Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
04/12/2023 · 07:16

Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τη χερσαία επιχείρησή του εναντίον της Χαμάς στο σύνολο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει σήμερα τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων Παλαιστινίων γίνεται ολοένα βαρύτερος, ενώ η σύρραξη ρίχνει λάδι στη φωτιά που καίει σε όλη την περιοχή, με νέα επεισόδια το σαββατοκύριακο από το Ιράκ ως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τη χερσαία επιχείρησή του εναντίον της Χαμάς στο σύνολο της Λωρίδας της Γάζας. Ο στρατός επιχειρεί παντού, όπου έχει οχυρά η Χαμάς», είπε αργά χθες βράδυ ο εκπρόσωπός του Ντανιέλ Χαγκαρί.

Ο Τσαχάλ άρχισε χερσαία επιχείρηση την 27η Οκτωβρίου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου λέει πως πήρε τον έλεγχο αρκετών τομέων. Αφότου ξανάρχισαν οι μάχες την Παρασκευή, έπειτα από ανακωχή μιας εβδομάδας με τη Χαμάς, εξαπολύει κυρίως αεροπορικές επιδρομές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πλήγμα σε είσοδο του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πολλοί» άμαχοι, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Η Χαμάς κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της την «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τον ισραηλινό στρατό.

Όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο για να επιβεβαιώσει αν πράγματι βομβάρδισε την περίμετρο του νοσοκομείου αυτού, ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως. Η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως εγκαθιστά υποδομές της κάτω από νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που αρνείται το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως 15.523 άνθρωποι, εκ των οποίων το 70% ήταν γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν αφότου άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

«Τις τελευταίες ώρες, ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 316 νεκροί και 664 τραυματίες και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όμως πολλοί άλλοι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ο Ασράφ αλ Κίντρα. Ο απολογισμός δεν σταματά να γίνεται βαρύτερος μετά το τέλος της ανακωχής.

Στο Ισραήλ, η επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ —ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς— στοίχισε τη ζωή σε κάπου 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις αρχές. Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και ορκίστηκε πως θα «εξαλείψει» την παράταξη που από το 2007 κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

«10.000 αεροπορικά πλήγματα»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως διεξήγαγε «περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα» στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από σχεδόν δυο μήνες.

Στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, γίνονται μαζικά από την Παρασκευή βομβαρδισμοί στη Χαν Γιούνις και στα περίχωρά της, όπου καθημερινά γίνονται ρίψεις φυλλαδίων με τα οποία ο Τσαχάλ προειδοποιεί πως επίκειται επίθεση «άμεσα» και διατάσσει τους κατοίκους να φύγουν.

Χθες κάτοικοι έφευγαν, πεζή, στοιβαγμένοι σε κάρα, ή σε οχήματα, με προσωπικά τους είδη στις οροφές τους.

Τα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν κατακλυστεί από τη μαζική ροή τραυματιών, ενώ τα αποθέματα των καυσίμων για να δουλέψουν οι γεννήτριες έχουν σχεδόν τελειώσει.

Στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, το μεγαλύτερο της νότιας Λωρίδας της Γάζας, περισσότεροι τραυματίες, κι άλλα πτώματα, που συχνά δεν υπάρχει κανείς για να τα αναγνωρίσει, φθάνουν έπειτα από κάθε έκρηξη.

Ο Εχάμπ αλ Νάτζαρ, κάτοικος της πόλης, ξεσπά. «Επέστρεφα σπίτι μου και είδα τη βόμβα να πέφτει πάνω του», είπε, περιγράφοντας τραγικές σκηνές, με πτώματα να έχουν σκορπιστεί στον δρόμο. «Τα μισά ήταν μικρά παιδιά. Τι τους έφταιξαν; Δεν έχουν έλεος;»

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη φρίκη που ζουν τα παιδιά εδώ», υπογράμμισε χθες ο Τζέιμς Έλντερ, στέλεχος της UNICEF, μέσω βίντεο από το νοσοκομείο Νάσερ. «Βλέπω μαζικές απώλειες παιδιών», τόνιζε νωρίτερα μέσω X (του πρώην Twitter).

Στη γειτονική πόλη Ράφα, κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από πελώριο κρατήρα. Έγινε «ασυνήθιστα σφοδρός βομβαρδισμός. Δεν ξέρουμε γιατί. Δεν ξέρουμε για ποιο σκοπό», έλεγε ένας, ο Μοχάμεντ Φατζάν.

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης εφέδρων, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι ο Τσαχάλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με «τόση δύναμη» και θα φέρει «τόσα αποτελέσματα» όσα και στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Υεμένη και Ιράκ

Χωρίς να αμφισβητούν «το δικαίωμα» του συμμάχου τους να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» έναντι της Χαμάς, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ισραήλ εναντίον της περαιτέρω αύξησης των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι», τόνιζε το σαββατοκύριακο η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, υπογραμμίζοντας την «καταστροφή» στη Λωρίδα της Γάζας και καλώντας το Ισραήλ να «κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αθώους αμάχους».

Ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς έχει συνέπειες για τις ΗΠΑ, που καταγράφουν θεαματική αύξηση των επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών τους στη Μέση Ανατολή, εξαιρουμένης της περιόδου που εφαρμόστηκε ανακωχή, από την 24η Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε χθες Κυριακή τρία drones και προσέφερε συνδρομή σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έγιναν στόχος επιθέσεων από την Υεμένη, γνωστοποίησε η Ουάσιγκτον, καταγγέλλοντας την «άμεση απειλή» για «την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Νωρίτερα, οι Χούθι ανέφεραν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι διεξήγαγαν «επιχείρηση» εναντίον δυο «ισραηλινών πλοίων στο στενό του Μπαμπ ελ Μάντεμπ», στρατηγική θαλάσσια οδό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν, πλήττοντας το πρώτο «με πύραυλο» και το δεύτερο «με drone», σε αντίποινα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Κυριακή εξάλλου οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα «σε άμυνα» για την αποτροπή «άμεσης απειλής» στο βόρειο Ιράκ. Πέντε μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν —η Ισλαμική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει σθεναρά τη Χαμάς— σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

  • ΙΣΡΑΗΛ
  • ·
  • ΧΑΜΑΣ
  • ·
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content

Από 4 έως 6 εβδομάδες εκτός θα μείνει ο Αντετοκούνμπο! (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έξι εβδομάδες κερδών στο ταμπλό – Τράπεζες και οίκοι δίνουν σήμα «αγοράς»

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Properties: Νέα ξενοδοχειακή πλατφόρμα και επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Metlen και Όμιλος Τσάκου φέρνουν τη νέα εποχή των ΑΠΕ με υβριδικό έργο 252 MW - Το χρονοδιάγραμμα

All Content

Spec 2,9 εκατ. ευρώ από την ΕΘΕΑΣ

All Content

ΕΔΙΠΤ - ΕΙΕΤ: Καταγγελία για τη διακίνηση Τύπου μέσω ΕΛΤΑ

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ρήχη αχίλλειου τένοντα ο Μαρίνκοβιτς!

All Content

Live στις 11:45 Πρωτέας-ΠΑΟΚ και στις 15:00 Ολυμπιακός-Ανόρθωση στην Α1 Γυναικών

All Content - BusinessNews.gr

Οι ζημιές του Ατζούν, τα σχέδια της Lidl για την καπναποθήκη, η αναζήτηση στον ΣΚΑΙ, η Emily στην Ελλάδα και η πρώην Whirlpool

All Content - BusinessNews.gr

Νέα εξαγορά από την Mασούτης

All Content - BusinessNews.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Αυξημένα μεγέθη και μεγάλη μείωση κόκκινων δανείων για το 2025

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακαλύψει 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακαλύψει 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα 03/12/2023 - 18:00
"Φρέναραν" οι πωλήσεις όπλων, παρά την αύξηση της ζήτησης - Προβλήματα στην παραγωγή 04/12/2023 - 10:13
"Φρέναραν" οι πωλήσεις όπλων, παρά την αύξηση της ζήτησης - Προβλήματα στην παραγωγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
    24/01/2026 - 11:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Προμήθειες αντιαεροπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ ζητά ο Ζελένσκι μετά τη ρωσική επίθεση
    24/01/2026 - 11:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Έργα στη Θεσσαλία: Σε φουλ ρυθμούς για αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    24/01/2026 - 11:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πολιτική Προστασία: Σχέδια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου
    24/01/2026 - 11:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελληνικές αλυσίδες καφέ: Δυναμική παρουσία και ανάπτυξη παγκοσμίως
    24/01/2026 - 11:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία διαβούλευσης για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
    24/01/2026 - 11:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τρία νέα ψηφιακά «όπλα» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις
    24/01/2026 - 10:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάντηση Αλ. Εξάρχου – Μιχ. Κράτσιου
    24/01/2026 - 10:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    24/01/2026 - 09:00 MEDIA
  • ΗΠΑ: Πυκνό χιόνι και πολικό ψύχος - Eκατομμύρια Αμερικανοί αντιμέτωποι με σφοδρή χειμερινή καταιγίδα
    23/01/2026 - 21:25 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι ζημιές του Ατζούν, τα σχέδια της Lidl για την καπναποθήκη, η αναζήτηση στον ΣΚΑΙ, η Emily στην Ελλάδα και η πρώην Whirlpool
    23/01/2026 - 13:12 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Παραγωγοί στρωμάτων: Αναγκαία η ΚΥΑ για τα απόβλητα στρωμάτων ύπνου- Στοχοποιείται άδικα ο κλάδος
    23/01/2026 - 13:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της τροπολογίας - Αντιμετωπίζω δύσκολη πραγματικότητα
    23/01/2026 - 14:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Έξι εβδομάδες κερδών στο ταμπλό – Τράπεζες και οίκοι δίνουν σήμα «αγοράς»
    23/01/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Αυξημένα μεγέθη και μεγάλη μείωση κόκκινων δανείων για το 2025
    23/01/2026 - 19:14 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στον βορρά τα ντέρμπι του Σαββάτου στη National League 1

24/01/2026 - 09:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Eπίσκεψη των Κινητών Ομάδων Υγείας στο Χαϊδάρι

24/01/2026 - 09:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

24/01/2026 - 08:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League

23/01/2026 - 13:20
FleetNews
fleetnews.gr

Σαλόνι Βρυξελλών: 10 μοντέλα για διαχειριστές στόλων

23/01/2026 - 13:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Στην κορυφή της τηλεθέασης ο αγώνας Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός του UEFA Europa League

23/01/2026 - 12:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παραγωγοί στρωμάτων: Αναγκαία η ΚΥΑ για τα απόβλητα στρωμάτων ύπνου- Στοχοποιείται άδικα ο κλάδος

23/01/2026 - 11:30
FleetNews
fleetnews.gr

Η Skoda τρίτη πιο εμπορική μάρκα στην Ευρώπη το 2025

22/01/2026 - 07:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Salon Leaders Forum

21/01/2026 - 17:46
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Aveda παρουσιάζει τη νέα σειρά Advanced Botanical Kinetics™ ενισχυμένη με τις τεχνολογίες Phytotech Vegan Κολλαγόνου & Σύμπλεγμα Vegan Πεπτιδίων

21/01/2026 - 14:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo