Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τo Ε.Β.Ε.Π. θεωρεί το λιμάνι του Πειραιά τη μεγάλη δύναμη της ελληνικής οικονομίας
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/06/2019 · 03:00

Τo Ε.Β.Ε.Π. θεωρεί το λιμάνι του Πειραιά τη μεγάλη δύναμη της ελληνικής οικονομίας

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Δημάρχου της Σαγκάη, Mr Ying Yong, στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης έδωσε για τον ΟΛΠ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ραγδαία ανάπτυξή του, επισημαίνοντας : «… Μπορεί η COSCO να έχει "Master Plan" για το λιμάνι, αλλά, εμείς οι πολίτες και επιχειρηματίες έχουμε "Master Vision" για τη πόλη του Πειραιά. Oφείλουμε, όλοι μαζί να συνεργαστούμε με επιτυχία…».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Δημάρχου της Σαγκάη, Mr Ying Yong, στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης έδωσε για τον ΟΛΠ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ραγδαία ανάπτυξή του, επισημαίνοντας : «… Μπορεί η COSCO να έχει "Master Plan" για το λιμάνι, αλλά, εμείς οι πολίτες και επιχειρηματίες έχουμε "Master Vision" για τη πόλη του Πειραιά. Oφείλουμε, όλοι μαζί να συνεργαστούμε με επιτυχία…».

Ειδικότερα:

«Το 2018, το Ε.Β.Ε.Π., είχε υποστηρίξει ότι, η επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ του Ο.Λ.Π., θα αποτελέσει ένα μεγάλο ορόσημο όχι μόνο για τον Ο.Λ.Π., αλλά και για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά έργα όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης. Ο λόγος της αισιοδοξίας μας;

Ό, τι το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, με σαφή στόχο να αξιοποιήσει τις πλέον σύγχρονες αυτόματες λειτουργίες, αυξάνοντας με την ολοκλήρωσή του τη χωρητικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ σε 6,2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (containers- TEUs) από 5,5 εκατ. Επιπλέον, ένα εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια μπορεί να διαχειριστεί ετησίως και ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ. Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με την κεντρική γεωγραφική θέση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο καθιστούν την χώρα μας, ως μία ανταγωνιστική δίοδο θαλάσσιων μεταφορών για το θαλάσσιο εμπόριο της Ευρώπης με την Ασία. Ο χρόνος διέλευσης ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα με προορισμό τον Πειραιά, εκτιμάται σε 8-9 λιγότερες ημέρες, σε σύγκριση με τα λιμάνια που βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επέλεξε η COSCO τον Πειραιά, ως βασική ναυτική πύλη στη θαλάσσια δίοδο Ανατολής-Δύσης, διεκδικώντας με επιτυχία το 51% του Ο.Λ.Π. το 2016 σε τιμή 22 ευρώ/μετοχή και με συνολικό τίμημα στα 280,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό όμως που παρουσίασε εξαρχής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν το κομμάτι των επενδύσεων, που είναι διατεθειμένος να υλοποιήσει ο Κινέζος γίγαντας, καθώς εκεί κρύβονται και οι καταλύτες ανάπτυξης για τον Ο.Λ.Π. και για τη χώρα μας. Η Cosco ως νέος διαχειριστής πρέπει καταρχήν εντός πέντε ετών από την αρχική σύμβαση να υλοποιήσει έργα 293,7 εκατ. ευρώ. Ήδη, έως το 2018 ολοκληρώθηκαν επενδύσεις ύψους 68,1 εκατ. ευρώ. Πέραν όμως των υποχρεωτικών επενδύσεων της αποκρατικοποίησης, το "Μaster Plan" του Ο.Λ.Π. περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις ύψους 318 εκατ. ευρώ, που θεωρούνται ενιαίες και απαραίτητες για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού του Πειραιά.

Όσον αφορά στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και στις τρεις προβλήτες έφθασε τα 4.908 εκατ., κατατάσσοντας το λιμάνι του Πειραιά έκτο στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και δεύτερο λιμάνι της Μεσογείου, πίσω από την Βαλένθια. Λίγοι, όμως, έχουν εστιάσει στο γεγονός ότι, το 2018 ο ΟΛΠ παρουσίασε τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης διακίνησης TEUs, μεταξύ των 40 πρώτων λιμανιών του κόσμου. Κανένα άλλο λιμάνι δεν έχει να επιδείξει τέτοιους εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Εξαιρετικές διαφαίνονται οι προοπτικές και για το 2019, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκ. TEUs. Ήδη για το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχει σημειωθεί νέο ρεκόρ διακίνησης στους προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και οι τρεις μαζί αθροιστικά ξεπέρασαν τα 1,33 εκατ. εμπορευματοκιβώτια εκτινάσσοντας τον ρυθμό αύξησης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο 24,40%.

Πράγματι το 2018 ο ΟΛΠ πέτυχε την υψηλότερη ιστορικά επίδοση σε τζίρο, κερδοφορία αλλά και διανομή μερίσματος. Τα συνολικά έσοδα της χρήσης του 2018 ανήλθαν σε 132,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19,2%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 42,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 100%. Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν βελτιωμένο κατά 147 % στα 27,9 εκατ. έναντι των 11,3 εκατ. ευρώ της χρήσης 2017, με λαμπρό επακόλουθο το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή να αυξηθεί κατά 148% στα 0,424 ευρώ από 0,1712 το 2017. Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται, ως επί το πλείστον, στην αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης της Σ.Ε.Π. κατά 25,3% και 27,8% αντίστοιχα.

Όμως, ο Πειραιάς φιλοξενεί και μια μεγάλη ποικιλία λιμενικών δραστηριοτήτων. Καταρχήν είναι το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατών στην Ευρώπη, με ολοένα και πιο μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας. Εξυπηρετεί επίσης επισκευές πλοίων και έχει λειτουργία υπό καθεστώς ελεύθερης ζώνης τύπου ΙΙ. Έτσι στα αποτελέσματα συνείσφερε αρκετά η αύξηση που σημειώθηκε στον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων και ναυπηγοεπισκευής κατά 13,2% και 37,4% αντίστοιχα.

Οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης που επιτυγχάνει ο ΟΛΠ δεν θα είχαν τόση σημασία, αν δεν συνοδεύονταν από την ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας και δεν διαχέονταν εν κατακλείδι σε όλους τους Έλληνες. Οι επενδύσεις στο container terminal έχουν συμβάλλει στη δημιουργία σχεδόν 2.000 άμεσων θέσεων εργασίας, που αφορούν σε διάφορους τομείς λιμενικών υπηρεσιών (φορτοεκφόρτωση, αποθήκευση, logistics κ.α.) και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις σε συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα, διαχείριση αποβλήτων κ.α.

Μεγάλη ήταν η συμβολή του ΟΛΠ και στην τόνωση των δημοσίων εσόδων, καθώς οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά κατά την τελευταία δεκαετία έχουν αποφέρει επιπλέον έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των 800 εκατ. ευρώ. Αν όμως υπολογίσουμε επενδύσεις σε υποδομές και το τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ Α.Ε, τότε φτάνουμε στο 1,8 δισ. περίπου. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχοντας το 23,14% των μετοχών εισπράττει πολύ μεγαλύτερο μέρισμα από την περίοδο που είχε το 74,14%, για τον απλούστατο λόγο ότι η μερισματική απόδοση έχει εξαιρετική άνοδο λόγω της υψηλής κερδοφορίας. Πέρα όμως από τα δημόσια έσοδα, το Λιμάνι του Πειραιά είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού ΑΕΠ, καθώς έχει εξασφαλίσει στην χώρα μας τις προϋποθέσεις, ώστε να πρωταγωνιστήσει ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο.

Η συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του λιμένος Πειραιά, καθώς και η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, ως σημαντικού περιφερειακού κόμβου logistics, που συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό ακριβώς θέλει και η Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. Nα εξελιχθεί η Ελλάδα ως σημαντικός περιφερειακός κόμβος logistics, που θα συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Βέβαια αυτός θα έπρεπε να είναι και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ελλάδος με την ανάπτυξη των εμπορευματικών υποδομών της χώρας σε περιφερειακούς οδικούς άξονες, σιδηροδρομικά δίκτυα, περιφερειακά λιμάνια και εμπορευματικούς κόμβους (τοπικούς και εθνικούς) να αποτελούν έργα εθνικής προτεραιότητας. Χρειαζόμαστε, όμως, μία δημόσια διοίκηση, που να διευκολύνει τους ιδιώτες επενδυτές και να επιταχύνει τις fast-track διαδικασίες για τις επενδύσεις σε εμπορευματικούς κόμβους».

  • ΚΟΡΚΙΔΗΣ
  • ·
  • ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Ο Λεσόρ ανέβασε ομαδική φωτογραφία και έκρυψε το πρόσωπο του Χολμς (pics)

All Content

Φουρνιέ προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Χρειαζόμαστε την ένταση και το πάθος σας στο ΟΑΚΑ» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA στα 293 εκατ. ευρώ - Καθαρά Κέρδη στα 140 εκατ ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Πράσινο φως» στην επένδυση της Metlen για την παραγωγή γαλλίου

All Content - BusinessNews.gr

THEON: Επένδυση ύψους 3 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική Twin Prime για εφαρμογές άμυνας

All Content

SOCIALDOO: Διεθνής διάκριση στα PR Week Global Awards στο Λονδίνο

All Content

Περιφερειακά κανάλια: Παράταση φορολογικής απαλλαγής και νέα τριετής κρατική ενίσχυση

FleetNews

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

FleetNews

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

FleetNews

ΠΣΕΟ: Πρόταση θέσπισης «Διπλώματος Κινητικότητας»

All Content

Με ανατροπή στο τέλος η Μπιλμπάο, 88-82 τη Ρεάλ Μαδρίτης

All Content

Σάκοτα: «Είμαστε υποχρεωμένοι να συνέλθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

L’Oréal Hellas: Στρατηγική επένδυση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα με ορίζοντα το μέλλον

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola 3Ε: Ανάπτυξη πωλήσεων, «γενναίες» ανταμοιβές και ισχυρό momentum

All Content - BusinessNews.gr

Ιουλία Τσέτη (Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη): Η επόμενη μέρα του ελληνικού επιχειρείν: Ήθος, Ηγεσία, Άνθρωποι και Βιωσιμότητα

FleetNews

ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην ΕΕ

FleetNews

BMW Group: Ισχυρό ξεκίνημα το Α’ τρίμηνο του 2026

CSRΝews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

CSRΝews.gr

L’Oréal Hellas: Στρατηγική επένδυση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα με ορίζοντα το μέλλον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΤΕ: Σε ετοιμότητα για έκδοση Tier II ομολόγου
ΕΤΕ: Σε ετοιμότητα για έκδοση Tier II ομολόγου 21/06/2019 - 03:00
Πάιατ: Αμερικανικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα-Οι τομείς ενδιαφέροντος 21/06/2019 - 03:00
Πάιατ: Αμερικανικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα-Οι τομείς ενδιαφέροντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα παραγγείλει "200 μεγάλα" αεροσκάφη Boeing
    14/05/2026 - 21:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ με εικονικές φυσικοθεραπείες – Τρεις συλλήψεις
    14/05/2026 - 20:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    14/05/2026 - 20:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΔΜΗΕ: Στο ένα ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην ΑΜΚ
    14/05/2026 - 19:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μελέτη του ΙΟΒΕ για τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς - Εκτιμώμενες επιδράσεις στην οικονομία
    14/05/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στουρνάρας: Αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ αν οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ισχυρές
    14/05/2026 - 18:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι πλέον μόνη απέναντι στις νέες απειλές»
    14/05/2026 - 18:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια - Ενας τραυματίας
    14/05/2026 - 18:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,38%, στα 189,94 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    14/05/2026 - 17:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA στα 293 εκατ. ευρώ - Καθαρά Κέρδη στα 140 εκατ ευρώ
    14/05/2026 - 17:58 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Trastor: Στο 1 ευρώ ανά νέα μετοχή διαμορφώθηκε η τελική τιμή διάθεσης
    14/05/2026 - 09:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο ΣΕΕΑΕ απαντά για τα «γυρισμένα χιλιόμετρα» μεταχειρισμένων
    14/05/2026 - 12:24 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Coca-Cola 3Ε: Ανάπτυξη πωλήσεων, «γενναίες» ανταμοιβές και ισχυρό momentum
    14/05/2026 - 10:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Μασούτης
    14/05/2026 - 11:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.287,54 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,89%
    14/05/2026 - 15:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Χατζηελευθερίου: «Οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό είναι η επιβράβευση της χρονιάς για τη Μύκονο Betsson»

14/05/2026 - 20:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Ο Λεσόρ ανέβασε ομαδική φωτογραφία και έκρυψε το πρόσωπο του Χολμς (pics)

14/05/2026 - 19:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

14/05/2026 - 14:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media & ΟΠΑ: Τελετή βράβευσης του προγράμματος ανάπτυξης καινοτόμων ιδεων B/innovate

14/05/2026 - 13:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

14/05/2026 - 11:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το ΣΕΕ και ο ΕΦΕΧ για την υπεύθυνη επικοινωνία στην περίοδο των Πανελληνίων

14/05/2026 - 11:22
FleetNews
fleetnews.gr

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

14/05/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

14/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo