Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΚΕΘΕΑ: Η χρήση ουσιών στους νέους στο επίκεντρο της έκθεσης του INCB
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
27/02/2020 · 14:21

ΚΕΘΕΑ: Η χρήση ουσιών στους νέους στο επίκεντρο της έκθεσης του INCB

Έκκληση για βελτίωση των υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας για τους νέους.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Έκθεση του ΙΝCB για το 2019 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών από νέους, επικαλούμενη ευρήματα της Παγκόσμιας Έκθεσης για τα Ναρκωτικά για το 2018 του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC). Η χρήση ουσιών και οι συνδεόμενες με αυτήν βλάβες στην υγεία είναι υψηλότερες μεταξύ των νέων, με την κάνναβη να αποτελεί το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό.

Το UNODC εκτιμά ότι το 2016 έκανε χρήση κάνναβης το 5,6% ή 13,8 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-16 ετών, με τα ποσοστά να ποικίλουν ανά περιοχή του κόσμου. Το υψηλότερο ποσοστό αφορούσε την Ευρώπη (13,9%), ακολουθούμενη από την αμερικανική ήπειρο (11,6%), την Ωκεανία (11,4%), την Αφρική (6,6%) και την Ασία (2,7%). Επιπλέον, οι Παγκόσμιες Εκτιμήσεις για την Υγεία το 2015 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι, ενώ οι θάνατοι από όλες τις αιτίες είναι μόνο 4,8% στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, το 23,1% των θανάτων που αποδίδονται σε διαταραχές της χρήσης ουσιών αφορούν τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο Πρόεδρος του INCB αναφέρει: «Από όλες τις διεθνώς ελεγχόμενες ουσίες, η κάνναβη συνεχίζει να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στους εφήβους και τους ενήλικες. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις εξελίξεις […] και υπογραμμίζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση σε ορισμένες χώρες οι οποίες προχώρησαν στο να επιτρέπουν τη χρήση ελεγχόμενων ουσιών, και συγκεκριμένα της κάνναβης, για μη ιατρικούς σκοπούς, σε αντίθεση προς τις διατάξεις και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συμβάσεις ελέγχου των ναρκωτικών.

Η σχέση του αλκοόλ και του καπνού με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών

H Eτήσια Έκθεση του INCB τονίζει ότι η χρήση αλκοόλ και καπνού από παιδιά και νέους συνδέεται στενά με την έναρξη της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών. Συχνά, η χρήση αλκοόλ και καπνού προηγείται της χρήσης κάνναβης και άλλων ελεγχόμενων ουσιών. Διαχρονικές μελέτες που παρακολούθησαν παιδιά μέχρι την ενήλικη ζωή, έχουν αποκαλύψει ότι όσο νωρίτερα σημειώνεται η έναρξη της χρήσης αλκοόλ, καπνού και κάνναβης στις ηλικίες από 16 έως 19 ετών, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα χρήσης οπιούχων και κοκαΐνης μετά την ενηλικίωση. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη συστηματική χρήση ουσιών, οδηγώντας σε εξέταση των παραγόντων προστασίας και κινδύνου. Η πρόληψη και η θεραπεία για παιδιά και εφήβους χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές και περιβαλλοντικές επιρροές στους νέους και την ανάπτυξή τους.

Αποτελεσματικές παρεμβάσεις πρόληψης

Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα για την Πρόληψη της Χρήσης Ουσιών, που έχουν εκδώσει το UNODC και ο ΠΟΥ, τα προγράμματα πρόληψης για παιδιά και εφήβους που βασίζονται σε ερευνητική τεκμηρίωση, χρειάζεται να περιλαμβάνουν:

  • Έμφαση στις οικογενειακές και γονικές δεξιότητες, ενθάρρυνση της θετικής εμπλοκής των γονιών στη ζωή των παιδιών τους, αποτελεσματική επικοινωνία με κανόνες και όρια.
  • Σχολικά προγράμματα σπουδών που αναπτύσσουν τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των νέων, συμπεριλαμβανομένης της λήψης αποφάσεων, της υιοθέτησης στόχων, καθώς και αναλυτικών δεξιοτήτων, ώστε οι νέοι άνθρωποι να ενημερώνονται σωστά για τις επιπτώσεις των ψυχοδραστικών ουσιών και να μπορούν να ανθίστανται σε επιρροές που ωθούν στη χρήση.
  • Αξιοποίηση των σχολείων για εκτίμηση και αξιολόγηση με δυνατότητα παραπομπής σε περαιτέρω υποστήριξη.
  • Αυστηρή εφαρμογή κανονισμών, ώστε να περιοριστεί η πρόσβαση των παιδιών και των εφήβων σε φάρμακα με ψυχοδραστικές ιδιότητες και να μειωθεί η πρόσβασή τους στον καπνό, το αλκοόλ και την κάνναβη.

Συστάσεις προς τις κυβερνήσεις

Η Ετήσια Έκθεση του ΙΝCB καλεί τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν εθνικά συστήματα επιδημιολογικών δεδομένων, για να παρακολουθούν τις μεταβαλλόμενες τάσεις της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών από τους νέους. Αυτό θα επιτρέψει την εφαρμογή επιστημονικά θεμελιωμένης πρόληψης πριν από την ηλικία έναρξης της χρήσης (προ-γεννητικά, πρώτη και μέση παιδική ηλικία, πρώτα χρόνια εφηβείας).

Οι κυβερνήσεις χρειάζεται να επενδύσουν στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τεχνογνωσίας στο πεδίο της πρόληψης και θεραπείας της τοξικοεξάρτησης, εστιάζοντας στις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται να περιλαμβάνει εθνικά συστήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τους επαγγελματίες πρόληψης και θεραπείας οι οποίοι εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων.

Ο ρυθμός εμφάνισης μη ελεγχόμενων υποκατάστατων χημικών ουσιών θέτει σε δοκιμασία τους διεθνείς ελέγχους για τις πρόδρομες ουσίες

Η χρήση μη ελεγχόμενων χημικών ως υποκατάστατων για πρόδρομες ουσίες που υπόκεινται σε έλεγχο, αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο με την ποικιλία των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται να είναι στην πράξη απεριόριστη. Πολλές ουσίες δεν έχουν γνωστές νόμιμες χρήσεις και δεν μπορούν εύκολα να παρακολουθηθούν. Το ΙΝCB προτρέπει τις κυβερνήσεις στη θέσπιση ενός παγκόσμιου πλαισίου για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη ελεγχόμενων ουσιών.

Το INCB προτείνει την υπαγωγή συνθετικών πρόδρομων ουσιών σε διεθνή έλεγχο

Το INCB προτείνει τον διεθνή έλεγχο της ουσίας μεθυλ άλφα-φαινυλο ακετοξικό (MAPA), προ-πρόδρομης ουσίας της αμφεταμίνης και της μεθαμφεταμίνης. Η MAPA δεν έχει γνωστές νόμιμες χρήσεις, εκτός από περιορισμένους ερευνητικούς και αναλυτικούς σκοπούς, και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως συνθετική πρόδρομη ουσία, ειδικά φτιαγμένη για να παρακάμπτει τους υφιστάμενους ελέγχους.

Παγκόσμια ανασκόπηση

Στην Ευρώπη η διαθεσιμότητα και χρήση υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης βρίσκεται σε άνοδο. Η κοκαΐνη συνέχισε να αποτελεί το πιο κοινώς χρησιμοποιούμενο διεγερτικό. Το EMCDDA αναφέρει αυξανόμενες ενδείξεις πιθανής ανόδου ενέσιμης χρήσης διεγερτικών, μεταξύ αυτών η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και οι συνθετικές καθινόνες. Η κάνναβη αποτελεί την ουσία που κατάσχεται και χρησιμοποιείται συχνότερα. Το 29% των ευρωπαίων ενηλίκων έχουν κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η φεντανύλη αντικαθιστά την ηρωίνη ως οπιοειδές πρώτης επιλογής σε κάποιες χώρες. Το 22% των ατόμων που ζητούν θεραπεία για τη χρήση οπιοειδών αναφέρουν ως ουσία πρώτης επιλογής άλλη ουσία από την ηρωίνη. Αυξανόμενος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών εξέτασαν ή δημιούργησαν προγράμματα ιατρικής κάνναβης, ενώ παράλληλα υπήρξαν ενδείξεις για βήματα προς τη νομιμοποίηση της μη ιατρικής χρήσης της κάνναβης σε κάποιες χώρες.

Στη Βόρεια Αμερική οι θάνατοι από υπερβολική δόση οπιοειδών συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται μέσα από προγράμματα προσέγγισης στην κοινότητα, διάθεση φαρμάκων (π.χ. ναλοξόνη για την υπερβολική δόση) και αύξηση θέσεων θεραπείας καθώς και παροχής υπηρεσιών υποκατάστασης. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην αναδυόμενη κρίση της διαθεσιμότητας και της χρήσης κοκαΐνης. Η αύξηση της παραγωγής και παράνομης διακίνησης μεθαμφεταμίνης αύξησε και τη χρήση της ουσίας στον Καναδά.

Στην Κεντρική Αμερική και Καραϊβική αυξήθηκε η χρήση ουσιών, κυρίως της κάνναβης, ενώ πρόβλημα παραμένει ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Στη Νότια Αμερική τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά συνέχισαν να προκαλούν ανασφάλεια και βία. Αύξηση παρουσίασε και η καλλιέργεια θάμνων κόκας.

Στην Αφρική η παράνομη διακίνηση κοκαΐνης προκαλεί αστάθεια σε ορισμένες χώρες, ενώ επιπλέον πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο πρόβλημα της παράνομης παρασκευής και χρήσης τραμαδόλης. Στην Ασία γίνεται αναθεώρηση των πολιτικών για τα ναρκωτικά προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης αναλογικών ποινών για ελάσσονα αδικήματα και των προσεγγίσεων με βάση την υγεία για την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών. Στην Ωκεανία συνεχίζεται η παράνομη διακίνηση μέσω των νησιών του Ειρηνικού, η οποία έχει επιφέρει προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας για τις χώρες της περιοχής.

Συνεχιζόμενη στήριξη στο Αφγανιστάν

Το 2018 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της συνολικής έκτασης στην οποία καλλιεργείται παράνομα η παπαρούνα του οπίου, καθώς και της εκτιμώμενης ποσότητας οπίου που παράγεται στο Αφγανιστάν, εξαιτίας της μεγάλης ξηρασίας. Ωστόσο, το εκτιμώμενο μέγεθος της οικονομίας του οπίου παραμένει σημαντικό, υπερβαίνοντας την αξία των νόμιμων εξαγωγών της χώρας σε αγαθά και υπηρεσίες. Η Επιτροπή επαναλαμβάνει την ανάγκη να τεθούν σε προτεραιότητα μέτρα, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, ως μέρος της συνολικότερης προσπάθειας οικοδόμησης της ειρήνης, εγκαθίδρυσης της ασφάλειας και επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα.

  • ΝΕΟΙ
  • ·
  • ΚΕΘΕΑ
  • ·
  • ΟΥΣΙΕΣ
  • ·
  • INCB
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος σύλλογος για εμένα» (vid)

All Content

Γιαμπουσέλε: «Όνειρό μου να παίξω σε μία ομάδα με φιλάθλους όπως του Παναθηναϊκού»

All Content - BusinessNews.gr

Concordia Healthcare Partners: Το νέο επενδυτικό fund του Βασίλη Κάτσου

All Content - BusinessNews.gr

Zaro΄s: Αύξηση τζίρου 1,3% και άλμα κερδών 69,4%

All Content - BusinessNews.gr

Flora Food: Στα 185,6 εκατ. ευρώ το συνολικό αποτύπωμα στην Ελλάδα

All Content

Η Choose υπογράφει το rebranding στα myPoint της ΑΑΔΕ

All Content

Growthfund: Media spec 600.000 ευρώ

FleetNews

Στρατηγική συνεργασία incharge και Ελληνικός Χρυσός

FleetNews

Το Ford Ranger PHEV ως… γεννήτρια

FleetNews

ΔΕΗ blue – Visa: Eπιβράβευση έως 18€ τον μήνα για τη φόρτιση EV

All Content

Επίσημα στον Άρη ο Ματ Μόργκαν μέχρι το 2028

All Content

EuroLeague transfer market: Οι κινήσεις των 20 ομάδων

All Content - BusinessNews.gr

Πώς «σώθηκε» το κορωνέικο ελαιόλαδο από τον αποκλεισμό στις διεθνείς αγορές

All Content - BusinessNews.gr

Η QnR επεκτείνεται στην Πολωνία με την εξαγορά της E-XIM IT και ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Άλμα 35% στις πωλήσεις το α' τρίμηνο - Εισπράξεις άνω των 1,7 δισ. ευρώ από το Ελληνικό

FleetNews

BMW Group: Ολοκλήρωση επένδυσης 1,7 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

FleetNews

Ηλεκτρική και πιστή στο DNA της Honda, η WN7 έρχεται στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία της TOYOTA στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

CSRΝews.gr

Athens Open 2026: Η Star Automotive Ελλάς στηρίζει τη μεγάλη επιστροφή του γυναικείου τένις

CSRΝews.gr

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 1ο Κύκλο Green Skills Training

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χίος: Νησιώτες πετούν πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς
Χίος: Νησιώτες πετούν πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς 27/02/2020 - 13:52
Ακυρώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αθήνα λόγω κορονοϊού 27/02/2020 - 14:25
Ακυρώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αθήνα λόγω κορονοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Allianz: Προχωρά σε περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας λόγω χρήσης της ΑΙ
    08/07/2026 - 20:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • DOTSOFT: Οι Νικόλαος Κούλης και Ιωάννης Καλαντζής νέα μέλη στο ΔΣ
    08/07/2026 - 20:10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο για σαλμονέλα
    08/07/2026 - 19:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 2,58 εκατ. ευρώ στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
    08/07/2026 - 19:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων
    08/07/2026 - 18:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τραμπ: Πιθανότατα θα χτυπήσουμε ξανά το Ιράν απόψε
    08/07/2026 - 18:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 2,50% αυξήθηκε το επιτόκιο του ομολόγου 300 εκατ. ευρώ
    08/07/2026 - 18:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 2,14%, στα 360,41 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    08/07/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βασίλης Κικίλιας: Εγκαινίασε τον νέο Επιβατικό Σταθμό Παξών και ανακοίνωσε νέες παρεμβάσεις για το νησί
    08/07/2026 - 17:44 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μαρκ Ρούτε: “Το ζήτημα των S-400 αφορά αποκλειστικά ΗΠΑ και Τουρκία”
    08/07/2026 - 17:42 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Concordia Healthcare Partners: Το νέο επενδυτικό fund του Βασίλη Κάτσου
    08/07/2026 - 14:59 ΥΓΕΙΑ
  • Η QnR επεκτείνεται στην Πολωνία με την εξαγορά της E-XIM IT και ενισχύει τη διεθνή της παρουσία
    08/07/2026 - 07:46 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Προοδευτική: Τι απαντά για LDA Capital - Διαψεύδει δημοσιεύματα και προειδοποιεί με νομικές ενέργειες
    08/07/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Zaro΄s: Αύξηση τζίρου 1,3% και άλμα κερδών 69,4%
    08/07/2026 - 11:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Flora Food: Στα 185,6 εκατ. ευρώ το συνολικό αποτύπωμα στην Ελλάδα
    08/07/2026 - 11:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χατζηνικόλας: «Ελπίζω η Δόξα Λευκάδας να είναι η ευχάριστη έκπληξη»

08/07/2026 - 20:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Οι μεταγραφές των Μπόνγκα και Γιαμπουσέλε φέρνουν τον Χουάντσο πιο κοντά στη Ρεάλ»

08/07/2026 - 20:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία της TOYOTA στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

08/07/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Athens Open 2026: Η Star Automotive Ελλάς στηρίζει τη μεγάλη επιστροφή του γυναικείου τένις

08/07/2026 - 12:56
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το πρώτο Pop-Up Store της La Mer στην Ελλάδα, στην Astir Marina Βουλιαγμένης

08/07/2026 - 12:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Οι πρεμιέρες «Eddington», «Black Phone 2», «Shell» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

08/07/2026 - 11:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: 6.230.000 πολίτες έχουν παρακολουθήσει αθροιστικά έως τώρα τους αγώνες του Μουντιάλ

08/07/2026 - 10:43
FleetNews
fleetnews.gr

Στρατηγική συνεργασία incharge και Ελληνικός Χρυσός

08/07/2026 - 04:59
FleetNews
fleetnews.gr

Το Ford Ranger PHEV ως… γεννήτρια

07/07/2026 - 09:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kathy Heyndels Fashion Show”

04/07/2026 - 16:24
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo