Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Reuters: Ο Πούτιν απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΚΟΣΜΟΣ
14/09/2022 · 19:02

Reuters: Ο Πούτιν απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, δήλωσε: «Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τίποτα παρόμοιο δεν υπήρξε. Είναι απόλυτα λαθεμένη πληροφορία».

Ο επικεφαλής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για την Ουκρανία δήλωσε ότι, μόλις άρχισε ο πόλεμος, είχε προτείνει στον Ρώσο ηγέτη μια προκαταρκτική συμφωνία με το Κίεβο που θα ικανοποιούσε την απαίτηση της Ρωσίας να παραμείνει η Ουκρανία εκτός του ΝΑΤΟ, αλλά ο Πούτιν την απέρριψε και συνέχισε την στρατιωτική του επιχείρηση, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρία πρόσωπα προσκείμενα στην ρωσική ηγεσία.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Reuters, o απεσταλμένος του Πούτιν Ντμίτρι Κόζακ ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουκρανία, είπε στον Πούτιν ότι κατά την άποψη του η συμφωνία που είχε πετύχει ο ίδιος εξαλείφει την ανάγκη για την Ρωσία να επιδιώξει μια ευρείας κλίμακας κατοχή της Ουκρανίας και συνέστησε στον πρόεδρο να υιοθετήσει την συμφωνία.

Η σύσταση του Κόζακ προς τον Πούτιν να υιοθετήσει τη συμφωνία αναφέρεται για πρώτη φορά από το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, δήλωσε: «Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τίποτα παρόμοιο δεν υπήρξε. Είναι απόλυτα λαθεμένη πληροφορία».

Ο Κόζακ δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα να σχολιάσει το θέμα, τα οποία του εστάλησαν μέσω του Κρεμλίνου.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τις διαπραγματεύσεις ως προπέτασμα καπνού για να προετοιμάσει την εισβολή της, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ουσία των συνομιλιών ούτε επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε προκαταρκτική συμφωνία. «Σήμερα, καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα ότι η ρωσική πλευρά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μια ειρηνική διευθέτηση» δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Δύο από τις τρεις πηγές δήλωσαν ότι η προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε αμέσως μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο Κόζακ πίστευε ότι είχε επιτύχει να συμφωνήσει η Ουκρανία με τους κύριους όρους που έθετε η Ρωσία και συνέστησε στον Πούτιν να υπογράψει μια συμφωνία, είπαν οι πηγές.

«Μετά τις 24 Φεβρουαρίου στον Κόζακ ενεργούσε εν λευκώ: του έδωσαν το πράσινο φως, είχε κάνει την συμφωνία. Την έφερε πίσω και του είπαν να φύγει. Όλα ακυρώθηκαν. Ο Πούτιν άλλαξε απλώς το σχέδιο καθώς προχωρούσε», δήλωσε μία από τις πηγές προσκείμενη στην ρωσική ηγεσία.

Η τρίτη πηγή- η οποία μίλησε για τα γεγονότα από άτομα που είχαν ενημερωθεί για τις συζητήσεις μεταξύ του Κόζακ και του Πούτιν- διαφοροποιήθηκε ως προς τον χρόνο (της συμφωνίας-σ.σ), λέγοντας ότι ο Κόζακ είχε προτείνει την συμφωνία στον Πούτιν, την οποία απέρριψε, λίγο πριν από την εισβολή. Όλες οι πηγές ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους για να μοιραστούν ευαίσθητές εσωτερικές πληροφορίες.

Ο ηλικίας 63 ετών Κόζακ υπήρξε πιστός υπαρχηγός του Πούτιν από τότε που συνεργάστηκε μαζί του τα χρόνια του 1990 στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Κόζακ ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία, διότι από το 2020 ο Πούτιν του είχε αναθέσει τη διεξαγωγή συνομιλιών με Ουκρανούς ομολόγους του για την περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία μετά την εξέγερση του 2014. Αφού ηγήθηκε της ρωσικής αντιπροσωπείας σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στο Βερολίνο στις 10 Φεβρουαρίου -με τη μεσολάβηση της Γαλλίας και της Γερμανίας- ο Κόζακ είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων αυτών έληξε χωρίς να υπάρξει σημαντικό αποτέλεσμα.

Ο Κόζακ ήταν επίσης ένας από τους παρόντες κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γιεκατερίνσκι του Κρεμλίνου τρεις μέρες πριν από την εισβολή και κατά την οποία ο Πούτιν συγκέντρωσε τους επικεφαλής του στρατού και της ασφάλειας και τους κύριους του συμβούλους .

Η κρατική τηλεόραση κατέγραψε ένα μέρος τη συνάντησης αυτής, στην οποία ο Πούτιν παρουσίασε τα σχέδια του για την τυπική αναγνώριση των αυτονομιστικών οντοτήτων στην ανατολική Ουκρανία.

Μόλις οι κάμερες απομακρύνθηκαν από την τεράστια αίθουσα με τους νεοκλασικούς κίονες και το θολωτό ταβάνι, ο Κοζάκ τάχθηκε κατά της λήψης οποιωνδήποτε μέτρων από τη Ρωσία για την κλιμάκωση της κατάστασης με την Ουκρανία, δήλωσαν δύο από τα τρία άτομα που πρόσκεινται στη ρωσική ηγεσία, καθώς και ένα τρίτο άτομο που έμαθε για το τι συνέβη από άτομα που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ένα άλλο άτομο που μίλησε στο Reuters και το οποίο συνέδραμε στις συνομιλίες μετά την εισβολή, δήλωσε ότι οι συζητήσεις κατέρρευσαν στις αρχές Μαρτίου, όταν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι κατάλαβαν ότι ο Πούτιν ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια εισβολή ευρείας κλίμακας.

Έξι μήνες από την έναρξη του πολέμου, ο Κόζακ παραμένει στην θέση του ως αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της προεδρίας. Αλλά πλέον δεν χειρίζεται το φάκελο της Ουκρανίας, σύμφωνα με έξι από τις πηγές που μίλησαν στο Reuters.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Κόζακ δεν φαίνεται πουθενά», δήλωσε ένας από τους έξι, πηγή που πρόσκειται στην ηγεσία των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

  • REUTERS
  • ·
  • ΠΟΥΤΙΝ
  • ·
  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ·
  • ΠΟΛΕΜΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Αντιμέτωπη με κοινωνικές αναταραχές η Ευρώπη
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Αντιμέτωπη με κοινωνικές αναταραχές η Ευρώπη 14/09/2022 - 18:53
Εξερράγη δέμα σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης - Περιείχε επικριτικό σημείωμα για τον Ζούκερμπεργκ 14/09/2022 - 18:58
Εξερράγη δέμα σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης - Περιείχε επικριτικό σημείωμα για τον Ζούκερμπεργκ
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • MIG: Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η απόφαση για πώληση της Attica Grpup
    06/02/2023 - 12:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΔΕΔΥ: Για πρώτη φορά τα δημόσια μουσεία μετατρέπονται σε κυβερνητικά υποχείρια
    06/02/2023 - 12:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κ.Παπαζάχος: Kαμία ανησυχία για τη σεισμικότητα στη χώρα μας, από τον σεισμό στην Τουρκία
    06/02/2023 - 12:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τουρκία: Χαμηλό ρεκόρ για τη λίρα και βουτιά στις μετοχές, στον απόηχο του σεισμού
    06/02/2023 - 12:27 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μισέλ: Πλήρη αλληλεγγύη στην Τουρκία
    06/02/2023 - 12:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τρία χρόνια μετά το Brexit: Οι βρετανοί λένε πάμε καλά αλλά...
    06/02/2023 - 12:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σακελλαροπούλου: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων
    06/02/2023 - 12:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • BEWISE: Αναλαμβάνει την αναβάθμιση δικτυακών συστημάτων του Υπ. Ανάπτυξης
    06/02/2023 - 12:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κλουκίνας - Λάππας: Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Intracom και απόσχιση της εμπορικής δραστηριότητας
    06/02/2023 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΔΔΕ: Πού εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας
    06/02/2023 - 11:58 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, πώς θα λειτουργήσουν δημόσιο, επιχειρήσεις, καταστήματα
    05/02/2023 - 17:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο δημόσιο – Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα
    05/02/2023 - 16:33 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Το «οπλοστάσιο» κατά των φοροφυγάδων και οφειλετών με οικονομική επιφάνεια
    05/02/2023 - 17:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Καραμανλής: Το σχέδιο για το 2030 περιλαμβάνει 188 έργα, με προϋπολογισμό 28 δισ. ευρώ
    05/02/2023 - 16:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε πορεία αποκλιμάκωσης οι ναύλοι στην παγκόσμια αγορά
    05/02/2023 - 17:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Βασίλης Κικίλιας: Μεγάλο στοίχημα η ώθηση της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από στοχευμένες καμπάνιες

06/02/2023 - 13:50
Advertising.gr
Advertising.gr

Amazon: Αύξηση 19% στις πωλήσεις διαφημίσεων

06/02/2023 - 13:40
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Α.Σδούκου: Συμμετείχε στην 9η Σύνοδο Southern Gas Corridor Advisory Council

06/02/2023 - 12:06
AllStar Basket
AllStar Basket

Πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Πάου Γκασόλ

06/02/2023 - 11:46
AllStar Basket
AllStar Basket

Με Τζάρεν Τζάκσον Jr. η κορυφή του Top-10 (video)

06/02/2023 - 10:58
FleetNews
FleetNews

ΣΤΟΧΑΣΙΣ: Η ελληνική αγορά νέων αυτοκινήτων

06/02/2023 - 07:49
FleetNews
FleetNews

Πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-90

06/02/2023 - 07:48
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΥΠΕΝ: Μνημόνιο Συνεργασίας για τις «Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030»

03/02/2023 - 18:39
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo