Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΗΠΑ: Ο Τραμπ κηρύσσει «πόλεμο» στην «κομμουνιστική απειλή» από το όρος Ράσμορ
Νewsroom Νewsroom
ΚΟΣΜΟΣ
04/07/2026 · 13:04

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κηρύσσει «πόλεμο» στην «κομμουνιστική απειλή» από το όρος Ράσμορ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 250 χρόνια από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας ο Τραμπ ζήτησε από τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τις ελευθερίες τους από "την κομμουνιστική απειλή"
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με σκληρή αντικομμουνιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στο όρος Ράσμορ, καλώντας τους Αμερικανούς να υπερασπιστούν τις ελευθερίες που θεμελίωσαν οι ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από 250 χρόνια απέναντι σε αυτό που χαρακτήρισε «κομμουνιστική απειλή» από τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς.

Στο πλαίσιο μιας έντονα πατριωτικής ομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε το αμερικανικό «θαύμα» και απέτισε φόρο τιμής στους τέσσερις ιστορικούς προέδρους των οποίων οι μορφές είναι λαξευμένες στο όρος Ράσμορ: τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, τον Τόμας Τζέφερσον, τον Αβραάμ Λίνκολν και τον Θίοντορ Ρούζβελτ.

«Στεκόμαστε κάτω από το μνημείο αυτών των ηρώων, μιας ομάδας πραγματικά απίστευτων ανθρώπων, και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε ένα έθνος τόσο μεγάλο, τολμηρό, ευγενές και σπουδαίο όσο αυτοί οι Αμερικανοί γίγαντες. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα το πετύχουμε», δήλωσε.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η αμερικανική ταυτότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα απειλή.

«Βλέπουμε την αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής μέσα στη χώρα μας, ακόμη και από νεοφερμένους που υιοθετούν ιδέες εντελώς αντίθετες με τον τρόπο ζωής μας και με όσα έχουν κάνει την Αμερική μεγάλη και επιτυχημένη. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε», υπογράμμισε.

Συνδέοντας ευθέως την αντικομμουνιστική ρητορική του με το μεταναστευτικό, ο Τραμπ επανέφερε στο προσκήνιο ένα από τα βασικά θέματα της πολιτικής του ατζέντας. Αναφερόμενος στους μετανάστες, υποστήριξε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα και ασπάζονται τέτοιες ιδέες θα πρέπει να απελαύνονται.

«Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε γρήγορα τον κομμουνισμό. Θα τους διώξουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μια Αμερική μεγαλύτερη, καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ κομμουνιστική χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη ρητορική έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με τους Ρεπουμπλικάνους να εκφράζουν ανησυχία ότι η χαμηλή δημοτικότητα του προέδρου ενδέχεται να τους στερήσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

«Μπορούμε να χάσουμε τις ενδιάμεσες εκλογές μόνο αν το επιτρέψουμε οι ίδιοι», σχολίασε ο Τραμπ.

Η αναφορά του στους προοδευτικούς Δημοκρατικούς έγινε σε μια συγκυρία κατά την οποία τέσσερις υποψήφιοι της προοδευτικής πτέρυγας επικράτησαν στις πρόσφατες προκριματικές εκλογές του κόμματος στη Νέα Υόρκη και στο Κολοράντο, ενώ αντίστοιχες επιτυχίες έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και στο Κεντάκι, το Νιου Τζέρσεϊ, το Οχάιο, την Πενσιλβάνια και το Τέξας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και σε όσους, όπως είπε, επιχειρούν να απαξιώσουν την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ριζοσπάστες και εξτρεμιστές επιτίθενται στην απίστευτη ιστορία μας με κάθε ευκαιρία. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να αποδυναμωθεί το αμερικανικό πνεύμα και να αποκοπούμε από την ιστορική μας ταυτότητα», υποστήριξε.

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ομιλία για να δείξω ότι μπορώ»

Οι εορτασμοί για την Ημέρα Ανεξαρτησίας συνεχίζονται στην Ουάσινγκτον, όπου ο Τραμπ αναμένεται να μιλήσει στο National Mall στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Salute America 250 Celebration & Fireworks». Όπως έχει προαναγγείλει, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με «το μεγαλύτερο σόου πυροτεχνημάτων στην ιστορία», με περίπου 850.000 πυροτεχνήματα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία στην αμερικανική πρωτεύουσα αναμένεται να φθάσει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 41 βαθμούς.

Αναφερόμενος στις υψηλές θερμοκρασίες, ο Τραμπ είχε δηλώσει την Τετάρτη με χαρακτηριστική αυτοπεποίθηση:

«Στις 4 Ιουλίου θα έχει περίπου 107 βαθμούς Φαρενάιτ και θα βγω να εκφωνήσω μια πραγματικά μεγάλη ομιλία μόνο και μόνο για να δείξω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα.»

Εορτασμοί σε κλίμα έντονου πολιτικού διχασμού

Οι εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έντονου πολιτικού διχασμού.

Η δημοτικότητα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδά της, με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν και τη συνεχιζόμενη πίεση από την αύξηση του κόστους ζωής. Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί ασκούν έντονη κριτική για τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του, τον πλουτισμό της οικογένειάς του και τις πρωτοβουλίες του που, όπως υποστηρίζουν, διευρύνουν υπέρμετρα τις εξουσίες του προέδρου.

Μιλώντας σε podcast της Ούσα Βανς, συζύγου του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς, ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Έχουμε μια σπουδαία χώρα, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οριακό σημείο. Μπορεί να κινηθεί προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Εμείς όμως θα τη στρέψουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα κάνουμε την Αμερική μεγαλύτερη από ποτέ», ανέφερε.

Αντιδράσεις για τον ρόλο του στους εορτασμούς

Ο Τραμπ επιχειρεί παράλληλα να βάλει τη δική του σφραγίδα στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 250 ετών από την αμερικανική ανεξαρτησία. Η οργάνωση Freedom 250, η οποία συνδέεται με τον ίδιο, έχει αναλάβει σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων, περιορίζοντας τον ρόλο της διακομματικής επιτροπής America 250, εξέλιξη που έχει οδηγήσει ορισμένους φορείς σε μποϊκοτάζ.

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει ήδη από τα μέσα Ιουνίου και η διοργάνωση βραδιάς αγώνων μικτών πολεμικών τεχνών (MMA) στον Λευκό Οίκο, ανήμερα των γενεθλίων του προέδρου.

«Η 4η Ιουλίου είναι μια πραγματική γιορτή της ελευθερίας. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, μέσα στο σημερινό πολιτικό κλίμα δεν μου δημιουργεί τον ίδιο ενθουσιασμό που ένιωθα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε στο AFP η 49χρονη δασκάλα Έιμι Κιμάρα από το Λος Άντζελες.

Το κλίμα αποτυπώνεται και στα ευρήματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Quinnipiac, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτή, το 61% των Αμερικανών θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκρίνονται σήμερα στις αρχές και τα ιδανικά που διατυπώθηκαν στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του 1776.

  • ΗΠΑ
  • ·
  • ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Από την Τετάρτη 7/10 το τεύχος Οκτωβρίου του AllStar Basket

All Content

Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, η επιστροφή! (vids)

All Content

Choose: Nέα συνεργασία με την «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

All Content

ΣΠΟΡ FM TV: Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan GBL για τα επόμενα 5 χρόνια

All Content

"Πρώτη" για το δίδυμο Λίλαρντ-Μοράντ στο 123-118 του Πόρτλαντ επί των Γουόριορς (vids)

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Άρη επί της Μπούργκος (vid)

CSRΝews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

CSRΝews.gr

Mars – ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή δράση για την υπεύθυνη υιοθεσία αδέσποτων και πυρόπληκτων ζώων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Kλειστή η Wall Street λόγω της 4ης Ιουλίου
Kλειστή η Wall Street λόγω της 4ης Ιουλίου 03/07/2026 - 17:08
Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ 04/07/2026 - 13:40
Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    08/10/2026 - 09:00 MEDIA
  • Τέλος τα μετρητά στις παραδόσεις δεμάτων με courier, υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές
    08/10/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αυξάνονται τα «φέσια» του Δημοσίου – Στα 3,82 δισ. ευρώ οι οφειλές προς ιδιώτες
    08/10/2026 - 08:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Prodea: Με όχημα τη MHV επενδύει σε luxury hospitality και κατοικίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία
    08/10/2026 - 08:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αγορά ακινήτων - Τα νέα στοιχεία για ενοίκια και αγορές κατοικιών
    08/10/2026 - 08:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τι φέρνει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ για χρέη, servicers, crypto, τράπεζες και πληρωμές
    08/10/2026 - 07:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2027 τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο Ιόνιο
    08/10/2026 - 07:45 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Dior: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ ο τζίρος στην Ελλάδα
    08/10/2026 - 07:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας του γιόρτασε το ξενοδοχείο Πάνδροσος της Πάρου
    07/10/2026 - 23:00 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Mediterra: Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος μετά από «δυνητικά ουσιώδεις» αποκλίσεις στα αποθέματα
    07/10/2026 - 22:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Γλάρος: Αποκτά το 49% της Eurocatering – Το νέο βήμα της οικογένειας Σκλαβενίτη στα τρόφιμα
    07/10/2026 - 12:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ergon Foods: Επεκτείνεται σε Λονδίνο και Μέση Ανατολή, «τρέχει» την Αγορά Μοδιάνο και επενδύει στην AI
    07/10/2026 - 11:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εξυγίανση για Admiral , «ανάσα» για Hellas Frost και τέλος εποχής για Ράδιο Αρβύλα
    07/10/2026 - 12:16 WHISPERER
  • METLEN: Σε αυτόνομη εταιρεία υποδομών η METKA – Εξετάζεται εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
    07/10/2026 - 10:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αμβροσιάδης: Πωλήσεις 227,6 εκατ. και διψήφια άνοδος σε τζίρο και κέρδη- Άνοδος 82% στις εξαγωγές
    07/10/2026 - 11:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

"Πρώτη" για το δίδυμο Λίλαρντ-Μοράντ στο 123-118 του Πόρτλαντ επί των Γουόριορς (vids)

08/10/2026 - 05:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, η επιστροφή! (vids)

08/10/2026 - 05:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους «Ράδιο Αρβύλα»

07/10/2026 - 15:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

07/10/2026 - 14:50
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo