Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Παρουσιάστηκε το Equity Investment Forum
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/10/2015 · 02:00

Παρουσιάστηκε το Equity Investment Forum

Σε εξέλιξη η υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων για αναζήτηση χρηματοδότησης και διεθνών συνεργασιών

Πρόσκληση σε επιχειρηματίες με φιλόδοξες και δυναμικές επιχειρηματικές προτάσεις που αναζητούν χρηματοδότηση ή διεθνείς συνεργασίες απευθύνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οργανισμός Enterprise Greece, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas.

Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το λόγο είχαν οι επικεφαλείς των πέντε συνδιοργανωτών καθώς και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, οι οποίοι παρουσιάζοντας το Equity Investment Forum τόνισαν τη σημαντικότητα του εγχειρήματος.

Το Equity Investment Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 και είναι η κορυφαία εκδήλωση για όλες τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών στην Ελλάδα.

Φέτος, το Forum φιλοξενεί το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα και εκτιμά ιδιαίτερα την ενεργό συμμετοχή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το Forum αποτελεί μετεξέλιξη του επιτυχημένου "International Venture Capital & Private Equity Forum", το οποίο υλοποιούνταν συνεχώς επί 12 συναπτά έτη. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο κος Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, προσδιόρισε τους επιδιωκόμενους στόχους αυτής της συνδιοργάνωσης: Την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη της αγοράς κεφαλαίων που θα υποστηρίζει μικρότερου μεγέθους και νεότερες επιχειρήσεις, με οδηγό το Νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Την ενεργοποίηση όλων των συμμετεχόντων στο οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στην κοινή προσπάθεια προβολής, από τη μία των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων και από την άλλη των αναπτυξιακών σχεδίων ενδιαφερόμενων εταιριών, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η μετουσίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε εισροή κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία και τέλος, την αξιοποίηση της χρήσιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας από το Ισραήλ για την άντληση κεφαλαίων από τη μεγάλη ρευστότητα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Ο κ. Βελισσάριος Δότσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στην ιστορική εξέλιξη του Forum και στο ρόλο του Οργανισμού στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τόνωση της εξωστρέφειάς τους αυξάνοντας τις εξαγωγές και προσελκύοντας Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. «Με το Equity Investment Forum στοχεύουμε στο να γίνει ένα ευρύς διάλογος για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Ένας διάλογος με έλληνες και διεθνείς experts και policy makers» τόνισε στην παρέμβαση του ο κ. Δότσης και συνέχισε «Το Equity Investment Forum, όπως σήμερα μετεξελίσσεται, αποτελεί ένα από τα λιγοστά παραδείγματα στην Ελλάδα συνέχειας και σύνθεσης. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνεργασία αυτή σήμερα. Τώρα που οι επενδύσεις είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες, τώρα που το κάθε «δημόσιο» ευρώ, , θα πρέπει όχι μόνο να αξιοποιηθεί κατά τον άριστο δυνατό τρόπο αλλά και να μπορέσει να μοχλεύσει πολλαπλάσια ιδιωτικά κεφάλαια, οι πέντε θεσμικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν τον κοινό σκοπό, την προσέλκυση και χρηματοδότηση επενδύσεων. Ας συνεργαστούμε όλοι, ο καθένας από το πόστο του με τις γνώσεις του και τις δυνατότητές του ώστε να φέρουμε το ζητούμενο: Επενδύσεις, Ανάπτυξη και Απασχόληση. Αυτό ακριβώς επιδιώκει και το Equity Investment Forum».

Εν συνεχεία, ο κος Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της HVCA, αναφέρθηκε αναλυτικά στη θεματολογία του συνεδρίου κατά την πρώτη ημέρα. «Στην εκδήλωση θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά μοντέλα και παραδείγματα για το πώς φτάνει κανείς στην επιτυχία». Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ επισημαίνοντας ότι «για όλους είναι προφανές ότι το παράδειγμα του Ισραήλ αποτελεί ζητούμενο καθώς έχει πετύχει εξαιρετικά πράγματα στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, όντας μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για εμάς να μάθουμε από το επιτυχημένο μοντέλο του Ισραήλ». Μεγάλη έμφαση δόθηκε από τη μεριά του στη δεύτερη ημέρα του Forum, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα επιχειρηματικά σχέδια σε ελληνικά, ισραηλινά και άλλα διεθνή Venture Capital / Private Equity Funds, και απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αναπτυξιακά σχέδια.

O κος Παναγιώτης Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος του ΤΑΝΕΟ, ενημέρωσε για το σημαντικό ρόλο του Οργανισμού στην ανάπτυξη του VC ως μοναδικό κρατικό Fund of Funds και τη συμβολή του στη δημιουργία κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του venture capital/Private Equity, από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη «σημερινό στόχο του ΤΑΝΕΟ αποτελεί η κεφαλαιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας και τεχνογνωσίας, ώστε να υποστηριχθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ενισχυθεί η εθνική οικονομία και να διευρυνθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες». Τέλος, σημείωσε ότι «στο φετινό Forum για πρώτη φορά συνεργάζονται και οι πέντε φορείς σε μια εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Η κα Μαρία Καρατζιά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, ανέλυσε τον υποστηρικτικό ρόλο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ σε όλη την αλυσίδα της τεχνολογικής καινοτομίας, από τη «γέννηση» μιας ιδέας μέχρι την υλοποίηση και την ωρίμανσή της και περιέγραψε τη διαδικασία υποβολής επιχειρηματικής πρότασης στο πλαίσιο του Forum. Σύμφωνα με την κα. Καρατζιά «ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 60 επιχειρηματικές προτάσεις μέσω της ιστοσελίδας του Forum, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ τις προσεχείς ημέρες καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε είναι πάρα πολλά και το ενδιαφέρον εξαιρετικά μεγάλο».

Τέλος, η Πρέσβης του Ισραήλ, κα Irit Ben Abba μίλησε για τη δυναμική του ισραηλινού οικοσυστήματος και τη θέληση συνεργασίας με το αντίστοιχο ελληνικό μέσω της ανταλλαγής εμπειριών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «στόχος είναι να φέρουμε πιο κοντά τα δύο οικοσυστήματα. Πρέπει να επεκταθούμε, έχουμε πολλά κοινά, πρέπει να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές καλές ιδέες και game changers και είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Η Συνέντευξη Τύπου έκλεισε με αναφορά της κας. Καρατζιά στα workshops τα οποία θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα του Forum, στις 7 Δεκεμβρίου. Η υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων για το Equity Investment Forum θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

  • EQUITY INVESTMENT FORUM
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Σε ΚΕΔ και ΕΟΚ τo video με τις φάσεις του αγώνα στην Πάτρα

All Content

Live στις 18:30 Πανερυθραϊκός-Πρωτέας Βούλας

All Content - BusinessNews.gr

Peoplecert: Πώς ο πρώτος ελληνικός μονόκερoς χτίζει παγκόσμια υπεροχή - Τι αποκαλύπτει ο Β. Νικολαΐδης

All Content - BusinessNews.gr

Βιολάντα: Μοναδικό μας μέλημα είναι να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των ανθρώπων που χάσαμε

All Content - BusinessNews.gr

Χαμηλό ενδιαφέρον για τον “κάθετο” διάδρομο φυσικού αερίου - Αισιοδοξία για τις επόμενες δημοπρασίες

All Content

Βάνιας Απέργης, Founder - Director, yellowgroove: Όταν σβήσουν τα υπόλοιπα, μένει ο ήχος

All Content

McCANN Athens: General Manager αναλαμβάνει ο Γιώργος Τριδήμας

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Σάκοτα: Να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και στη SUNEL Arena.

All Content

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Final-8 του Κυπέλλου

All Content - BusinessNews.gr

IRIS έως 1.000€: Έλεγχοι-εξπρές της ΑΑΔΕ πριν την αύξηση των ορίων - Τα πρόστιμα

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Δημοσιονομική υπέρβαση το 2025 – Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

TITAN: Ξεκινά συναντήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη προσφορά ομολογιών 350 εκατ. ευρώ

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση στις τιμές παραγωγού στην βιομηχανία
ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση στις τιμές παραγωγού στην βιομηχανία 30/10/2015 - 02:00
Στο 25% η ανεργία τον Ιούλιο 30/10/2015 - 02:00
Στο 25% η ανεργία τον Ιούλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ρεκόρ συμμετοχών στην 50η «Ημέρα Καριέρας» στην Αθήνα - Σχεδόν 10.000 πολίτες επισκέφθηκαν την εκδήλωση
    26/01/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γαλλία: Η αντιπαράθεση με τον Τραμπ ενισχύει τη δημοφιλία του Μακρόν
    26/01/2026 - 18:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γ. Γεραπετρίτης: Επίσκεψη του ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη – Το πρόγραμμά του
    26/01/2026 - 17:58 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,64%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    26/01/2026 - 17:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ανακτήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ έπειτα από ελέγχους από ενισχύσεις παραγωγών το 2025
    26/01/2026 - 17:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στο Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα συζητήθηκαν
    26/01/2026 - 17:23 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Ινδίας απο την IndiGo Airlines παρουσία της Υπουργού Τουρισμού
    26/01/2026 - 17:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ στέλνει τον «τσάρο των συνόρων» Τομ Χόμαν στη Μινεσότα
    26/01/2026 - 16:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • L'Oréal: Διοργανώνει και φέτος τον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Brandstorm
    26/01/2026 - 16:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΑΕΕ: Στο επίκεντρο η διαχείριση της ασφαλιστικής απάτης μέσω συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία
    26/01/2026 - 16:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χατζηθεοδοσίου: «Είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής»
    25/01/2026 - 19:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Τρίκαλα: Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Βιολάντα»- Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές - H ανακοίνωση της εταιρείας
    26/01/2026 - 08:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Peoplecert: Πώς ο πρώτος ελληνικός μονόκερoς χτίζει παγκόσμια υπεροχή - Τι αποκαλύπτει ο Β. Νικολαΐδης
    26/01/2026 - 07:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ακυρώθηκαν πάνω 10.000 πτήσεις
    25/01/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η αβεβαιότητα ωθεί σε επίπεδα ρεκόρ τον χρυσό - Ξεπέρασε τα τα 5.000 δολάρια
    26/01/2026 - 07:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΜΨΗ!

26/01/2026 - 16:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live στις 18:30 Πανερυθραϊκός-Πρωτέας Βούλας

26/01/2026 - 16:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης: Σε ΚΕΔ και ΕΟΚ τo video με τις φάσεις του αγώνα στην Πάτρα

26/01/2026 - 15:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κομισιόν: Επίσημη έρευνα κατά του Grok του Ίλον Μασκ

26/01/2026 - 15:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΒΗΕ: Στο επίκεντρο η εγχώρια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και η ενεργειακή μετάβαση

26/01/2026 - 15:05
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Estée Lauder Παρουσιάζει την Ηθοποιό Daisy Edgar-Jones ως τη Nέα της Global Brand Ambassador

26/01/2026 - 14:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ παίζουν στο Vodafone TV

26/01/2026 - 14:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Συνεχίζει να πρασινίζει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη

26/01/2026 - 14:54
FleetNews
fleetnews.gr

Ιστορική στιγμή για την Audi: Πρεμιέρα της Audi Revolut F1 Team

26/01/2026 - 06:20
FleetNews
fleetnews.gr

Το νέο Volvo EX60 σε περιπετειώδη έκδοση Cross Country

26/01/2026 - 06:18
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo