Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται"
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/01/2017 · 02:00

Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται"

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της χώρας και ζητώντας για μια ακόμα φορά εκλογές
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη», ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της χώρας ζητώντας για μια ακόμα φορά εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως πίσω από τη σκληρή στάση των δανειστών κρύβεται μια συνολική αμφισβήτηση της δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

«Οι πιστωτές ζητούν μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε συνολική σκλήρυνση της στάσης τους. Τώρα έρχεται ο λογαριασμός για τα δύο χρόνια ανικανότητας και ψεμάτων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα αμφισβήτησης του πυρήνα της συμφωνίας της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει τόσο καιρό τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση και τα οποία έχουν να κάνουν με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται. Είναι εγκλωβισμένη. Ο κόσμος ξέρει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Υπάρχουν 3 λέξεις που περιγράφουν την κυβέρνηση: Ψέματα, ανικανότητα και φόροι» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας και πάλι εκλογές.

Χαρακτηρίζοντας «παράλυτη» την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα στις αγορές το 2018, επισημαίνοντας πως ήδη στο εξωτερικό έχουν επανέλθει τα σενάρια ενός Grexit. «Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βγει η χώρα από την κρίση» είπε, κλείνοντας μάλιστα και κάθε συζήτηση για συναίνεση σε νέα μέτρα. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης. Συναίνεση δεν θα υπάρξει. Αν ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σε μέτρα, μόνος του θα πρέπει να τα περάσει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για μεγάλους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση. «Ο Τσίπρας ή θα κλείσει την αξιολόγηση σήμερα ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το να μην κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο θα είναι εγκληματική επιλογή. Θα αφήσει τη χώρα να σέρνεται. Η επιλογή αυτή που δεν έχουμε καθαρή λύση είναι μια επιλογή εγκληματική για τη χώρα που επαναφέρει από την πίσω πόρτα το σενάριο του Grexit» είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, απαιτήσεις πάντως οι οποίες, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε σε μνημόνια. Και άλλοι μπήκαν και βγήκαν. Στην Κύπρο, μια κυβέρνηση αποφασισμένη υλοποίησε μεταρρυθμίσεις, δεν αύξησε φόρους. Για κάθε μείωση φόρων πρέπει να προσδιορίζουμε μείωση δαπανών. Εγώ προσδιόρισα από που θα κόψουμε δαπάνες. Χρειαζόμαστε άλλο μίγμα πολιτικής. Μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Πιστεύω ότι οι εταίροι δεν είναι παράλογοι, αν έχουν απέναντι μια κυβέρνηση σοβαρή θα ακούσουν τί έχουμε να τους πούμε. Πιστεύω στην επιθετική πολιτική μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο pρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντας εφικτό σενάριο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Για τις τουρκικές προκλήσεις

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας, με την απαραίτητη εθνική αυτοπεποίθηση αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γι' αυτό το θέμα, λέγοντας ότι η ενημέρωση και οι συνεννοήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης γίνονται με άλλους τρόπους, ενώ παρατήρησε πως το θέμα της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών αφορά αποκλειστικά την ελληνική Δικαιοσύνη.
«Η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με σκηνικά κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, τα οποία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με την απαραίτητη εθνική αυτοπεποίθηση. Δεν είναι η ώρα ούτε για μεγάλες κορόνες και πολλές φορές δεν είναι και οι δημόσιες δηλώσεις ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης .

«Η Ελλάδα εξακολουθεί προφανώς και σήμερα να στέλνει ένα μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία, αλλά, ταυτόχρονα, το μήνυμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες και στους άτυπους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ δύο χωρών που είναι καταδικασμένες από την ίδια τη γεωγραφία να συνυπάρχουν σε μια ευαίσθητη περιοχή» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο δημόσια για το ζήτημα αυτό. Θέλω απλά να πω ότι ενίοτε μπορεί να υπάρχουν και επικοινωνίες ενημερωτικές, οι οποίες γίνονται και με εμένα και με στελέχη τα οποία χειρίζονται αυτούς τους τομείς, οι οποίες δεν ανακοινώνονται. Δεν αισθάνομαι ότι είμαστε σε κενό ενημέρωσης. Το ζήτημα της μη έκδοσης των "8" είναι ένα ζήτημα που αφορά το κράτος δικαίου και δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ζήτημα που αφορά την εξωτερική πολιτική. Η ελληνική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα, η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και με αρχές και αυτές οι αρχές, αυτοί οι θεσμοί, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Από εκεί και πέρα θέλω να θυμίσω ότι η συμφωνία την οποία έχει κάνει η Τουρκία (σ.σ. για το προσφυγικό) δεν είναι μόνο με την Ελλάδα. Είναι συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι μια συμφωνία η οποία έχει και οικονομικό αντικείμενο για την Τουρκία. Είναι μια συμφωνία, η οποία δρομολογήθηκε σε μια κατάσταση έκτακτης κρίσης, ως ένα αναγκαίο εργαλείο για να σταματήσουν οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή έχει μερικώς δουλέψει κι ένας από τους λόγους που η συμφωνία δεν δουλεύει, όπως θα έπρεπε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει, λόγω διαχειριστικής ανικανότητας, να μπορεί να επεξεργάζεται με ταχύτητα αιτήσεις ασύλου, ώστε αυτοί τελικά που δεν απολαμβάνουν του προνομίου του ασύλου να επιστρέφονται στην Τουρκία».

Σε ερώτηση για τον ισχυρισμό του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν ότι ο 'Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί πως σε 15 μέρες θα είχε λύσει το θέμα με τους "8" στρατιωτικούς ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας πρωθυπουργός, κατ΄ ιδίαν, έδωσε δέσμευση στον Τούρκο πρόεδρο ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί, όταν το ζήτημα αυτό αφορά αποκλειστικά την ελληνική Δικαιοσύνη».

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ·
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ομπράντοβιτς: «Παίξαμε καλά και στα 40 λεπτά, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι»

All Content

Έτσι διέλυσε και τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός (vid)

All Content

AWGMeta και Grafima Print ενώνουν δυνάμεις

All Content

ΕΟΣ Σάμου - ΕΑΣ Νάξου: Spec 2,29 εκατ. ευρώ για προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ασία

All Content

Ασταμάτητος και με MVP τον Χέις-Ντέιβις ο Παναθηναϊκός, 90-67 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

All Content

Έκαναν το 3/3 Βαλένθια και Παρτιζάν με νίκες κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπάγερν

CSRΝews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

CSRΝews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

CSRΝews.gr

Η Stoiximan ανανεώνει τη συνεργασία της ως Μεγάλος και Ονομαστικός Χορηγός της Stoiximan GBL μέχρι το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Νεκρός άνδρας σε φρεάτιο στην Ομόνοια
Νεκρός άνδρας σε φρεάτιο στην Ομόνοια 30/01/2017 - 02:00
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,1% του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο του 2016 30/01/2017 - 02:00
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,1% του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο του 2016

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΑΜΒΥΞ: Τζίρος 76,9 εκατ. ευρώ και ανάπτυξη στο βασικό χαρτοφυλάκιο- Οι κινήσεις για την επόμενη ημέρα
    03/10/2026 - 08:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Αρχείο, Λογοτεχνία, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δημοκρατία»: Διήμερη επετειακή δράση από το ΕΑΤΤ
    02/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στο ΔΣ της ρωσικής αλυσίδας λιανικού εμπορίου Hyperglobus
    02/10/2026 - 22:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Μπλοκ 17 χωρών, ανάμεσά τους η Ελλάδα, απέναντι στη Γερμανία για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τα κονδύλια συνοχής
    02/10/2026 - 21:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: «Δεν θα ανοίξω το πουγκί» - Δημοσιονομική σταθερότητα απέναντι στην «ακατάσχετη παροχολογία»
    02/10/2026 - 20:54 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με σημαντικά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    02/10/2026 - 20:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης από τον Ολυμπο: Η ένταξή του στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ανοίγει τον δρόμο για νέο αναπτυξιακό κύκλο
    02/10/2026 - 20:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Δεν θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
    02/10/2026 - 19:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ξεπέρασε το 1% το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων - Αναταράξεις στις αγορές
    02/10/2026 - 19:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υ/KNOT Invest: Κεφάλαια 22,8 εκατ. ευρώ άντλησε η εταιρεία – Πώς διατέθηκαν
    02/10/2026 - 19:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ηλεκτρικό Ρεύμα: Πόσο αυξάνονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια τον Οκτώβριο
    02/10/2026 - 08:44 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το Ghost of Yōtei Complete Edition είναι πλέον διαθέσιμο για PS5 με νέα επέκταση της ιστορίας
    02/10/2026 - 14:30 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Philip Morris: Η Ελληνίδα Ειρήνη Δρακάκη επικεφαλής σε Κροατία και Σλοβενία
    02/10/2026 - 13:20 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Eurostat: Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,1% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και 3,8% στην ευρωζώνη
    02/10/2026 - 10:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το Magic Box ενισχύει την παρουσία του στο retail με νέο κατάστημα στο The Mall Athens
    02/10/2026 - 14:46 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ελεύθερος από τους Γκρίζλις ο Τζόρνταν Χόκινς

03/10/2026 - 05:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

WNBA: Με Γκάμπι Γουίλιαμς και ανατροπή οι Βάλκιρις στους "4" 77-73 τις Γουίνγκς

03/10/2026 - 04:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΠΟΡ FM TV: Νέα πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου

02/10/2026 - 15:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Super League: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

02/10/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

02/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

02/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo