Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βουλή - Αντιπολίτευση: Ευθύνες σε κυβέρνηση και τράπεζες για χαμηλή ρευστότητα σε ΜμΕ
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/10/2021 · 20:54

Βουλή - Αντιπολίτευση: Ευθύνες σε κυβέρνηση και τράπεζες για χαμηλή ρευστότητα σε ΜμΕ

Βολές σε κυβέρνηση και τράπεζες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για έλλειψη ρευστότητας στις ΜμΕ, στην Επιτροπή Οικονομικών.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ότι είναι «παρατηρητής της έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία», κατηγόρησε την κυβέρνηση η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Οι τράπεζες, είπε, έχουν λάβει πρωτοφανή ρευστότητα τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία δεν διοχετεύουν στην πραγματική οικονομία. Ακόμα και όταν ένας μέρος της ρευστότητας μεταβιβάζεται στην πραγματική οικονομία, αυτό γίνεται ανισομερώς υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι «το 2020, η ρευστότητα των τραπεζών αυξήθηκε περισσότερο από 40 δισ., όμως διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία μόλις 5 δισ.. Εξ αυτών, τα 2,5 δισ. διοχετεύτηκαν περίπου σε 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή στο 4% του επιχειρηματικού συνόλου. Επίσης, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021, έχουμε μια μείωση κατά 40% των νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις. «Οι ροές χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019» διαπίστωσε η κα Αχτσιόγλου.

Οι τράπεζες, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, έχουν τοποθετήσει στην ΤτΕ 32 δισ. ευρώ από την πλεονάζουσα ρευστότητα των 40 δισ. ευρώ, ενώ το 8μηνο του 2020 και του 2021, η αναλογία δανείων είναι 1 προς 4 εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε σχέση με τις μεγάλες, ενώ τα επιτόκια επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων είναι υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και των στεγαστικών σχεδόν διπλάσια. Η ίδια επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών, ότι στο πρόβλημα αυτό τοποθετείται ως «παρατηρητής», χωρίς να λέει τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση - μια στάση που ίσως να την υιοθετεί, ώστε με αυτό τρόπο να αποσείσει την πολιτική ευθύνη που τον βαραίνει για την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ζήτησε, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, την «καθαρή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, για το αν όντως τίθεται από τη Eurostat θέμα εγγραφής των εγγυήσεων - περίπου 23 δισ. που έχουν δοθεί στις συστημικές τράπεζες για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων - στο δημόσιο χρέος» λέγοντας πως «εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μία νάρκη, θα έχουμε τρομερά προβλήματα και φοβερούς κλυδωνισμούς για το δημόσιο χρέος και τη χρηματοοικονομική εμπιστοσύνη της χώρας».

Βολές σε «κυβέρνηση και τράπεζες που οδηγούν στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Υπάρχει είπε «αποκλεισμός από τη ρευστότητα, της συντριπτικής πλειονότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» όταν «οι τράπεζες έως τώρα έχουν αντλήσει περισσότερα από 46 δισ. ευρώ κεφάλαια από το ευρωσύστημα με αρνητικό επιτόκιο, ενώ έχουν αυξηθεί και οι καταθέσεις τους από τον Μάρτιο του 2020 κατά 30 δισ. ευρώ. Παρατήρησε πως οι πιστώσεις τους προς τις επιχειρήσεις συνολικά, είναι κάτι λιγότερο από 8 δισ. ευρώ, καταλογίζοντας στις τράπεζες ότι εφαρμόζουν πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα, μόλις 30.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 830.000 ενεργών επιχειρηματικών ΑΦΜ να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ τη μερίδα του λέοντος των χρηματοδοτήσεων έχουν λάβει οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως πιστοποιεί και η Τράπεζα της Ελλάδος. Υπογράμμισε πως «οι δεσμοί εμπιστοσύνης μεταξύ τραπεζών και μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, έχουν επικίνδυνα διαρραγεί» και ανέφερε πως οι επιλογές της κυβέρνησης υπηρετούν κατ΄ αποκλειστικότητα τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματίες, δηλαδή το 1% της οικονομίας, με τις τράπεζες να καλύπτονται πίσω από αυτή την πολιτική. Επισήμανε τον κίνδυνο οι ιδεολογισμοί των τραπεζών με τις διαγραφές κόκκινων δανείων μέσω του ΗΡΑΚΛΗ, να προεγγράψουν στο δημόσιο χρέος το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων 23 δισ. ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει τις τράπεζες στην αύξηση των χορηγήσεων στην πραγματική οικονομία. Ζήτησε τέλος, οι τράπεζες να φτιάξουν χρηματοδοτικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με κριτήριο τη βιωσιμότητά τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε να πληρώσουν οι τράπεζες και όχι οι επαγγελματίες και οι φορολογούμενοι. Να κουρευτούν γενναία τα «κόκκινα» δάνεια των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, τα στεγαστικά και τα αγροτικά δάνεια. Απέδωσε την αιτία της χρεοκοπίας και του κλεισίματος των πολύ μικρών επιχειρήσεων στον καπιταλιστικό μονοπωλιακό ανταγωνισμό, καθώς όπως είπε, ο τζίρος συγκεντρώνεται σε μεγάλες αλυσίδες και ομίλους. Οι τράπεζες, τόνισε, λειτουργούν ως κερδοσκοπικά ιδρύματα και όχι κοινωφελή και συγκεντρώνουν πόρους για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, γι' αυτό και έχουν διαφορετικές πολιτικές στα επιτόκια - για παράδειγμα ανάλογα με το ποιον δανείζουν - αλλά και στις διαγραφές δανείων.

Τα δάνεια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων διαγράφονται ή αναδιαρθρώνονται, ενώ για τους επαγγελματίες, τα δάνειά τους επιμηκύνονται, με αποτέλεσμα αυτοί να εγκλωβίζονται και να είναι όμηροι στο διηνεκές παρατήρησε ο αγορητής του ΚΚΕ. Υπογράμμισε πως οι τράπεζες στηρίζονται από το κράτος με ανακεφαλαιώσεις, με μη αναβαλλόμενους φόρους, ενώ παράλληλα διευκολύνονται και στο να απαλλαγούν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υποστήριξε πως ο μόνος δρόμος ώστε οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι να αποφύγουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας, είναι να συγκρουστούν με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και να συγκροτήσουν μιας κοινωνική συμμαχία για συνολικές ανατροπές.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, ανέδειξε την υπερβολικά μεγάλη στήριξη των τραπεζών εκ μέρους των Ελλήνων φορολογουμένων, με τα περίπου 44 δισεκατομμύρια των ανακεφαλαιοποιήσεων, με τα 17 δισεκατομμύρια των αναβαλλομένων φόρων που έχουν απαξιωθεί μέσω του Hive Down και με τα 23,24 δισ. των δύο προγραμμάτων «Ηρακλής» για να σημειώσει πως αυτές, αν και στηρίχθηκαν, τελικά αφελληνίστηκαν και περιήλθαν ουσιαστικά στην κατοχή του ΤΧΣ των ξένων. Οι τράπεζες είπε, με ευθύνη των κυβερνήσεων, έχουν μετατραπεί σε κράτος εν κράτει και σήμερα, μάταια η κυβέρνηση τις εκλιπαρεί να δανείσουν την πραγματική οικονομία. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είπε ο βουλευτής, χρεώνει τις υψηλότερες προμήθειες συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τα μεγαλύτερα σπρεντ (διαφορά, μεταξύ επιτοκίων, χορηγήσεων και καταθέσεων), με αποτέλεσμα να μην είναι πια ανταγωνίσιμες οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Βιλιάρδος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι πελάτες των συστημικών τραπεζών είναι μόλις περί τις 2.000 μεγάλες επιχειρήσεις. Από τις 100 αιτήσεις χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι 80 δεν εγκρίνονται. Τα δάνεια της πανδημίας, το μεγαλύτερο μέρος τους απορροφήθηκαν από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Εμείς είπε, ως Ελληνική Λύση, επιμένουμε στη λύση της Bad Bank, κατά το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της δεκαετίας του 1930, ειδικά για τα στεγαστικά. Θεωρούμε ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι απαράδεκτος, ενώ τα Προγράμματα «Γέφυρα» αποτελούν ακόμη μία έμμεση επιδότηση των τραπεζών. Πρόσθεσε πως «εάν δεν δοθούν εγγυήσεις από το κράτος, θα κινδυνεύσουν με χρεοκοπία έως και 700.000 επιχειρήσεις που απασχολούν περί τα 2 εκατομμύρια Έλληνες». Ζήτησε χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, που υποφέρει, όπως είπε, μετά τα γεγονότα της Αγροτικής Τράπεζας, και πρότεινε μία καλύτερη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΒΟΥΛΗ
  • ·
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
  • ·
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ·
  • ΚΙΝΑΛ
  • ·
  • ΚΚΕ
  • ·
  • ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Κι επίσημα παίκτης του ο Μπράνκου Μπάντιο για τρία χρόνια

All Content

Βίκος Ιωαννίνων: Πρώτος ξένος για GBL ο Σάνον Μπογκς (vid & pic)

All Content - BusinessNews.gr

ElvalHalcor: Ισχυρή συμβολή σε οικονομία, εξαγωγές και απασχόληση - Μελέτη του ΙΟΒΕ

All Content - BusinessNews.gr

Concordia Healthcare Partners: Το νέο επενδυτικό fund του Βασίλη Κάτσου

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Νέα διαμερίσματα ετοιμάζει στο Ελληνικό, sold out η Little Athens

All Content

Η Choose υπογράφει το rebranding στα myPoint της ΑΑΔΕ

All Content

Growthfund: Media spec 600.000 ευρώ

FleetNews

Citroen: Νέα σειρά Collection με πλουσιότερο εξοπλισμό

FleetNews

Η Renault βρήκε στο Μαρόκο τη συνταγή του φθηνού αυτοκινήτου

FleetNews

Με υποχρεωτικό σύστημα ασφαλείας ADDW τα νέα αυτοκίνητα

All Content

Πιο βελτιωμένος παίκτης στη Stoiximan GBL ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

All Content

Μοντέρο: "Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό"! (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικές δηλώσεις: Εξετάζει παράταση έως τις 22 Ιουλίου το οικονομικό επιτελείο

All Content - BusinessNews.gr

ΠΣΕ: Οι ελληνικές εξαγωγές παγιώνουν την ανοδική πορεία τους - Άνοδος 13,5% % το πεντάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Μειώσεις τιμών: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης, βιομηχανίας και σούπερ μάρκετ

FleetNews

Deepal S05 PHEV: «Ένα σύγχρονο Plug-in hybrid, σε τιμή hybrid»

FleetNews

Η Πελοπόννησος «υποδέχτηκε» το Ferrari Cavalcade

CSRΝews.gr

Η Danone στηρίζει τις υπηρεσίες υγείας για νεογνά που αντιμετωπίζουν τις πρώτες προκλήσεις της ζωής τους

CSRΝews.gr

UN Global Compact: Τα συμπεράσματα της μελέτης για το 2ο έτος εφαρμογής των εκθεσεων CSRD

CSRΝews.gr

Gold Award στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Γ. Παπανδρέου: Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Γ. Παπανδρέου: Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ 20/10/2021 - 20:18
Καραμανλής: Σχέδιο 3,3 δισ. ευρώ για σιδηροδρομικά έργα 20/10/2021 - 21:45
Καραμανλής: Σχέδιο 3,3 δισ. ευρώ για σιδηροδρομικά έργα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Gorenje μπαίνει επίσημα στο παιχνίδι του FIFA World Cup 2026
    09/07/2026 - 13:50 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ουκρανία: Πλήττει ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και ρωσικά τάνκερ
    09/07/2026 - 13:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΙΕΛΚΑ: Οι Έλληνες ξοδεύουν 770 ευρώ τον χρόνο για έτοιμο φαγητό
    09/07/2026 - 13:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Περισσότεροι από 5.000 θάνατοι φέτος συνδέονται με τον καύσωνα
    09/07/2026 - 13:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Toyota: Νέα υπηρεσία οικιακής φόρτισης οχημάτων
    09/07/2026 - 13:38 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Η Danone στηρίζει τις υπηρεσίες υγείας για νεογνά που αντιμετωπίζουν τις πρώτες προκλήσεις της ζωής τους
    09/07/2026 - 13:37 ESG
  • Κ.Πιερρακάκης: «Οι μεταρρυθμίσεις, και όχι οι κρίσεις, θα καθορίσουν τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο»
    09/07/2026 - 13:33 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βρετανία και Τουρκία υπογράφουν νέα στρατηγική εταιρική σχέση ασφάλειας και άμυνας
    09/07/2026 - 13:32 ΚΟΣΜΟΣ
  • Allianz Research: Στα 6,9 δισ. ευρώ το κόστος μιας πλημμύρας στην Ελλάδα
    09/07/2026 - 13:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Odyssey Cybersecurity αναδεικνύει τη νέα πραγματικότητα των Security Operations στην εποχή του AI
    09/07/2026 - 13:23 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Concordia Healthcare Partners: Το νέο επενδυτικό fund του Βασίλη Κάτσου
    08/07/2026 - 14:59 ΥΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.478,36 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,50%
    08/07/2026 - 15:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 2,14%, στα 360,41 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    08/07/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Booking: Στο ραντάρ της Επ. Ανταγωνισμού οι online κρατήσεις ξενοδοχείων
    08/07/2026 - 15:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δωρεά της βιβλιοθήκης των αφων Βοβολίνη στη ΓΓΕΕ
    08/07/2026 - 17:36 ΕΛΛΑΔΑ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Danone στηρίζει τις υπηρεσίες υγείας για νεογνά που αντιμετωπίζουν τις πρώτες προκλήσεις της ζωής τους

09/07/2026 - 10:36
CSRΝews.gr
csrnews.gr

UN Global Compact: Τα συμπεράσματα της μελέτης για το 2ο έτος εφαρμογής των εκθεσεων CSRD

09/07/2026 - 10:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Transfer market: Οι κινήσεις των 14 ομάδων της GBL

09/07/2026 - 10:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Meteorites και Καθημερινή για τη συνδρομή με τους The New York Times

09/07/2026 - 10:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στη Δόξα Λευκάδας ο Μιχάλης Τσαϊρέλης

09/07/2026 - 10:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H κλήρωση του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2026-2027 στο Novasports

09/07/2026 - 09:58
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Φινάλε των επιτυχημένων 11 χρόνων της θρυλικής εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»”

09/07/2026 - 07:11
FleetNews
fleetnews.gr

Citroen: Νέα σειρά Collection με πλουσιότερο εξοπλισμό

09/07/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η Renault βρήκε στο Μαρόκο τη συνταγή του φθηνού αυτοκινήτου

09/07/2026 - 04:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το πρώτο Pop-Up Store της La Mer στην Ελλάδα, στην Astir Marina Βουλιαγμένης

08/07/2026 - 12:34
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo