Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Eurobank: Εντείνονται τα εξωγενή ρίσκα για την ελληνική οικονομία
newsroom newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/09/2024 · 18:59

Eurobank: Εντείνονται τα εξωγενή ρίσκα για την ελληνική οικονομία

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ισχνή μεγέθυνση που παρουσιάζει η Ευρωζώνη, επίδοση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών με άμεσο και έμμεσο τρόπο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ελληνική οικονομία μετά την αρνητική διαταραχή της πανδημίας, η οποία σε όρους εθνικών λογαριασμών αποτυπώθηκε κυρίως στα στοιχεία του 2020 (το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 9,3%), βρίσκεται σε φάση επέκτασης, τονίζει στην εβδομαδιαία οικονομική έκθεση, «7 Ημέρες Οικονομία» η Eurobank.

Ισχυρής στην αρχή λόγω κάλυψης του υψηλού κυκλικού κενού που δημιούργησε η πανδημία, ηπιότερης στη συνέχεια. Η αποσυμπίεση της συσσωρευμένης ζήτησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό, τα μέτρα στήριξης σε δημοσιονομικό και νομισματικό επίπεδο και η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτέλεσαν καταλύτες σε αυτή την εξέλιξη.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 09 26 185219

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ελληνική οικονομία, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, διατήρησε τη δυναμική της το α’ εξάμηνο του 2024 καταγράφοντας πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης 2,2% σε ετήσια βάση. Όπως παρουσιάζεται στο Σχήμα 1.1, το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας το β’ τρίμηνο 2024 ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα (δ’ τρίμηνο 2019) κατά 8,4%, ωστόσο παρέμεινε χαμηλότερο κατά 21,5% σε σχέση με την κορυφή του β’ τριμήνου του 2007. Η προαναφερθείσα απόκλιση είναι κατά πολύ μικρότερη σε όρους ονομαστικού ΑΕΠ (4,8%, βλέπε Σχήμα 1.2) λόγω του έντονου πληθωρισμού των τελευταίων ετών, 9,3% και 4,2% το 2022 και το 2023 αντίστοιχα. Ωστόσο, η κοινωνική ευημερία των πολιτών συνδέεται κυρίως με την πορεία του πραγματικού ΑΕΠ, δηλαδή με την αξία σε σταθερές τιμές των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που παράγει μια οικονομία σε μια περίοδο, και σε μικρότερο βαθμό με την τροχιά του ονομαστικού ΑΕΠ. Τα νοικοκυριά δεν αντλούν χρησιμότητα από την ποσότητα των νομισματικών μονάδων που έχουν στη διάθεσή τους αλλά από την ποσότητα των αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να αγοράσουν με τις εν λόγω νομισματικές μονάδες (purchasing power).

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 09 26 185457

Σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα της Τραπέζης της Ελλάδος (Note on the Greek Economy, 20/9/24), ο πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης στην Ελλάδα για τα έτη 2024, 2025 και 2026 εκτιμάται στο 2,2%, 2,5% και 2,3% (μέσος όρος 2,3%) αντίστοιχα. Οι τρέχουσες προβλέψεις της αγοράς (περιοδικό Focus Economics) τοποθετούν την ανάπτυξη των ετών 2024, 2025 και 2026 ελαφρώς χαμηλότερα, στο 2,1%, 2,1% και 2,2% (μέσος όρος 2,1%) αντίστοιχα.

Παρά την ώθηση που αναμένεται να δώσουν στην οικονομία οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι διεθνείς εξελίξεις θέτουν εμπόδια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ισχνή μεγέθυνση που παρουσιάζει η Ευρωζώνη, επίδοση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Αναλυτικά, από το δ’ τρίμηνο του 2022, δηλαδή λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, μέχρι το β’ τρίμηνο του 2024, ο μέσος τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη ήταν 0,1% και στη Γερμανία -0,1%. Η εν λόγω επίδοση είχε ως αποτέλεσμα το πραγματικό ΑΕΠ στην Ευρωζώνη το β’ τρίμηνο 2024 να αποκλίνει από την προ πανδημίας τάση του κατά -4,2% και στη Γερμανία κατά -7,6% (βλέπε Σχήματα 2.1 και 2.2). Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις που συνδέονται με τη βιομηχανία της, η οποία πλήττεται από την ενεργειακή κρίση και από τον ανταγωνισμό που προέρχεται από την Κίνα (π.χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα). Σημειώνεται, ότι το 2023, το 42,0% των ελληνικών εξαγωγών εμπορευμάτων απορροφήθηκε από την Ευρωζώνη και το 6,7% από τη Γερμανία. Επιπρόσθετα, το ίδιο έτος, η Ευρωζώνη συνεισέφερε το 45,9% των ταξιδιωτικών εισπράξεων -εξαιρουμένων των εσόδων από κρουαζιέρα- και η Γερμανία το 18,1%. Συνεπώς, λόγω των προαναφερθέντων ισχυρών εμπορικών δεσμών, μια παρατεταμένη ισχνή μεγέθυνση της Ευρωζώνης δύναται να επηρεάσει αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.

Η πρόσφατη έκθεση του πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι αναδεικνύει τα δομικά προβλήματα και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας -έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας- της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν συνόλω. Σε επίπεδο Ευρωζώνης τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά ακόμα και πριν την ενεργειακή κρίση και την πανδημία. Από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και έπειτα, η Ευρωζώνη οδηγήθηκε σε ένα εμφανώς χαμηλότερο μονοπάτι μεγέθυνσης από αυτό που ακολουθούσε μέχρι το 2008. Ένας πιθανός ερμηνευτικός παράγοντας είναι η επιβράδυνση της παραγωγικότητας. Όπως παρουσιάζεται στο Σχήμα 2.1, το πραγματικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο 2024 ήταν μικρότερο κατά 22,3% από το επίπεδο που θα βρισκόταν αν είχε επιστρέψει στο αναπτυξιακό μονοπάτι που ακολουθούσε πριν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση (-21,4% στη Γαλλία και -22,2% στην Ιταλία). Αποδεικνύεται ότι οι οικονομίες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο αρχικό στάδιο της απόκλισης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης από την προ παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης τάσης του. Τα 2 τελευταία χρόνια τη σκυτάλη έχει παραλάβει η Γερμανία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 09 26 185601

Παράλληλα με την ανάπτυξη, ρίσκα για την Ελλάδα ελλοχεύουν και για τον πληθωρισμό. Από τον Ιουν-24 καταγράφεται εκ νέου αύξηση, με την τελευταία παρατήρηση, ήτοι του Αυγ-24, να διαμορφώνεται στο 3,2% (ο πυρήνας στο 3,7%), έναντι 2,2% στην Ευρωζώνη (πυρήνας στο 2,8%). Παρά ταύτα, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αυγ-24 ήταν μικρότερος κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι από το 2020 κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία κυρίως αρνητικές διαταραχές στον τομέα της προσφοράς (negative supply shocks). Η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, οι πόλεμοι, οι γεωπολιτικές εντάσεις σε μεγάλες ναυτικές οδούς και οι φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής κρίσης επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και συνεπακόλουθα τον πληθωρισμό. Στον αντίποδα, η εν εξελίξει 4η βιομηχανική επανάσταση, μέσω των καινοτόμων νέων τεχνολογιών που προσφέρει, αποτελεί μια θετική διαταραχή στον τομέα της προσφοράς. Ωστόσο, οι ευεργετικές επιδράσεις των νέων τεχνολογιών απαιτούν χρόνο για να διαχυθούν στην οικονομία.

Παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τα τελευταία 2,5 χρόνια η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανθεκτικότητα και μεγεθύνεται με ικανοποιητικό ρυθμό. Εντούτοις, η πρόκληση της αλλαγής του παραγωγικού της υποδείγματος εξακολουθεί να υφίσταται (το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να διατηρηθεί άνω του 6% του ΑΕΠ το 2024). Σε αυτό το περιβάλλον οι πολιτικές ενίσχυσης της προσφοράς (αύξηση του ανταγωνισμού, υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, βελτίωση της ποιότητας των θεσμών) μπορούν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις στην οικονομία από πιθανές αναζωπυρώσεις των παραπάνω αρνητικών διαταραχών στο μέλλον. Επιπρόσθετα, ο επανασχεδιασμός των διεθνών εμπορικών δρόμων μπορεί να δημιουργήσει και ευκαιρίες για την εγχώρια παραγωγή.

  • EUROBANK
  • ·
  • 7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ·
  • ΕΞΩΓΕΝΗ ΡΙΣΚΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Με αντίπαλο τον χρόνο για τη δήλωση της έδρας

All Content

BasketNews: Τα ποσά για τη μεταγραφή του Γουόκαπ στην Ντουμπάι

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Στα 11,1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις στο 8μηνο- Άνοδος 6,4% με βασική αιτία την αύξηση της ζήτησης

All Content - BusinessNews.gr

Γουντσίδης: Στα 54,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Γιάννης Μασούτης, Πρόεδρος - Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Η φιλοσοφία και οι αξίες μας δεν αλλάζουν

All Content

Humble - Endless: Δεν θέλει υπερβολές, #goodmood θέλει

All Content

Στην Initiative η E.I. Παπαδόπουλος

FleetNews

Αυτά είναι τα νέα 5αστερα του Euro NCAP

FleetNews

Ένα στα 2 keyless αυτοκίνητα μπορεί να ξεκλειδωθεί παράνομα

FleetNews

Η XPENG επενδύει πάνω από 900 εκατ. δολάρια στη ρομποτική

All Content

Μπόσνα: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ πήρε τον Ρέτζι Πέρι, MVP του Παγκόσμιου U19 στο Ηράκλειο

All Content

Ντεμπούτο Σορτς στη νίκη της Βαλένθια 88-81 επί της Σαραγόσα

All Content - BusinessNews.gr

THEON: Ισχυρή ανάπτυξη το α' εξάμηνο – Αύξηση εσόδων κατά 35,4%

All Content - BusinessNews.gr

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Οι πρώτες ελαφρύνσεις θα φανούν στις δηλώσεις του 2027

All Content - BusinessNews.gr

Μια πικρή αλήθεια: Η μεγάλη απειλή για την ευημερία μας - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Jeep Compass: Νέες και ισχυρότερες εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία

FleetNews

AION: Η τεχνολογία πίσω από την αυτονομία των έως 708 χλμ.

CSRΝews.gr

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Χρυσή διάκριση από τoν EcoVadis για τις επιδόσεις της σε θέματα βιωσιμότητας

CSRΝews.gr

ADUS: Συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

CSRΝews.gr

Πειραιώς: Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεύτερη στον κόσμο στα έργα ΣΔΙΤ η Ελλάδα
Παγκόσμια Τράπεζα: Δεύτερη στον κόσμο στα έργα ΣΔΙΤ η Ελλάδα 26/09/2024 - 20:25
Σκυλακάκης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: «Το καλώδιο μπορεί, πρέπει και θα γίνει» 27/09/2024 - 08:42
Σκυλακάκης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: «Το καλώδιο μπορεί, πρέπει και θα γίνει»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έκθεση Επιχειρηματικότητας ΓΕΜΗ 2025: Στις 998.737 οι ενεργές επιχειρήσεις με σταθερά θετικό το ισοζύγιο ιδρύσεων αλλά και έλλειμμα μεγέθους
    08/09/2026 - 12:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • BYD: Βάζει στόχο για 2,5 εκατ. πωλήσεις εκτός Κίνας το 2027
    08/09/2026 - 11:52 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Δίκη Κυριακής Γρίβα: Στο εδώλιο οι 4 αστυνομικοί για θανατηφόρα έκθεση διά παραλείψεως
    08/09/2026 - 11:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.702,17 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με οριακή πτώση 0,01%
    08/09/2026 - 11:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έκθεση Mastercard: Ένας στους δέκα καταναλωτές θα χρησιμοποιεί συστηματικά AI agents για αγορές και πληρωμές έως το 2030
    08/09/2026 - 11:42 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Jefferies: Σύσταση «Buy» για Optima και CrediaBank – Οι τιμές-στόχοι και δύο διαφορετικές επενδυτικές ιστορίες
    08/09/2026 - 11:35 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και της Επιτροπής Ανταγωνισμού
    08/09/2026 - 11:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ακίνητα: Το νέο σχέδιο για τη στέγη – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι επιβαρύνονται
    08/09/2026 - 11:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Το επόμενο βήμα μετά τη ΔΕΘ είναι η ενίσχυση της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας
    08/09/2026 - 11:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γ. Φλωρίδης: Έρχεται νέο πλαίσιο για τις πολυκατοικίες – Αλλάζει ο νόμος του 1929
    08/09/2026 - 11:14 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    07/09/2026 - 12:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά το νέο Wyndham Residences Piraeus
    07/09/2026 - 16:04 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
    07/09/2026 - 12:33 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Οι 4 βασικοί άξονες των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ - Η πλήρης εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο
    07/09/2026 - 12:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Pepco: Ένα μπρελόκ - αρκουδάκι αλλάζει τις ζωές των παιδιών σε 19 χώρες της Ευρώπης
    07/09/2026 - 15:11 ESG

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Έκθεση Mastercard: Ένας στους δέκα καταναλωτές θα χρησιμοποιεί συστηματικά AI agents για αγορές και πληρωμές έως το 2030

08/09/2026 - 08:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Aboutnet: Επέκταση με απορρόφηση της e-websitesolutions και νέο γραφείο στη Χαλκιδική

08/09/2026 - 08:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κύπελλο-UNICEF Trophy: Μια μέρα αργότερα ο αγώνας Σύλλας Αιδηψού-Προμηθέας 2014

08/09/2026 - 08:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Χρυσή διάκριση από τoν EcoVadis για τις επιδόσεις της σε θέματα βιωσιμότητας

08/09/2026 - 08:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

BasketNews: Τα ποσά για τη μεταγραφή του Γουόκαπ στην Ντουμπάι

08/09/2026 - 07:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ADUS: Συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

08/09/2026 - 07:29
FleetNews
fleetnews.gr

Αυτά είναι τα νέα 5αστερα του Euro NCAP

07/09/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Ένα στα 2 keyless αυτοκίνητα μπορεί να ξεκλειδωθεί παράνομα

07/09/2026 - 05:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo