Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Όμιλοy AKTOR και CEO της Atlantic SEE LNG Trade, Αλέξανδρος Εξάρχου, είχε σειρά στοχευμένων επαφών με κορυφαίους διεθνείς παράγοντες, αναδεικνύοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυναμική του εγχώριου επενδυτικού περιβάλλοντος.
Κομβική ήταν η συνάντησή του με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, παρουσία της Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι προοπτικές επενδύσεων, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα. Ειδικότερα, εξετάστηκαν ευκαιρίες που αφορούν το LNG, τον κάθετο ενεργειακό διάδρομο και τις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, πεδία στα οποία ο Όμιλος AKTOR διαθέτει ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία.
Ο κ. Al-Falih, με πολυετή και καθοριστική διαδρομή στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, έχει διατελέσει επικεφαλής της Saudi Aramco και υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ από το 2020 ηγείται του υπουργείου Επενδύσεων της χώρας του, προωθώντας διεθνείς επενδυτικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε το θετικό momentum στις ελληνοσαουδαραβικές σχέσεις και η πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Εξάρχου συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Trump Organization, Eric Trump. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, στη θετική πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια και στις προοπτικές ανάπτυξης, με έμφαση στον τομέα του real estate και στις ευρύτερες ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα σε διεθνείς επενδυτές.

Οι επαφές αυτές επιβεβαιώνουν τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος AKTOR στη διεθνή επενδυτική σκηνή, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον κορυφαίων θεσμικών και επιχειρηματικών παραγόντων για την ελληνική οικονομία.