Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΗΠΑ: Η Χάρις υπόσχεται μια θητεία που δεν θα είναι «συνέχεια» της προεδρίας Μπάιντεν
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
17/10/2024 · 10:10

ΗΠΑ: Η Χάρις υπόσχεται μια θητεία που δεν θα είναι «συνέχεια» της προεδρίας Μπάιντεν

«Αντιπροσωπεύω μια νέα γενιά ηγετών», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνομιλίας αυτής η 59χρονη υποψήφια.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε ότι η προεδρία της δεν θα είναι «μια συνέχεια» της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της συνέντευξης σε τεταμένη ατμόσφαιρα που έδωσε στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμούν οι συντηρητικοί Αμερικανοί.

«Όπως κάθε νέος ηγέτης που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, θα φέρω στο αξίωμα τα βιώματά μου, τις επαγγελματικές εμπειρίες μου και νέες ιδέες», δήλωσε η δημοκρατική υποψήφια 20 ημέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η αντιπρόεδρος, η οποία αντικατέστησε στα μέσα Ιουλίου τον Τζο Μπάιντεν στη μονομαχία του με τον Ντόναλτ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια λεπτή άσκηση ισορροπίας - καθώς είναι υποχρεωμένη να βάλει το δικό της στίγμα στην εκστρατεία της για την προεδρία, χωρίς ωστόσο να αρνηθεί τη θητεία του ογδοντάχρονου προέδρου.

«Αντιπροσωπεύω μια νέα γενιά ηγετών», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνομιλίας αυτής η 59χρονη υποψήφια.

Απαντώντας επί περίπου 30 λεπτά στον έμπειρο παρουσιαστή του Fox News Μπρετ Μπέιερ, η Κάμαλα Χάρις πιέστηκε κατά διαστήματα, ιδιαίτερα στο ζήτημα της μετανάστευσης, όπου της ζητήθηκε να πει αν είχε παρατηρήσει κάποια μείωση των γνωστικών ικανοτήτων του Τζο Μπάιντεν.

«Μπορώ να τελειώσω την απάντησή μου;», ρώτησε επανειλημμένα τον Μπέιερ, ο οποίος την διέκοπτε με αποτέλεσμα να μιλάνε συχνά ο ένας πάνω στον άλλο.

Της ζητήθηκε να υπερασπιστεί την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση Μπάιντεν, όταν ανέλαβε την εξουσία, να άρει μερικές από τις περιοριστικές πολιτικές για τα σύνορα που είχε υιοθετήσει ο Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος και να απαντήσει σε μια μητέρα, η οποία κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι έχασε την κόρη της που την σκότωσε ένας μετανάστης ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ.

«Λυπάμαι για την απώλειά της, όμως ας μιλήσουμε γι' αυτό που συμβαίνει τώρα», δήλωσε η Χάρις. Επισήμανε πως ο Τραμπ είπε φέτος στους ρεπουμπλικανούς να απορρίψουν ένα διακομματικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση επειδή «προτιμούσε να κάνει προεκλογική εκστρατεία πάνω σ' ένα πρόβλημα, αντί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα».

Μαχητική, η Χάρις κατηγόρησε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με την προεκλογική εκστρατεία του «μειώνει» τους Αμερικανούς.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έπρεπε να είναι ικανός να αντιμετωπίζει επικρίσεις χωρίς να απειλεί να βάλει αυτούς που τις διατυπώνουν στη φυλακή», τόνισε.

Λίγα λεπτά μέτα το τέλος της συνέντευξης, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εξέδωσε δήλωση χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφική» για την Χάρις.

Δημοκρατικοί είπαν από την πλευρά τους ότι η Χάρις βρέθηκε σε μη φιλικό έδαφος και τα κατάφερε χωρίς να κάνει γκάφες. Οι επανειλημμένες διακοπές την ανάγκασαν να δίνει σύντομες απαντήσεις, και όχι τις μακροσκελείς για τις οποίες είχε επικριθεί κατά το παρελθόν.

Λίγο πριν απ' αυτή την πρώτη συνέντευξή της στο Fox News, η Χάρις είχε ήδη απευθυνθεί στους ρεπουμπλικανούς στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, επικαλούμενη τον στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, άλλοτε υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο του Τραμπ, ο οποίος έχει πει για τον πρώην πρόεδρο ότι είναι «φασίστας από κορυφής μέχρις ονύχων».

«Γι' αυτούς που μας βλέπουν, αν συμμερίζεστε αυτή την άποψη, όποιο κι αν είναι το κόμμα σας, όποιος κι αν είναι αυτός που ψηφίσατε την προηγούμενη φορά, υπάρχει χώρος για εσάς σ' αυτή την εκστρατεία», δήλωσε.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η δημοκρατική υποψήφια και ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός της καταπιάνονται με θέματα που δεν εντάσσονται στη δική τους θεματολογία, επιδιώκοντας να διεισδύσουν σε νέες ομάδες ψηφοφόρων.

Μπροστά σ' ένα γυναικείο κοινό, ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος εμφανίσθηκε έτσι ως ο «πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπολείπεται σημαντικά της Κάμαλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων, λόγω των δηλώσεών του για το ευαίσθητο θέμα του δικαιώματος στην άμβλωση.

Ο ρεμπουμπλικανός υποψήφιος απάντησε στη συνέχεια χθες στις ερωτήσεις ισπανόφωνων ψηφοφόρων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Μαϊάμι από την Univision, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη διάρκεια αυτής της δημόσιας συγκέντρωσης, επανέλαβε μερικές από τις πιο σκληρές επιθέσεις του εναντίον των μεταναστών, διαβεβαιώνοντας ότι οι φυλακές και τα ψυχιατρεία «ολόκληρου του κόσμου» αδειάζουν τους τροφίμους τους μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος χαρακτήρισε επίσης «ημέρα αγάπης» την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν οπαδοί του επιτέθηκαν βίαια στο Καπιτώλιο, ενώ αμφισβήτησε για άλλη μια φορά την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοκρατική αντίπαλό του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «δεν είμαι φαν» της αντιπροέδρου - πριν χαιρετίσει «την ικανότητά της να επιβιώνει» στην αμερικανική πολιτική αρένα.

Οι δύο υποψήφιοι για το Λευκό Οίκο έρχονται αυτή τη στιγμή περισσότερο παρά ποτέ στήθος με στήθος, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να καλύψει στις δημοσκοπήσεις το πολύ μικρό προβάδισμα που είχε η αντίπαλός του, ιδιαίτερα στις πολιτείες-κλειδιά του βορρά.

Σ' αυτή την περιφέρεια είναι που η αντιπρόεδρος επικεντρώνει αυτή την εβδομάδα τις προσπάθειές της: χθες, Τετάρτη, επέστρεψε στην Πενσιλβάνια, όπου βρισκόταν ήδη τη Δευτέρα, έπειτα από μια παράκαμψη στο Μίσιγκαν και πριν πάει σήμερα στο Ουισκόνσιν.

Όμως το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών μπορεί να κριθεί αλλού, σε μια άλλη από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες.

Για παράδειγμα στην Τζόρτζια, όπου ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος είχε εκφράσει την ευχή να ζήσει αρκετά για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις, ψήφισε χθες με επιστολική ψήφο, 15 ημέρες αφού γιόρτασε τα 100α γενέθλιά του. Η δημοκρατική υποψήφια τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει από την πλευρά του τις συνεντεύξεις, με τη δημοσιοποίηση ενός νέου podcast σήμερα το πρωί.

  • ΗΠΑ
  • ·
  • ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ
  • ·
  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με buzzer τρίποντο Έβανς ο Προμηθέας, 94-93 την Κορφέζ! (video)

All Content

Ολυμπιακός: Το video από την προπόνηση στην Etihad Arena

All Content - BusinessNews.gr

Jackaroo: Εκτίναξη τζίρου στα 31,4 εκατ. ευρώ το 2025 στην πρώτη χρήση υπό την Vivartia

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75 ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Επένδυση 370 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Συμφωνία για απόκτηση του 51% του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ

All Content

VML: Νέα καμπάνια για την bp

All Content

Ermis Awards: Πρόεδρος της Επιτροπής Branding & Design ο Μενέλαος Κουρούδης

All Content

Και επίσημα στο Περιστέρι το Stoiximan Super Cup 2026 - Το πρόγραμμα

All Content

Γιαννακόπουλος: «Ο Παύλος μαζί με τον Θανάση βλέπουν όλα τα παιχνίδια από ψηλά» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και Amazon δρομολογούν Data Center 300 MW στη Δυτική Μακεδονία

All Content - BusinessNews.gr

Αύξηση 5,2% στις πωλήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου το καλοκαίρι

All Content - BusinessNews.gr

ΙΟΒΕ: Άνοδος των επιχειρηματικών προσδοκιών στην ελληνική βιομηχανία τον Αύγουστο

CSRΝews.gr

Διεθνής διάκριση για την D-Marin στα Innovation Route Awards 2026 του Καννών

CSRΝews.gr

ΔΥΠΑ & «Ελληνικός Χρυσός» δημιουργούν νέο παράρτημα ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Στρατώνι

CSRΝews.gr

Η Polyplast LTD μεγάλος χορηγός αθλητικού υλικού της «Προοδευτικής Περάματος»  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ιταλία: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία, υπερχείλισαν παραπόταμοι στη Λιγουρία
Ιταλία: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία, υπερχείλισαν παραπόταμοι στη Λιγουρία 16/10/2024 - 20:58
Παγκόσμια κρίση νερού: Απώλεια του 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ προβλέπεται ως το 2050 17/10/2024 - 11:00
Παγκόσμια κρίση νερού: Απώλεια του 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ προβλέπεται ως το 2050

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • O Κυρ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια The Ellinikon Sports Park: «Η σταθερότητα προϋπόθεση για τα μεγάλα έργα»
    17/09/2026 - 22:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δημοσκοπήσεις MARC-MRB: Σταθερή πρωτιά της ΝΔ, μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αισθητή υποχώρηση της Ελπίδας
    17/09/2026 - 22:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Capital Tankers: Ισχυρή πορεία της μετοχής μετά την είσοδο στο Euronext Growth Oslo
    17/09/2026 - 21:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aktor: Επένδυση 370 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Συμφωνία για απόκτηση του 51% του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ
    17/09/2026 - 20:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο έκλεισαν οι συναλλαγές της Πέμπτης
    17/09/2026 - 20:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρεκόρ ξηρασίας σε 10 ευρωπαϊκές χώρες
    17/09/2026 - 19:46 ΚΟΣΜΟΣ
  • Xρηματιστήριο - Κλείσιμο: Με πτώση 0,40% στις 2.687,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτη
    17/09/2026 - 19:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Interwood Ξυλεμπορία: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου έναντι €3 εκατ. - Που θα διατεθούν τα κεφάλαια
    17/09/2026 - 18:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75 ευρώ
    17/09/2026 - 18:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Αναπτυξιακό Νόμο: Το «ταμείο» των 3,1 δισ. ευρώ – 928 σχέδια και 15.000 θέσεις εργασίας
    17/09/2026 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ελληνικά Οινοποιεία: «Μεθυστική» άνοδος 33,7% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία
    17/09/2026 - 07:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Colgate-Palmolive: Στα 113,6 εκατ. ευρώ το αποτύπωμα στην Ελλάδα
    17/09/2026 - 07:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα φάση ανάπτυξης «από θέση ισχύος» – Τι ανέφερε ο Γιώργος Περιστέρης
    17/09/2026 - 09:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Mars Hellas: Τζίρος 64,4 εκατ. ευρώ με πρωταγωνιστή το petcare, που ξεπέρασε τις σοκολάτες
    17/09/2026 - 10:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CrediaBank: Η επόμενη φάση ανάπτυξης με έμφαση στις χορηγήσεις και την αξιοποίηση του κεφαλαίου
    17/09/2026 - 10:05 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

To πανόραμα των προκριματικών του BCL

17/09/2026 - 20:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Μακάμπι νίκησε με 101-83 τη Χάποελ και κατέκτησε το Super Cup Ισραήλ - Απίθανο buzzer του Μαντάρ (vid)

17/09/2026 - 19:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ανανεωμένα πακέτα συνδρομών από το Vodafone TV

17/09/2026 - 15:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Διεθνής διάκριση για την D-Marin στα Innovation Route Awards 2026 του Καννών

17/09/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

V+O Greece | SEC Newgate: Workshop Partner στο πρόγραμμα IPOready της Euronext Athens

17/09/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΥΠΑ & «Ελληνικός Χρυσός» δημιουργούν νέο παράρτημα ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Στρατώνι

17/09/2026 - 13:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo