίας, περιορισμένος αριθμός χειρογράφων του, αποκόμματα συνεντεύξεών του, αλλά και ηχογραφήσεις στις οποίες ερμηνεύει ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με την κομπανία «Παρέα του Τσιτσάνη»)- βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου δωρήθηκαν προ τριετίας από τον συλλέκτη- συγγενή και μοναδικό διαχειριστή της πνευματικής κληρονομιάς του Ντίνου Χριστιανόπουλου Ιωάννη Μέγα (ξεπερνά τα 90.000 τεκμήρια).


«Ο κ. Χριστιανόπουλος δεν υπήρξε συλλέκτης. Το υλικό που προέρχεται από τον κ. Χριστιανόπουλο δεν είναι βεβαίως συλλογή, αλλά το εναπομείναν υλικό του αρχείου του. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιούσε γραφομηχανή, ούτε βεβαίως υπολογιστή, το αρχείο του δεν είναι ψηφιοποιημένο, αλλά χειρόγραφα κείμενα, πολλά από τα οποία έχουν με τα χρόνια χαθεί... Έδινε τα κείμενά του σε τυπογραφεία ή στους εκδότες και συχνά δεν τα έπαιρνε πίσω...», έλεγε, στη διάρκεια της παρουσίασης της δωρεάς στο ΑΠΘ, τον Οκτώβριο του 2016, ο κ. Μέγας.


Τα δωρηθέντα αρχεία μετά την τεκμηρίωση, βιβλιοθηκονομική επεξεργασία και αρχειοθέτηση τους θα είναι προσβάσιμα στους μελετητές και το κοινό και ηλεκτρονικά (http://www.lib.auth.gr) ενώ τα τεύχη του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαγώνιος» που εξέδιδε ο Ντίνος Χριστιανόπουλο (με την γραφιστική συνεργασία του Κάρολου Τσίζεκ) ψηφιοποιούνται και θα είναι προσβάσιμα και ηλεκτρονικά στο κοινό από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας.


Η κηδεία του Ντίνου Χριστιανόπουλου θα γίνει την Πέμπτη το πρωί, από τα νεκροταφεία της Αναστάσεως του Κυρίου (Θέρμη). Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ώρα της κηδείας.

  • ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα

All Content

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να μείνουμε στη φιλοσοφία μας»

All Content - BusinessNews.gr

Tο ΙΟΒΕ προβλέπει ανάπτυξη 1,8% το 2026 - Τα πιθανά σενάρια για την οικονομία

All Content - BusinessNews.gr

Dimand: Επενδύσεις σε αναπλάσεις, τουρισμό, προσιτή κατοικία και Skyline για την επόμενη 5ετία

All Content - BusinessNews.gr

Η ΑΑΔΕ «χτενίζει» το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κλοιός στα e-shops, εντατικοί έλεγχοι για ΦΠΑ

All Content

Oι «μνηστήρες» για τα spec του Υπουργείου Οικονομικών

All Content

ΟΣΔΕΛ: Δεκτή η εισαγγελική παραγγελία κατά της ΕΕΤΤ

FleetNews

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

FleetNews

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

FleetNews

Το νέο, καινοτόμο ρεζερβουάρ υδρογόνου της BMW iX5 Hydrogen

All Content

Έτσι νίκησε ο Ολυμπιακός την Αρμάνι και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο (vid)

All Content

Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός, 85-76 την Αρμάνι Μιλάνο (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή - Ανθεκτικότητα και σταθερές προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Έρευνες υδρογονανθράκων: Η «ακτινογραφία» του στόχου στο μπλοκ 2 του Ιονίου

All Content - BusinessNews.gr

ΔΟΕ: Η Ευρώπη έχει αεροπορικά καύσιμα για έξι εβδομάδες

FleetNews

Επεκτείνεται το εργοστάσιο της VW Eπαγγελματικά Οχήματα στη Βζέσνια

FleetNews

Έτοιμη η νέα BMW iX3 40 με 635 χλμ. αυτονομία

CSRΝews.gr

Στρατηγική συνεργασία της Cosmos Sport με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

CSRΝews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Επίσημος χορηγός ονοματοδοσίας του Κυπέλλου Ελλάδος Αντισφαίρισης

CSRΝews.gr

RSM Board Diversity Survey 2025: Παρουσίαση των 30 εισηγμένων ελληνικών εταιρειών που προωθούν την συμπερίληψη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Oruc Reis: Ποιο είναι το πλοίο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής "κόντρας"
Oruc Reis: Ποιο είναι το πλοίο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής "κόντρας" 11/08/2020 - 17:55
Κορονoϊός: Από το εξωτερικό μάς ήρθαν 508 κρούσματα 11/08/2020 - 18:11
Κορονoϊός: Από το εξωτερικό μάς ήρθαν 508 κρούσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Με τη συμμετοχή 30 χωρών η τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι για το Ορμούζ - Το «παρών» θα δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
    16/04/2026 - 22:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για τα social media: Ανάγκη για κοινό όριο ηλικίας στα social media
    16/04/2026 - 21:07 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με μικρές μεταβολές το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    16/04/2026 - 20:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης στη G7: Ανθεκτικότητα, ενεργειακή ασφάλεια και AI οι βασικές προκλήσεις
    16/04/2026 - 20:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eκτακτο πρόγραμμα αποζημιώσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ για τυροκομικές επιχειρήσεις της Λέσβου
    16/04/2026 - 20:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη για το 2026 και το 2027, λόγω του πολέμου στο Ιράν
    16/04/2026 - 19:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Crediabank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικού
    16/04/2026 - 19:10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ντόναλντ Τραμπ: Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν 10ήμερη εκεχειρία
    16/04/2026 - 19:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Tο ΙΟΒΕ προβλέπει ανάπτυξη 1,8% το 2026 - Τα πιθανά σενάρια για την οικονομία
    16/04/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τράπεζα Ηπείρου: Διευκρινίσεις για το διοικητικό πρόστιμο 140.000 ευρώ
    16/04/2026 - 17:57 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Dimand: Επενδύσεις σε αναπλάσεις, τουρισμό, προσιτή κατοικία και Skyline για την επόμενη 5ετία
    16/04/2026 - 08:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ΑΑΔΕ «χτενίζει» το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κλοιός στα e-shops, εντατικοί έλεγχοι για ΦΠΑ
    16/04/2026 - 08:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το Elikonos 3 στρέφεται στον δυναμικό κλάδο των healthy snacks - Επενδύει στη Vamvalis Foods
    16/04/2026 - 09:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΑΑ: Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή - Ανθεκτικότητα και σταθερές προοπτικές
    16/04/2026 - 08:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έρευνες υδρογονανθράκων: Η «ακτινογραφία» του στόχου στο μπλοκ 2 του Ιονίου
    16/04/2026 - 08:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να μείνουμε στη φιλοσοφία μας»

16/04/2026 - 21:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του Ερυθρού Αστέρα

16/04/2026 - 20:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στρατηγική συνεργασία της Cosmos Sport με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

16/04/2026 - 14:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κομισιόν: Προτείνει στην Google να μοιράζεται δεδομένα αναζήτησης με ανταγωνιστές

16/04/2026 - 13:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Επίσημος χορηγός ονοματοδοσίας του Κυπέλλου Ελλάδος Αντισφαίρισης

16/04/2026 - 11:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Οι επικρατέστερες τάσεις στα social media το 2026: λιγότερος θόρυβος, περισσότερη στρατηγική

16/04/2026 - 10:47
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Wella Professionals βραβεύεται στα Beauty Stars 2026 by Madame Figaro με το Ultimate Repair Miracle Hair Rescue

16/04/2026 - 09:59
FleetNews
fleetnews.gr

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

16/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

16/04/2026 - 05:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo