Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Εργασιακά: Τι αλλάζει σε υπερωρίες-ρεπό και άδειες;
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/10/2020 · 11:25

Εργασιακά: Τι αλλάζει σε υπερωρίες-ρεπό και άδειες;

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις υπερωρίες με το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ που θα κατατεθεί τέλος Οκτωβρίου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στο σχέδιο νόμου σε συνδυασμό με την αλλαγή του καθεστώτος των υπερωριών, μέσω της αύξησης και της δήλωσης τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε πραγματικό χρόνο, θα προβλέπεται η προσαρμογή του χρόνου εργασίας στις ανάγκες του εργαζομένου και της επιχείρησης. Θα μπορεί δηλαδή ο εργοδότης με τον εργαζόμενο να συμφωνήσουν στις ώρες που θα δουλεύει ο εργαζόμενος μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότη και εργαζόμενο να συμφωνούν την «κάλυψη» της υπέρβασης του χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας με αντίστοιχη μείωση σε άλλη ημέρα, ρεπό, πρόσθετη άδεια κλπ, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου ή του εργοδότη που ο αντισυμβαλλόμενος μπορεί να αρνηθεί μόνο για σοβαρό λόγο. Ακόμη εξετάζεται η θεσμοθέτηση αλλαγών και στο βιβλίο αδειών.

Η επιτροπή Πισσαρίδη έχει ξεκινήσει τις προτάσεις της με τον εξορθολογισμό της χρήσης και του κόστους των υπερωριών επισημαίνοντας ότι η ευελιξία στη χρήση υπερωριών είναι σημαντική για την οικονομική δραστηριότητα και ότι το κόστος των υπερωριών είναι "απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί με εκείνο στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε."

Η επιτροπή Πισσαρίδη θέλει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό και αρκετά ευέλικτο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ευθυγραμμιστεί με αυτό που υπάρχει στα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, υπάρχει μία πρόσφατη απόφαση από ευρωπαϊκό δικαστήριο η οποία δικαίωσε ισπανική εταιρεία που θέλησε να διατηρήσει μία ευελιξία και στο τρόπο χορήγησης των υπερωριών αλλά και στον τρόπο αποζημίωσής τους.

Με άλλα λόγια, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία αυτή που ήθελε αντί να δώσει εγχρήματη αποζημίωση για τις υπερωρίες που έκαναν οι εργαζόμενοί της να επιλέξει άλλους τρόπους αποζημίωσης, όπως χορήγηση μεγαλύτερου χρόνου άδειας πέραν της κανονικής ή να μειώσει το ωράριο της εργασίας του τις επόμενες μέρες.

Δηλαδή, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιολόγησε νομικά την ευελιξία του ωραρίου, της χρήσης και της αποζημίωσης των υπερωριών θεωρώντας την ως δικαίωμα του εργοδότη.
Πάνω σε αυτήν την δικαστική απόφαση, η Επιτροπή Πισσαρίδη θέλει να αλλάξει το καθεστώς των υπερωριών ανεβάζοντας παράλληλα και το πλαφόν των 120 ωρών ανά εξάμηνο.
Μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου θα καθορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό της έννοιας του διευθυντικού στελέχους που δεν θα δικαιούται υπερωρίες, κάτι που μέχρι σήμερα ερμηνεύεται κατά διαφορετικό τρόπο από κάθε Επιθεώρηση Εργασίας, με αποτέλεσμα όλες οι επιχειρήσεις να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με πρόστιμα.

Ηλεκτρονικό ρολόι

Το ψηφιακό ωράριο και η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας μπαίνει στην ζωή των εργαζομένων σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί σε λειτουργία το ψηφιακό ωράριο και η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους τα dikaiologitika.gr .

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, μετά την δημοσίευση του προσχεδίου της έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, ξεκίνησαν οι συσκέψεις για την διαμόρφωση των διατάξεων του νομοσχεδίου με στόχο τον εκσυγχρονισμό των θεσμών της αγοράς εργασίας. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η πανδημία του κορονοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το φθινόπωρο θα τεθεί σε εφαρμογή το «ψηφιακό ωράριο», αλλά και η πιλοτική χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις με την καθολική εφαρμογή της να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και να συμπληρώσουν τα νέα απλοποιημένα έντυπα που θα έχουν αναρτηθεί για την έναρξη της λειτουργίας του «ψηφιακού ωραρίου». Οι εργοδότες θα δηλώνουν τα σχήματα ωραρίου ή τροποποίησης ωραρίου με ψηφιακές επιλογές, επιδεχόμενες αυτόματης επεξεργασίας και διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο και θα σταματήσει η υποβολή κειμένου ή σαρωμένου αρχείου pdf όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, καθημερινά υποβάλλονται 38.000 δηλώσεις για μεταβολές ωραρίου που επηρεάζουν 100.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, με το νέο σύστημα θα απαιτούνται λίγες, απλές και αυτοματοποιημένες κινήσεις για την καταγραφή του ωραρίου του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα, αλλά και των μεταβολών στις ώρες εργασίας μέσω της αναβάθμισης του συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται αυτοματοποιημένα πλέον και ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πριν μπουν σε μια επιχείρηση θα έχουν την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων σε διαφορετική περίπτωση.

Με την εφαρμογή του ψηφιακού ωραρίου ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας του εργαζόμενου που θα είναι συνδεδεμένη με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταγράφεται η ώρα εισόδου και εξόδου των εργαζομένων με σκοπό την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, αλλά και την διασταύρωση των υπερωριών που δηλώνονται από τους εργοδότες. Τα στοιχεία αυτά θα καταγράφονται σε ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση) και θα διαβιβάζονται αυτόματα με ηλεκτρονικό τρόπο στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», όπου και θα διασταυρώνονται. Η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας θα ξεκινήσει πιλοτικά σε μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζόμενους, σε τράπεζες, αλλά και σε σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει υποχρεωτική εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις πιθανότατα έως το τέλος του 2021. Με την χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας θα καταγράφονται όλες οι υπερωρίες, οι οποίες θα πρέπει στη συνέχεια να αποπληρώνονται.

Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας θεσπίστηκε το 2011 με τον νόμο 3996/2011, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ποτέ με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι να υπάρχουν εργοδότες που μειώνουν πλασματικά τις ώρες εργασίας, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Συνδικαλιστικός νόμος

Μεταξύ άλλων εξετάζεται η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου θα αναρτώνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (επιχειρησιακές, κλαδικές και διαιτητικές αποφάσεις) και θα έχει πρόσβαση σε αυτές το σύνολο των εργαζομένων και εργοδοτών της χώρας.

Ακόμη επί τάπητος θα τεθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία των συνδικαλιστών για τη λήψη αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η διεξαγωγή απεργίας. Η νέα διάταξη θα εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την ισχύουσα διάταξη που προβλέπει την παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση, ώστε να τεκμαίρεται απαρτία και να λαμβάνεται έγκυρη απόφαση για απεργία. Παράλληλα, θα προβλεφθεί η δημιουργία ηλεκτρονικών μητρώων για συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων αλλά και εργοδοτών.

  • ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σπανούλης: «Αυτή η υποδοχή είναι η αρχή του οράματος του Άρη»

All Content

Εθνική Γυναικών: Νίκησε με 79-78 τη Βουλγαρία και κατέκτησε το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» (vids & gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικές δηλώσεις: Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά και τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι έως τις 15 Ιουλίου

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Προς ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων από τις εισηγμένες - Τα ελληνικά assets και οι ξένοι επενδυτές

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης για κύκλωμα στις πολεοδομίες: Δεν υπάρχουν άβατα, η διαφθορά κερδίζεται με σχέδιο

All Content

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

All Content

Παπαστράτος: Ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης» στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά

FleetNews

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

FleetNews

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

FleetNews

Αποκάλυψη για το πανίσχυρο Audi Nuvolari: Ένα PHEV με 1.001 PS

All Content

Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Σπανούλης, χαμός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (gallery)

All Content

LNB: Πήρε τη ματσάρα και τον 1ο τελικό η Παρί, 95-91 τη Μονακό

All Content - BusinessNews.gr

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040

All Content - BusinessNews.gr

Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις

FleetNews

Η Stellantis ξεκινάει δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

FleetNews

BMW Highway Assistant: Πάνω από 200 εκατ. χλμ. hands-free οδήγησης

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

CSRΝews.gr

Κάθε σταγόνα μετράει: Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ τιμά τους εθελοντές αιμοδότες και ενισχύει το μήνυμα της προσφοράς ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρυσοχοΐδης για ΧΑ: Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί
Χρυσοχοΐδης για ΧΑ: Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί 05/10/2020 - 11:25
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοί είναι οι νέοι δικαιούχοι 05/10/2020 - 11:53
Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοί είναι οι νέοι δικαιούχοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    14/06/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Περιφερειακά κανάλια: Ο οδικός χάρτης για τις άδειες και η μετάβαση σε HD μετά την ψήφιση του ν/σ
    14/06/2026 - 18:15 MEDIA
  • Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ οι πρώτες ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα - Εκλογές το 2027
    14/06/2026 - 17:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Νέα Δημοκρατία: Νέα Εκτελεστική Γραμματεία και αλλαγές στη δομή της - Ποιοι συμμετέχουν
    14/06/2026 - 16:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Forbes Global Properties 2026: Η Ελλάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού χάρτη
    14/06/2026 - 15:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η εβδομάδα της Ανατολικής Μεσογείου στις ΗΠΑ και η νέα ενεργειακή γεωμετρία
    14/06/2026 - 14:46 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Η γέφυρα χρηματοοικονομικής και τεχνολογίας - Οι δεξιότητες που ζητά η νέα αγορά και οι ευκαιρίες
    14/06/2026 - 14:04 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Θα γίνει την Κυριακή δηλώνει ο Τραμπ - Δεν επιβεβαιώνει η Τεχεράνη
    14/06/2026 - 13:24 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πανελλαδικές: Συνέχεια με Ειδικά Μαθήματα - Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
    14/06/2026 - 12:43 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πετρέλαιο: Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τον χάρτη στις ροές "μαύρου χρυσού"
    14/06/2026 - 11:23 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Φορολογικές δηλώσεις: Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά και τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι έως τις 15 Ιουλίου
    14/06/2026 - 10:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Προς ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων από τις εισηγμένες - Τα ελληνικά assets και οι ξένοι επενδυτές
    14/06/2026 - 10:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πετρέλαιο: Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τον χάρτη στις ροές "μαύρου χρυσού"
    14/06/2026 - 11:23 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Μητσοτάκης για κύκλωμα στις πολεοδομίες: Δεν υπάρχουν άβατα, η διαφθορά κερδίζεται με σχέδιο
    14/06/2026 - 10:39 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Θα γίνει την Κυριακή δηλώνει ο Τραμπ - Δεν επιβεβαιώνει η Τεχεράνη
    14/06/2026 - 13:24 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Γυναικών: Νίκησε με 79-78 τη Βουλγαρία και κατέκτησε το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» (vids & gallery)

14/06/2026 - 18:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωτάθλημα U21: Η απονομή, ο MVP Προβατίδης και ο πρώτος σκόρερ Γκοτζαμανίδης (pics)

14/06/2026 - 17:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram

12/06/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

12/06/2026 - 14:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

12/06/2026 - 13:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

easy 97.2: Το easy Movie Experience powered by ΔΕΗ στο θερινό σινεμά

12/06/2026 - 12:11
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

12/06/2026 - 06:50
FleetNews
fleetnews.gr

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

12/06/2026 - 06:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo