Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μυτιλήνη: Επεισόδια με ακροδεξιούς κατά μεταναστών
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/04/2018 · 03:00

Μυτιλήνη: Επεισόδια με ακροδεξιούς κατά μεταναστών

Πεδίο μάχης η Προκυμαία Μυτιλήνης με σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ακροδεξιούς.

Σε πεδιο μάχης μετατράπηκε χθες το βραδυ η προκυμαία της Μυτιλήνης γύρω από την πλατεία Σαπφούς από συγκρούσεις κατοικων με προσφυγες και μετανάστες.

Σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στον καταυλισμό της Μόριας επιβιβάστηκαν με τη βία σήμερα στις 05.30 διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφγανοί, που από την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι είχαν καταλάβει την κεντρική πλατεία Σαπφούς της πόλης. Με επιχείρηση που κράτησε -το πολύ- 10 λεπτά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποσπούσαν έναν-έναν τους διαμαρτυρόμενους, τους οποίους οδηγούσαν στα λεωφορεία. Οι αλλοδαποί παρέμεναν αμυνόμενοι και αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την πλατεία έως την τελευταία στιγμή, σε μια σφιχτή ανθρώπινη αλυσίδα έχοντας στο κέντρο της γυναίκες και παιδιά.

Της τελικής επιχείρησης της Αστυνομίας, είχε προηγηθεί η μετατροπή, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε πεδίο μάχης της πλατείας Σαπφούς και της προκυμαίας, καθώς και των σοκακιών του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ομάδες νεαρών, κυρίως ακροδεξιών, επιχειρούσαν όλη νύχτα με σχέδιο και στόχο να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών.

Υπό ιαχές όπως «κάψτε τους ζωντανούς», ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίζονταν εναντίον των αλλοδαπών οι οποίοι μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που κατέβηκαν στην πλατεία από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν. Ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στη κινητοποίηση, απλώνοντας πάνω από τα κεφάλια τους βρεγμένες κουβέρτες.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν αρχικά μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ τους περικύκλωσε, Σε ενίσχυση των προσφύγων και των μεταναστών, εξάλλου, είχαν σπεύσει πολίτες του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατεία Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Μετά το πέρας της τελετής, η μεγάλη πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε, αλλά περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία απαιτώντας την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Γύρω στις 22.00 οι συγκεντρωμένοι που ως τότε προσπαθούσαν απλά να απωθήσουν τους αστυνομικούς, ενισχύθηκαν από ομάδες νεαρών από χωριά του νησιού, οι οποίοι κλήθηκαν μέσω της σελίδας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του ακροδεξιού χώρου, από έναν γνωστό ακροδεξιό. Αυτοί άρχισαν αληθινή επιχείρηση εναντίον των αστυνομικών, ανάβοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους κυλούσαν προς τους αστυνομικούς, ενώ πίσω από τους κάδους εκσφενδόνιζαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά με στόχο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες -- ιδιαίτερα τα γυναικόπαιδα, που ήξεραν πως υπήρχαν εκεί. Κάποια στιγμή περί τις 23.00 επιχείρησαν κυκλωτική κίνηση, επιτιθέμενοι από τη μεριά της αγοράς, οπότε και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ολόκληρη η πλατεία Σαπφούς και η προκυμαία Μυτιλήνης. Ακροδεξιά στοιχεία και μόνο πλέον, καθώς οι υπόλοιποι πολίτες που απλά διαμαρτύρονταν είχαν αποχωρήσει, πέταξαν πάνω σε παιδιά και γυναίκες προσφύγων και μεταναστών φωτοβολίδες και κροτίδες. Η αστυνομία έκανε τότε για να περιφρουρήσει τις ζωές και την ασφάλεια των αλλοδαπών, χρήση δακρυγόνων.

Στη 01.00 τα επεισόδια μεταφέρθηκαν από την προκυμαία της Μυτιλήνης μέχρι το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης και στα γύρω στενά. Έβαλαν φωτιά σε κάδους στήνοντας με αυτούς οδοφράγματα στις αστυνομικές δυνάμεις και διακόπτοντας την κυκλοφορία σε όλο το λιμάνι.

Περίπου στις 03.00, απωθήθηκαν από τον χώρο της πλατείας αλληλέγγυοι στους αλλοδαπούς πολίτες και κάποιοι ντόπιοι, που συνέχιζαν τον ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο τους με την Αστυνομία. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταδίωξαν ομάδα 15 ατόμων αγνώστου ταυτότητας, που κατευθυνόταν στο χώρο των επεισοδίων με ρόπαλα. Ενώ ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας είχε τεθεί σε επιφυλακή για την πιθανότητα αντιπερισπασμού.

Στις 05.20 σήμερα άρχισε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά των αλλοδαπών στη Μόρια. Στις 05.30, όλα είχαν τελειώσει.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, κυρίως μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους προσφερθούν φροντίδες.

Στην πλατεία Σαπφούς έφτασε από την πρώτη στιγμή των γεγονότων και παρέμεινε εκεί όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Εισαγγελέας υπηρεσίας Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: thetoc.gr

  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  • ·
  • ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • ·
  • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ·
  • ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΣΕΕ: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εκδηλώσεων του 4ου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης
ΕΣΕΕ: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εκδηλώσεων του 4ου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης 23/04/2018 - 03:00
ΓΕΝΟΠ: Ξεκίνησαν οι απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ 23/04/2018 - 03:00
ΓΕΝΟΠ: Ξεκίνησαν οι απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να σωθούν οι θέσεις εργασίας της Olympus Bank
    06/02/2023 - 20:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σε επιφυλακή οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής, ενόψει δεύτερου κύματος χιονόπτωσης
    06/02/2023 - 20:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τουρκία: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Ερντογάν, μετά τους φονικούς σεισμούς
    06/02/2023 - 20:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χωρίς τηλεργασία και από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης οι δημόσιες υπηρεσίες
    06/02/2023 - 20:14 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ανοιχτή διαβούλευση για τη νέα δράση χρηματοδότησης των ερευνητικών υποδομών
    06/02/2023 - 20:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Από τις 11:00 το άνοιγμα καταστημάτων στη Βόρεια Αττική -Τι θα ισχύσει για delivery& courier
    06/02/2023 - 20:03 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Tα «γεράκια» της ΕΚΤ τρομάζουν τα ομόλογα - Στο 4,12% η απόδοση του δεκαετούς
    06/02/2023 - 19:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
    06/02/2023 - 19:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κλουκίνας - Λάππας: Με 26,107% η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, κάτω από το 5% ο Λ. Σπεντζάρης
    06/02/2023 - 19:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ακυρώσεις δρομολογίων της Hellenic Train - Ποιες γραμμές αφορούν
    06/02/2023 - 19:29 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • MIG: Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η απόφαση για πώληση της Attica Group
    06/02/2023 - 12:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο τμήμα Καλυφτάκη - Οινόφυτα
    06/02/2023 - 10:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Όμιλος Καστελόριζο: Έκανε 15 τα καταστήματα, μπαίνει στην ξενοδοχειακή εστίαση και δεν αποκλείει «Ελληνικό»
    06/02/2023 - 08:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος Αθηνών - Θεσσαλονίκης
    06/02/2023 - 11:19 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά Ραφήνα και Λαύριο για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
    06/02/2023 - 10:55 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

FleetNews
FleetNews

Ford: αύξηση παραγωγής – μείωση τιμών Mustang Mach-E

07/02/2023 - 00:53
FleetNews
FleetNews

Ξεκινά η παραγωγή του Jeep Avenger στο Tychy

07/02/2023 - 00:30
AllStar Basket
AllStar Basket

Σπάχια: Αναλαμβάνει τη Βενέτσια

06/02/2023 - 23:58
AllStar Basket
AllStar Basket

Αντετοκούνμπο: Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή!

06/02/2023 - 23:34
Advertising.gr
Advertising.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Πρεσβευτής ο Πάου Γκασόλ

06/02/2023 - 18:20
Advertising.gr
Advertising.gr

POCO: Παρουσιάζει τα νέα POCO X5 Pro 5G και POCO X5 5G

06/02/2023 - 17:55
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία – Συρία

06/02/2023 - 17:52
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΕΕ: Υποδέχεται τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Stop Finning – Stop the Trade»

06/02/2023 - 15:26
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo