Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020
«Business Innovation Greece»: Ποια είναι τα 13 έργα που χρηματοδοτούνται
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/06/2023 · 17:21

«Business Innovation Greece»: Ποια είναι τα 13 έργα που χρηματοδοτούνται

Μέσω του προγράμματος παρέχεται, επιχορήγηση (μη επιστρεπτέα ενίσχυση) για την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου καινοτομίας.

Δεκατρία νέα έργα εγκεκριμένης επιχορήγησης περί τα 4 εκατ ευρώ, που αφορούν στην πράσινη καινοτομία και την γαλάζια ανάπτυξη, θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Business Innovation Greece» του Innovation Norway.

Ολοκληρώθηκε από το Innovation Norway η εξέταση επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης «Business Innovation Greece» και θα χρηματοδοτηθούν 13 σχέδια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB αποτελεί τον Εθνικό συνεργάτη του Innovation Norway για την υλοποίηση του προγράμματος «Business Innovation Greece».

Μέσω του προγράμματος παρέχεται, επιχορήγηση (μη επιστρεπτέα ενίσχυση) για την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου καινοτομίας, ευκαιρίες συνεργασίας σε νέα τεχνογνωσία με επιχειρήσεις της Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν, δικτύωση και ανάπτυξη ικανοτήτων, κ.α.

Τα 13 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Business Innovation Greece» του Innovation Norway είναι έργα στους τομείς

* Πράσινη καινοτομία

* Γαλάζια ανάπτυξη

* Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών

Συνοπτικά τα έργα αφορούν:

- Η επένδυση ROBOTIC CONCENTRATED SOLAR THERMAL COLLECTOR - LIGHTHEAT συνολικού ύψους επένδυσης 864.838 ευρώ επιχορηγείται με 400.500 ευρώ για την ανάπτυξη λύσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλιακή θερμική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης - αλλά και ψύξης - των κτιρίων και να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καθαρού νερού. Σημειώνεται ότι το αποτύπωμα ολόκληρου του συστήματος είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί στην ταράτσα των περισσότερων εμπορικών κτιρίων ενώ δεν είναι ορατό από το επίπεδο του εδάφους. Υποστηρικτής του έργου στην Ελλάδα είναι η MONOSCIENCE - ECOBUILDERS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΑΕ.

- Το έργο «Ανάπτυξη του πρώτου εμπορικά βιώσιμου ηλιακού πάνελ στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία περοβσκίτη» συνολικής επένδυσης 956.727 ευρώ που επιχορηγείται με 433.200 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι περοβσκίτες αλογονιδίου είναι μια οικογένεια υλικών που έχουν δείξει δυνατότητες υψηλής απόδοσης και χαμηλό κόστος παραγωγής σε ηλιακά κύτταρα. Τα ηλιακά κύτταρα περοβσκίτη έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη πρόοδο τα τελευταία χρόνια με ραγδαίες αυξήσεις στην απόδοση, από αναφορές περίπου 3% το 2009 σε πάνω από 25% σήμερα. Ωστόσο, παραμένουν αρκετές προκλήσεις προτού γίνουν μια ανταγωνιστική εμπορική τεχνολογία. Υποστηρικτής του έργου είναι η Brite Hellas S.A.

- Επένδυση "Green Offspring" συνολικού ύψους 2.421.598 ευρώ που επιχορηγείται με 1.210.555 ευρώ για μια νέα μηχανή εκτύπωσης στην παραγωγή προϊόντων αγώγιμου μελανιού. Υποστηρικτής του έργου το τυπογραφείο της Pressious Arvanitidis.

- Το έργο «επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων από την υγειονομική ταφή στην κυκλική οικονομικά» συνολικής επένδυσης 1.430.800 ευρώ εκ των οποίων επιχορηγούνται τα 855.280 ευρώ αφορά στην βελτίωση της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων σε περιοχές - στόχους, η οποίες δεν διαθέτουν αδειοδοτημένες σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων οργανικών αποβλήτων. Υποστηρικτής του έργου είναι η ΕΛΔΙΑ Α.Ε.

- Συνεργατικό σχήμα συνολικής επένδυσης 895.713 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 375.841 ευρώ για την απαλλαγή από τον άνθρακα της ναυτιλίας. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας λύσης λογισμικού με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των ταξιδιών των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών. Υποστηρικτής του έργου η DeepSea Technologies.

- Το έργο «Καινοτόμος πλατφόρμα βασισμένη σε ΤΠΕ για έλεγχο εκπομπών και βελτιστοποίηση καυσίμων στον θαλάσσιο τομέα (EcoMaRE)» συνολικής επένδυσης 755.500 ευρώ εκ των οποίων επιχορηγούνται τα 449.000 ευρώ. Αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου πλατφόρμας θαλάσσιων επιδόσεων βασισμένη σε σύννεφο ICT για διαχείριση ελέγχου εκπομπών και βελτιστοποίηση καυσίμων στις θαλάσσιες μεταφορές.. Η πλατφόρμα EcoMaRE θα αναπτύξει σύστημα που θα επικοινωνεί με κινητήρες πλοίων ώστε να προσαρμόζουν αυτόνομα τη λειτουργία τους βάσει ορισμένων απαιτήσεων και κανονισμών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτιστοποίηση όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, την ενεργειακή απόδοση και τις εκπομπές ρύπων. Υποστηρικτής του έργου είναι η Information Technology for Market Leadership IKE (ITML).

- Το έργο «Ready2Respond!» συνολικού ύψους επένδυσης 399.150 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 146.150 ευρώ. Αφορά στην ανάπτυξη πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων για την διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τη βιορρύπανση σε επιχειρήσεις θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας. Υποστηρικτής του ελέγχου είναι η SQ LEARN.

- Το έργο «Πλατφόρμα Αναλύσεων Δεδομένων για Ευφυή Διαχείριση Βιοαπόρριψης στη Θαλάσσια Υδατοκαλλιέργεια - iMAq!» συνολικής επένδυσης 404.700 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 182.475 ευρώ. Αφορά στην αυτοματοποίηση παραγωγικής διαδικασίας σε μονάδες παραγωγής πλαστικών δοχείων που, σήμερα, λειτουργούν χειροκίνητα. Το έργο θα βελτιστοποιήσει την αποθήκευση και τη διανομή πρώτων υλών με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του διαθέσιμου αποθέματος, θα εξαλείψει το χρόνο διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος, θα βελτιστοποιήσει τον ποιοτικό έλεγχο, θα μειώσει την ένταση εργασίας και θα αυξήσει τον ελεύθερο χώρο εργασίας και αποθήκευσης. Υποστηρικτής του έργου είναι η EMVIS S.A.

- Το έργο PRACCIS (Plastic Resin Automatic Central Conveying Intelligent System) αφορά σε επένδυση συνολικού ύψους 2.481.066 ευρώ από τα οποία επιχορηγείται το 1.240.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί καινοτόμος λύση για την αυτόματη εκτέλεση επιθεωρήσεων του εναέριου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs - drones) και μηχανική μάθηση (ML) και αλγόριθμους AI. Η χρήση ντρόουνς θα κάνει τις επιθεωρήσεις λιγότερο χρονοβόρες, πιο αξιόπιστες και ασφαλέστερες για το εμπλεκόμενο προσωπικό. Για το έργο αυτό, η Renel έχει συνεργαστεί με δύο ελληνικούς φορείς: την Innora, μια μικροεπιχείρηση που θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα UAV και τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος θα είναι ο πιλοτικός χρήστης του τη λύση στο πλαίσιο του έργου. Υποστηρικτής του έργου είναι η Plastics - K. Kotronis SA.

- Το έργο ALTITUDE (automatic aerial network inspection using drones and machine learning) συνολικής επένδυσης 1.226.914 ευρώ εκ των οποίων επιχορηγούνται τα 693.500 ευρώ αφορά σε μία ολοκληρωμένη λύση τηλεματικής υψηλής ακρίβειας για συνδεδεμένα οχήματα.Υποστηρικτής του ελέγχου είναι η RENEL IKE.

- O7Connected - An Innovative Connected Vehicles Platform for Safe and Eco Mobility. Πρόκειται για έργο Ε&Α συνολικής επένδυσης 696.750 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 315.188 ευρώ για την απλοποίηση των επικοινωνιών μέσω email που σχετίζονται με τις διαδικασίες προμηθειών/αγορών στον ναυτιλιακό τομέα. Επί του παρόντος, όλη η επικοινωνία και ο προγραμματισμός παραγγελιών που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης στα πλοία, για παράδειγμα η παράδοση εξαρτημάτων και εξοπλισμού πλοίων, γίνεται μέσω email. Ο όγκος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μια μικρή ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να είναι τουλάχιστον 100.000 ετησίως, με μερικά από αυτά να έχουν πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες. Υποστηρικτής είναι η Oseven.

- Έργο Ε&Α (ENTERPRISE SEARCH SOLUTION FOR MARINE PROCUREMENT PROCESS) συνολικής επένδυσης 151.950 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 67.500 ευρώ με σκοπό να καταστούν διαθέσιμες ακριβείς και εφαρμόσιμες πληροφορίες σχετικά με την πραγματική κατάσταση των κατασκευαστικών εργασιών και θα οδηγήσει στη βελτίωση της παρακολούθησης τόσο της συνολικής κατασκευαστικής διαδικασίας όσο και της χρήσης υλικών και προμήθεια στο εργοτάξιο. Υποστηρικτής είναι η Ulysses Hellas SA.

- Το έργο Aerobuilder συνολικής επένδυσης 304.350 ευρώ από τα οποία επιχορηγούνται τα 137.750 ευρώ για την ανάπτυξη ενός ημιαυτόνομου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV - drone) εξοπλισμένου με κάμερες βάθους και στερεοφωνικά και LIDAR, που θα επιτρέπει στο UAV να εκτελεί περιοδική παρακολούθηση - χαρτογράφηση εργοταξίου και διαδικασίας και θα διενεργεί ποιοτικούς ελέγχους για να αυτοματοποιηθεί η διαχείριση υλικών. Υποστηρικτής είναι η Vertliner P.C.

  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  • ·
  • BUSINESS INNOVATION GREECE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις στην έναρξη συναλλαγών της εβδομάδας
Ευρωαγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις στην έναρξη συναλλαγών της εβδομάδας 05/06/2023 - 10:57
ΔΥΠΑ: Πληρωμές για 70.000 ανέργους που πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές-πράσινες δεξιότητες 05/06/2023 - 17:39
ΔΥΠΑ: Πληρωμές για 70.000 ανέργους που πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές-πράσινες δεξιότητες
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε χαμηλά εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
    27/09/2023 - 20:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Resolute - Cepal: Στρατηγική συνεργασία για την αναβάθμιση της αγοράς διαχείρισης ακινήτων
    27/09/2023 - 18:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Lamda Development: Αύξηση 90% στα EBITDA το α' εξάμηνο - Ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας σε mall και μαρίνες
    27/09/2023 - 18:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Grant Thornton: Το τμήμα "Transactional Advisory Services" μετονομάζεται σε "Deals Services"
    27/09/2023 - 18:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΠ: Αύξηση του τζίρου 10% το α' εξάμηνο του 2023
    27/09/2023 - 17:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά
    27/09/2023 - 17:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση 1,27% και χαμηλό τζίρο - Διασώθηκαν Σαράντης, Coca Cola, Elvalhacor, Autohellas
    27/09/2023 - 17:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΚΠΟΙΖΩ: Πολλά νοικοκυριά κινδυνεύουν από ενεργειακή φτώχεια
    27/09/2023 - 17:42 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Intrakat: Αύξηση κύκλου εργασιών 45% στο α’ εξάμηνο και ανεκτέλεστο στα 2,1 δις. ευρώ
    27/09/2023 - 17:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΓΣΕΕ: Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στους πληγέντες της Θεσσαλίας για τις τραπεζικές τους οφειλές
    27/09/2023 - 17:35 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Κατατέθηκε η τροπολογία με τα μέτρα κατά της ακρίβειας. «Τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες
    27/09/2023 - 01:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: Αγγίζει πλέον τα 500 εκατ. ευρώ o κύκλος εργασιών το 2022, αυξημένος κατά 18,5%
    27/09/2023 - 07:03 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • RetailBusiness Awards 2023: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών
    27/09/2023 - 11:15 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Οινοποιία Boutari: Τίμησε τη Νάουσα με μια εντυπωσιακή εκδήλωση
    27/09/2023 - 12:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Google: Γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της
    27/09/2023 - 13:02 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

EuroCup Γυναικών: Στους ομίλους η Ελευθερία Μοσχάτου, 65-60 την Κλουζ (gallery)

27/09/2023 - 21:14
AllStar Basket
AllStar Basket

Προμηθέας: Φιλικό την Πέμπτη (28/9) με το Λαύριο

27/09/2023 - 21:03
Advertising.gr
Advertising.gr

Nova: Αποκλειστικές προσφορές και προνόμια για φοιτητές

27/09/2023 - 20:10
Advertising.gr
Advertising.gr

OPEN: Νέο τρέιλερ για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα

27/09/2023 - 20:00
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

bofrost: Συμμετέχει στο GREECE RACE FOR THE CURE 2023

27/09/2023 - 17:55
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΚΙΜ: 15η αποστολή στις Ράχες Ικαρίας

27/09/2023 - 16:38
FleetNews
FleetNews

Η Nissan αποκάλυψε το Concept 20-23 show car

27/09/2023 - 07:32
FleetNews
FleetNews

Nissan: προς αμιγώς ηλεκτρική γκάμα στην Ευρώπη

27/09/2023 - 07:27
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Η CAUDALIE καινοτομεί και μας ξανασυστήνει την εμβληματική σειρά Resveratrol – Lift

26/09/2023 - 09:04
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δ. Αθηναίων έκλεισε 2 χρόνια φροντίδας και προσφοράς

22/09/2023 - 11:58

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo