Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΙΟΒΕ: «Παραγωγή Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα: Τάσεις, οικονομική συμβολή και προοπτικές ανάπτυξης»
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/06/2026 · 15:05

ΙΟΒΕ: «Παραγωγή Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα: Τάσεις, οικονομική συμβολή και προοπτικές ανάπτυξης»

Τα ευρήματα της μελέτης αναδεικνύουν έναν κλάδο που εξελίσσεται με ταχύτητα, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της χώρας στον ευρωπαϊκό χάρτη της οπτικοακουστικής παραγωγής.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τη δυναμική πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τομέα της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων τα τελευταία χρόνια αποτυπώνει η νέα μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΕΚΚΟΜΕΔ, με τίτλο «Παραγωγή Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα: Τάσεις, οικονομική συμβολή και προοπτικές ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΟΒΕ, τα ευρήματα της μελέτης αναδεικνύουν έναν κλάδο που εξελίσσεται με ταχύτητα, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της χώρας στον ευρωπαϊκό χάρτη της οπτικοακουστικής παραγωγής.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο οπτικοακουστικός τομέας δεν αποτελεί μόνο έναν πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο, αλλά έναν τομέα με σημαντική οικονομική, αναπτυξιακή και εξωστρεφή διάσταση, με επιδράσεις που εκτείνονται από την απασχόληση και τις επενδύσεις έως τον τουρισμό, την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το οικονομικό αποτύπωμα

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, η συνολική επίδραση του οπτικοακουστικού τομέα (παραγωγή έργων και ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες) εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 1,9 δισ. ευρώ σε όρους ΑΕΠ, υποστηρίζει σχεδόν 44.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και συνδέεται με δημόσια έσοδα ύψους 581 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνουν εκτός από τις άμεσες επιδράσεις του κλάδου, τις έμμεσες και προκαλούμενες επιδράσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη οικονομία.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, για κάθε για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς του οπτικοακουστικού τομέα στο ΑΕΠ, δημιουργούνται άλλα 1,47 ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Δηλαδή, η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ ανέρχεται στα 2,47 ευρώ, με σημαντικό μέρος των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων να προέρχεται από την καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών (προκαλούμενη επίδραση).

Αντίστοιχα, για κάθε 1 ευρώ που προστίθεται στο ΑΕΠ από την εγχώρια παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας, δημιουργούνται άλλα 1,67 ευρώ στην οικονομία, δηλαδή η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 2,67 ευρώ.

Τέλος, για κάθε 1 ευρώ που προστίθεται από την εγχώρια παραγωγή ενός ψηφιακού παιχνιδιού, η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 2,71 ευρώ.

Δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του συνολικού οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα ανήλθε το 2024 στα 756 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 78% σε σχέση με το 2013.

Παράλληλα, η συνολική αξία παραγωγής του τομέα ανήλθε σε 1,4 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική οικονομική του βαρύτητα.

Η αναπτυξιακή πορεία του κλάδου αποτυπώνεται ακόμη εντονότερα στις επενδύσεις. Το ύψος των επενδύσεων στον οπτικοακουστικό τομέα υπερδιπλασιάστηκε σε μία δεκαετία, από 146 εκατ. ευρώ το 2013 σε 337 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ το 2023 καταγράφηκε υψηλό δεκαετίας με επενδύσεις ύψους 390 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη επενδυτική ένταση στον οπτικοακουστικό τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα υποδεικνύει την ενίσχυση των εγχώριων παραγωγικών δυνατοτήτων του τομέα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ιδιαίτερα θετικές είναι οι εξελίξεις και στον κλάδο παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και προβολής ταινιών.

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου αυξήθηκε κατά 137% την περίοδο 2013-2024, φθάνοντας τα 745 εκατ. ευρώ, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε κατά 147%.

Σήμερα δραστηριοποιούνται στον κλάδο περίπου 3.000 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 12.700 εργαζόμενους. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ανάπτυξη του τομέα δεν αφορά μόνο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών αλλά και τη σταδιακή διεύρυνση της εγχώριας παραγωγικής βάσης.

Η ενίσχυση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αγορά και ο ρόλος των κινήτρων

Η μελέτη καταγράφει επίσης τη σημαντική πρόοδο του εγχώριου τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή του οπτικοακουστικού τομέα στο ελληνικό ΑΕΠ έχει πλέον συγκλίνει με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν πριν από μία δεκαετία υπολειπόταν σημαντικά.

Έτσι, η Ελλάδα αποκτά σταδιακά πιο ουσιαστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στη θετική αυτή εξέλιξη καθοριστική ήταν η συμβολή της ενεργοποίησης επενδυτικών και χρηματοδοτικών κινήτρων, με κυριότερο τον μηχανισμό cash rebate, που ενίσχυσαν την ελκυστικότητα της χώρας για εγχώριες και διεθνείς παραγωγές.

Όπως αναφέρει η μελέτη, την περίοδο 2019 έως και τα μέσα του 2026 περισσότερα από 307 εκατ. ευρώ έγιναν διαθέσιμα για την ενίσχυση της παραγωγής και της προώθησης οπτικοακουστικών έργων, συμβάλλοντας στην κινητοποίηση επενδύσεων και στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης του κλάδου.

Αξιοσημείωτη συμβολή στην ενίσχυση του τουρισμού

Ένα ακόμη εύρημα της μελέτης αφορά τη συμβολή των διεθνών παραγωγών στην ενίσχυση του τουρισμού. Η ανάλυση δείχνει ότι η αυξανόμενη παρουσία διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα συνδέεται με ενίσχυση των τουριστικών ροών στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα.

Οι διεθνείς παραγωγές που αξιοποίησαν τα επενδυτικά κίνητρα της χώρας πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Κέρκυρα, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της χώρας.

Από τη μελέτη του ΙΟΒΕ προκύπτει ότι η δημοφιλία των παραγωγών αυτών συσχετίζεται με αυξημένες αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι μια αύξηση της συνολικής δαπάνης cash rebate για διεθνείς παραγωγές που έχουν γυριστεί σε μια περιφερειακή ενότητα κατά 1.000 ευρώ, συσχετίζεται με αύξηση των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών που κυμαίνεται από 31 έως 43 άτομα. Σε όρους τουριστικής δαπάνης, η αντίστοιχη αύξηση εκτιμάται από 17,7 χιλ. ευρώ έως 24,6 χιλ. ευρώ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η οπτικοακουστική παραγωγή λειτουργεί και ως εργαλείο διεθνούς προβολής της χώρας.

Ψηφιακά παιχνίδια: Ένας νέος κλάδος με σημαντικές προοπτικές

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μελέτη στον κλάδο των ψηφιακών παιχνιδιών, ο οποίος αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές.

Η διεθνής αγορά ψηφιακών παιχνιδιών αποτελεί σήμερα έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της δημιουργικής οικονομίας, ενώ και στην Ευρώπη συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς.

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν το 2023 δεκαοκτώ στούντιο ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών και ενενήντα εργαζόμενοι σε αντίστοιχες εταιρείες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με το 2021.

Παράλληλα, η χώρα διαθέτει ήδη πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η μελέτη επισημαίνει ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μπορεί να αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, ιδίως λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει, καθώς και της σύνδεσής του με νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

  • ΙΟΒΕ
  • ·
  • ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
  • ·
  • ΤΑΣΕΙΣ
  • ·
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Το νέο vlog του Γιαμπουσέλε από τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα (video)

All Content

Εθνική: Η επιστροφή Καλάθη και τα photo clicks της πρώτης προπόνησης

All Content - BusinessNews.gr

Νιτσιάκος: Με τζίρο 570 εκατ. και καθαρά κέρδη 27,8 εκατ. έκλεισε το 2025 - Επιτάχυνση επενδύσεων

All Content - BusinessNews.gr

ΠΕΑΚ: «Απόλυτη δικαίωση» από την απόφαση του ΣτΕ για τα ΝΠΠΕ - «Το σκάνδαλο, δυστυχώς, θα έχει συνέχεια»

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το νέο πακέτο μέτρων – Στο επίκεντρο μεσαία τάξη, οικογένειες και νέοι

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

All Content

Το ρεσιτάλ του Μπάρλου στη νίκη των Παίδων επί της Πολωνίας (video)

All Content

Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Αποσύρουν τη φανέλα του Γκαρνέτ στον αγώνα με τους Σέλτικς!

All Content - BusinessNews.gr

Αυγουστιάτικο «σαφάρι» της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές- Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις με παραβάσεις

All Content - BusinessNews.gr

Paperpack: Εξαγοράστηκε από τη γερμανική Faller Packaging

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Cables: Αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου–Κω, συνολικής αξίας €1,5 δισ.

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρηματιστήριο: Στις 2.478,85 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,89%
Χρηματιστήριο: Στις 2.478,85 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,89% 23/06/2026 - 15:02
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023 οι τιμές των Οικολογικών Σχημάτων – Μέχρι τέλος Ιουνίου οι πληρωμές 23/06/2026 - 16:20
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023 οι τιμές των Οικολογικών Σχημάτων – Μέχρι τέλος Ιουνίου οι πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.
    14/08/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υποχρεωτικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να έχουν όλοι οι οδηγοί από 1/1/27
    14/08/2026 - 19:30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat
    14/08/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fitch: Διατηρεί το «AA+» για τις ΗΠΑ, αλλά προειδοποιεί για έλλειμμα και πληθωρισμό
    14/08/2026 - 18:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Άνοδος 0,38%, στα 234,99 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    14/08/2026 - 17:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Hellenic Cables: Αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου–Κω, συνολικής αξίας €1,5 δισ.
    14/08/2026 - 17:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πολιτική Προστασία: Σε κατάσταση Red Code πολλές περιοχές της χώρας
    14/08/2026 - 17:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κολομβία-σεισμός: Έκτακτη βοήθεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων έστειλε η Παγκόσμια Τράπεζα
    14/08/2026 - 16:46 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γαλλία: «Μπλόκο» από το συνταγματικό συμβούλιο στην απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
    14/08/2026 - 16:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βαρβάκειος: Αυξημένη η κίνηση για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου
    14/08/2026 - 16:23 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νιτσιάκος: Με τζίρο 570 εκατ. και καθαρά κέρδη 27,8 εκατ. έκλεισε το 2025 - Επιτάχυνση επενδύσεων
    14/08/2026 - 09:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αυγουστιάτικο «σαφάρι» της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές- Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις με παραβάσεις
    14/08/2026 - 08:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΘ: Στην τελική ευθεία το νέο πακέτο μέτρων – Στο επίκεντρο μεσαία τάξη, οικογένειες και νέοι
    14/08/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ απειλούν το Ιράν: «Οικονομική απομόνωση που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος»
    14/08/2026 - 10:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • OpenAI: Έσοδα άνω των 40 δισ. δολαρίων και βλέψεις για τη Wall Street
    14/08/2026 - 10:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Το νέο vlog του Γιαμπουσέλε από τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα (video)

14/08/2026 - 17:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Αποσύρουν τη φανέλα του Γκαρνέτ στον αγώνα με τους Σέλτικς!

14/08/2026 - 16:53
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

14/08/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

14/08/2026 - 05:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo