Κυριακή, 8 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τεκμήρια διαβίωσης: Πέντε παγίδες και πώς να τις αποφύγετε
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
11/04/2018 · 03:00

Τεκμήρια διαβίωσης: Πέντε παγίδες και πώς να τις αποφύγετε

Οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης "κρύβουν" φέτος πέντε παγίδες σε βάρος εκατομμυρίων φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα

Οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης "κρύβουν" φέτος πέντε παγίδες σε βάρος εκατομμυρίων φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα. Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, περιστασιακά απασχολούμενοι και πολλοί άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2017 απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα θα πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, ενώ ταυτόχρονα θα χάσουν φοροαπαλλαγές και επιδόματα τέκνων ή θα εισπράξουν μειωμένα επιδόματα τέκνων εξαιτίας της εφαρμογής των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 31 και 34 του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το φορολογητέο εισόδημα κάθε φυσικού προσώπου μπορεί να προσδιοριστεί από τις φορολογικές αρχές εναλλακτικά με βάση τις λεγόμενες «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» δηλαδή τις ελάχιστες ετήσιες δαπάνες χρήσης, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες αλλά και ποσά που, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα ετήσια έξοδα κάθε φορολογούμενου για την ατομική του συντήρηση.

Οι παγίδες που κρύβουν φέτος για τους φορολογουμένους τα τεκμήρια διαβίωσης είναι πέντε:

1. Υπερφορολόγηση του εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών: Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των πραγματικών εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, πολλά φυσικά πρόσωπα θα φορολογηθούν φέτος όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το 2017 αλλά με βάση τα πολύ πιο υψηλά, εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με βάση το σύστημα των τεκμηρίων ή αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορές μεταξύ των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων και των πολύ υψηλών τεκμαρτών που θα προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα είναι αδύνατο να καλυφθούν με περισσεύματα εισοδημάτων ή εσόδων από παρελθόντα έτη, καθώς τα ποσά αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους για την κάλυψη τεκμηρίων στα προηγούμενα 4 – 5 χρόνια.

2. Υπερφορολόγηση οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων (περιστασιακά απασχολουμένων): Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει αυτή τη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος, χιλιάδες φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2017 πολύ χαμηλού ύψους εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση θα κληθούν να πληρώσουν φέτος ποσά φόρου εισοδήματος, τα οποία θα υπολογιστούν με συνολικό συντελεστή φόρου 44% επί εξωπραγματικών ποσών τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Κι αυτό θα συμβεί, επειδή σε κάθε τέτοια περίπτωση το πενιχρό πραγματικό εισόδημα και η προστιθέμενη σ’ αυτό διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύψει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων θα φορολογηθούν στο σύνολό τους ως εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ, ο δε φόρος που θα προκύψει θα διπλασιαστεί αυτόματα καθώς επ’ αυτού θα επιβληθεί και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, με συντελεστή 100%.

3. Υπερφορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και περιστασιακά απασχολουμένων και μέσω της μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού δαπανών με πλαστικό ή άλλης μορφής ηλεκτρονικό χρήμα: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν. 4446/2016, oι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να δικαιούνται την ετήσια έκπτωση φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει, κατά τη διάρκεια του 2017, να έχουν πραγματοποιήσει με πλαστικό χρήμα ή και με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δαπάνες ύψους 10% – 18,75% (βλ. αναλυτικό πίνακα) επί του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του συνολικού ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος και του τεκμαρτού εισοδήματος του έτους 2017. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού, ο υπόχρεος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο εισοδήματος ίσο με 22% του μη καλυφθέντος ποσού.

Ως εκ τούτου, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και περιστασιακά απασχολούμενοι πολίτες, των οποίων τα φορολογητέα εισοδήματα του 2017 θα προσδιοριστούν, κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όχι στα πολύ χαμηλά επίπεδα των πραγματικών αμοιβών που εισέπραξαν το προηγούμενο έτος αλλά σε εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κληθούν να πληρώσουν και επιπλέον φόρο 22% επί ενός ποσού κατά το οποίο θα θεωρηθεί ότι δεν κάλυψαν το απαιτούμενο ποσό δαπανών με πληρωμές μέσω πλαστικού ή άλλης μορφής ηλεκτρονικού χρήματος.

Κι αυτό θα συμβεί, επειδή κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα το οποίο θα ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού της δαπάνης που πρέπει να έχει καλυφθεί με πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω άλλων μεθόδων ηλεκτρονικής πληρωμής δεν θα είναι το πολύ χαμηλό πραγματικό δηλωθέν εισόδημά τους αλλά το πολύ πιο υψηλό ποσό τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο θα έχει προσδιοριστεί με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2017 απέκτησαν πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα και τα τεκμήρια θα εκτοξεύσουν στα ύψη τα τελικά φορολογητέα εισοδήματά τους.

4. Απώλεια της απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από χιλιάδες οικονομικά αδύναμους φορολογουμένους: Πολλοί φορολογούμενοι, των οποίων το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα είναι πενιχρό και, ως εκ τούτου, πολύ πιο χαμηλό από αυτό το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια, θα χάσουν το δικαίωμα μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό θα συμβεί επειδή, σε κάθε τέτοια περίπτωση το τεκμαρτό εισόδημα, επειδή θα είναι υπέρμετρα υψηλό, θα υπερβεί το ισχύον εισοδηματικό όριο απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τις 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τις 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω θα χορηγείται πλήρης απαλλαγή (100%) από τον ΕΝΦΙΑ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Αν, λοιπόν, το πραγματικό εισόδημα ενός άγαμου φορολογουμένου είναι 4.000 ευρώ αλλά το τεκμαρτό εισόδημά του είναι 9.500 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα χάσει την απαλλαγή από το 50% του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, αν το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ενός πολύτεκνου με 4 παιδιά φορολογουμένου είναι 10.000 ευρώ και το εισόδημα που προκύπτει γι’ αυτόν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης φθάνει τις 18.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος πολύτεκνος οικογενειάρχης θα χάσει την απαλλαγή από το 100% του ΕΝΦΙΑ.

5. Απώλεια του δικαιώματος είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων ή είσπραξη επιδομάτων σημαντικά μειωμένων: Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι θα χάσουν κοινωνικά επιδόματα που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, επειδή το εισόδημά τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων που ισχύουν για την είσπραξη των επιδομάτων.

Δήλωσε εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά…

Εάν ένας άγαμος μισθωτός φορολογούμενος δηλώσει για το 2017 ετήσιο ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά το εισόδημα που θα προσδιοριστεί γι’ αυτόν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης είναι 17.000 ευρώ, τότε:

α) Ο φόρος εισοδήματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα υπολογιστούν επί του ποσού των 17.000 ευρώ και όχι επί των 10.000 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος δεν καταφέρει να δικαιολογήσει την επιπλέον διαφορά των 7.000 ευρώ επικαλούμενος περίσσευμα από εισοδήματα παρελθόντων ετών.

Στην περίπτωση αυτή, ο φορολογούμενος θα κληθεί να καταβάλει φόρο εισοδήματος 1.840 ευρώ και επιπλέον ειδική εισφορά αλληλεγγύης 110 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1.950 ευρώ, αντί φόρου εισοδήματος μόλις 300 ευρώ και μηδενικού ποσού ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που αναλογούν στο πραγματικό εισόδημα των 10.000 ευρώ.

β) Tο συνολικό ποσό των δαπανών που πρέπει να έχει καλύψει με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν θα υπολογιστεί με βάση το δηλούμενο εισόδημα των 10.000 ευρώ, αλλά με βάση το μεγαλύτερο ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος των 17.000 ευρώ.

Ετσι, στην περίπτωση αυτή, το ποσό δαπανών που θα πρέπει να είχε καλυφθεί με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα δεν θα είναι 1.000 ευρώ (το 10% των 10.000 ευρώ), αλλά 2.050 ευρώ (το 10% των 10.000 ευρώ συν το 15% των επόμενων 7.000 ευρώ του ετήσιου τεκμαρτού εισοδήματος).

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος όμως θεωρώντας ενδεχομένως ότι θα ληφθεί υπόψη το πραγματικό του εισόδημα μπορεί να αρκεστεί στην πληρωμή με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα μόνο των 1.000 ευρώ και να αφήσει «ακάλυπτο» το ποσό των 1.050 ευρώ που υπολείπεται μέχρι τις 2.050 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή το εκκαθαριστικό που θα του σταλεί για τη φορολογική δήλωση που θα υποβάλει το 2018 (για το έτος 2017) θα περιλαμβάνει μια δυσάρεστη έκπληξη: τη βεβαίωση επιπλέον ποσού φόρου εισοδήματος ίσου με το 22% του «ακάλυπτου» ποσού των 1.050 ευρώ, δηλαδή τον καταλογισμό επιπλέον φόρου εισοδήματος άλλων 231 ευρώ (22% Χ 1.050 ευρώ) ως «πέναλτι» για τη μη κάλυψη όλου του απαιτούμενου ποσού δαπάνης των 2.050 ευρώ με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

  • ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
  • ·
  • ΠΑΓΙΔΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Ηρακλής-Παναθηναϊκός AKTOR σήμερα στην GBL

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής

All Content - BusinessNews.gr

Πετρέλαιο: Τα 95 δολάρια το βαρέλι άγγιξε το Brent - Καμπανάκι κινδύνου από τους αναλυτές

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: «Αιμορραγία» 10 δισ., λόγω πολέμου - Ποιες μετοχές χάνουν και ποιες «αντιστέκονται»

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Το νέο οικοσύστημα εταιρειών και καινοτομίας και ο ρόλος του Δημοσίου

All Content

Τα Rankings των Ermis Awards

All Content

WHY: Ο Μάνος Μοσχονάς αναλαμβάνει καθήκοντα Head of Creative

FleetNews

«Κινούμαι ηλεκτρικά»: Επιπλέον πόροι και παράταση αιτήσεων

FleetNews

Τα 5 σημεία που κάνουν την Ford Mustang Mach-E να ξεχωρίζει

FleetNews

Το BMW Group θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ανθρωποειδή ρομπότ

All Content

Επιτέλους νίκη οι Μπακς με 27π. Γιάννη 113-99 τους Τζαζ (video)

All Content

Τα highlights του Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Τζαζ (video)

All Content - BusinessNews.gr

Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων και ο μηχανισμός προστασίας

All Content - BusinessNews.gr

Νέος γύρος αξιολογήσεων για την ελληνική οικονομία - «Ποδαρικό» με DBRS που επαναβεβαίωσε την επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ

All Content - BusinessNews.gr

Εκτίναξη των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο το 2025 - το επόμενο βήμα του gov.gr

FleetNews

Η Volvo Cars ξεκινά τη μεγαλύτερη ασύρματη ενημέρωση λογισμικού αυτοκινήτων

FleetNews

Στην Αθήνα το παγκόσμιο συνέδριο εισαγωγέων Renault

CSRΝews.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο «11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας» στη Δράμα

CSRΝews.gr

KPMG: Πάνω από 800 Στελέχη HR διαμόρφωσαν τη συζήτηση για το μέλλον της εργασίας στο 29th HR Symposium

CSRΝews.gr

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέα Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2026-2030

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων του τέως ΟΕΚ- Πώς θα υποβάλετε την αίτηση
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση δανείων του τέως ΟΕΚ- Πώς θα υποβάλετε την αίτηση 11/04/2018 - 03:00
Αγώνας δρόμου για τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων CO2 μέχρι το 2020 11/04/2018 - 03:00
Αγώνας δρόμου για τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων CO2 μέχρι το 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση κρασιού «Οινόραμα»
    08/03/2026 - 11:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μ. Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα
    08/03/2026 - 10:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει το Ιράν με όλη την ισχύ του
    08/03/2026 - 09:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    08/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • ΗΠΑ: H CENTCOM διαψεύδει τον ισχυρισμό της Τεχεράνης πως αμερικανοί στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί στο Ιράν
    08/03/2026 - 08:56 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αυξάνονται καθημερινά οι τιμές στα καύσιμα – Έρχονται μεγαλύτερες ανατιμήσεις
    07/03/2026 - 21:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απάτη με «χρυσές» λίρες στη Λάρισα: Πώς δρούσε σπείρα που άρπαξε πάνω από 1 εκατ. ευρώ , από ανυποψίαστους πολίτες
    07/03/2026 - 20:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/03/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
    07/03/2026 - 17:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέος ΚΟΚ: Σημαντική πτώση στα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική
    07/03/2026 - 17:01 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων και ο μηχανισμός προστασίας
    07/03/2026 - 11:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: «Αιμορραγία» 10 δισ., λόγω πολέμου - Ποιες μετοχές χάνουν και ποιες «αντιστέκονται»
    07/03/2026 - 12:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκτίναξη των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο το 2025 - το επόμενο βήμα του gov.gr
    07/03/2026 - 13:10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Εφυγε από τη ζωή στα 82 του ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης
    07/03/2026 - 14:03 LIFESTYLE
  • Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα αναστείλει πλήγματα σε γειτονικές χώρες, εκτός αν επιτεθούν αυτές
    07/03/2026 - 14:31 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής

08/03/2026 - 08:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τζέιλεν Τζόνσον: 35π., 10 ριμπ., 7 ασ και... κορυφή στο Top-5 (video)

08/03/2026 - 07:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Καμπάνια της ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ για το αφιέρωμά της «Γυναίκα και Αθλητισμός»

07/03/2026 - 08:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Pizza Fan: Μοναδικός χορηγός στην Avant Premiere της ταινίας «Φίλοι για Πάντα»

06/03/2026 - 15:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο «11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας» στη Δράμα

06/03/2026 - 12:57
CSRΝews.gr
csrnews.gr

KPMG: Πάνω από 800 Στελέχη HR διαμόρφωσαν τη συζήτηση για το μέλλον της εργασίας στο 29th HR Symposium

06/03/2026 - 12:56
FleetNews
fleetnews.gr

«Κινούμαι ηλεκτρικά»: Επιπλέον πόροι και παράταση αιτήσεων

05/03/2026 - 07:47
FleetNews
fleetnews.gr

Τα 5 σημεία που κάνουν την Ford Mustang Mach-E να ξεχωρίζει

05/03/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“NUVIA Medical Aesthetics”

04/03/2026 - 15:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Backstage Videoclip – Johanna”

04/03/2026 - 15:35
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo