Δευτέρα, 6 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οι κίνδυνοι ύφεσης ανταγωνίζονται τις ελπίδες ανθεκτικότητας στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΚΟΣΜΟΣ
17/04/2022 · 17:38

Οι κίνδυνοι ύφεσης ανταγωνίζονται τις ελπίδες ανθεκτικότητας στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Ο ταχύτερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών και η επακόλουθη βιασύνη των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια υποδαυλίζουν τους φόβους για ύφεση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο ταχύτερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών και η επακόλουθη βιασύνη των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια υποδαυλίζουν τους φόβους για ύφεση στις χρηματοπιστωτικές αγορές - ανησυχίες που επιδεινώνονται από τις επιπτώσεις των επιθετικών αποκλεισμών από τον κοροναϊό στην Κίνα και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν την επιτάχυνση του πληθωρισμού με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και οι κεντρικές τράπεζες του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας παρείχαν ένα πρότυπο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες τράπεζες, αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια.

Η Bank of America Corp. ανέφερε ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων ήταν οι πιο απαισιόδοξοι από ποτέ σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και η JPMorgan Chase & Co. αύξησε τα αποθεματικά της για να θωρακιστεί έναντι μιας οικονομικής επιδείνωσης.

Εν τω μεταξύ, η Σρι Λάνκα και το Πακιστάν έπεσαν βαθύτερα σε κρίσεις, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν για μια "τέλεια καταιγίδα" για τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων αυξάνονται κατακόρυφα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου μείωσε τις προοπτικές του για το εμπόριο και οι αναζητήσεις για την "ύφεση" στο Google και το Bloomberg Terminal αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κατευθύνονται στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για τις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το Ταμείο δηλώνει ήδη ότι ο πόλεμος σημαίνει ότι θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για 143 οικονομίες φέτος --που αντιπροσωπεύουν το 86% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

"Αντιμετωπίζουμε μια κρίση πάνω στην κρίση", δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.

"Για την παγκόσμια οικονομία, ο συνδυασμένος αντίκτυπος του πολέμου και του κορονοϊού θα είναι ένα έτος χαμηλότερης ανάπτυξης, υψηλότερου πληθωρισμού και αυξημένης αβεβαιότητας. Για να φτάσουμε σε ύφεση, θα πρέπει να δούμε και άλλα σοκ. Η Ρωσία που διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη ή το λουκέτο της Κίνας που επεκτείνεται από τη Σαγκάη σε άλλες μεγάλες πόλεις είναι πιθανοί καταλύτες", ανέφερε ο Tom Orlik, επικεφαλής οικονομολόγος του Bloomberg Economics.

Υπάρχουν όμως και λόγοι να πιστεύουμε ότι η ανθεκτικότητα, έστω και με μια δόση στασιμοπληθωρισμού αντί για παγκόσμια ύφεση, μπορεί να είναι το ζητούμενο, τουλάχιστον για τις πλούσιες χώρες.

Χάρη στα κίνητρα της εποχής της πανδημίας, τα νοικοκυριά στις ανεπτυγμένες αγορές εξακολουθούν να διαθέτουν το 11% έως 14% του εισοδήματος σε αποταμιεύσεις, σύμφωνα με ανάλυση της JPMorgan Chase που στάλθηκε σε πελάτες την περασμένη εβδομάδα.

Η μόχλευση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα πολλών δεκαετιών και το εισόδημα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό περίπου 7% εν μέσω της σύσφιξης των αγορών εργασίας, καταλύτες για μια πιθανή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στις ΗΠΑ, οι εκθέσεις της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τις λιανικές πωλήσεις και το καταναλωτικό κλίμα προσέφεραν ελπίδα ότι όλοι οι καταναλωτές δεν αποσύρονται παρά τους κλυδωνισμούς των τιμών.

"Βλέπω περισσότερους λόγους για να επιβραδυνθεί η παγκόσμια οικονομία παρά για να επιταχυνθεί εκ νέου", δήλωσε ο Stephen Jen, ο οποίος διευθύνει την Eurizon SLJ Capital, ένα hedge fund και μια συμβουλευτική εταιρεία στο Λονδίνο. "Ωστόσο, το αν θα πέσει σε ύφεση είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία, απλώς και μόνο επειδή η μείωση του σοβιδίου σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απελευθερώσει τεράστια ανερχόμενη ζήτηση, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση ενός μεγάλου μέρους των αντίθετων ανέμων". Παρόλα αυτά, αυτή η ευρωστία πρόκειται να δοκιμαστεί.

Ο ταχύτερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών σε όλο τον κόσμο έχει ήδη αρχίσει να απωθεί πολλούς καταναλωτές, ιδίως εκείνους που βλέπουν υψηλότερους λογαριασμούς τροφίμων και καυσίμων. Περίπου το 84% των Αμερικανών σχεδιάζει να περικόψει τις δαπάνες του λόγω των υψηλότερων τιμών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris για το Bloomberg News.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες πιέζουν επίσης προς τα πάνω τα επιτόκια, με τη Fed να είναι πλέον πιο πιθανό να αυξήσει τον δείκτη αναφοράς της κατά μισή μονάδα τον επόμενο μήνα για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2000 και να αρχίσει να μειώνει το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της. Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να ασχοληθεί με τις προοπτικές σε εμφάνισή του την Πέμπτη.

Ένας κίνδυνος είναι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να γυρίσουν από το να αντιδράσουν πολύ αργά στην αύξηση του πληθωρισμού στο να σφίξουν υπερβολικά καθώς οι οικονομίες τους αποδυναμώνονται ή εάν αποδειχθεί ότι ο πληθωρισμός οφείλεται σε προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι διαχειριστές κεφαλαίων που συμμετείχαν στην έρευνα της BofA είδαν κίνδυνο σφάλματος πολιτικής σε ποσοστό 83%.

"Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε πολύ πιο αργή ανάπτυξη είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ανταποκριθούν με σύσφιξη της πολιτικής από την πολύ χαλαρή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, έτσι ώστε οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες να περιοριστούν και αυτό θα περιορίσει τη ζήτηση", δήλωσε η Karen Dynan, Senior Fellow στο Peterson Institute for International Economics.

Σε έναν προάγγελο των νέων οικονομικών προοπτικών του ΔΝΤ που θα δημοσιευθούν την Τρίτη, η Ντάναν εκτίμησε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 3,3% φέτος και το επόμενο έτος, έναντι 5,8% το 2021.

Οι μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες θα επεκταθούν μόνο μέτρια φέτος και θα εξασθενήσουν περαιτέρω το 2023, είπε. Οι μεγάλες αναδυόμενες αγορές αντιμετωπίζουν "αποκλίνουσες" προοπτικές με την Ινδία να βελτιώνεται και την Κίνα να παλεύει με λουκέτα και πτώση των ακινήτων.

Ο ρυθμός των εξελίξεων φέτος έχει αιφνιδιάσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μπράιαν Ντιζ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη αβεβαιότητα. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για κυβερνητικά κίνητρα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επισκίασε μια βαθύτερη επιβράδυνση στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την προσέγγιση του "δυναμικού μηδενός" για τον έλεγχο του Covid-19, μια πολιτική που έχει ακινητοποιήσει την παραγωγή στα μεταποιητικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα Σενζέν και Σαγκάη και έχει κρατήσει εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους.

Η προσέγγιση αυτή, ωστόσο, είναι πιθανό να ωθήσει την ανάπτυξη στο 5% φέτος, κάτω από τον επίσημο στόχο του 5,5% περίπου.

Οι παγκόσμιες γραμμές εφοδιασμού που ακόμη ανακάμπτουν από την πανδημία μπορεί επίσης να υποστούν περαιτέρω πλήγμα εάν η Κίνα δεν ελέγξει τον ιό σύντομα.

Η Giant Manufacturing Co. είναι μεταξύ των παραγωγών που αισθάνονται διαταραχές. Περιμένει έως και δύο χρόνια για ανταλλακτικά ποδηλάτων, δήλωσε η πρόεδρος Bonnie Tu στην τηλεόραση του Bloomberg.

"Πρόκειται για μια κολασμένη δουλειά", δήλωσε η ίδια.

  • ΥΦΕΣΗ
  • ·
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας για την ένταση με τον Ντόρσεϊ και τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης

All Content

Αταμάν: «Για εμάς είναι σαν ένα Final-4 οι δύο αγώνες στην Ισπανία»

All Content - BusinessNews.gr

Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, για μετά τις εκλογές του 2027

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Στο χαμηλότερο επίπεδο 9ετίας τα σταθερά στεγαστικά επιτόκια

All Content

The Making of Iroes: Vision. Soul. Community.

All Content

VML Greece και WPP Media παρουσίασαν το "The Future 100: 2026"

FleetNews

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

FleetNews

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

FleetNews

Hertz και AEGEAN προσφέρουν ακόμα περισσότερα προνόμια στο Miles+Bonus

All Content

Βεζένκοφ: «Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague»

All Content

Σορτς: «Δεν έχουμε χάσει ποτέ την πίστη στην ομάδα μας»

All Content - BusinessNews.gr

Γιώργος Μαργώνης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ): Η ανθρωποκεντρική βιομηχανία στην εποχή της σύγκλισης

All Content - BusinessNews.gr

Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ - Τι προβλέπει η εγκύκλιος - Παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Tο νέο στοίχημα μετά την αναβάθμιση - Τα οφέλη και οι επιφυλάξεις

FleetNews

Στην Ελλάδα το GAC Aion UT με αυτονομία 430 χλμ.

FleetNews

GAC “Magazine Battery 2.0”: 50 δισ. χλμ. χωρίς περιστατικό αυτανάφλεξης

CSRΝews.gr

2ο ESG Summit της ICAP CRIF: Εκεί όπου η στρατηγική ανθεκτικότητας διαμορφώνεται

CSRΝews.gr

Δίρφυς: Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στο νηπιαγωγείο της Μακρυκάπας Εύβοιας

CSRΝews.gr

«Άθλος»: Το ντοκιμαντέρ που φωτίζει την αθέατη πλευρά του αθλητισμού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Ρωσία προειδοποιεί για κίνδυνο ''ακούσιων περιστατικών'' στην Αρκτική λόγω της αυξημένης παρουσίας του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία προειδοποιεί για κίνδυνο ''ακούσιων περιστατικών'' στην Αρκτική λόγω της αυξημένης παρουσίας του ΝΑΤΟ 17/04/2022 - 17:33
Ελπίζει σε ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία ο Ζελένσκι 17/04/2022 - 17:47
Ελπίζει σε ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία ο Ζελένσκι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • 2ο ESG Summit της ICAP CRIF: Εκεί όπου η στρατηγική ανθεκτικότητας διαμορφώνεται
    06/04/2026 - 13:49 ESG
  • 20 νεοφυείς επιχειρήσεις στο νέο κύκλο του EnvolveXL - Στις 16 Ιουνίου το Founders Arena στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
    06/04/2026 - 13:42 STARTUPS
  • Ζαχαράκη: Προχωράμε σε αποτίμηση και πλήρη ανασχεδιασμό της ειδικής εκπαίδευσης
    06/04/2026 - 13:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Π. Μαρινάκης - Ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Στη συζήτηση η μείωση των βουλευτών
    06/04/2026 - 13:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Oι παγκόσμιες δαπάνες κυβερνοασφάλειας θα φτάσουν τα 308 δισ. δολάρια το 2026
    06/04/2026 - 13:02 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Μαρούσι: Γυναίκα έπεσε δύο φορές από τον τέταρτο όροφο – Συνελήφθη ο σύζυγός της
    06/04/2026 - 12:54 ΕΛΛΑΔΑ
  • Export Credit Greece: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Ν. Βαγιάννης
    06/04/2026 - 12:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ferryscanner: Αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2026 με διψήφια άνοδο στα early bookings
    06/04/2026 - 12:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΒΕΘ: Άλμα 120% στις νέες βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης στο πρώτο τρίμηνο φέτος έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου
    06/04/2026 - 12:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Funky Buddha: Είκοσι xρόνια παρουσίας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά μόδας
    06/04/2026 - 12:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    05/04/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Benetton Ελλάς: Κάμψη τζίρου 48% και συρρίκνωση δικτύου
    06/04/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Euronext Athens: Tο νέο στοίχημα μετά την αναβάθμιση - Τα οφέλη και οι επιφυλάξεις
    06/04/2026 - 07:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφεύγει μια στις τρεις επιχειρήσεις, μπαράζ προστίμων
    06/04/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας
    06/04/2026 - 08:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

2ο ESG Summit της ICAP CRIF: Εκεί όπου η στρατηγική ανθεκτικότητας διαμορφώνεται

06/04/2026 - 10:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι διαιτητές των αγώνων Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

06/04/2026 - 10:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δίρφυς: Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στο νηπιαγωγείο της Μακρυκάπας Εύβοιας

06/04/2026 - 10:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βεζένκοφ: «Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague»

06/04/2026 - 10:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Φως στο Τούνελ»: Στην κορυφή της τηλεθέασης την Παρασκευή 3 Απριλίου

06/04/2026 - 09:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Υψηλή τηλεθέαση για τη μετάδοση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

06/04/2026 - 09:56
FleetNews
fleetnews.gr

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

06/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

06/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo