Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μητσοτάκης στο CNN: Μας έσωσε το 112
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/08/2021 · 22:48

Μητσοτάκης στο CNN: Μας έσωσε το 112

Ο Πρωθυπουργός δεσμύτηκε ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει με διεθνείς πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Την καθοριστική συμβολή του συστήματος έκτακτης ειδοποίησης «112» στη διαδικασία εκκένωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου και τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει αναφορικά με τις διεθνείς πρωτοβουλίες καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, αρχής γενομένης από τη Συνοδο Κορυφής MED9, που φιλοξενείται τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας, υπογραμμίζει σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο «112», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης "112", λειτούργησε εξαιρετικά καλά και μάς επέτρεψε να εκκενώσουμε με τον κατάλληλο τρόπο περιοχές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους». Τόνισε, δε, πως η λειτουργία του ενεργοποιήθηκε πλήρως επί των ημερών του, τον Ιανουάριο του 2020, καθώς, όπως υπενθύμισε, αποτελούσε προσωπική του δέσμευση, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2019 και ενώ η Ελλάδα είχε βιώσει την τραγωδία στο Μάτι έναν χρόνο νωρίτερα. Από την πλευρά του ο Fareed Zakaria αναγνώρισε πως «ένας από τους λόγους που δεν είχατε σχεδόν ούτε μία απώλεια είναι διότι έχετε θεσπίσει ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα προειδοποίησης», προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακό».

«Αντιμετωπίσαμε 4 "megafires" ταυτόχρονα»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής αντιπυρικής περιόδου σημειώνοντας ότι ξέσπασε ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών σε μικρό χρονικό διάστημα, τη στιγμή που η χώρα βίωνε παρατεταμένο καύσωνα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια να βρεθεί αντιμέτωπη με τέσσερις πολύ μεγάλες πυρκαγιές την ίδια στιγμή. «Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν 600 πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κατορθώσαμε να σβήσουμε σχεδόν όλες τις φωτιές, αλλά δυστυχώς λίγες από αυτές πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις. Επομένως, σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις "megafires" ταυτόχρονα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή»

Υπό τη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών σε πολλές χώρες της Μεσογείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η κλιματική κρίση επιτίθεται εδώ και τώρα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται απλώς για ένα ελληνικό πρόβλημα», αλλά για ζήτημα που απαιτεί άμεσα δράση από όλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως συνέβη όταν ανακοίνωσε την απόφαση για απολιγνιτοποίηση.

«Η Ελλάδα βρισκόταν εκ των προτέρων στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα. Το 2019 ανακοίνωσα ότι σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό πλαίσιο θα κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα είναι ευεργετική για αυτές και ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αλλά πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρόκειται για μονόδρομο, ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευγενείς διακηρύξεις, ότι πρέπει να "μιλήσουμε" με έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα που έχουμε. Και πρόθεσή μου, αναμφίβολα, είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη στο δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria:

Fareed Zakaria: Τα στατιστικά στοιχεία από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακά. Περισσότερες από 500 πυρκαγιές σε μία χώρα που έχει περίπου το μέγεθος της Πενσιλβάνια. Περισσότερες από 20 χώρες έχουν στείλει βοήθεια. Και πάνω από το ήμισυ του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, η Εύβοια, έχει ήδη καεί. Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως η Ευρώπη κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ιστορία της, σχεδόν 48,89 βαθμούς Κελσίου στη Σικελία. Ο καύσωνας είναι αποτέλεσμα ενός αντικυκλώνα που, όπως αρμόζει, επονομάστηκε «Lucifer». Τμήματα της νότιας Ευρώπης έμοιαζαν πραγματικά με την κόλαση αυτήν την εβδομάδα. Θα συνομιλήσουμε τώρα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρωθυπουργέ, καλώς ορίσατε. Πρώτον, να σας εκφράσω τα συλλυπητήριά μου. Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση Fareed. Αντιμετωπίσαμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα. Επί περίπου 10 ημέρες οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 43 βαθμούς Κελσίου, προσέγγιζαν τους 45 βαθμούς. Δεν έχουμε βιώσει τόσο σφοδρό κύμα καύσωνα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν 600 πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κατορθώσαμε να σβήσουμε σχεδόν όλες τις φωτιές, αλλά δυστυχώς λίγες από αυτές πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις. Επομένως, σε κάποιο σημείο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις «megafires» ταυτόχρονα.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, εκκενώσαμε περιοχές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ευτυχώς καταφέραμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, είχαμε μόνο μία απώλεια. 'Αρα η Πολιτική Προστασία από αυτή την άποψη έκανε εξαιρετική δουλειά. Ασφαλώς όμως βρισκόμαστε ενώπιον μίας μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής, σημαντικός αριθμός δασών έχει καταστραφεί. Και φοβάμαι ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα που περιοχές όπως η Μεσόγειος θα αντιμετωπίζουν εφεξής. Δεν πρόκειται απλώς για ένα Ελληνικό πρόβλημα. Αναφέρθηκες στις πυρκαγιές στη Σικελία, την Αλγερία, την Τουρκία. Η κλιματική κρίση επιτίθεται εδώ και τώρα. Και πραγματικά έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου όλοι μας να σοβαρευτούμε απολύτως όσον αφορά το τι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό.

Fareed Zakaria: Ένας από τους λόγους που δεν είχατε, είναι πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακό, σχεδόν ούτε μία απώλεια, έναν πυροσβέστη, είναι διότι έχετε θεσπίσει ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα προειδοποίησης. Εξηγήστε μας τι κάνατε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως πιθανότατα θυμάσαι, το 2018 βιώσαμε μία πραγματική καταστροφή. Μία πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα -δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αλλά κινούνταν πολύ, πολύ γρήγορα- προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων επειδή τότε δεν υπήρχε η ικανότητα, δεν υπήρχε η τεχνολογική υποδομή, να απομακρυνθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Μία από τις προσωπικές μου δεσμεύσεις όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας, πριν από δύο χρόνια, αφορούσε τη συγκρότηση ενός συστήματος που θα χρησιμοποιούσε τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης, το «112». Μπορεί να στέλνει μηνύματα SMS με ηχητική ειδοποίηση σε όλα τα κινητά τηλέφωνα σε μία προκαθορισμένη περιοχή, με πολύ σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Έτσι μπορούμε να τους προειδοποιούμε, μπορούμε να τους δώσουμε οδηγίες εκκένωσης. Είναι πολύ διαπεραστικός ο ήχος που ακούς όταν καταλαβαίνεις ότι θα λάβεις μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, που πρέπει να του δώσεις μεγάλη προσοχή. Λειτούργησε εξαιρετικά καλά και μας επέτρεψε να εκκενώσουμε με τον κατάλληλο τρόπο περιοχές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Fareed Zakaria: Αναφερθήκατε στην κλιματική κρίση. Γνωρίζετε, ωστόσο, ότι ακόμα και στην Ευρώπη, όπου η επίγνωση αυτού του θέματος είναι πολύ μεγαλύτερη, υπάρχει έντονη αντίσταση σε ό,τι αφορά την αποδοχή των επίπονων προσαρμογών που αναπόφευκτα συνοδεύουν τις σοβαρές προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία ήταν ουσιαστικά μία διαμαρτυρία έναντι φόρων στα καύσιμα. Πιστεύετε ότι οι δασικές πυρκαγιές θα είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα; Θα είναι πιο εύκολο για εσάς να περάσετε μέτρα που πραγματικά αντιμετωπίζουν την κλιματική κρίση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ' αρχάς Fareed, σημειώνω ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως γνωρίζεις έχουμε θέσει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να μειώσουμε τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030, και ο σκοπός είναι να έχουμε κλιματικά ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050. 'Αρα, πρόκειται για πολύ φιλόδοξους στόχους. Και το καλό είναι ότι πλέον έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξουμε τις σχετικές πολιτικές. Βεβαίως, χρειαζόμαστε τους πολίτες στο πλευρό μας. Μπορώ να σου πω ότι η Ελλάδα βρισκόταν εκ των προτέρων στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα. Το 2019 ανακοίνωσα ότι σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό πλαίσιο θα κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα είναι ευεργετική για αυτές και ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν.Αλλά πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρόκειται για μονόδρομο, ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευγενείς διακηρύξεις, ότι πρέπει να «μιλήσουμε» με έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα που έχουμε. Και πρόθεσή μου, αναμφίβολα, είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την προσπάθεια. Θα είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα, αυτή και άλλες καταστροφές. Πιστεύω ότι γίνεται πραγματικότητα, ειδικά για τη νέα γενιά, ότι πρέπει να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ηλεκτρικό, χτίζουμε τα σπίτια μας, παράγουμε τρόφιμα, μετακινούμαστε. Αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να αρχίσουμε τώρα.

Fareed Zakaria: Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι ένα μέτωπο όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πραγματική ηγετική θέση. Η Ευρώπη έχει πιο φιλόδοξους στόχους, πιο φιλόδοξες πολιτικές. Τι θέλετε να δείτε από την πλευρά των ΗΠΑ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ' αρχάς, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω εκτενώς με τον ειδικό προεδρικό εκπρόσωπο για το κλίμα John Kerry και με χαροποιεί ότι αυτή είναι μία πολύ σημαντική ατζέντα για την νέα κυβέρνηση Biden. 'Αρα, πιστεύω ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ είναι πολύ καλύτερα και πως η νυν διοίκηση αναγνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ηγηθούν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.Ασφαλώς, καθότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, πιστεύω ότι θα είναι ένας χώρος όπου θα ευδοκιμήσει η καινοτομία. Διότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και δίχως σημαντικές καινοτομίες. Επομένως, είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ, όμως χρειαζόμαστε όλους τους μεγάλους παίκτες στο πλευρό μας, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία. 'Απαντες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
  • ·
  • ΦΩΤΙΑ
  • ·
  • ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Βιλερμπάν: Ο Τόνι Πάρκερ μείωσε κατά 80% τον μισθό του!

All Content

Κλέι Τόμπσον: «Θα προσπαθήσω να ηγηθώ διά του παραδείγματος» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Motor Oil: Άλμα 43% στον τζίρο και κέρδη 689 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο - EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο - Στα 5,77 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

All Content

ΕΡΤ: Στη Socialab το media spec των 300.000 ευρώ

All Content

«Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκάς Πετρούνιας, CMO της Τράπεζας Πειραιώς

FleetNews

Η OMODA & JAECOO σε επτά συνεχόμενους μήνες τριψήφιας ανάπτυξης

FleetNews

Volvo Safety Coach: Ασφαλέστερη οδήγηση με χαμηλότερη ασφάλιση

FleetNews

Volkswagen: Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τα συνδικάτα

All Content

Ντουμπάι: Άρχισε προετοιμασία η ομάδα του Πασκουάλ (pics)

All Content

ΑΕΚ: Προσωρινή προσθήκη ο Ντιάντρε Πίνκνεϊ

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΘ 2026: Η κυβέρνηση ρίχνει «γέφυρες» στη μεσαία τάξη – Τα μέτρα για ΜμΕ και επαγγελματίες

All Content - BusinessNews.gr

Η στρατηγική ανάπτυξης της Superbet στην ελληνική αγορά

All Content - BusinessNews.gr

Η συμβουλευτική του Άλεξ, τα «παγωμένα» Mere και οι λεπτομέρειες που μετράνε για την Evergood

FleetNews

Το Dacia Sandero στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς

FleetNews

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν σε επτά μήνες τις πωλήσεις όλου του 2025 στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

Η OMODA & JAECOO γίνεται ο Official Automotive Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

CSRΝews.gr

Η Ioniki επενδύει στην υγεία των ανθρώπων της

CSRΝews.gr

Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Στη Σίκινο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΚΚΕ: Καμία «αναδιάταξη» δεν μπορεί να παραγράψει «εγκληματικές ευθύνες»
ΚΚΕ: Καμία «αναδιάταξη» δεν μπορεί να παραγράψει «εγκληματικές ευθύνες» 13/08/2021 - 17:01
Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν βιώνει πλέον μεταναστευτική κρίση 16/08/2021 - 14:39
Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν βιώνει πλέον μεταναστευτική κρίση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μουσείο Ακρόπολης: Παρατείνεται έως τις 6 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Έμπνευση»
    25/08/2026 - 23:00 LIFESTYLE
  • Ρωσία: Έρχεται παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ έως τον Σεπτέμβριο
    25/08/2026 - 21:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνελήφθη οδηγός ταξί - Κατηγορείται ότι απέσπασε με απειλές 600 ευρώ από τουρίστες
    25/08/2026 - 21:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεσσαλονίκη: Τεχνολογίες που φέρνουν το μέλλον στο σήμερα θα παρουσιάσει το ΕΚΕΤΑ στη ΔΕΘ
    25/08/2026 - 20:40 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικρά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    25/08/2026 - 20:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ομάν και Ιράν συζητούν για έναν "προσωρινό διάδρομο ναυσιπλοΐας" μέσω του Ορμούζ
    25/08/2026 - 19:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • O Καναδάς θα επιβάλει δασμούς από 15% έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από τις 8 Σεπτεμβρίου
    25/08/2026 - 19:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Motor Oil: Άλμα 43% στον τζίρο και κέρδη 689 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο - EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ
    25/08/2026 - 18:10 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Σε νέα υψηλά 17 ετών η αγορά με άνοδο 0,81%
    25/08/2026 - 18:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δήμος Θεσσαλονίκης: Τριετής συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES για ενίσχυση του δικτύου πρώτων βοηθειών
    25/08/2026 - 17:51 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της
    31/08/2026 - 12:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • L’Oréal Hellas: Κυρίαρχη στην ομορφιά με τζίρο 274 εκατ. και κέρδη 32,8 εκατ. -Πάνω από 107 εκατ. σε μερίσματα τα τελευταία χρόνια
    25/08/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΘ 2026: Η κυβέρνηση ρίχνει «γέφυρες» στη μεσαία τάξη – Τα μέτρα για ΜμΕ και επαγγελματίες
    25/08/2026 - 09:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκάς Πετρούνιας, CMO της Τράπεζας Πειραιώς
    25/08/2026 - 13:45 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο - Στα 5,77 δισ. ευρώ στο επτάμηνο
    25/08/2026 - 10:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γρίβας: «Στον Μανδραϊκό ο πήχης δεν είναι ποτέ χαμηλά»

25/08/2026 - 20:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κλέι Τόμπσον: «Θα προσπαθήσω να ηγηθώ διά του παραδείγματος» (vid)

25/08/2026 - 20:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Heineken στο Release Athens 2026 με την καμπάνια «Οι Φανς Έχουν Περισσότερους Φίλους»

25/08/2026 - 13:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Calvin Klein: Νέα denim καμπάνια “Feel the Fit” για το Φθινόπωρο 2026, με την Tate McRae

25/08/2026 - 13:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η OMODA & JAECOO γίνεται ο Official Automotive Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

25/08/2026 - 12:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ioniki επενδύει στην υγεία των ανθρώπων της

25/08/2026 - 11:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η OMODA & JAECOO σε επτά συνεχόμενους μήνες τριψήφιας ανάπτυξης

25/08/2026 - 08:09
FleetNews
fleetnews.gr

Volvo Safety Coach: Ασφαλέστερη οδήγηση με χαμηλότερη ασφάλιση

25/08/2026 - 07:51
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo