Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σκέρτσος: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/12/2024 · 18:02

Σκέρτσος: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη

Ο υπουργός Επικρατείας ήταν εισαγωγικός ομιλητής στο Second Growthfund Summit, με θέμα «Στρατηγικό σχέδιο 2025-2027: Αλλάζοντας το παράδειγμα στις δημόσιες επιχειρήσεις».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Στρατηγικό σχέδιο 2025-2027: Αλλάζοντας το παράδειγμα στις δημόσιες επιχειρήσεις», ήταν το θέμα τραπεζιού στην 2η διάσκεψη κορυφής που διοργανώνει το Υπερταμείο (The Second Growthfund Summit), με εισαγωγικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο. Τόσο ο υπουργός, όσο και οι άλλοι συμμετέχοντες στο τραπέζι, επιχειρηματολόγησαν πάνω σε αυτό που ήταν και ο τίτλος της σχετικής συζήτησης.

«Τα βήματα που έχουμε διανύσει τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, έχουν καταστήσει την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα ως μια νησίδα σταθερότητας και στην ευρωπαϊκή σκηνή, αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Η σταθερότητα είναι το Α και το Ω για να μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός», ήταν κάποιες από τις πρώτες σκέψεις του υπουργού Επικρατείας, που εξειδίκευσε στη συνέχεια, μιλώντας για:

*«Την πολιτική σταθερότητα μιας μονοκομματικής, ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης, που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις».

*«Τη δημοσιονομική σταθερότητα μιας οικονομίας που έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της, παράγει σταθερά, και σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει, περιορίζει σημαντικά τη φοροδιαφυγή που αποτελεί υπαρξιακού χαρακτήρα πρόκληση για την ελληνική οικονομία αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη».

Τούτων δοθέντων, «έχουμε μια κυβέρνηση που από το 2019 έχει καταφέρει να εισαγάγει στο δημόσιο μάνατζμεντ, κάποιες από τις αρχές και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο Ά. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι «το λεγόμενο επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από ένας τρόπος στοχοθεσίας, σχεδιασμού, παρακολούθησης, λογοδοσίας και απολογισμού του κυβερνητικού έργου σε ετήσια βάση».

Ίσως, το πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτής της λειτουργίας είναι ο ετήσιος απολογισμός/ προγραμματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου: Έχει, έτσι, «ήδη εγκριθεί το προσχέδιο δράσης για το 2025. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει σε 151 σημαντικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν από όλα τα υπουργεία, σε 172 δημόσιες επενδύσεις», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Ενώ, και μόνο που είναι εκ των προτέρων γνωστό τι είναι προγραμματισμένο για το επόμενο έτος, είναι μια «πολύ σημαντική κατάκτηση για ένα κράτος που την προηγούμενη δεκαετία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από μια κρίση χρέους, ακριβώς γιατί δεν είχε βάλει σε τάξη τα του οίκου του».

Επόμενο θέμα-κυβερνητική προτεραιότητα που έθιξε, ήταν η περιφερειακή σύγκλιση: Πέρα από τις οριζόντιες πολιτικές, πρέπει «να γνωρίζουμε ποια είναι τα κρίσιμα έργα που πρέπει να γίνουν σε κάθε περιφέρεια, ώστε να μπορεί να αναπτύξει τη δική της αναπτυξιακή δυναμική, να μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να μπορεί να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της». Ενώ επεσήμανε συγχρόνως ότι τα σχέδια αυτά δεν συντάσσονται σε κάποια γραφεία στην Αθήνα, αλλά «σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς, τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και εντάσσονται στη συνέχεια στο μεσομακροπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό της χώρας, αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους».

Όμως, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στην ειδική μονάδα Foresight που «μελετά τις τάσεις και τις προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον και θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την ελληνική δημόσια διοίκηση». Τέτοια παραδείγματα είναι η κλιματική κρίση, η ψηφιακή αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη κά.

Αλλάζοντας θέμα, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι το Υπερταμείο έχει συντελέσει τα τελευταία πέντε χρόνια μια «πάρα πολύ σημαντική δουλειά βάσης», δημιουργώντας ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι φορείς του Δημοσίου. Τελικός στόχος δεν είναι άλλος από τις καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, σημείωσε εξ άλλου.

Ειδικά για τα ακίνητα του Δημοσίου, έπρεπε «να αποκτήσουμε κάτι που έλειπε και σκανδαλωδώς δεν δημιουργήθηκε ούτε τα χρόνια της κρίσης: να έχουμε πλήρη εικόνα των ακινήτων που έχει το Δημόσιο» -και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίον «πρέπει να επιταχύνουμε».

Ζητώντας δε, να εγκαταλειφθεί η στενά δημοσιονομική και εισπρακτική λογική, η οποία διέκρινε την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου κατά την προηγούμενη δεκαετία, αντέτεινε ένα άλλο μοντέλο: «Κάθε δημόσια αξία θα πρέπει να βελτιώνει στην πράξη τη ζωή των πολιτών. Αν δεν πετυχαίνουμε αυτό, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά. Οι συμπράξεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν έναν και μόνο στόχο: να βελτιώνουν την παροχή δημόσιων αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός παρουσίασε παραδείγματα καλύτερου δημόσιου μάνατζμεντ, που εμφάνισαν φορείς του Δημοσίου τα τελευταία πεντέμισι χρόνια: ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΔΥΠΑ, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη, συμπλήρωσε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι «έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στους δημόσιους οργανισμούς. Μένουν πολλά να γίνουν, με εμβληματικότερους φορείς του Δημοσίου, στους οποίους πρέπει να αλλάξει το δημόσιο μάνατζμεντ, τα νοσοκομεία. Η δημόσια υγεία πρέπει να έλθει στα επίπεδα της ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας», τόνισε επίσης, εστιάζοντας σε τρεις τομείς κυρίως: επείγοντα, ΕΚΑΒ και χειρουργεία.

Άλλοι φορείς στους οποίους πρέπει να αλλάξουν πολλά είναι αυτοί της διαχείρισης υδάτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς κά. Ενώ, στο σημείο αυτό, έφερε το παράδειγμα του Μετρό Θεσσαλονίκης: «Έχουμε αναθέσει σε ιδιωτικό φορέα με εγνωσμένη εμπειρία από το εξωτερικό, την καθημερινή λειτουργία», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο Ά. Σκέρτσος υπενθύμισε ότι η χώρα μας το 2023 αναδείχθηκε από τον Economist ως «η χώρα της χρονιάς»: όχι τυχαία ούτε αυτονόητα, παρατήρησε. «Αυτό γίνεται γιατί επενδύουμε στη σωστή διακυβέρνηση», δήλωσε καταθέτοντας, τέλος, το στόχο, η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που «δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Στο τραπέζι, αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, Στέφανος Θεοδωρίδης, περιέγραψε το όραμά του: «Θα ήθελα το Δεκέμβριο του 2027 οι συγκοινωνίες της Αθήνας να αποτελούν το προτιμητέο μέσο μεταφοράς των Αθηναίων. Θα ήθελα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να αποτελούν μοντέρνο πρότυπο ταχυμεταφορέα, που θα παρέχουν και πλήρεις οικονομικές υπηρεσίες. Θα ήθελα η ΕΤΑΔ να έχει ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση των 36.000 ακινήτων που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αυτή». Οι αναφορές του Στ. Θεοδωρίδη είχαν βεβαίως σχέση με τις ιδιότητες των άλλων συμμετεχόντων στο πάνελ, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα ανάπλασης της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων.

Εκ μέρους και των διοικήσεων των άλλων δύο συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιώργος Σπηλιόπουλος μίλησε, από τη δική του σκοπιά, για το όραμα των Συγκοινωνιών Αθηνών: στόχος είναι «να είμαστε η πρώτη επιλογή των κατοίκων και των επισκεπτών του λεκανοπεδίου». Στόχος που έχει μπει στις ράγες υλοποίησης μέσω ενός «πολύ μεγάλου και σημαντικού προγράμματος επενδύσεων». Εν προκειμένω, «μέχρι το 2027 θα έχουμε 1.500 καινούρια λεωφορεία και τρόλεϊ», συγχρόνως θα ανανεωθούν οι συρμοί του Μετρό, με δυο λόγια θα υπάρχει μια «καινούρια συγκοινωνία στο τέλος του προγράμματος». Και, η Αθήνα θα έχει γίνει «μία από τις πέντε πόλεις στον κόσμο, που θα έχουν ενιαίο δίκτυο με 7.500 σημεία, και στα οποία με το τηλέφωνό σου, την πιστωτική κάρτα σου θα μπορείς να μπεις στο όχημα χωρίς να χρειάζεται να έχεις βγάλει εισιτήριο».

Το δικό του τομέα προσέγγισε ο Γρηγόρης Σκλήκας, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ: Μιλώντας για έναν «εντατικό κύκλο αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης και υποδομών», υποσχέθηκε γρήγορα αποτελέσματα. Άλλωστε, συμπλήρωσε, «έχουμε πίσω μας μια ιστορία 30 χρόνων αδράνειας». Σύμφωνα με τον ομιλητή, «ο στόχος είναι να αποδίδουμε καλύτερα και ήδη ο πελάτης μας μπορεί να δει τον ψηφιακό ταχυδρόμο». Ας σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ «για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια είχαν οριακά κέρδη».

Τελευταία ομιλήτρια, η Ηρώ Χατζηγεωργίου, διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, που έχει στη διάθεσή της (η ΕΤΑΔ) ένα «ανομοιογενές χαρτοφυλάκιο 36.000 ακινήτων». Άλλωστε, όπως εξήγησε, στην ΕΤΑΔ συναντήθηκαν ακίνητα από διαφορετικές εταιρείες (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, Ολυμπιακά Ακίνητα, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα κά), με ακίνητα διαφορετικού χαρακτήρα και χρήσης.

Η κ. Χατζηγεωργίου προέκρινε την προτεραιοποίηση των ακινήτων, αφού υπάρχουν και κάποια «πολύ εμβληματικά, στρατηγικής σημασίας ακίνητα στα οποία πρέπει να δώσουμε έμφαση». Τέτοια παραδείγματα είναι το «Αχίλλειο», τα Σπήλαια του Διρού, το Τάε Κβο Ντο, που είναι «προορισμοί εθνικής σημασίας», όπως είπε. Συγχρόνως μίλησε και για τη θεραπεία παθογενειών που είχε κληροδοτήσει το παρελθόν, επί παραδείγματι «αποβάλλαμε τέσσερις πολύ μεγάλους, κακούς μισθωτές», ενέργεια που «έφερε έσοδο 8,5 εκατ. ευρώ». Μέσω, εξ άλλου, της ψηφιακής αναβάθμισης ομαδοποιούνται τα ακίνητα, στοιχείο κρίσιμο δεδομένου ότι «το 80% των εσόδων προέρχεται από το 10% των ακινήτων». Ενώ παρατήρησε, τέλος, ότι υπάρχουν και ακίνητα χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά από τα οποία, όμως, θα μπορούσε να υπάρξει κοινωνικό όφελος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μορφίδης.

  • ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ·
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ο Όσμαν αποκάλυψε τι τον εμπόδισε να πάει σε Φενέρμπαχτσε ή Εφές

All Content

Η πρώτη συγκέντρωση του «νέου» Άρη και η ομιλία του Χάρη Παπαγεωργίου (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Ιδιωτική ετικέτα: Γιατί «κολλάει» στο 24% στην Ελλάδα, ενώ σαρώνει στην Ευρώπη

All Content - BusinessNews.gr

Έφυγε απο τη ζωή ο Μιχάλης Φανδρίδης - Σημαντική η πορεία του στον κλάδο FMCG

All Content - BusinessNews.gr

Σε ισχύ το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ - Πού μπαίνουν «κόφτες» για νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Tucson

FleetNews

Πώς η τηλεματική μεταμόρφωσε έναν εταιρικό στόλο 600 οχημάτων

FleetNews

Η Sixt ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ σε έσοδα το α΄ εξάμηνο – Αύξηση 11,3%

All Content

Στον Ολυμπιακό ο Νίκος Πλώτας

All Content

Παναθηναϊκός: Ρήξη μηνίσκου ο Ναν, εκτός για 1,5 με 2 μήνες

All Content - BusinessNews.gr

ΣτΕ: «Oχι» στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους

All Content - BusinessNews.gr

METKA: Διευρύνει τις δυνατότητες στις υποδομές με την απόκτηση του 49% της ΚΟΣΜΟ Κατασκευαστική

All Content - BusinessNews.gr

Παροχές σε είδος στους εργαζόμενους: Τα όρια, οι φόροι και τι αλλάζει στις διατακτικές σίτισης

FleetNews

Η Βρετανία βάζει στο τραπέζι την χαλάρωση των στόχων για τα EV

FleetNews

Αύξηση κερδών 36% για την Geely με ισχυρό αποτύπωμα εξαγωγών

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ με τις νέες μειώσεις φόρων και τις αυξήσεις αποδοχών το 2025
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ με τις νέες μειώσεις φόρων και τις αυξήσεις αποδοχών το 2025 04/12/2024 - 16:20
Τ. Θεοδωρικάκος: Παρατείνονται έως τον Απρίλιο τα μέτρα ελέγχου των τιμών 05/12/2024 - 12:26
Τ. Θεοδωρικάκος: Παρατείνονται έως τον Απρίλιο τα μέτρα ελέγχου των τιμών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωαγορές: Με μικρές απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών
    19/08/2026 - 21:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank-Οι ΜμΕ στην Ευρώπη: Βιομηχανικά οικοσυστήματα και γεωγραφική διάσταση - Η εικόνα της Ελλάδας
    19/08/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε 897 ανέρχεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων
    19/08/2026 - 19:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣτΕ: «Oχι» στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους
    19/08/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Καρκίνος: Εξατομικευμένο εμβόλιο από Moderna και Merck, πέτυχε στη μεγάλη δοκιμή – Νέα εποχή στις θεραπείες
    19/08/2026 - 18:45 ΥΓΕΙΑ
  • Ιδιωτική ετικέτα: Γιατί «κολλάει» στο 24% στην Ελλάδα, ενώ σαρώνει στην Ευρώπη
    19/08/2026 - 18:21 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Πτώση 0,90%, στα 244,79 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    19/08/2026 - 18:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το υπουργείο Αμυνας εξετάζει μετακίνηση της πυροβολαρχίας Patriot από την Κάρπαθο στη Σούδα – Πιθανή ελληνική συνδρομή στη Βουλγαρία
    19/08/2026 - 17:25 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΕ-ΔΠΔ: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Αντόνιο Κόστα στηρίζουν το ΔΠΔ μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων
    19/08/2026 - 16:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ουκρανία: Νέα έρευνα για διαφθορά ανώτατων αξιωματούχων φέρνει νέους πονοκεφάλους στον πρόεδρο Ζελένσκι
    19/08/2026 - 16:46 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΣΔΙΤ 451 εκατ. ευρώ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR, METLEN και ΑΒΑΞ στην τελική μάχη για τις νέες φυλακές Ασπροπύργου
    19/08/2026 - 09:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Έφυγε απο τη ζωή ο Μιχάλης Φανδρίδης - Σημαντική η πορεία του στον κλάδο FMCG
    19/08/2026 - 12:17 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Παροχές σε είδος στους εργαζόμενους: Τα όρια, οι φόροι και τι αλλάζει στις διατακτικές σίτισης
    19/08/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • FT: Το Ιράν εξετάζει πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων στην Ευρώπη
    19/08/2026 - 09:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κρίση Ισραήλ – Τουρκίας με φόντο τη Συρία: Η Άγκυρα διαψεύδει σχέδιο στρατιωτικής ανάπτυξης
    19/08/2026 - 10:10 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Κατερίνα Τσινέκε στον Πανσερραϊκό

19/08/2026 - 20:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χατζηδάκης: «Η μόνη ομάδα για την οποία θα άφηνα το Μαρούσι ήταν το Περιστέρι»

19/08/2026 - 20:01
FleetNews
fleetnews.gr

Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Tucson

19/08/2026 - 09:49
FleetNews
fleetnews.gr

Πώς η τηλεματική μεταμόρφωσε έναν εταιρικό στόλο 600 οχημάτων

18/08/2026 - 10:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo